Poveži se s nama

Vijesti

Dan otvorenih vrata u Gimnaziji i Ekonomskoj školi

Ove dvije škole posjetili su učenici završnih razreda osnovnih škola s područja grada Velike Gorice

Objavljeno

Jučer su u Srednjoškolskom centru defilirali učenici završnih razreda osnovnih škola Grada Velike Gorice (OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Jurja Habdelića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Vukovina) koji su se odazvali pozivu Gimnazije i Ekonomske škole da im dođu u goste, odnosno da ih posjete na Dan otvorenih vrata. Srednje škole su u svojevrsnom lobiranju za svoje potencijalne učenike u idućoj školskoj godini imale različitu koncepciju.

Ekonomska škola je kao polazište pripremila prigodni letak u kojem su taksativno nabrojene sve prednosti škole u kojoj se obrazuju učenici za zanimanja ekonomist (četverogodišnje trajanje) i prodavač (trogodišnje trajanje). Nastava – osim redovne realiziraju se i programi dodatne (priprema za državnu maturu i priprema učenika za natjecanja), dopunske (pomoć u svladavanju nekih nastavnih sadržaja) i fakultativne nastave (za one koji žele znati više, primjerice, strani jezici), uvedena je suvremena informatička tehnologija. Izvannastavne aktivnosti – učenici mogu sudjelovati u radu literarno-recitatorske grupe, novinarske grupe, zbornog i solo pjevanja i sportskih aktivnosti, njeguje se i potiče humanitarni rad kroz razne aktivnosti tijekom godine, a taj vid aktivnosti realizira se ponajviše djelovanjem Školskog volonterskog kluba. Školski projekti: ”Sajam Vježbeničkih tvrtki” (Sajam na kojem se simulira poslovanje poduzeća između školskih vježbeničkih tvrtki), ”Dan otvorenih vrata” (pomoć pri odabiru budućeg zanimanja učenicima osnovnih škola), ”Aktualnosti pod našim krovom” (debatiranje o temama po izboru učenika), ”EU projekti”, ”Natjecanja u znanju i sportu”. Osnovnoškolci su sve ovo, kao i još ponešto (izleti i ekskurzije, školske priredbe), mogli vidjeti u neprekinutoj video projekciji, a na kraju obilaska imali su prigodu ispuniti anketni listić.

04.05.2017. Velika Gorica – Dan otvorenih vrata u Gimnaziji i Ekonomskoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gimnazija je za Dan otvorenih vrata pripremila letak, raznovrsne kreativne radionice i interaktivna predavanja, koja su gimnazijalci osmislili i zajedno s nastavnicima realizirali. Koncept je bio jednostavan – učenička ideja (uglavnom izvan konvencionalnog školskog programa) bila je brižljivo odabrana i projekt efektno predstavljen. Tako je Dan otvorenih vrata za gimnazijalce postao Projektni dan, a u njegovoj realizaciji sudjelovala su 32 predmetna nastavnika: Elen Zubek (Likovna umjetnost), Snježana Idžaković (Geografija), Helena Babčić (Kemija), Ivona Matković (Biologija), Gordan Polan (TIZK), Biserka Dijanežević (Matematika), Igor Subotić (Etika), Ivana Petravić (Glazbena umjetnost), Ljerka Bačurin (Engleski jezik), Dora Midheta (Fizika), Nina Grčić (Povijest), Vesna Kirin (TIZK), Tatjana Šafranić (Talijanski jezik), Gordana Vlašić (Hrvatski jezik i književnost), Anita Lučić (Geografija), Melita Jakopović (Hrvatski jezik i književnost), Nataša Čurić (Vjeronauk), Dolores Stojanović (Njemački jezik), Đurđica Maskalan (Biologija), Vesna Lastrić (Kemija), Iva Rožić (Engleski jezik), Dunja Jutriša (Psihologija), Kristina Lučić (Informatika), Marko Knežević (Matematika), Marija Fišer (Engleski jezik), Željka Pavlinić (Povijest), Ines Matoković (Fizika), Renata Cerovski (Etika), Ana Leder (Vjeronauk), Višnja Štajdohar (Matematika), Dubravka Cundeković (Hrvatski jezik i književnost) i Kristian Golubić (Informatika).

Crna kronika

Lančani sudar na Zagrebačkoj ulici

U prometnoj nesreći sudjelovala tri vozila

Objavljeno

on

Na Zagrebačkoj ulici oko 13,50 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri vozila. Prema informacijama s terena u sudaru ne ozlijeđenih. U tijeku je policijski očevid.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST U Osnovnoj školi Eugena Kumičića obilježili Svjetski dan kravate

Djeca sama izradila unikatne modne dodatke

Objavljeno

on

Učenici Osnovne škole Eugena Kumičića obilježili su Svjetski dan kravate. Mladi Goričani svoje kravate izrađivali su dva dana tijekom produženog boravka.

18.10.2018. Velika Gorica -Svjetski dan kravate. Foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

Policija će za vikend pojačano nadzirati promet

Kontrolirat će se alkohol i brzina

Objavljeno

on

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije Alkohol i droge i Brzina.

„Akcije se provode zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu u 2018., kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa i drugo.“, rekli su iz PUZ-a.

Policija će alkotestirati sve zaustavljene vozače, a sankcionirat će se i prekršaji nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i svi drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno