Poveži se s nama

HOTNEWS

Četiri momčadi izbačene iz Mininogometnog prvenstva, novi poredak na vrhu tablice

Objavljeno

U zadnjih nekoliko kola, do izražaja je došla neozbiljnost nekolicine momčadi koji su sve više izostajali, stoga su organizatori morali povući drastične poteze – iz natjecanja su izbacili Absolute caffe, Club 100, Meteora produkciju i Securitas.

 

Uz sve pokušaje razumijevanja i traženja najboljeg rješenja za prosperitet lige i momčadi koje su do sada svojim odnosom zaslužile poštovanje i kvalitetan odnos nas kao organizatora, disciplinska komisija Mininogometnog kluba Gorica nakon sastanka održanog 4.lipnja donijela je odluku kako se do kraja prvenstva radi povreda pravila (ponovni nedolazak na utakmicu) momčadi Absolute caffe, Club 100, Meteora produkcija i Securitas izbacuju iz natjecanja do završetka istog. Disciplinska komisija također je donijela odluku vodeći se duhom fair playa i regularnosti natjecanja da se svi rezultati i pojedinačne statistike protiv momčadi koje su izbačene iz daljnjeg natjecanja brišu i natjecanje se nastavlja daljnjim rasporedom unutar kojeg ostaju devet momčadi” – službeno je priopćenje Mininogometnog kluba Gorica, a koje je, očekivano, izazvalo različite reakcije.

 

Prema novoj tablici, na prvom mjestu je momčad Energona s 13 bodova, iza njih su VG Danas CB Passage, Oziris bar i Alpas team s 12 bodova.

 

Do kraja prvenstva ostala su još samo dva kola, a danas je na rasporedu 11. kolo.

 

Pred nama je još kolo Mininogometnog prvenstva. Evo nažalost nakon peripetija koje smo riješili izbacivanjem četiri momčadi, nastavljamo dalje s devet momčadi koji već danas izlaze na teren i nastavit će borbu za naslov. Situacija na tablici je takva da još uvijek 7 momčadi može biti prvo. Sigurno da će utakmica između Alpasa i Četvrtkom u 9 puno toga reći.“ – komentirao je predsjednik Mininogometnog kluba Gorica Kristijan Japec.

 

Raspored 11. kola:

 

19:20 Gorenc transporti – Visoki napon
20:00 Alpas team – Četvrtkom u 9
20:40 Cvjećarnica Anamarija & PU Kos – Oziris bar
VG Sport caffe – slobodni

HOTNEWS

Gradski Stožer civilne zaštite preporučio pojačano čišćenje zajedničkih prostora u zgradama

Potrebno je povremeno dezinficirati ulaz, rukohvate i liftove

Objavljeno

on

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice apelira na stanare u stambenih zgradama da vode računa o pojačanom čišćenju zajedničkih prostora i povremenom dezinficiranju ulaza, rukohvata, liftova.

Upućuju se predstavnici stanara da navedene mjere dogovore i realiziraju putem svojih izabranih upravitelja zgrada.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno