turisticka-zajednica-velika-gorica

Povežite se s nama

Crna kronika

‘Veselo’ Martinje: Pijani vozač iz Šiljakovine kažnjen s 3000 eura!

Gorička policija imala je pune ruke posla proteklog vikenda.

Objavljeno

na

Gorička policija imala je pune ruke posla tijekom proteklog Martinjskog vikenda, tijekom kojeg su provodili pojačanu akciju nadzora prometa. Prekršajno su kaznili 47 vozača, a očekivano najviše zbog vožnje pod utjecajem alkohola (12), te prebrze vožnje (11). Od ostalih prekršaja evidentirali su prekršaje zbog vožnje za vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, nevezanje sigurnosnim pojasom, nepravilno korištenje mobitela u vožnji, vožnja neregistriranim autima, a jednog vozača su kaznili zbog prolaska na crveno svjetlo.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u sitnim satima u nedjelju na području Šiljakovine, a zbog ponašanja je i dodatno kažnjen.

– U nedjelju, 12.studenog, u 1:57 sati, muškarac starosti 39 godina upravljao je osobnim automobilom, krećući  se Ulicom Franje Ogulinca Selje u mjestu Šiljakovina. Nadzorom kod kućnog broja 12  navedene ulice utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,47 g/kg,, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg.

Prilikom postupanja prema navedenom i alkotetiranjem isti je počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike  čime je počinio prekršaj iz čl.17.st.1. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Isti nije recidivista i za navedene prekršaje je uhićen, smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel u Velikoj Gorici. Presudom Općinskog suda u Velikoj Gorici Prekršajni odjel za prekršaj iz čl. 199. St.8 ZSPC-a istog kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1,500 eura i zabranu upravljanja za „B“ kategoriju u trajanju od 3 mjeseca, a za prekršaj iz čl. 17 st,1 zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u iznosu od 1500 eura, tj. ukupna novčana kazna za oba prekršaja je 3000 eura – priopćili su iz goričke policije.

Kod šest vozača utvrđen je teži prekršaj, alkohol preko 1,50g/kg, pa su uhićeni i nakon zadržavanja do 12 sati uz Optužni prijedlog prepraćeni su na Općinski sud – prekršajni odjel Velika Gorica.

Također je nad jednim vozačem izvršeno preliminarno testiranje na droge ali je izostala reakcija, no vozač je dragovoljno predao 0,80 grama droge nalik na konoplju, te je istom je na mjestu događaja događaja izdan Prekršajni nalog sukladno čl. 3 st.1 Zakonu  o suzbijanju zlouporabi droga

Tijekom vikenda su se dogodile i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

 

Crna kronika

Smrt na izlazu iz tunela: Dva muškarca poginula na mjestu, dvojica se još bore za život

U nesreći je sudjelovalo samo jedno osobno vozilo, Audi BiH registarskih oznaka, koji je zasad neutvrđenom, ali brzinom većom od dopuštenih 40 km/h, udario u betonski otok naplatne postaje.

Objavljeno

na

Teška prometna nesreća sa strašnim posljedicama, dogodila se u utorak navečer oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka s istarske strane, izvijestila je Policijska uprava istarska. Potvrđeno je kako su na mjestu poginula dva muškarca, dok se još dvojica s teškim ozljedama opasnim po život nalaze u riječkoj bolnici. U nesreći je sudjelovao samo jedno osobno vozilo, Audi BiH registarskih oznaka, koji je zasad neutvrđenom, ali brzinom većom od dopuštenih 40 km/h, udario u betonski otok naplatne postaje. Fotografije s mjesta tragedije zorno pokazuju silinu udara u trenutku nesreće, jer od vozila je ostala samo olupina, potpuno smrskana s jedne strane.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

Naslovna fotografija: Nel Pavletic/PIXSELL

Nastavite čitati

Crna kronika

Građevincima iz Brckovljana u Mraclinu opljačkan materijal vrijedan par tisuća eura

Istraga se nastavlja.

Objavljeno

na

Tijekom vikenda od 25. do 27. studenog došlo je do provale u građevinski kontejner u Mraclinu koji je u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Brckovljanima.

– Nepoznati počinitelj je prikladnim alatom obio prozor i ušao u prostor kontejnera iz kojeg je ukrao drveni namotaj s bakrenim užetom dužine oko 200 metara. Šteta iznosi nekoliko tisuća eura – izvijestila je gorička policija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vlasnik u Njemačkoj, a lopovi mu ‘pelješili’ po kući u Novom Čiču

Šteta je zasad neutvrđena, a policija je zapečatila kuću do povratka vlasnika.

Objavljeno

na

Vlasnik obiteljske kuće u Vukovinskoj ulici u Novom Čiču, koji se trenutno nalazi u Njemačkoj, krajem prošlog mjeseca doznao je kako su mu u goste stigli nepoželjni gosti, nakon čijeg odlaska je policija morala zapečatiti kuću!

Naime, kako otkriva gorička policija, u navedenu je kuću 54-godišnjeg vlasnika provaljeno u periodu između 22. do 29. studenoga, a policiju je pozvao susjed koji povremeno obilazi kuću.

– Policijskim očevidom je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj obio ulazna vrata, ušao u kuću i ispšremetao stvari po svim prostorijama. Obzirom da je vlasnik kuće u Njemačkoj počinjena šteta još nije utvrđena, jer se ne zna točno što je otuđeno, pa je do povratka vlasnika policija zapečatila kuću – izvijestila je gorička policija.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Črnkovec: 38-godišnji vozač zbog brojnih prometnih prekršaja završio u zatvoru

Sud mu odredio zatvorsku kaznu, novčanu kaznu i zaštitnu mjeru, ali mu je i trajno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Objavljeno

na

Objavio/la

Tijekom kontrole vozila i vozača, policija je u četvrtak 30. studenog oko 12:20 sati u Črnkovcu zaustavila 38-godišnjeg vozača koji je vozio kombi osječkih tablica.

Provedenom kontrolom utvrđeno je da je muškarac recidivista, odnosno već ranije je kažnjavan unazad tri godine.

Naime, ispostavilo se da nema položen vozački ispit, također kod sebe nije imao prometnu dozvolu za vozilo kojim je vozio, a ima i zabranu upravljanja motornim vozilima zbog prikupljenih negativnih bodova.

Policija mu je privremeno oduzela vozilo do donošenje odluke o prekršaju te je isti uhićen. Na Općinskom sudu u Velikoj Gorici dobio je ukupnu kaznu zatvora od 15 dana te je odveden u Zatvor Zagreb na odsluženje zatvorske kazne.

Ujedno, određena mu je i novčana kazna jer kod sebe nije imao prometnu dozvolu za vozilo kojim upravlja u iznosu od 28 eura. Uz to izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci, ako u međuvremenu položi vozački ispit dok mu je presudom trajno i bez naknade oduzet teretni automobil osječkih registarskih oznaka.

Nastavite čitati

Crna kronika

Baka kažnjena s 300 eura zbog šamaranja unuka koji je lupio svog psa

Mladu baku policiji je prijavila snaha, a sutkinja je drastično srezala traženu kaznu.

Objavljeno

na

Ovih dana donesena je nepravomoćna sudska presuda kojom je 52-godišnja baka Sandra proglašena krivom i novčano kažnjena, jer je nekoliko puta ošamarila 8-godišnjeg unuka nakon što je on nogom lupio psa tijekom šetnje u parku. Kako piše Danica.hr, sve se dogodilo u ožujku u ranim večernjim satima u zagrebačkom kvartu Siget.

Dječak je vodio psa na povodcu, a nakon što je pas potrčao i povukao ga, dječak je izgubio ravnotežu i pao na tlo u blato. Zbog toga je bio ljut na psa, pa ga je udario nogom.

– U tom trenutku je baka prišla do unuka kako bi ga odmaknula od psa, te ga potom tri puta ošamarila po desnom obrazu, čime ga je tjelesno kažnjavala, a što je kod malodobnog djeteta izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti – navodi se u presudi.

Nakon što su se vratili kući, dječak je majci, Sandrinoj snahi, ispričao što se dogodilo i ona je pozvala policiju. Rekao je kako se zbog svega osjećao tužno. Mlada baka je na sudu sve poricala navodeći kako je unuka samo htjela odmaknuti i odgurnuti od psa koji je režao zbog udaraca nogom pa se bojala da će ga ugristi.

Policija je u prijavi tražila kaznu od 1600 eura i zabranu prilaska unuku, no sutkinja je to odbila, te ju je kaznila s 300 eura i 40 eura prekršajnih troškova, a zabranu joj nije izrekla jer je to bio ‘izoliran slučaj u obitelji’.

Nastavite čitati

Reporter 432 - 16.11.2023.

Facebook

Izdvojeno