Poveži se s nama

HOTNEWS

Dio srednjoškolaca s područja Kravarskog ostao bez subvencioniranog prijevoza

Iz Općine tvrde kako uredno podmiruju svoj dio sufinanciranja srednjoškolskih pokaza

Objavljeno

Srednjoškolci s područja Općine Kravarsko koji pohađaju srednje škole na području Grada Zagreba i ove godine muku muče s prijevozom. Na prodajnim mjestima Autoturista obustavljeno punjenje školskih pokaza.

„Obavještavamo sve učenike srednjih škola koji pohađaju srednju školu u Zagrebu da je trenutno obustavljeno punjenje pokaza na prodajnim mjestima Autoturista za drugi mjesec zbog neplaćenih zaostataka od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i problema s koordinacijom od strane Grada Zagreba“, objavljeno je na službenim stranicama Općine Kravarsko.

Iz Općine tvrde kako uredno podmiruju svoj dio sufinanciranja srednjoškolskih pokaza. Prošle godine u isto vrijeme Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo je ne subvencionirati prijevoz učenicima koji koriste usluge više koncesionara javnog prijevoza. Problem je bio u tome što škole nisu ažurirale podatke u e – Matici, odnosno nisu unijele napomenu da se radi o kombiniranom prijevozu pa popisi učenika nisu odgovarali unesenim podacima u evidenciji.

Novonastali problem trebao bi se riješiti dogovorom između Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Zagreba i prijevoznika Autoturist Samobor d.o.o, a rezultati pregovora trebali bi biti poznati danas.

Iz Autoturista su nam potvrdili da su pregovori u tijeku Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

„Čekamo potvrdu od Ministarstva da će platiti ispostavljene račune i čim nam daju garanciju mi ćemo odmah krenuti u akciju. Dok se to ne riješi ovaj problem morat ćemo učenicima naplaćivati punu cijenu prijevoza“, rekao nam je Ivan Noršić, pomoćnik direktora za prijevoz.

Kako kaže, očekuje kako bi garancije trebale doći tijekom današnjeg dana.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno