Povežite se s nama

HOTNEWS

U Lomnici se radi rotor, Šiljakovina dobiva oproštajnu građevinu, a Bukovčak prometnicu

U Donjoj Lomnici riječ je o potpunoj rekonstrukciji prometnice, izgradnji rotora kao i pješačke staze, a sve bi trebalo biti dovršeno do početka svibnja…

Objavljeno

na

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 10

Nastavljaju se radovi na brojnim prometnicama na području grada pa smo tako obišli Donju Lomnicu gdje se radi na potpunoj rekonstrukciji Školske i Stepanske ulice do župne crkve Sveta Tri kralja.

– Školska ulica je žila kucavica ovog mjesta u kojoj se nalaze škola i vrtić, a ovom rekonstrukcijom podići će se razina komunalne infrastrukture i sigurnosti svih sudionika u prometu. Ovo raskrižje, koje je oduvijek u povijesti bilo problematično te su se vozači morali orijentirati na ogledalo bit će riješeno tako da će se napraviti rotor – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar i naglasio kako je vrijednost radova u Donjoj Lomnici oko 4,8 milijuna kuna.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 10

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Radovi u Donjoj Lomnici, kako nam je rekao direktor VG Komunalca, Jurica Mihalj traju već više od 60 radnih dana što je zapravo na pola puta do samog dovršetka.

– Radovi u Stepanskoj privode se kraju, a rekonstruirat će se u tom djelu naselja više od 600 metara prometnice. Moramo spomenuti i kako se radi vodovodna mreža, a napravit će se 38 priključaka u Stepanskoj i 27 priključaka u Školskoj ulici. Čeka se još projekt za rotor, a nakon kojeg bi i fizički na terenu trebali krenuti radovi – rekao je Mihalj te dodao kako bi se mještani novom ulicom mogli voziti već u svibnju.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 3

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Očekujemo da se u što kraćem roku završi ovaj dio Stepanske ulice i veselimo se da ćemo imati novi nogostup i rotor, za koji smo oduvijek govorili da bi trebao biti na tome mjestu. Upravo to se sada i ostvaruje. Kada sve bude gotovo čeka nas lagodniji i ljepši život u našem mjestu – rekla je tajnica Mjesnog odbora Donja Lomnica, Zlata Krznarić.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 2

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

A mještani Šiljakovine uskoro će dobiti i svoju oproštajnu građevinu. Naime, u posljednjoj su fazi radovi na uređenju mjesnog groblja.

– Napravili smo 480 kvadrata vanjskog platoa gdje će biti smješteno 16 novih parkirnih mjesta, postavili smo novu ogradu , a u unutrašnjost postavili betonske opločnike. Sve je to priprema za buduću oproštajnu građevinu koja će biti preseljena iz Kušanca kada tamo budu završeni radovi. Uređeno je i šest pješačkih staza na samom groblju uz grobna mjesta – ispričao je direktor Komunalca.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 4

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Konačno ćemo ovaj problem posljednjeg ispraćaja u Šiljakovini dovesti do realizacije kako bi dostojanstveno mogli imati ispraćaj svojih pokojnika. Vrijednost radova ovdje je 630 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 7

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Trudimo se da komunalnu infrastrukturu čim prije dovedemo u najbolje moguće stanje. Veseli nas što ćemo dobiti oproštajnu građevinu – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Šiljakovina, Dražen Lučan te naglasio kako se u posljednjih 25 godina nije ovoliko ulagalo u Šiljakovinu.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 9

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Osim groblja, u Šiljakovini je uređena i ulica Franje Matkovića u dužini od 500 metara, a riječ je o ulici koja do sada nije bila asfaltirana za što je izdvojeno 300 tisuća kuna.

U Bukovčaku, na samoj granici s Vukomerićem uređuje se na zahtjev mjesnih odbora, njima jedna od bitnijih prometnica.

– Mjesni odbori imali su zahtjev za asfaltiranjem ove prometnice koja povezuje i spaja tri grada, Veliku Goricu, Zagreb i Jastrebarsko. Riječ je o prometnici koja je bitna zbog brže i bolje povezanosti sa Zagrebom kao i radi sigurnosti školske djece koju tom prometnicom voze autobusi. Ova investicija vrijedna je 600 tisuća kuna – naglasio je gradonačelnik Ačkar prilikom obilaska.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 5

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ivica Cerovski, predsjednik Mjesnog odbora Bukovčak istaknuo je kako je ova prometnica njihova “žila kucavica” jer njome prolaze autobusi za Zagreb, školski autobusi, a i svi mještani iz okolnih sela.

– Ovdje ima dosta klizišta i iskreno bojim se za djecu kada ih autobus vozi u školu – izrazio je svoju zabrinutost Branko Matić, predsjednik Mjesnog odbora Vukomerić, ali u jedno je i zahvalio gradonačelniku na ovom ulaganju.

Obilazak radova u Donjoj Lomnici Siljakovini i Bukovcaku 5

Obilazak radova u Donjoj Lomnici, Šiljakovini i Bukovčaku – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Inače, riječ je o 700 metara prometnice koja spaja Vukomerić i Bukovčak u širini od 4 metra. U tijeku su pripremni radovi za asfaltiranje koje se očekuje idući tjedan.

HOTNEWS

Jeste li vidjeli Anicu? Nestala 16-godišnja Velikogoričanka

Policija i obitelj mole za bilo kakve informacije…

Objavljeno

na

Nestala osoba Anica Brajkovic

Na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba objavljen je nestanak 16-godišnja Anica Brajković iz Laza Turopoljskih.

Anica je nestala 13. kolovoza na području Laza, visoka je 165 cm, kestenjaste boje kose i smeđih očiju. Zadnje je bila viđena u bijeloj majici, plavim trapericama i crnim tenisicama. Policija i obitelj mole za bilo kakve informacije.

Ukoliko ste vidjeli ovu osobu ili imate korisne informacije o nestaloj osobi obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete broj 192. Informacije možete dostaviti i putem stranice nestali.gov.hr

Izvor/Foto: nestali.gov.hr

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Kako sam došao do novca uz zalog zlata

Stanovnici Velika Gorice ugodno su se iznenadili kada su saznali da i u njihovom gradu mogu po povoljnim uvjetima koristiti uslugu zaloga zlata…

Objavljeno

na

Objavio/la

Stanovnici Velika Gorice ugodno su se iznenadili kada su saznali da i u njihovom gradu mogu po povoljnim uvjetima koristiti uslugu zaloga zlata. Ponekad životne odnosno financijske (ne)prilike zahtijevaju hitno raspolaganje gotovim novcem, koji nije uvijek u tom trenutku dostupan.  Situacija u kojoj se našao ovaj Goričanin to dobro ocrtava:  „Nedostajalo mi je 3.000 kuna da otplatim jedan dug sa striktnim rokom zatvaranja, a plaća je trebala stići tek za  dva tjedna…“  –  objašnjava i nastavlja: „Dodatna zaduživanja nisu dolazila u obzir pa sam počeo razmatrati opciju prodaje nekih stvari koje mi nisu nužno potrebne. No onda mi je na internetu „iskočila“ reklama za uslugu zaloga zlata u Auro Domusu. Tako sam otkrio da je i tu u Velikoj Gorici moguće založiti zlato i dobiti novac. Nisam morao prodati svoju zlatnu ogrlicu, a ipak sam došao do gotovine koja mi je bila žurno potrebna”.

Ovu uslugu koriste i stanovnici mnogih drugih gradova i mjesta u Hrvatskoj, u razgranatoj mreži poslovnica Auro Domusa. Usluga zaloga zlata je pridružena jako popularnoj usluzi otkupa zlata baš zbog brojnih slučajeva kao što je ovaj gore opisani. Ljudi tako imaju mogućnost doći do gotovine bez da prodaju zlatne predmete, ako to nije nužno.

auro domus poslovnica velika gorica 1

Kod obje usluge proces započinje besplatnom i neobavezujućom procjenom vrijednosti zlatnog predmeta – lančića, prstenja, naušnica, ogrlica, satova, zlatnika ili dentalnog zlata. Nju profesionalno provode stručni djelatnici u poslovnici.  Ukoliko klijent prihvati ponuđeni iznos, odmah po potpisu isplaćuje mu se gotovina. Od tog iznosa uplaćuje rezervaciju svog predmeta, a Auro Domus ga zadržava na osiguranoj pohrani. Po svoj vrijedni predmet klijent se može vratiti i otkupiti ga natrag do dogovorenog roka, odnosno kada želi i može. Ovakva fleksibilna otplata mnogima predstavlja izuzetno korisnu mogućnost jer klijent sam može izabrati trajanje zakupa, a nakon prvih 30 dana može ga i produžiti.

Auro Domus, vodeći hrvatski lanac u otkupu zlata uslugu zaloga zlata pruža u svojih sedamdesetak poslovnica širom zemlje. Goričani je posjećuju na adresi Zagrebačka 15 dok se za sve informacije može nazvati i besplatan broj telefona 0800 73 72 ili poslati upit na info@aurodomus.com

Nastavite čitati

HOTNEWS

U Vukovini uhvaćen s promilima u krvi pa mu privremeno oduzeta vozačka dozvola

U akciji pojačanog nadzora vozila i vozača policija je utvrdila 13 ciljanih prekršaja..

Objavljeno

na

kontrola prometa policija brzina

Na području Policijske postaje Velika Gorica od 12. do 15. kolovoza provedena je akcija pojačanog nadzora vozila i vozača, a kako navode iz goričke policije, utvrđeno je 13 ciljanih prekršaja.

Najviše je bilo prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, vožnje pod utjecajem alkohola kao i prebrze vožnje. Bilo je tu i prekršaja poput vožnje prije stjecanja tog prava, ali bilo je i onih s isteklom vozačkom dozvolom.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u krvi bila je kod 33-godišnjeg vozača zaustavljenog u Vukovini.

– Jučer, u 02,07 sati, muškarac starosti 33 godine, upravljao je osobnim automobilom ulicom Stara cesta u Vukovini. Nadzorom kod kbr.11 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,10 g/kg.  Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je izdan Obavezni Prekršajni nalog – istaknuli su iz policije te dodali kako su se za vrijeme provođenja akcije dogodile četiri prometne nesreće, no srećom, samo s materijalnom štetom.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Velika Gorica: Naletio na 69-godišnju biciklisticu

LIječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“…

Objavljeno

na

Policija 1

Kako je izvjestila Policijska uprava zagrebačka,  jučer oko 10 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradala 69-godišnja biciklistica.

– Jučer, oko 10 sati, 71-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Fiat Doblo zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Antuna Gustava Matoša u smjesu sjeveroistoka. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, nije propustio sva vozila već je nastavio vožnju te skrenuo ulijevo i ušao u raskrižje. Tada je naletio na 69-godišnjakinju na biciklu, a koja se kretala biciklističkom stazom Zagrebačke ulice u smjeru jugoistoka te je dolazeći u raskrižje zadržavala smjer kretanja – rekli su iz policije.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 69-godišnjakinja, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru „Sestre milosrdnice“.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Danas slavimo Veliku Gospu, promet kroz Vukovinu otežan, a trgovine rade drugačije

Svetu misu na otvorenom u 11 sati služit će velečasni Robert Šreter, župnik u Šestinama..

Objavljeno

na

Velika Gospa Vukovina

Vukovina, najpoznatije marijansko svetište u našem kraju, danas će biti u znaku brojnih vjernika i hodočasnika koji slave svetkovinu uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Već u 7 ujutro proslava je krenula svetom misom, a ona centralna koja će biti na otvorenom služit će u 11 sati velečasni Robert Šreter, župnik u Šestinama. Ako niste stigli na ovu u 11 sati, priliku za molitvu imate na misi koja će biti u 18 sati.

Danas će se kroz Vukovinu voziti otežano, a sav promet iz smjera Velike Gorice uglavnom će se preusmjeravati na autocestu Zagreb-Sisak. Kako bi  ste izbjegli gužve iz smjera Siska, najbolje je da se uključite u Buševcu na autocestu prema Zagrebu.

Javni prijevoz prometovat će redovnom trasom i voznim redom. Privremena regulacija prometa bit će regulirana prometnom policijom, redarima i prometnom signalizacijom

Osim toga, ako ste zaboravili pokoju namirnicu za ručak, imajte na umu da danas trgovine rade prema posebnom radnom vremenu, stoga nije naodmet da se prije nego što se uputite provjerite kako rade.

Nastavite čitati

Reporter 417 - 28.07.2022.

Facebook

Izdvojeno