Poveži se s nama

Kultura

U spomen na Renea Matoušeka POUVG organizira program “Da za Vukovar”

Na programu je koncert Renate Sabljak i razgovor s novinarom i književnikom Tomislavom Šovagovićem…

Objavljeno

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, POUVG u srijedu 17.studenog, organizira koncert Renate Sabljak i razgovor s novinarom i književnikom Tomislavom Šovagovićem, autorom zbirke priča o sudbinama ljudi u Domovinskom ratu naziva „Kad narastem, bit ću Dražen.“

– Program „Da za Vukovar“ održava se u spomen na vukovarskog pjesnika, publicista, glazbenika i esperantista Renea Matoušeka koji je poveznica između našeg grada i Vukovara. Matoušek je za vrijeme studija živio kod majčine obitelji u Velikoj Gorici, a ubijen je u Veleprometovom skladištu 1991. godine. Upravo njemu Šovagović je posvetio jednu od svojih priča te će posjetiteljima prezentirati Reneov javni i privatni život. Matoušekove tekstove čitat će poznati hrvatski glumac Dragan Despot, a prigodne domoljubne pjesme zapjevat će Renata Sabljak uz klavirsku pratnju Gorana Kovačića – ističu iz POUVG te pozivaju da svoj dolazak, zbog ograničenog broja posjetitelja, prijavite na  e-mail: kultura@pouvg.hr najkasnije do 16. studenoga do 12 sati..

Ulaz je besplatan, a program u dvorani Gorica počinje u 19:30 sati.

Kultura

U subotu tradicionalni koncert Jana “Evo moga zlata”

Koncert će Jane uživo prenositi na svojoj Facebook stranici za one koji neće moći biti u dvorani.

Objavljeno

on

“Evo moga zlata” naziv je koncerta kojeg će tradicionalno u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta održati VIS Jane.

-Izvest ćemo pregršt pjesama, što starih, što nekih novih, a Ivica Potočnik nam je vrijedno pisao nove aranžmane i note. Mi to i vizualno odradimo na prepoznatljiv način, što kroz pozornicu, što kroz naše goste…-istaknula je Alina Haraminčić, te dodala da će na koncertu kao i uvijek nastupiti Jankići.

Ukoliko želite biti na ovom koncertu važno je da imate važeću COVID potvrdu, a svoje ulaznice možete nabaviti tako da se javite Janama putem njihove stranice na Facebooku na kojoj će ujedno biti i prijenos koncerta uživo.

Koncert u subotu 27.studenog 2021. počinje u 19 sati.

Nastavi čitati

Kultura

Danski film Okus gladi na Matineji za umirovljenike

Projekcija je sutra u 11 sati, a ulaz uz predočenje COVID potvrde, je besplatan….

Objavljeno

on

Sutra je posljednji petak u mjesecu, a velikogorički umirovljenici ponovno mogu besplatno pogledati film u sklopu programa „Matineja za umirovljenike“. Na platnu goričkog kina imate priliku pogledati dansku romantičnu dramu Okus gladi.

– Dobro došli u Malus, novu zvijezdu na danskom kulinarskom nebu. Vode ga Maggie i Carsten. Ona je antropologinja specijalizirana za hranu te stvara nevjerojatnu atmosferu restorana. On je proslavljeni chef koji stvara magiju u kuhinji. Zajedno, čine nepobjedivi par na gastronomskoj sceni Danske. Vole se, imaju dvoje prekrasne djece. Žele sve i imaju sve. Skoro. Prestižnu Michelin zvjezdicu tek trebaju dobiti i par je spreman žrtvovati sve kako bi ostvarili svoje snove. U neumornom lovu na ultimativno priznanje zaboravili su da je najbolji obrok u životu onaj koji dijele zajedno – stoji u najavi filma.

Projekcija je sutra u 11 sati, a ulaz uz predočenje COVID potvrde, je besplatan.

 

 

Nastavi čitati

Kultura

Još ovaj tjedan prilika je za razgledati izložbu koja u mnogima budi ugodna sjećanja

Objavljeno

on

Ukoliko još niste, podsjećamo da do kraja ovoga tjedna u Muzeju Turopolja možete razgledati izložbu „Dnevnik fotografa – Josip Perše“ autorice i kustosice Maje Ergović.

Velika Gorica i okolica na fotografijama iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća predstavljaju se na izložbi svojoj muzejskoj publici, neke i prvi put.

-Izložene fotografije dio su muzejske fotodokumentacije, a dio njih potječe iz privatne ostavštine obitelji Žganec i Perše i privatne zbirke Damira Drvodelića. Većina je iz nedavno pronađenih negativa i negativa na staklu koji će također ubuduće postati fundus Muzeja Turopolja-kažu organizatori.

Peršine fotografije zabilježile su gradske ulice, zgrade, događaje u Velikoj Gorici i okolici u prošlosti, a danas mnogima bude ugodna sjećanja.

Nastavi čitati

Kultura

U prodaji ulaznice za dječju predstavu Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 4 godine, a traje 40 minuta…

Objavljeno

on

Uđite s najmlađima u adventsko vrijeme i ne propustite pogledati predstavu Kazališta Prijatelj, u kojoj vještica Zloćkoslava pokušava začarati Djeda Mraza i ukrasti Božić…Predstava je u nedjelju 28.studenog u Dvorani Gorica s početkom u 17 sati.

– U božićno vrijeme kao što svi vrlo dobro znamo Djed Mraz luta svijetom i razveseljava djecu pričom i poklonima. Ponekad malo zaluta, ode na krivi kontinent, ali na kraju uvijek uspije svima donijeti radost i veselje. Ovaj put, u ovoj predstavi, naletjeti će na opasnog neprijatelja: Vješticu plemenitu Zloćkoslavu. Ona se ne zadovoljava jednim poklonom, ona hoće sve poklone koje Djed Mraz donosi dobroj djeci diljem svijeta! Kad joj se Djed Mraz suprotstavi Zloćkoslava ga zaledi svojim olujnim dahom – prepričavaju iz POUVG.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od 4 godine, tekst i režiju potpisuje Hrvoje Zalar, koji ujedno uz kolege, Jana Novosela i Karmen Sunčanu Lovrić, glumi u ovom kazališnom komadu za najmlađe. Predstava traje 40 minuta, ulaznice su u prodaji, po cijeni od 30 kuna, na blagajni Učilišta ili ih možete kupiti online. Iz Pučkog učilišta ističu da je ulaz uz predočenje EU COVID potvrde za starije od 16 godina.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

“Tutanj grada”- izložba u spomen žrtvi Vukovara i Škabrnje

Izložbu možete pogledati u izlogu Gradskih knjižnica Velike Gorice

Objavljeno

on

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u izlogu Gradskih knjižnica Velike Gorice priređen je prigodni postav tiskanih fotografija i knjiga pod nazivom “Tutanj grada” koje svjedoče ratnim stradanjima i borbi za hrvatsku suverenost. Izložba se može pogledati do 28. studenog.

Izabrane su fotografije iz:

1. Bitka za Vukovar / Mile Dedaković – Jastreb, Alenka Mirković – Nađ, Davor Runtić

2. Vukovar – ponos Hrvatske : prilozi iz povijesti, kulture i književnosti / priredio Brane Crlenjak

3. Apeli dr. Vesne Bosanac / priredio i uredio Mladen Pavković

4. Vukovarska bolnica : svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka = Vukovar hospital : a lighthouse in historic storms of Eastern Croatia / Ivo Lučić

Nastavi čitati

Reporter 410 - 17.11.2021.

Facebook

Izdvojeno