Poveži se s nama

HOTNEWS

Ćorić preuzeo funkciju, Porto dolazi s kampom, Gorica stiže u Veliku Mlaku….

Objavljeno

Prvenstvo je završilo prije nešto više od deset dana, no na velikogoričkom gradskom stadionu je i dalje prometno. Miljenko Ćorić je u četvrtak i formalno jednoglasno potvrđen od strane klupskog izvršnog odbora i od subote je i službeno preuzeo funkciju izvršnog dopredsjednika kluba. Odmah prvog dana održan je i prvi radni sastanak, a prva imena koja će pojačati redove Gorice znat će se već sredinom lipnja. Zasad je sigurno da se Igor Hajduk vraća kući u Kuče, a Perić i Mikulić su se sporazumno razišli sa Goricom u potrazi za novim destinacijama. Predsjednik Gorice bio je u četvrtak u Rijeci, postoje i određeni kontakti sa Lokomotivom i Dinamom, a najave iz kluba idu u smjeru da će Gorica u novoj sezoni biti mnogo ambicioznija od netom završene, što otvara kalkulacije i za treći pokušaj Gorice prema plasmanu u I HNL. Pripreme seniorske momčadi Gorice zakazane su za 10. srpnja.

Stand.Up.200x100cm (1)Gorica će biti domaćin kampa Porta koji se po sadašnjim najavama planira organizirati na terenima gradskog stadiona od 29. kolovoza do 02. rujna. Kamp je dogovorio Krešimir Marušić za vrijeme nedavnog boravka u kampu Porta u Portugalu kada je sa sobom vodio i desetak mladih nada velikogoričkog nogometa. Kamp će se u cijelosti odraditi po planu i programu nogometne škole FC Porta, a sve aktivnosti vodit će trojica trenera iz nogometne škole Porta, uz asistiranje trenera Gorice K7 nogometne akademije. Polaznici kampa imat će osigurana dva kompleta opreme akademije Porta te dva dnevna treninga u dva termina. Članarina za kamp iznosi 2400,00 za puno sudjelovanje, odnosno 1500,00 kn za samo jedan dnevni termin. Prijave za kamp se primaju već od ponedjeljka putem prijavnih obrazaca na promotivnom letku, on-line prijave na adresi hr-kamp.com ili na telefone (01) 6265.152, odnosno 099 6192.795 ili na mail info@hnk-gorica.hr. Osim kampa Gorica će već od ove jeseni proširiti suradnju sa Krešimirom Marušićem i K7 nogometnom akademijom kada se planira da sve natjecateljske selekcije K7 nogometne akademije uđu u program Gorice koja bi preuzela i nogometne terene u Velikoj Mlaki, kao i sve trenere unutar akademije. Gorica na ovaj način želi svoje aktivnosti približiti Zagrebu te postati konkurentna u metropoli, obzirom da Velika Mlaka i zagrebačko naselje Veliko Polje zajedno imaju gotovo 10.000 stanovnika, a veliki broj talentiranih mladih nogometaša sa ovog područja odlazio je prema zagrebačkim nogometnim klubovima. Očekuje se da bi ovim udruživanjem i grad dao još čvršću potporu cjelokupnom sportskom centru u Velikoj Mlaki, koji trenutno sigurno treba postepeno renovirati i obnoviti, a zajedničkim dogovorom Velike Gorice i Zagreba nije nemoguća ni realizacija terena sa umjetnom travom u Velikoj Mlaki, koja je po broju djece koja se bave nogometom zasigurno druga velikogorička destinacija.

 

Već dugi niz godina Gorica u svojim planovima ima velike planove za izgradnju ozbiljnog sustava razvoja nogometne škole, a ovom suradnjom najjačeg gradskog nogometnog kolektiva i druge po kvaliteti škole u gradu – Marušićeve K7 nogometne akademije temelji za takvo što su i postavljeni. Hoće li u budućnosti i Krešimir Marušić preuzeti i neku od ozbiljnijih funkcija u razvoju ovakvih planova ostaje da se vidi nakon što počnu sva natjecanja na relaciji gradski stadion Velika Gorica i sportski centar u Velikoj Mlaki. Ovim potezom škola Gorice ubrzo će narasti na više od 600 djece i 20 selekcija u natjecanju što je vrlo ozbiljan regionalni projekt i uz Sesvete bi Gorica u takvom načinu funkcioniranja unutar nogometne škole trebala postati drugi klub u regiji koji je svoj ustroj i natjecanja postavio na ovaj način. Sesvete su još uvijek u velikoj prednosti pred Goricom obzirom da grad Zagreb iz vlastitog proračuna izdvaja i značajna sredstva koja su isključivo namijenjena za zapošljavanja trenera u klubovima pod okriljem ZNS-a, ali organizacijski i natjecateljski Gorica svih ovih godina vrlo uspješno konkurira svim zagrebačkim klubovima pa ne sumnjamo da će i škole Gorice i K7 nogometne akademije izvući sve ono najbolje iz svojih redova kako bi ispunile sve svoje planove i vizije.

 

CityTV

VIDEO City puls: Bažulijada i paljenje rakije…pa na trčanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Kuhamo za seke Rinčić, na Gastru krećemo s prikupljanjem 390.000 kuna!’

Velikogoričke humanitarke Buvljakuše imat će svoj kutak na gastronomskoj manifestaciji Gastro Turopolja, pripremat će brudet i dvije vrste gulaša, imat će i tombolu, a sav prihod ići će za skupe terapije potrebne djevojčicama iz Velike Gorice

Objavljeno

on

Prvi put smo se prijavile i, iskreno, malo nas je ‘trta’. Velika je to manifestacija, ali idemo u to. Kuhat ćemo, puno ćemo kuhati, pripremit ćemo svašta zanimljivo za naše goste, kaže Sandra Barić Božinović, jedna od Buvljakuša, sad već jako dobro znanih goričkih humanitarki.

Svaku priliku cure koriste da rade nešto humanitarno, a ništa drukčije neće biti na na manifestaciji Gastro Turopolja ove subote. Uz sve ostale, i one će imati svoj kutak, iz kojeg bi trebali dopirati opojni mirisi.

– Moj muž, Dalmatinac, glavni je kuhar, pa ćemo ubaciti malo brudeta. Bit će tu i lovački gulaš, vinski gulaš, fini kolači… Suprug je tu glavni, on je ‘chef’, ali tu smo i nas četiri cure… Uostalom, i kažu da su muškarci bolji kuhari, mi smo tu da budemo uz njega i pomažemo, da mu budemo i desna i lijeva ruka – otkrila je plan Sandra.

Sve što rade Buvljakuše je humanitarno, pa će tako humanitarno biti i ovo kuhanje.

– Sve što zaradimo od kuhanja ide u humanitarne svrhe. Apsolutno sve, uključujući i tombolu i donacije koje će netko možda samoinicijativno ubaciti u kutiju. Ponovno smo aktivirali slučaj seki Rinčić. Kreću opet na terapiju, sad je napokon i mlađa dobila priliku, ali cifra je katastrofalno velika, roditelji ne mogu ni sanjati da to mogu platiti. Zato pozivamo sugrađane da se odazovu, jer to su naša djeca, rastu ispod našeg neba, pohađaju naše škole… Uvijek kažemo, danas-sutra to može, ne daj Bože, biti i dijete nekoga od nas, što ne želim nikome, ali to je razlog da budemo otvorenog srca. I da pomognemo, moramo biti tu za svakog od nas – pozvala je Sandra.

Nećkala se izreći cifru, jer doista je zastrašujuća.

– Radi se o 390.000 kuna. Za današnja primanja je velika cifra čak i u inozemstvu, a kamoli kod nas. Pogotovo kad je riječ o svakodnevnim terapijama, dvoje djece… To je nezamislivo za skupiti roditeljima, zato molimo sugrađane da se odazovu.  Žalosno je što cijena mora biti tolika, ali s druge strane je dobro što barem postoji način na koji im se može pomoći. Pa da i one prohodaju, stanu na svoje noge i imaju priliku za normalan život. To im možemo osigurati jedino ako pomognemo roditeljima. I zato se nadam da ćemo na Gastru početi sa skupljanjem – istaknula je Barić Božinović pa dodala još jedno objašnjenje:

– Dođite i papajte, ali jedno moramo naglasiti… Mi ne prodajemo na bonove. Ako želite jesti kod nas i tako se uključiti u akciju, plaća se u gotovini. Bonove ne možemo primati. Turistička zajednica izašla nam je u susret, da sve što radimo, radimo za sebe, i zato je takav princip.

Buvljakuše imaju i registiranu udrugu, na čiji se račun može izravno uplatiti donacija.

– Može se uplaćivati i na naš račun, koji je na našoj stranici i Facebooku, s napomenom ‘za seke Rinčić’, a mi ćemo sve odmah proslijeđivati mami i tati. Otvorit će se i humanitarni račun za njih… Radimo na puno fronti, trudimo se nešto skupiti, a nadam se da ćemo u tome uspjeti. Nije ovo prva ovakva akcija, Hrvati su već stotine puta pokazali da imaju veliko srce – optimistična je Sandra, koja je zaključila:

– Ususret su nam izašli gorički obrtnici i firme, od nas Buvljakuša hvala im do neba. Nagrade su jako lijepe, dali su maksimalno od sebe, tako da nitko tko kupi tombolu neće biti razočaran nagradama!

Nastavi čitati

HOTNEWS

Šahistice Poleta treće na državnom ekipnom prvenstvu

Objavljeno

on

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Mirjana Medić, najbolja na 2. ploči. Foto: ŠK Polet

Prošlogodišnje državne prvakinje šahistice Poleta nisu uspjele ponoviti veliki uspjeh iz prošle godine na državnom prvenstvu 1. lige, održanom u Malom Lošinju od 27. rujna do 5. listopada 2019. godine. Ipak, opet su bile na pobjedničkom postolju osvojivši 3. mjesto. Polet je izgubio prigodu da obrani titulu već u prva četiri kola kada je zabilježio dva poraza remi i pobjedu. Tada je izgledalo da su veće šanse da završi u borbi za ostanak nego da ostvari visok plasman.

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Tereza Dejanović, najbolja na 4. ploči. Foto: ŠK Polet

Obrat je uslijedio s četiri visoke pobjede i već nakon 8. kola (igrano je 9 kola) Polet je imao osigurano 3. mjesto, a u posljednjem kolu nije mogao do 2. mjesta čak ni s eventualnom maksimalnom pobjedom.

27.09.-05.10.2019. Mali Lošinj. Državno ekipno prvenstvo u šahu (žene). Foto: ŠK Polet

Zasluge za vrlo dobar rezultat klub može prije svega zahvaliti Mirjani Medić i Terezi Dejanović, koje su osvojile po 7 bodova iz 9 partija. Obje su nagrađene plaketama kao najbolje seniorke na 2. odnosno 4. ploči. Eva Repkova je na prvoj ploči osvojila 5 bodova iz 9 partija, a Heike Roklicer je na trećoj ploči osvojila 5.5 bodova iz 9 partija.

Iz prve lige u niži rang ispale su posljednje tri ekipe na tablici.

Galerija fotografija

Prva hrvatska šahovska liga – žene

Konačni redoslijed: ŠK Draga (Rijeka) 17 (25.5), 2. ŠK Liburnija (Rijeka) 16 (28), 3. ŠK Polet (Buševec) 12 (24.5), 4. ŠK Đakovo-Lim-Mont (Đakovo) 10 (18.5), 5. ŠK Goranka (Ravna Gora) 10 (18), 6. HAŠK Mladost (Zagreb) 7 (17.5), 7. ŠŠK Konaki (Novo Virje) 7 (17.5), 8. ŠD Sisak (Sisak) 5 (12), 9. ŠK Ericsson Nikola Tesla (Zagreb) 4 (10), ŠK Kastav 2 (8.5).

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno