Poveži se s nama

HOTNEWS

DOZNAJEMO Povrat poreza dobilo 70 posto Goričana, a evo do kada sve možete čekati novac

Objavljeno

Povrat poreza na dohodak za 2014. godinu građanima je na razini države počeo stizati krajem svibnja, dok su na velikogoričkom području prvi sretnici to doživjeli tek početkom kolovoza. Iz Porezne uprave Ministarstva financija ističu kako je povrat preplaćenog poreza za prošlu godinu zatražilo 8.478 Goričana.

– Konkretno za Područni ured Središnja Hrvatska, Ispostavu Velika Gorica, zaprimljeno je 8.478 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu – stoji u priopćenju Porezne uprave, koja nadalje izlazi s toliko željenim podatkom.

S današnjim danom, dakle, poreznici su obradili 5.993 prijava, odnosno 70,68 posto zaprimljenih. Ako u međuvremenu na vaš račun nije sjeo taj toliko željeni novac, nema druge nego oboružati se strpljenjem.

Isplata u roku godine dana, ali od isteka roka prijave

Naime, slovo zakona kaže da povrat poreza za prošlu godinu treba stići najkasnije u roku od godine dana nakon isteka roka za podnošenje godišnje porezne prijave. Poreznici nam pojašnjavaju i na koji se članak Zakona pozivaju.

– Čl.86. Opće poreznog zakona (NN 147/08.,18/11.,78/12.,136/12.,73/13. i 26/15.) propisano je da porezno rješenje koje se donosi na temelju godišnje porezne prijave mora se dostaviti poreznom obvezniku čim je to moguće, a najkasnije u roku od godine dana nakon isteka roka za podnošenje godišnje porezne prijave – piše nam u priopćenju Porezna uprava.

U praksi bi to značilo da, zlu ne trebalo, za povrat poreza trebate biti strpljivi i do 2. ožujka 2016., jer je upravo taj datum godina dana od isteka krajnjeg roka za prijavu poreza na dohodak za 2014. godinu.

Kako bi vam ‘olakšali’ iščekivanje, Porezna podsjeća da se tjedni plan obrada prijava poreza, kao i prošle godine, objavljuje na Internet stranici Porezne uprave. Link na kojem to možete činiti nalazi se OVDJE.

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno