Poveži se s nama

HOTNEWS

Ćorić preuzeo funkciju, Porto dolazi s kampom, Gorica stiže u Veliku Mlaku….

Objavljeno

Prvenstvo je završilo prije nešto više od deset dana, no na velikogoričkom gradskom stadionu je i dalje prometno. Miljenko Ćorić je u četvrtak i formalno jednoglasno potvrđen od strane klupskog izvršnog odbora i od subote je i službeno preuzeo funkciju izvršnog dopredsjednika kluba. Odmah prvog dana održan je i prvi radni sastanak, a prva imena koja će pojačati redove Gorice znat će se već sredinom lipnja. Zasad je sigurno da se Igor Hajduk vraća kući u Kuče, a Perić i Mikulić su se sporazumno razišli sa Goricom u potrazi za novim destinacijama. Predsjednik Gorice bio je u četvrtak u Rijeci, postoje i određeni kontakti sa Lokomotivom i Dinamom, a najave iz kluba idu u smjeru da će Gorica u novoj sezoni biti mnogo ambicioznija od netom završene, što otvara kalkulacije i za treći pokušaj Gorice prema plasmanu u I HNL. Pripreme seniorske momčadi Gorice zakazane su za 10. srpnja.

Stand.Up.200x100cm (1)Gorica će biti domaćin kampa Porta koji se po sadašnjim najavama planira organizirati na terenima gradskog stadiona od 29. kolovoza do 02. rujna. Kamp je dogovorio Krešimir Marušić za vrijeme nedavnog boravka u kampu Porta u Portugalu kada je sa sobom vodio i desetak mladih nada velikogoričkog nogometa. Kamp će se u cijelosti odraditi po planu i programu nogometne škole FC Porta, a sve aktivnosti vodit će trojica trenera iz nogometne škole Porta, uz asistiranje trenera Gorice K7 nogometne akademije. Polaznici kampa imat će osigurana dva kompleta opreme akademije Porta te dva dnevna treninga u dva termina. Članarina za kamp iznosi 2400,00 za puno sudjelovanje, odnosno 1500,00 kn za samo jedan dnevni termin. Prijave za kamp se primaju već od ponedjeljka putem prijavnih obrazaca na promotivnom letku, on-line prijave na adresi hr-kamp.com ili na telefone (01) 6265.152, odnosno 099 6192.795 ili na mail info@hnk-gorica.hr. Osim kampa Gorica će već od ove jeseni proširiti suradnju sa Krešimirom Marušićem i K7 nogometnom akademijom kada se planira da sve natjecateljske selekcije K7 nogometne akademije uđu u program Gorice koja bi preuzela i nogometne terene u Velikoj Mlaki, kao i sve trenere unutar akademije. Gorica na ovaj način želi svoje aktivnosti približiti Zagrebu te postati konkurentna u metropoli, obzirom da Velika Mlaka i zagrebačko naselje Veliko Polje zajedno imaju gotovo 10.000 stanovnika, a veliki broj talentiranih mladih nogometaša sa ovog područja odlazio je prema zagrebačkim nogometnim klubovima. Očekuje se da bi ovim udruživanjem i grad dao još čvršću potporu cjelokupnom sportskom centru u Velikoj Mlaki, koji trenutno sigurno treba postepeno renovirati i obnoviti, a zajedničkim dogovorom Velike Gorice i Zagreba nije nemoguća ni realizacija terena sa umjetnom travom u Velikoj Mlaki, koja je po broju djece koja se bave nogometom zasigurno druga velikogorička destinacija.

 

Već dugi niz godina Gorica u svojim planovima ima velike planove za izgradnju ozbiljnog sustava razvoja nogometne škole, a ovom suradnjom najjačeg gradskog nogometnog kolektiva i druge po kvaliteti škole u gradu – Marušićeve K7 nogometne akademije temelji za takvo što su i postavljeni. Hoće li u budućnosti i Krešimir Marušić preuzeti i neku od ozbiljnijih funkcija u razvoju ovakvih planova ostaje da se vidi nakon što počnu sva natjecanja na relaciji gradski stadion Velika Gorica i sportski centar u Velikoj Mlaki. Ovim potezom škola Gorice ubrzo će narasti na više od 600 djece i 20 selekcija u natjecanju što je vrlo ozbiljan regionalni projekt i uz Sesvete bi Gorica u takvom načinu funkcioniranja unutar nogometne škole trebala postati drugi klub u regiji koji je svoj ustroj i natjecanja postavio na ovaj način. Sesvete su još uvijek u velikoj prednosti pred Goricom obzirom da grad Zagreb iz vlastitog proračuna izdvaja i značajna sredstva koja su isključivo namijenjena za zapošljavanja trenera u klubovima pod okriljem ZNS-a, ali organizacijski i natjecateljski Gorica svih ovih godina vrlo uspješno konkurira svim zagrebačkim klubovima pa ne sumnjamo da će i škole Gorice i K7 nogometne akademije izvući sve ono najbolje iz svojih redova kako bi ispunile sve svoje planove i vizije.

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno