Poveži se s nama

HOTNEWS

Edo Maajka i Pavel dolaze na festival urbane kulture VG FEST

Prvi puta na VG FEST-u će biti Craftbeer Corner koji će na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta predstaviti četiri domaće nezavisne pivovare sa najnovijim pivskim uradcima

Objavljeno

Festival urbane kulture VG FEST po četvrti put će u Gorici okupiti brojne profesionalne i amaterske umjetnike iz Zagreba i Velike Gorice – od glazbenika raznih žanrova, plesača, sportaša, DJ-eva do performera koji će središnji velikogorički park pretvoriti u veliku umjetničku radionicu u kojoj mogu sudjelovati i posjetitelji i umjetnici. U dva dana, 3. i 4. lipnja, građani će moći sudjelovati na besplatnim radionicama, DJ slušaonici koja će predstaviti mlade snage velikogoričke elektro scene, a u festival će se uključiti i Gradska knjižnica Velika Gorica s prigodnom prodajom knjiga ‘Sve za 5‘.

Novitet koji donosi ovogodišnji VG FEST je i prvi Craftbeer Corner koji će na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta predstaviti četiri domaće nezavisne pivovare (San servolo, Zmajska pivovara, Visibaba i Bad Brewery) sa najnovijim pivskim uradcima.

Oba dana festivala završavaju velikim koncertima poznatih hrvatskih izvođača. U subotu od 21 sat nastupa grupa Pavel, a u nedjelju Edo Maajka.

VG FEST organiziraju Turistička zajednica grada Velike Gorice, Udruga G.A.S. i Plesni klub Megablast.

 

HOTNEWS

FOTO Polaganjem vijenaca za poginule branitelje započelo obilježavanje Dana grada

Objavljeno

on

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata.  Počast hrvatskim braniteljima odali su gradonačelnik Dražen Barišić, njegovi zamjenici Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar te predstavnici Gradskog vijeća koje je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Vijence i svijeće su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga, policije, vatrogasaca te predstavnici političkih stranaka i Plemenite opčine Turopoljske.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno