Poveži se s nama

HOTNEWS

Dijelili jabuke: Smisao politike je izaći među ljude!

Objavljeno

Tko god je danas prolazio pored Zagrebačke banke na Trgu kralja Tomislava, dobio je jabuku. Naime, povodom Svjetskog dana hrane, članovi goričkog HDZ-a odlučili su građane počastiti besplatnim jabuka. Ovime su najavili intenzivnije predizborne aktivnosti.

„Danas smo se ovdje okupili u središtu grada da u Povodu dana hrane našim sugrađanima podijelimo jabuke, ali i da ostvarimo kontakt s njima.“ – rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dražen Barišić.

No, aktivnosti tu ne staju. Već večeras od 19 sati na redu je promocija knjige Tihomira Dujmovića “Hrvatska u raljama djece komunizma”. Promocija se održava u Vatrogasnom domu Kurilovec.

Sutra se održava „Kotin memorijal“. Sve počinje u 9,30 sati obilaskom groba Željka Kotrmana, a u 10 sati je početak cjelodnevnog druženja članova stranke na Teniskom centru Brcko u Rakarju, gdje nas očekuje turnir u tenisu i beli.

U ponedjeljak će biti održana još jedna promocija knjige. U 18:30 h u prostorijama Hrvatskog doma u Mičevcu biti će predstavljena knjiga admirala Davora Domazeta Loše “Admiralovi zapisi, o pobjedi i ljubavi”.

Barišić je istaknuo kako je Hrvatska demokratska zajednica stranka terena i kako je smisao politike izaći među ljude i osluškivati njihove probleme, a s ovim programom koji imaju, mogli bi osvojiti sedam mandata, ako čak ne i osam.

 Galerija fotografija:

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno