Poveži se s nama

Moja županija

FOTO Mlađe kadetkinje OK Velika Gorica na pragu Državnog prvenstva

Objavljeno

Na prvom okupljanju mlađih kadetkinja na regionalnom prvenstvu u Daruvaru (nedjelja, 15. travnja) natjecalo se 8 ekipa iz regije Centar, koja okuplja klubove iz 7 županija (sedamdesetak klubova). Turnir je odigran u dvije skupine, igrana su dva kola na dva dobivena seta. Drugo okupljanje je za nepuna dva tjedna u Glini (29. travnja) kada će biti odlučeno kojih 5 ekipa ide na Državno prvenstvo. Dva prvoplasirana iz obje skupine i pobjednik iz susreta dvije trećeplasirane ekipe bit će sudionici državne završnice u Rovinju.

Mlađe kadetkinje OK Velika Gorica imaju dvostruku prigodu za plasman na Državno prvenstvo: ako u skupini pobijede Sisak onda su sigurno druge, odnosno ako bi bile u skupini treće onda bi prolaz na državnu završnicu tražile preko Karlovca ili Vrbovca.

Za OK Velika Gorica igrale su: Sara Zagorac, Anja Brlek , Marta Muhar, Ema Injić, Valentina Soldan, Paula Mrakužić, Marta Butković, Barbara Novosel, Ivana Perica, Ana Marijan, Nika Marijan i Lea Tržan, trener Dražen Uzelac.

Galerija fotografija

Prvenstvo regije Centar za mlađe kadetkinje

Skupina B  OK Sisak – OK Daruvar 2:0 (25:9, 25:6), ŽOK Ivanec – OK Velika Gorica 2:0 (25:17, 27:25), OK Daruvar – OK Velika Gorica 0:2 (8:25, 14:25), OK Sisak – ŽOK Ivanec 1:2 (23:25, 26:24, 7:15).

Redoslijed: 1. Ivanec 4 (2 2 0 4:1), 2. Sisak 2 (2 1 1 3:2), 3. Velika Gorica 2 (2 1 1 2:2), 4. Daruvar 0 (2 0 2 0:4).

Skupina A  Redoslijed: 1. Kitro Varaždin 4 (2 2 0 4:0), 2. Karlovac 2 (2 1 1 2:2), 3. Vrbovec 2 (2 1 1 2:2), 4. Glina 0 (2 0 2 0:4).

Moja županija

Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu i Samoboru nova sanitetska vozila

Riječ je o pet vozila, a svako novo znači da jedno staro ide van iz pogona…

Objavljeno

on

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je 5 novih vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1,3 milijuna kuna. Po jedno vozilo dobit će ispostave Zavoda u Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu, dok će dva vozila dobiti ispostava u Samoboru. Inače, riječ je o vozilima čija je nabava bila ugovorena u 2018. godini zajedno s 4 vozila hitne medicine koja su isporučena u srpnju 2018. godine.

Vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb jer Županija nema bolnicu na svom području.

15.01.2018. – Sveti Ivan Zelina – Nova sanitetska vozila Zavodu za hitnu medinu – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

„Svako novo vozilo znači da jedno staro ide van iz našeg pogona. Upravo jedno takvo s 630.000 kilometara imamo ovdje u Zelini, istaknuo je ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik dodavši kako će se novim vozilima kvalitetnije i lakše obavljati posao, u ovom slučaju prijevoz pacijenata u ili iz bolnica, kako i prijevoz pacijenata na dijalizu.

Od 2014. godine do danas za potrebe Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije kupljeno je 47 vozila ukupne vrijednosti 14,6 milijuna kuna. „Nastavak ulaganja u nova vozila slijedi i u 2019. godini gdje smo u proračunu osigurali 2,5 milijuna kuna za nabavu 7 vozila – 4 za sanitetski prijevoz i 3 za hitnu medicinsku pomoć“, najavio je župan Stjepan Kožić.

Nastavi čitati

Moja županija

Fotografijom, videom ili tekstom objasni zašto je dobro biti dio EU-a…

Za sudjelovanje na natječaju potrebno je poslati fotografije, videe ili literarne sastavke kojima se promišlja o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji

Objavljeno

on

Hrvatska zajednica županija raspisala je kreativni natječaj “EU2ME” s ciljem poticanja mladih na promišljanje o političkoj odgovornosti i pripadnosti Europskoj uniji. Na natječaj koji traje do 21. siječnja 2019. godine mogu se prijaviti mladi od 16 do 30 godina koji imaju prebivalište na području Europske unije.

Ovaj se natječaj organizira u sklopu velikog EU projekta CROSSOVER, kojim se želi potaknuti interes mladih za participacijom u političkom i javnom životu, kao i povećati stopu izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament 2019. godine.

Za sudjelovanje na natječaju potrebno je poslati fotografije, videe ili literarne sastavke kojima se promišlja o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji. Odnosno, uradci bi trebali odgovoriti na neka od sljedećih pitanja: Što je to Europska unija? Što Europska unija čini za mene? Gdje vidim budućnost Europske unije? Zašto su mladima važni izbori za Europski parlament? Koji su potencijalni izazovi Europske unije? Što danas znači biti mladi Europljanin? Zašto je moj glas bitan?

Radove je potrebno poslati na e-mail tajnistvo@hrvzz.hr, a po završetku natječaja će stručni žiri odlučiti o najboljim uradcima u trima kategorijama “Najbolja fotografija”, “Najbolji video uradak” i “Najbolji sastavak”. Nagrada za prvo mjesto u svakoj od triju kategorija je GoPro Hero 7 white kamera, dok će za drugo i treće mjesto biti uručen poklon paket Hrvatske zajednice županija.

Više o uvjetima natječaja možete saznati OVDJE.

Nastavi čitati

Moja županija

Prelijepa Ana Marija Stančerić uskoro će dobiti nasljednicu

Među natjecateljicama ove godine neće biti niti jedna djevojka iz Velike Gorice

Objavljeno

on

Zagrebačka županija uskoro će dobiti novu Miss na izboru koji će se 26. siječnja održati u Kleti obitelji Bunčić u Dugom Selu. Prošlogodišnja pobjednica i aktualna Miss Zagrebačke županije Ana Marija Stančerić visoko je podigla ljestvicu svojoj nasljednici. Naime, na finalnom Izboru Miss Hrvatske 2018. osvojila je zavidnu titulu prve pratilje.

Zagrebačkoj županiji i ove godine pripala je čast da otvori novi ciklus Izbora Miss Hrvatske za Miss Svijeta 2019. godine. Kako smo doznali, među natjecateljicama ove godine neće biti niti jedna djevojka iz Velike Gorice.

Zadnje dvije titule ponijele su djevojke iz Dugog Sela. Mariju Vujević, na tronu je naslijedila Ana Marija Stančerić. Odakle će doći nova Miss i hoće li neki drugi grad ili mjesto preuzeti primat doznat ćemo 26. siječnja.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno