Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO Na Plesu otvoren hotel vrijedan 18 milijuna kuna, a posao dobilo 14 ljudi

Objavljeno

Velika Gorica dobila je moderan hotel s četiri zvjezdice. Hotel ‘Royal Airport’ na Plesu ima 30 pametnih soba koje griju solarni kolektori, wellness, saunu, bazen te konferencijsku salu sa 200 sjedećih mjesta.

Hotel je vrijedan 18 milijuna kuna, od čega je 7,6 milijuna financirano novcem iz Kohezijskog fonda Europske unije. U njemu je zaposleno 14 ljudi, za što vlasnik kaže da mu je bio prioritet.

Marijan Kulaš

 „Jednostavno sam htio da se mladi, poput moje kćeri, mogu zaposliti i raditi u ovom gradu i kako bi vidjeli bolje sutra, da ne moraju otići u Njemačku kao naši roditelji. Tražili smo put i mislim da imamo razloga za optimizam“, rekao je vlasnik Marijan Kulaš.

Iz velikogoričke turističke zajednice ističu kako Velika Gorica ovime dobiva na kvaliteti svoje smještajne ponude jer je ona do sada bila na niskoj razini.

 „U ovom trenutku gosti mogu ostvariti jedan kvalitetniji smještaj jer hotelska ponuda je nešto puno primjerenije, pogotovo putniku koji je na putu kroz zračnu luku te ga čeka daljnji let. Pritom je važno da ima kvalitetan način odmora“, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Milarda Mesarić.

Velika Gorica je do sada imala dva hotela, jedan se nalazi u centru, a drugi na Plesu, ali njihovi kapaciteti nisu bili dovoljni za grad koji je šesti po veličini u Hrvatskoj, pogotovo što je riječ o gradu zrakoplovstva.

Otvorenje hotela na Plesu

„Svi ostali smještajni kapaciteti su na nivou prenočišta i soba. Mi u ovom trenutku imamo 26 registriranih subjekata koji se bave ponudom smještaja. Ti brojevi govore kako je to neadekvatna ponuda“, dodala je Mesarić.

Uskoro i novi smještajni kapaciteti

U gradu se nazire još jedan hotel. Na zemljištu bivše pivnice ‘Posavina’ uskoro će početi izgradnja hotela s četiri zvjezdice, koji bi trebao biti završen na jesen 2017. godine, dok će Pleso u idućih nekoliko mjeseci dobiti hostel. To, međutim, nije sve. Međunarodna zračna luka izgradit će veliki hotel sa kongresnim centrom.

Inače, 1. siječnja 2016. godine Hrvatska prelazi na jedinstveni informacijski sustav za prijavu i odjavu turista eVisitor, za što se pripremila i gorička turistička zajednica. Direktorica Mesarić napominje kako je to za Goricu bitno zbog kratkog boravka turista te će se baš svaki gost na ovaj način moći uspješno evidentirati.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno