Poveži se s nama

HOTNEWS

Breška naselja uskoro bi mogla dobiti kanalizaciju

Objavljeno

Naselja Mala Buna, Velika Buna, Ključić Brdo, Kozjača, Šiljakovina, Podvornica, Pustike, Barbarići Kravarski, Kravarsko, Novo Brdo i Žitkovčica mogla bi uskoro dobiti kanalizaciju. U tu svrhu izrađena je Prethodna studija isplativosti aglomeracije Mala Buna prema kojoj bi aglomeracija obuhvatila oko 3 300 ekvivalent stanovnika te je za istu predviđena izgradnja 42 kilometra gravitacijskih cjevovoda, 15 kilometara tlačnih cjevovoda i 32 crpne stanice.

Ukupni investicijski troškovi projekta ”Aglomeracija Mala Buna” trebao bi iznositi oko 70 milijuna kuna, a Hrvatske vode, VG Vodoopskrba i grad Velika Gorica osigurale su sredstva za izradu Studije izvedivosti i Studije utjecaja na okoliš.

”Na navedenom području ne postoji izgrađeni sustav javne odvodnje već je odvodnja otpadnih voda riješena putem individualnih sabirnih ili septičkih jama te nerijetko dolazi do ispuštanja otpadnih voda u obližnje vodotoke. Navedeno loše stanje odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda uzrokuje nedostatne higijensko-sanitarne uvjete života stanovništva te isto predstavlja prijetnju onečišćenju površinskih i podzemnih voda. Velik problem predstavlja i neugodan miris koji postaje izraženiji tijekom ljetnih mjeseci, a s kojim su naročito suočeni stanovnici Male Bune”, istaknuo je direktor VG Vodoopskrbe Stjepan Rak.

foto: VG Vodoopskrba

Nakon što se izrade Studije izvedivosti i Studije utjecaja na okoliš, krenut će se u daljnje aktivnosti na pripremama za aplikaciju na EU fondove iz kojih bi se trebao osigurati ostatak sredstava za realizaciju ovog projekta.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno