Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Božićni domjenak u Oazi, domu za starije osobe

Objavljeno

Prosinac 2019. Ključić Brdo. Božićni domjenak u Oazi, domu za starije osobe. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog tjedna u Oazi, domu za starije osobe, na Ključić Brdu bilo je svečano, zanimljivo i dirljivo. Na božićnom domjenku okupili su se svi: korisnici doma, njihovi najbliži (djeca, unuci, rodbina), medicinske sestre, fizioterapeuti, kuharice, domari, ravnateljica Nikolina Kadežabek, diplomirana socijalna radnica Eva Anušić, vlasnik Oaze Mirko Žužić. Veliki hol bio je posve ispunjen, ozračje je bilo svečano.

Prosinac 2019. Ključić Brdo. Božićni domjenak u Oazi, domu za starije osobe. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na domjenak su došli i poslovni prijatelji, liječnici, ugledni članovi društva. Svi su bili srdačno primljeni, onako kako i priliči renomeu ovog doma, hotelsko bolničkog tipa. Ravnateljica je davala izjave za medije, ipak s malo treme, a socijalna radnica Anušić je uslužno napisala sve ono što se treba znati o ovom domu, o kojem se pripovijeda samo u superlativima. Kada posjetite ovaj dom onda se i uvjerite da zaslužuje sve pohvalne riječi izrečene na njegovu adresu.

Galerija fotografija

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Crna kronika

Muškarac napao majku i dijete koje je zbog težine ozljeda završilo u bolnici

Razlog napada je nepoznat

Objavljeno

on

Policija javlja kako je nepoznati muškarac jučer oko 13.30 sati u dvorištu kuće verbalno, a potom i fizički napao 32-godišnjakinju i njeno dijete. Razlog tom nemilom činu još nije poznat. Zbog zadobivenih ozljeda dijete je završilo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a liječnička pomoć 32-godišnjoj majci pružena je u Domu zdravlja Velika Gorica.

– Utvrđeno je da je 32-godišnjakinja lakše ozlijeđena dok je maloljetna osoba teško ozlijeđena. Kriminalističko istraživanje je u tijeku – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Gorički doktori obiteljske medicine uključili su se u Nacionalni programa ranog otkrivanja raka pluća

Na pregled će biti upućene sve osobe između 50 i 75 godina života koje su aktivni pušači ili su prestale pušiti unatrag 15 godina, a konzumirali su minimalno 30 kutija cigareta godišnje

Objavljeno

on

Rak pluća je najsmrtonosnija zloćudna bolest u svijetu. U Hrvatskoj se svake godine otkrije kod 3000 ljudi, a isto toliko ih od ove bolesti i umire. Rano otkrivanje bolesti jedini je način da se rak pluća liječi. Upravo je zato ovaj program toliko važan. U idućih pet do 10 godina zahvaljujući njemu bi se mogla smanjiti ukupna smrtnost od raka pluća za 20 posto i time spasiti više od 500 života godišnje.

13.2.2020. Velika Gorica – Prezentacija Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka pluća doktorima opće prakse Doma zdravlja Velika Gorica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

13.2.2020. Velika Gorica – Prezentacija Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka pluća doktorima opće prakse Doma zdravlja Velika Gorica. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno