Poveži se s nama

Vijesti

Dvije Goričanke predstavit će svoje književne uratke

Jedna je profesorica hrvatskog jezika i književnosti, a druga pravnica i instruktorica pilatesa

Objavljeno

U sklopu programa „Čitanja bez korica“ u Gradskoj knjižnici predstavit će se dvije goričke spisateljice Goranka Dimoski i Petra Matić. Jedna je profesorica hrvatskog jezika i književnosti, a druga pravnica i instruktorica pilatesa. Zajedničko im je da se u slobodno vrijeme bave pisanjem.

„Ako ih do sada niste imali prilike čitati, to je zato što se njihovi tekstovi još ne nalaze između korica objavljenih knjiga. Stoga će nam se u utorak 22. svibnja 2018. u 19 sati predstaviti u našim Čitanjima bez korica, književnim čitanjima u kojima dajemo priliku velikogoričkim autorima koji pišu, ali su za sada ‘izvan korica’ te njihovi zapisi još nisu objavljeni. Ali, nakon Čitanja bez korica sve postaje moguće, pa i neko buduće objavljivanje napisanog“, poručili su organizatori.

Gošće će objasniti što ih potiče na pisanje, pročitati svoje pjesme i kratke zapise te otkriti zašto do sada nisu imale hrabrosti za njihovo objavljivanje.

HOTNEWS

Pozdravite Vatrene

Nogometni junaci proći će Fizirovom i Zagrebačkom ulicom na putu prema Trgu bana Jelačića

Objavljeno

on

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak oko 14 sati vraća se iz Rusije. Iz Zračne luke Franjo Tuđman autobusom s otvorenim krovom krenut će na svečani doček na Trg bana Josipa Jelačića. Povorka će se kretati trasom Zračna luka dr. Franjo Tuđman – Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka – Avenija Većeslava Holjevca – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Od 14 do 15,30 sati ova trasa bit će zatvorena za promet motornih vozila.

Nastavi čitati

Vijesti

Dva breška naselja u utorak bez struje

Opskrba električnom energijom bit će obustavljena od 8 do 14 sati

Objavljeno

on

Zbog radova na elektrodistributivnoj mreži u utorak će bez struje ostati Hotnja i Strezojevo. Struje neće biti od 8 do 14 sati.

U slučaju loših vremenskih uvjeta radovi se odgađaju, poručili su iz HEP ODS-a.

Nastavi čitati

Vijesti

Pokažite veliko srce i spasite nečiji život

Mjesto događanja Dom kulture Galženica

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica pokrenulo je novu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u utorak i srijedu u Domu kulture Galženica. Prvi dan krv možete dati od 10 do 18 sati (pauza od 13,15 – 14 sati), a drugi dan od 8 do 14 sati ( pauza od 11,15 – 12 sati).

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno