Poveži se s nama

HOTNEWS

Ćorić preuzeo funkciju, Porto dolazi s kampom, Gorica stiže u Veliku Mlaku….

Objavljeno

Prvenstvo je završilo prije nešto više od deset dana, no na velikogoričkom gradskom stadionu je i dalje prometno. Miljenko Ćorić je u četvrtak i formalno jednoglasno potvrđen od strane klupskog izvršnog odbora i od subote je i službeno preuzeo funkciju izvršnog dopredsjednika kluba. Odmah prvog dana održan je i prvi radni sastanak, a prva imena koja će pojačati redove Gorice znat će se već sredinom lipnja. Zasad je sigurno da se Igor Hajduk vraća kući u Kuče, a Perić i Mikulić su se sporazumno razišli sa Goricom u potrazi za novim destinacijama. Predsjednik Gorice bio je u četvrtak u Rijeci, postoje i određeni kontakti sa Lokomotivom i Dinamom, a najave iz kluba idu u smjeru da će Gorica u novoj sezoni biti mnogo ambicioznija od netom završene, što otvara kalkulacije i za treći pokušaj Gorice prema plasmanu u I HNL. Pripreme seniorske momčadi Gorice zakazane su za 10. srpnja.

Stand.Up.200x100cm (1)Gorica će biti domaćin kampa Porta koji se po sadašnjim najavama planira organizirati na terenima gradskog stadiona od 29. kolovoza do 02. rujna. Kamp je dogovorio Krešimir Marušić za vrijeme nedavnog boravka u kampu Porta u Portugalu kada je sa sobom vodio i desetak mladih nada velikogoričkog nogometa. Kamp će se u cijelosti odraditi po planu i programu nogometne škole FC Porta, a sve aktivnosti vodit će trojica trenera iz nogometne škole Porta, uz asistiranje trenera Gorice K7 nogometne akademije. Polaznici kampa imat će osigurana dva kompleta opreme akademije Porta te dva dnevna treninga u dva termina. Članarina za kamp iznosi 2400,00 za puno sudjelovanje, odnosno 1500,00 kn za samo jedan dnevni termin. Prijave za kamp se primaju već od ponedjeljka putem prijavnih obrazaca na promotivnom letku, on-line prijave na adresi hr-kamp.com ili na telefone (01) 6265.152, odnosno 099 6192.795 ili na mail info@hnk-gorica.hr. Osim kampa Gorica će već od ove jeseni proširiti suradnju sa Krešimirom Marušićem i K7 nogometnom akademijom kada se planira da sve natjecateljske selekcije K7 nogometne akademije uđu u program Gorice koja bi preuzela i nogometne terene u Velikoj Mlaki, kao i sve trenere unutar akademije. Gorica na ovaj način želi svoje aktivnosti približiti Zagrebu te postati konkurentna u metropoli, obzirom da Velika Mlaka i zagrebačko naselje Veliko Polje zajedno imaju gotovo 10.000 stanovnika, a veliki broj talentiranih mladih nogometaša sa ovog područja odlazio je prema zagrebačkim nogometnim klubovima. Očekuje se da bi ovim udruživanjem i grad dao još čvršću potporu cjelokupnom sportskom centru u Velikoj Mlaki, koji trenutno sigurno treba postepeno renovirati i obnoviti, a zajedničkim dogovorom Velike Gorice i Zagreba nije nemoguća ni realizacija terena sa umjetnom travom u Velikoj Mlaki, koja je po broju djece koja se bave nogometom zasigurno druga velikogorička destinacija.

 

Već dugi niz godina Gorica u svojim planovima ima velike planove za izgradnju ozbiljnog sustava razvoja nogometne škole, a ovom suradnjom najjačeg gradskog nogometnog kolektiva i druge po kvaliteti škole u gradu – Marušićeve K7 nogometne akademije temelji za takvo što su i postavljeni. Hoće li u budućnosti i Krešimir Marušić preuzeti i neku od ozbiljnijih funkcija u razvoju ovakvih planova ostaje da se vidi nakon što počnu sva natjecanja na relaciji gradski stadion Velika Gorica i sportski centar u Velikoj Mlaki. Ovim potezom škola Gorice ubrzo će narasti na više od 600 djece i 20 selekcija u natjecanju što je vrlo ozbiljan regionalni projekt i uz Sesvete bi Gorica u takvom načinu funkcioniranja unutar nogometne škole trebala postati drugi klub u regiji koji je svoj ustroj i natjecanja postavio na ovaj način. Sesvete su još uvijek u velikoj prednosti pred Goricom obzirom da grad Zagreb iz vlastitog proračuna izdvaja i značajna sredstva koja su isključivo namijenjena za zapošljavanja trenera u klubovima pod okriljem ZNS-a, ali organizacijski i natjecateljski Gorica svih ovih godina vrlo uspješno konkurira svim zagrebačkim klubovima pa ne sumnjamo da će i škole Gorice i K7 nogometne akademije izvući sve ono najbolje iz svojih redova kako bi ispunile sve svoje planove i vizije.

 

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: Srce Turopoljskog fašnika osvojile žene!

Pogledajte i ovo: Grad Velika Gorica je među prvim gradovima u Hrvatskoj sa sustavnim upravljanjem energijom.
Saznajte tko su pobjednici Zimske malonogometne lige!
Gdje su besplatni pregledi kože?
Gorički doktori obiteljske medicine uključili su se u Nacionalni programa ranog otkrivanja raka pluća.

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO VIJEST Survakari prodrmali Veliku Goricu

Zanimljivim maskama i bučnim zvonima plijenili pažnju posjetitelja

Objavljeno

on

U velikoj povorci središtem Velike Gorice prodefilirale su maškare. Među brojnim sudionicima bili su i gosti iz Bugarske.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno