Poveži se s nama

HOTNEWS

DOZNAJEMO Povrat poreza dobilo 70 posto Goričana, a evo do kada sve možete čekati novac

Objavljeno

Povrat poreza na dohodak za 2014. godinu građanima je na razini države počeo stizati krajem svibnja, dok su na velikogoričkom području prvi sretnici to doživjeli tek početkom kolovoza. Iz Porezne uprave Ministarstva financija ističu kako je povrat preplaćenog poreza za prošlu godinu zatražilo 8.478 Goričana.

– Konkretno za Područni ured Središnja Hrvatska, Ispostavu Velika Gorica, zaprimljeno je 8.478 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu – stoji u priopćenju Porezne uprave, koja nadalje izlazi s toliko željenim podatkom.

S današnjim danom, dakle, poreznici su obradili 5.993 prijava, odnosno 70,68 posto zaprimljenih. Ako u međuvremenu na vaš račun nije sjeo taj toliko željeni novac, nema druge nego oboružati se strpljenjem.

Isplata u roku godine dana, ali od isteka roka prijave

Naime, slovo zakona kaže da povrat poreza za prošlu godinu treba stići najkasnije u roku od godine dana nakon isteka roka za podnošenje godišnje porezne prijave. Poreznici nam pojašnjavaju i na koji se članak Zakona pozivaju.

– Čl.86. Opće poreznog zakona (NN 147/08.,18/11.,78/12.,136/12.,73/13. i 26/15.) propisano je da porezno rješenje koje se donosi na temelju godišnje porezne prijave mora se dostaviti poreznom obvezniku čim je to moguće, a najkasnije u roku od godine dana nakon isteka roka za podnošenje godišnje porezne prijave – piše nam u priopćenju Porezna uprava.

U praksi bi to značilo da, zlu ne trebalo, za povrat poreza trebate biti strpljivi i do 2. ožujka 2016., jer je upravo taj datum godina dana od isteka krajnjeg roka za prijavu poreza na dohodak za 2014. godinu.

Kako bi vam ‘olakšali’ iščekivanje, Porezna podsjeća da se tjedni plan obrada prijava poreza, kao i prošle godine, objavljuje na Internet stranici Porezne uprave. Link na kojem to možete činiti nalazi se OVDJE.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno