Povežite se s nama

Vijesti

SDP poslao novo priopćenje i kazao što misli o projektima kojima se hvali HDZ

Objavljeno

na

Reakcije na tematsku točku Aktualna politička i gospodarska situacija u Velikoj Gorici ne prestaju. Nakon što je odmah po završetku sjednice Gradskog vijeća priopćenje poslao SDP, uskoro smo dobili i HDZ-ov odgovor. Sada je SDP Velike Gorice reagirao na jučerašnje priopćenje HDZ-a Velike Gorice, a što su poručili vladajućima prenosimo u cijelosti.

Krešimir Ačkar je priopćenjem Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice crno na bijelo pokazao kako se nimalo ne razlikuje od Dražena Barišića. To je lice i naličje jednog te istog HDZ-a i načina upravljanja Gradom. HDZ-a koji se hvali projektima u kojima je utvrđena ozbiljna sumnja na korupciju i u tome ne vide ništa sporno. Ačkar se ruga građanima Velike Gorice nabrajajući “kapitalne” projekte u kojima je Barišić surađivao s Petekom. Koliko je ovdje novaca zamračeno i koliko toga se još moglo napraviti više i bolje, izgleda da nećemo nikada saznati. Sredstva gradskog proračuna su sredstva koja pripadaju građanima ovoga Grada, a ne Barišiću i Ačkaru. Po Ačkaru i njegovim porukama gotovo da bismo mogli zaključiti kako on želi da se Barišiću napravi i podigne slavoluk u Velikoj Gorici.

I dok je gradonačelnik Dražen Barišić u pritvoru zbog sumnje za korupciju u provedbi projekata kao što je Aglomeracija i javna rasvjeta u Gradu, Ačkar ga brani te pod realizirane gradske projekte navodi one koje je financirala država (škola Novo Čiče), županija (Distributivni centar za voće i povrće) ili građani Velike Gorice sami (energetska obnova stambenih zgrada).

S druge strane, projekti kojima se Ačkar ponosi, u gradu je izvodila jedna jedina tvrtka Elektrocentar Petek, a radi se o gradnji bazena, pristupnih cesta, postavljanju javne rasvjete kod Srednjoškolskog centra, izmicanju stupova javne rasvjete u Kolarevoj ulici, dodatnim radovima na vodoopskrbi, gradnji i radovima na Centru za posjetitelje, rekonstrukciji građevine Ledana te ugrađivanju rasvjete na gradskom stadionu. Izgleda da projekti Barišića i Peteka funkcioniraju po principu da ako Petek nije najpovoljniji, natječaj se poništi ili mu se dodijeli najviše bodova na natječaju. Što država misli o tome govori činjenica da se akteri trenutačno nalaze u istražnom zatvoru.

No, Ačkar se nije osvrnuo na delikatne “projekte” poput bujanja gradske uprave, zapošljavanja po stranačkim i rodbinskim vezama, „privremene“ lokacije gradske tržnice koja je za stalno završila u školskom dvorištu, kao i “šetnice” koja je ništa više od povećanog broja naplatnih parkirnih mjesta.

Također, rečenica u kojoj navodi „da se razlika između vladavine SDP-a i HDZ- a ogleda upravo u realizaciji projekata“ može se protumačiti nakana i želja Ačkara da nastavi stopama pritvorenog Dražena Barišića, čije postupke nimalo ne osuđuje već preuzima ulogu đavoljeg odvjetnika. Ako Ačkar vidi problem upravljanja Velikom Goricom s neke druge adrese zašto mu je onda prihvatljivo i normalno da gradonačelnik Barišić upravlja iz pritvora? Vrijeme je da Barišić i zamjenik Ačkar podnesu ostavke kako bi se građani Velike Gorice konačno riješili modela upravljanja Gradom koji već 12 godina provodi HDZ!

Vijesti

Zbog radova se zatvara cesta u Veleševcu

Za promet će biti zatvorena od 27. ožujka do 1. travnja

Objavljeno

na

Općina Orle objavila je kako se u ponedjeljak, 27. ožujka, zbog asfaltiranja zatvara prometnica ŽC 3041 u mjestu Veleševec. Za sav promet cesta će biti zatvorena do 1. travnja.

– Molimo korisnike predmetne dionice za strpljenje i razumijevanje – poručili su iz Općine Orle.

Nastavite čitati

Moja županija

Na sajmu turizma, kroz panel raspravu i Bubble Bar predstavljena pjenušava budućnost županije

Zagrebačka županija trenutno broji više od 70 priznatih vinara, a od kojih se njih 35 bave proizvodnjom pjenušaca.

Objavljeno

na

Kroz Bubble Bar, Turistička zajednica Zagrebačke županije odlučila je na 10. Međunarodnom sajmu turizma Place2Go, predstaviti svoju destinaciju na inovativan i novi koncept predstavljanja pjenušaca kojima županija odiše.

Sajam se od 24. do 26. ožujka, održava u Areni Zagreb, a na samom otvaranju sudionici sajma imali su priliku uživati u hedonističkoj kombinaciji jagoda i pjenušavih vina domaćih vinara, a to će imati priliku i svi posjetitelji sajma tijekom njegova trajanja.

Panelistice_1_PLACE2GO_Pjenušava budućnost Zagrebačke županije_photo – Jan Serdar

Županijska Turistička zajednica organizirala je i panel raspravu na temu „Pjenušava budućnost Zagrebačke županije“, a na kojoj se okupilo pet žena, direktorica, koje sukreiraju budućnost destinacije – Ivanu Alilović, Petra Masnec, Lucija Šember, Ivana Škrlec i Dijanu Grgić.

– Posljednjih godina vidljiva su znatna ulaganja u razvoj vinskog turizma na području županije, čemu izrazit doprinos imaju aktivnosti koje provodi turistička zajednica. Poput manifestacije ‘ViaVino’, ‘Pjenušci i jagode“ u Jastrebarskom, a tu je i prvi vinski film u svijetu – istaknula je direktorica županijske turističke zajednice, Ivana Alilović.

Ivana Alilović i Lucija Šember_PLACE2GO_Pjenušava budućnost Zagrebačke županije_photo – Jan Serdar

Županija trenutno broji više od 70 priznatih vinara, a od kojih se njih 35 bave proizvodnjom pjenušaca.

– Visoko kvalitetan i održiv turizam trebaju živjeti svi dionici destinacije. Zaista smatram da je za bilo kakav uspjeh u turističkoj destinaciji izrazito važno postići sinergiju svih dionika destinacije. Na tragu toga, smatram da je ključ uspjeha destinacije upravo – čovjek“ – poručila je direktorica Alilović.

Sajam je bio prilika i za najavu nove manifestacije u Hrvatskoj „Spartanac“, kojom će se oduševiti svi ljubitelji adrenalina, a održat će se u Svetoj Nedjelji, 15. srpnja.

Foto: Jan Serdar

Nastavite čitati

HOTNEWS

Prvo mjesto za djecu iz FA Šiljakovine na dječjoj smotri folkora

Evo i ostalih rezultata…

Objavljeno

na

Djeca iz Folklornog ansambla Šiljakovina s koreografijom “Devojčica kolo vodi” – pjesme i plesovi Turopolja, osvojila su prvo mjesto na Gradskoj smotri dječjeg folklora. Prema selektoru Goranu Kneževiću, koji je pomno pratio sve dječje izvedbe na prošlotjenoj smotri, a na kojoj je sudjelovalo 14 društava s 21 skupinom, odnosno izvedbom.

– Ovakav koncert je kulturološki, umjetnički i scenski vrijedan jer smo vidjeli ljepotu, znanje, umješnost, razigranost i radost. To je univerzalna vrijednost. Dječje stvaralaštvo i postignuća nisu, dječja – manje vrijedna ili samo za djecu i roditelje, već svojom kvalitetom staju uz bok „odraslima“i vjerujem da ću dočekati trenutak kad će to biti shvaćeno i društveno prihvaćeno – istaknuo je u svom izvješću, selektor Knežević.

Drugo mjesto na ovoj smotri pripalo je djeci iz KUD-a Kravarsko s koreografijom “Ajde doma dekle mile” – pjesme i plesovi Podravine, a djeca iz OSS Buševec s koreografijom “Prvo leto služim”, igrama, pjesmama i plesovima iz Međimurja bila su treća. Četvrta su bila djeca iz KUD-a Ščitarjevo s pjesmama i plesovima iz Moslavine “Stara stupa stalno lupa”, a peta su djeca iz KUD-a Čiče s koreografijom “Zginula je pikuša”.

Čestitamo svima na uspjehu i sretno na predstavljanju Velike Gorice na Županijskoj smotri folklora.

Naslovna foto: FB FA Šiljakovina

Nastavite čitati

Vijesti

Atletske utrke u Zagrebu mijenjaju trasu ZET-ove linije prema Velikoj Gorici

Za vrijeme održavanja utrke u nekim će ulicama biti zabranjen promet.

Objavljeno

na

Zagrebački atletski savez danas i sutra organizira atletske utrke zbog kojih će na zagrebačkim ulicama biti postavljena privremena regulacija prometa, pa će shodno tome i ZET-ove autobusne linije prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera i to danas od 18:30 do 19:30 sati i sutra od 8 do 12 sati. Linija 268 Glavni kolodvor – Velika Gorica, također će voziti izmijenjenom trasom.

Iz ZET-a ističu kako će stajalište Lisinski, NSK i Bundek neće biti u funkciji, dok će istovremeno u smjeru Glavnog kolodvora autobusi privremeno koristiti stajalište na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca.

Također, policija je najavila i kako će danas za vrijeme utrke u potpunosti biti zabrenjen promet za sva vozila Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Avenije Većeslava Holjevca (zapadni i istočni kolnik) od raskrižja s Ulicom grada Vukovara do Avenije Dubrovnik.

A u nedjelju potpuna zabrana prometa za sva vozila bit će:

– od 5.30 do 8.30 sati zapadnim kolnikom Hrvatske bratske zajednice od raskrižja s Ulicom Grada Vukovara do Slavonske avenije – za potrebe postavljanja pozornice (start i cilj) uz propuštanje autobusa „ZET-a“;

– od 8.30 do 11.30 sati Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Mostom slobode (oba smjera), Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta Slobode do Avenije Dubrovnik), Antallovom ulicom, Cimermanovom ulicom od Antallove do starog Savskog mosta te Ulicom D. Tomljanovića Gavrana (od SR Njemačke do Av. V. Holjevca).

Aleternativne pravnce pronađite ovdje. 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Ne zaboravite, noćas spavamo sat vremena kraće

Počinje ljetno računanje vremena.

Objavljeno

na

Objavio/la

Posljednji je vikend u ožujku, a sutra i službeno završava zimsko računanje vremena. Stoga ćemo noćas kazaljku sata u 2 sata ujutro pomaknuti za jedan sat unaprijed, odnosno na 3 sata. Iako ćemo spavati sat vremena manje, uživat ćemo u dužim danima koji su pred nama, a koje nam donosi ljetno računanje vremena.

Iz HEP-a podsjećaju građane kako se s ljetnim računanjem vremena mijenjaju i razdoblja dnevnih tarifa za obračun električne energije. Tako će se struja od sutra obračunavati prema višoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sata, a prema nižoj tarifi noću, od 22 do 8 sati.

Vozači se upozoravaju iako počinje ljetno računanje vremena, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, do 31. ožujka moraju preko dana imati upaljena dnevna ili kratka svjetla na automobilima. No, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

 

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno