Povežite se s nama

Sport

Razgovarali smo s Milkom. I nemoguće je odabrati samo jedan naslov…

Damir Milanović zvani Milka vratio se na klupu NK Mraclina nakon godinu dana i vrijednog mađarskog iskustva u stožeru Deana Klafurića. Vraća se kao još bolji trener, ali s istim stilom. Znate već kako je to ide s Milanovićima i javnim nastupima…

Objavljeno

na

Poigravali smo se s epitetom “misteriozan”, svjesni okolnosti šutjeli o njegovu imenu, jer trebalo je pričekati da razriješi sve detalje oko rastanka s mađarskim Honvedom, no nogometno Turopolje već je neko vrijeme znalo da će novi trener NK Mraclina u novoj sezoni biti Damir Milanović, poznatiji pod umjetničkim imenom Milka. Novi, ali zapravo stari trener, jer 40-godišnji Milka vraća se na Grabu godinu dana nakon što je iz Mraclina privremeno otišao.

A kad je sve skupa postalo definitivno, službeno i nedvojbeno poznato, kad je konačno u ruke uzeo plavi mraclinski dres i stao pred fotoaparat, ništa više Milku nije priječilo da – ode na more. Otisnuo se na Krk, u najdražem društvu svojih cura, supruge Suzane i kćerki Sare i Kiare, poželio je dobro se odmoriti i napuniti baterije za ono što slijedi. Za sezonu u okruženju petog ranga hrvatskog nogometa, u 4. NL Središte, za guštanje u građenju neke nove priče u jednom od najbolje i najurednije posloženih turopoljskih klubova.

Bogatiji je za iskustvo iz Mađarske, u kojoj je onomad bio kao igrač Videotona i Tatabanye, a ovom prilikom u budipeštanskom Honvedu, kao pomoćnik Deana Klafurića, prijatelja i svojevrsnog mentora.

– Imao sam neke probleme oko raskida ugovora s Mađarima i zato je sve skupa ispalo malo nespretno, zato smo morali pričekati da se sve riješi do kraja. Iako, to s ‘misterioznim’ trenerom ispalo je kao dobra zezancija, jer svi su to znali, smijali smo se zajedno, pogotovo moj kum Sule iz Buševca – javio se s “krkanja” na Jadranu mladi i talentirani Damir.

Svaki razgovor s njim o nogometu, pogotovo niželigaškom nogometu, jedno je posebno, gotovo transcendalno iskustvo, a ništa se bitno neće promijeniti ni kad mu kažeš “pazi, ovo što pričaš ću ti sve napisati”. Uostalom, znate kakvi su ti Milanovići kad im uključiš mikrofone…

– Ma piši što hoćeš, znaš mene… – smije se Mlinka pa kreće ispočetka.

Odnosno, od kraja. Od Mađarske. I u nešto ozbiljnijem izdanju.

– Kad se pojavila opcija da s Klafom odem u Mađarsku, bio sam oduševljen. Igrao sam gore četiri godine, pratio sam njihovu ligu cijelo vrijeme, znam jako puno igrača iz prve, ali i druge i treće lige, tako da sam se zapravo vraćao na svoje. I prvi dojmovi bili su odlični, jer radi se o velikom klubu, o uvjetima kakve klubovi iz HNL-a, nažalost, mogu samo sanjati. Od terena za trening, grijanih igrališta, hotela za mlade igrače, svega oko kluba… Iako, nije sve ni u uvjetima, nešto je i u talentu – počeo je svoju mađarsku štoriju gospon Milanović, pa nastavio:

– Već nakon dva mjeseca postali smo svjesni da u rukama nemamo momčad prvoligaške kvalitete. Bili smo prisiljeni raditi s kadrom koji smo zatekli, budžet je već bio zatvoren i nikoga nismo mogli dovoditi, nikoga od igrača se riješiti… I tu smo bili jako ograničeni. Našli smo se u situaciji da ti s jedne strane ne fali ni ptičjeg mlijeka, a s druge imaš takva ograničenja. Borili smo se pokušavali, tražili rješenja, a na kraju je borba za ostanak u ligi stala u tu jednu, zadnju utakmicu. Nažalost, nismo uspjeli, ali nakon svega ću ipak reći da je to bilo jedno fantastično iskustvo. Drago mi je što sam dobio priliku raditi u takvoj zemlji, u takvoj ligi, u takvim uvjetima.

Sve do posljednje sekunde nisu odustajali, a usput su tragali i za unutarnjim rezervama.

– Dean je trener koji voli i ne boji se dati priliku mladim igračima. I sjajna je stvar što smo u tom našem razdoblju u Honvedu uspjeli svijetu pokazati 11 klinaca, od 18 do 20 godina, koji ostaju kao velika vrijednost za klub. Njih četvorica postali su i mladi reprezentativci, svi oni su jako dobri i sad već afirmirani igrači, a to je velika vrijednost za klub. Uostalom, Dean je kroz sve to stvorio bazu momčadi koja će sad igrati drugu ligu, jer tu se ne može imati puno stranaca.

Uz igrače, trener Klafurić odgajao je i mlađe kolege.

– Dean je trener koji uči sve oko sebe. I igrače, i nas asistente. Svaka prilika da radim s njim, uz njega, sjajna je stvar za moj razvoj. Kad sam se vratio Cipra, osjetio sam da sam potpuniji kao trener, da sam napredovao, a takav osjećaj imam i sad. Definitivno sam dobio još širu sliku, nadogradio me, kao što sam i ja nadogradio sam sebe u situaciji kad si limitiran nekim stvarima, kad se moraš maksimalno prilagođavati. Ukratko, od Deana sam i ovoga puta dobio ono što ti niti jedna knjiga ne može dati. Čujemo se svaki san, pričamo što smo možda mogli napraviti bolje, preispitujemo se, analiziramo, slažemo kockice cijele sezone. I tu se opet uči, dobiva neke nove spoznaje… – ističe Milka.

Kad je sezona završila, slijedio je razgovor s čelnicima kluba, koji su željeli zadržati gorički trenerski dvojac, ali budući da je budžet smanjen za 40 posto, nije bilo prostora za nastavak suradnje. I Klaf i Milka postali su treneri u potrazi za novim angažmanom. Koji je ovog potonjeg čekao kao uvijek dobra opcija.

– Otkad sam otišao iz Mraclina prošlog ljeta, stalno sam bio u kontaktu s ljudima iz Mraclina. Čuli smo se praktički svaki drugi dan, pokušavao sam pomoći kako god mogu, savjetima ili na bilo koji drugi način, ponavljali su da me mjesto čeka… I kad se prošla sezona rasplela kako se rasplela, priča je odmah krenula. Počeli su mi nešto i nuditi, pokušali pregovarati o novcima, ali nisam o tome htio ni pričati. Rekao sam im samo: ‘Dajte koliko možete i idemo raditi.’ Želio sam opet biti dio te priče, jer bilo mi je jako teško otići i prvi put, povezao sam se sa svima njima, uživao tu raditi. I logično je da sam pristao na povratak. Baš se veselim svemu što nas čeka!

Iako, dosta toga je već i iza njih. Sva dosadašnja pojačanja, njih cijeli niz, dovedena su u dogovoru novog, starog i u tom trenutku misterioznog trenera sa sportskim direktorom i frendom Lukom Cvetnićem, pa onda i s predsjednikom Goranom Vukašincem.

– Evo, stalno smo na telefonu čak i sad, dok sam na moru. Svaki dan događa se nešto novo, stalno nešto pitaju, zanima ih… Nije to baš tako u drugim klubovima na ovoj, amaterskoj razini, jer ovdje pričam o tome da ih brine kako šišati travu, koliko mi treba kapica za trening, kakve će biti trenirke… A kad je tako, puno ti je lakše spustiti se iz profesionalizma u amaterizam. U ovom slučaju, kad je riječ o Mraclinu, nije to nikakav pad od 200 stepenica, jer ovi se ljudi, u amaterskim uvjetima, u puno stvari ponašaju kao profesionalci. Uz bitnu razliku da oni sve što rade, rade iz ljubavi. I zato je puno komotnije i ljepše raditi u takvom okruženju, s takvim ljudima. Stvarno se trude, žele podići klub na viši nivo, iako bih ja rekao da su ga već sad podigli i previše u odnosu na rang u kojem se nalaze.

A ako nekome i dalje nije dovoljno, da bi detaljnije pojasnio zašto je želio baš ponovno u Mraclin, Milka je dodao i ovo:

– U tom smislu, organizacije i uređenja kluba, rekao bih da je Mraclin u ovom našem kraju prvi do Gorice! Ljudi su korektni što se tiče ispunjavanja dogovorenog, od love do svega drugoga. Nema igrača koji je bio tamo, a da će nešto loše reći o klubu. Stalno ispituju što mi treba, što mi fali, kakve boje moraju biti kapice, markeri… A meni je nekad i neugodno reći im da mi išta treba. Pa dovoljno mi da imam loptu, dvije stative i jednu prečku… Ali oni se baš trude oko svakog detalja, žele ugoditi, atmosfera u klubu je čudo i zato je tako lijepo i ugodno raditi. Tako je bilo i prije, dok sam ja bio tu, tako je, govore mi dečki, bilo i lani, a tako će biti i dalje. Nema napetosti, radimo sve ovo iz ljubavi, zajedno smo i kad je dobro i kad je loše.

Ima ova priča o slici nogometnog Mraclina u njegovim očima i nastavak.

– Evo primjera, možda banalnog, ali značajnog… Nigdje u amaterskim klubovima nisam vidio da poslije svakog treninga imaš frižider pun pića, da možeš sve uzeti, piti što i koliko hoćeš. U Mraclinu to imaju. Inače klubovi ove razine funkcioniraju tako da se sjedne poslije treninga i svatko plati svoju cugu, jer klubovi i žive od šanka… Ovdje to nije tako, ovdje imaš i ekonoma Bubija, koji se zimi brine da nas nakon treninga dočeka čaj. Dobro, bude tu više šećera nego čaja, ali barem je toplo – kreće Milka u niželigaškom tonu, sve manje ozbiljno.

Iako, dojam je da se Mraclin ne šali. Stigli su dosad Filip Dianežević, Ivan Rajić, Toni Borovac, Matej Godinić, Dominik Smolković, Filip Harambašić i Marko Rakas, a u dolasku su još trojica mladih igrača.

– Da, doveli smo dosta igrača, popunili roster, a velika je stvar da nam se igrači sad i sami javljaju, nude se, pitaju mogu li biti dio ove naše priče… A to puno govori, za to je zaslužna slika koja je stvorena, sve ovo o čemu sam dosad pričao.

Sve što je odrađeno bilo je dovoljno da sportski direktor najavi borbu za prvo mjesto, za viši rang.

– Luka Cvetnić je prije svega doktor, i to ne samo zato što je čovjek stvarno doktor po zanimanju. Ja ga zove doktor umjestnosti i znanosti. Jako dobar čovjek, ali i mraclinska babaroga. Taj nikad nije zadovoljan, on bi uvijek još više, još bolje. Vjerujem mi, i da završimo prvi, on ne bi bio zadovoljan. Pitao bi zašto nismo ispred prvog. Ali dobro, on je taj koji pomiče granice. Da može iz ove lige, on bi odmah išao, ma on bi htio biti i ispred Gorice ako je ikako moguće – smije se Milka i nastavlja:

– S druge strane, predsjednik Vukašinec, ekonomist, razmišlja mirnije, ali isto se nada. A kako ja to vidim… Gledaj, po momčadi koju smo složili, jasno da želimo boriti se za vrh, da budemo među prva dva, tri. Pa zašto ne i za prvi, ako se za to ukaže ikakva prilika, jer sezona je duga. Mi imamo momčad koja je dobar spoj mladosti i iskustva, jako dobru ekipicu za ploviti tom ligom, a za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju.

Uz ove mlađe, koji većinom imaju ozbiljne nogometne škole iza sebe, kičmu momčadi činit će iskusnjare kao što su Hajduk, Domitrović, Kos, Dražić i veliko pojačanje Rajić.

– Rajića već tri godine pokušavam dovesti, čujemo se i kad sam u klubu i kad nisam, i sad sam uspio iz trećeg pokušaja. Isto je bilo i s malim Dianeževićem, koji je bio veliki talent u Gorici, ali ozljede ga odvele u krivom smjeru. I njega sam ga pokušavao dovesti na Grabu i kad sam bio u Mraclinu i kad nisam. To ti pričam, zajedno smo radili cijelo vrijeme.

Prvo okupljanje zakazao je za sljedeći četvrtak, 20. srpnja, par dana nakon što se vrati s mora. Iako, nema tu zezanja, igrači su dobili program po kojem aktivnosti kreću i dva tjedna ranije, u solo aranžmanu.

– Da, da, dečki su dobili programe, zna se što moraju raditi ova dva tjedna. Evo, zvao me baš Hajduk, kaže da je trčao i da mu je sat za mjerenje pulsa crknuo na prvom treningu, ha, ha… Inače, posebno mi je drago što je tu i dalje Igor, turopoljski top kojeg svake sezone traži pola lige, a zapravo da mu nije Mraclina, ne bi imao gdje igrati – smije se Milka.

– Inače, program je prilagođen za neke od igrača. Recimo, naše desno krilo smrti, Juraj Cvetnić, on je dobio poseban program. Svi rade normalne sklekove, a on s koljena.

A kad ga pitaš za raspored utakmica do početka prvenstva, Milka zatraži kratku stanku.

– Čekaj da pogledam u bilježnicu…

Opa, ima se i bilježnica za pripreme! Koja se nosi i na more…

– Sve je u bilježnici, sve zapisujem. Pa nećemo iz glave raditi, što ti je, ne ide to tako. Tu sve piše. Evo, 1. kolovoza Kurilovec, pa 5. kolovoza Gradići, pa 12. kolovoza Real iz Buševca, koji će biti jači za neigranje mog kuma Sučića. Kad on igra, oni su s igračem manje. Da je on u kadru, ne bi me bilo strah te utakmice, ovako mi neće biti svejedno… – koristi Milka medije za osobne obračune pa dodaje:

– Uglavnom, imamo još i 15. kolovoza Dubravu Vrbovec, pa 19. još i Lukavec. Sve lokalni derbiji, idemo odmah na najjače. Htio sam ja igrati i s Goricom, ali kažu da im se to ne uklapa u program, navodno im neko prvenstvo kreće, ha, ha… Ali dobro, idemo mi polako, od prvog treninga. Radit ćemo odmah tehniciranje, tako da moram za neke igrače nabaviti kacige…

Kao što su njemu, recimo, nabavili nešto bez čega suradnje ne bi bilo.

– Ja pijem Coca-colu samo iz limenke. Nije to to ako ti malo ne zareže usnu. I pazi što me dočeka… Prije dva tjedna dođem u Mraclin, na nekakav sastanak, fotkanje, i zove me Mišo, još jedan od važnih ljudi u klubu, inače moja najveća oporba. I pokazuje mi valjda 500 limenki u skladištu. Nisu to uopće imali dok mene nije bilo, ali sad su morali reagirati, ha, ha.

Uživat će Milka u svemu što slijedi, a uživat će i njegove cure. Muž i tata Milka više neće biti odsutan, tu je, doma.

– Dobro, ovo s Mađarskom je bilo super, bio sam na par sati vožnje i praktički svaki slobodan dan sam dolazio doma. Neusporedivo bolje nego kad smo bili na Cipru, pa nas je ulovila korona… Šest mjeseci nismo mogli nigdje. Ali dobro, zato je tu moja Suzana, stroj od žene. Baš tako napiši. Stroj. Evo, sad se i dovela u formu, smršavila, a što je ona u boljoj formi, meni je teže – smije se Milka, svjesno riskirajući očekivane posljedice ovakve vrste istupa.

Damir Milanović iza sebe ima ozbiljnu igračku karijeru, u prvoligaškim klubovima, inozemstvu… Foto: Hrvoje Jelavić/Večernji list

To što je doma, ujedno znači da će Milka, osim što će biti trener, moći opet biti i igrač.

– O ne, nisam završio igračku karijeru. Registriran sam za Polet, ali ne znam hoću li još igrati… Dan nakon što sam se vratio iz Mađarske, odmah sam išao igrati. Nakon godinu dana pauze trener Joža Rožić, ja ga zove Velečasni, dao mi je 15 minuta na prednjem veznom. Očito me baš ne voli. Mislim, poziciju mi je pogodio, ali po minutaži me ne voli. Inače, to je trener koji taktiku ima u malom prstu. Točno tako me citiraj. Prije svake utakmice dođe s pet papira, rekao bi čovjek da predaje biologiju. Svašta nas tu nauči, ima uz biologiju i geografije, svega živoga. Uvijek naučimo nešto novo. I kažem, ako uspijem izgladiti odnose s trenerom, ako se barem malo smekša, igrat ću i dalje za Polet, barem koliko stignem. Uostalom, vidio sam da je Miura nekidan produžio ugovor, iako zadnjih deset godina nije puknuo po golu. Ako može on, mogu i ja. Ako ništa drugo, igrat ću za veterane – odlučio je na kraju ovog živopisnog razgovora Damir zvani Milka.

Neka nova avantura počne.

Sport

FOTO Vatrogasac i Posavec odigrali neodlučeno u drami sudačke nadoknade

Objavljeno

na

Objavio/la

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vatrogasac i Posavec su odigrali neodlučeno 3:3 u 18. kolu 1.ŽNL Skupina Jug, nakon početnog vodstva Posavca (0:1), rezultatskog obrata domaćih u prvom poluvremenu (3:1) i dramatične završnice koja je pripala gostujućoj momčadi za konačni ishod 3:3!

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bolji početak susreta imali su gosti koji su rano došli u vodstvo pogotkom Ivana Lucina u 5. minuti na ubačaj Pere Milatovića. Domaći su se do polovice prvog poluvremena uspjeli dobro posložiti i u samo pet minuta okrenuti rezultat u svoju korist.

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Barišić je iz okreta izjednačio (22.), a na visoki ubačaj Josipa Grilca u 27. odlično je reagirao Marko Paradžik i glavom proslijedio loptu pod gredu za 2:1. Na sličan način je Ivan Paradžik u 39. efektno pogodio za 3:1!

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.04.2024. 1.ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Vatrogasac – Posavec 3:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zadovoljan vodstvom Vatrogasac je u drugom poluvremenu prepustio inicijativu Posavcu i samo je sporadično napadao suparnička vrata. Gosti su u 85. smanjili golom Domagoja Desputa na 3:2, a u dugoj sudačkoj nadoknadi dosuđen je kazneni udarac za Posavec. Šok za domaće igrače i njihove navijače, pritisak na suca, jurnjava po terenu. Kazneni udarac je ipak izveden, Karlo Lihtar zabio je loptu pod gredu za konačnih – 3:3.

Galerija fotografija

Prva županijska nogometna liga Skupina Jug 2023./2024., 18. kolo

NK Vatrogasac – NK Posavec (Orle) 3:3 (3:1)

Velika Gorica, Kobilić. Stadion: ŠRC Kobilić. Gledatelja: 80. Nedjelja, 14.04.2024., 17 sati. Sudac: Antonio Kokot (Vrbovec). Pomoćni suci: Katarina Ćulumović (Velika Gorica) i Ivan Smolčić (Odranski Obrež). Delegat: Bojan Stanilović (Lukavec). Strijelci: 0:1 – Lucin (5), 1:1 – Barišić (22), 2:1 – M.Paradžik (27), 3:1 – I.Paradžik (39), 3:2 – Desput (85), 3:3 – Lihtar (90.+5 KU).

VATROGASAC: B.Grilec, Šošić (cap.), M.Paradžik, I.Paradžik, Krasnić, Matanović, Antunović, Kirinić (od 55. Sambol), Haraminčić (od 75. Hrženjak), J.Grilec, Barišić (od 75. Andrišević). Trener: Vjekoslav Čavar.

POSAVEC: Zagorac, A.Breščaković (cap.), M.Breščaković, Lucin (od 46. Bencek), Lihtar, Milatović, Joveš, Curić (od 85. Koljević), Desput, Škrtić (od 46. Musolli), Đurašić. Trener: Nino Matković.

Nastavite čitati

Sport

Udarnik se vratio pobjedama: Karlovac pao kao uvertira za Trešnjevku

Rukometašice Udarnika pobijedile su Karlovac 28-27 na domaćem parketu, uz osam golova Magdalene Jurić i pet Bernarde Mostarlić. Do kraja sezone još su preostale dvije utakmice

Objavljeno

na

Objavio/la

Nakon dva vezana poraza, domaćeg od Lokomotive II i gostujućeg kod opatijske Liburnije, rukometašice Udarnika su povratak u pobjednički ritam tražile u drugoj polovici rukometne nedjelje. S druge strane bio je neugodni Karlovac, a kao takve su se gostujuće igračice predstavile i ovoga puta.

Teškom mukom uspio je Udarnik izboriti novu pobjedu, trebalo je “orati i kopati” za nova dva boda, ali cure koje vodi Martina Vugrinović na to su bile spremne. Iako stvari nisu funkcionirale idealno od prve minute, jer Udarnik je već u startu upao i minus i sve do završnice prvog poluvremena lovio zaostatak za gošćama. Minimalan, doduše, ali tek u 27. minuti, golom Nere Butković, konačno su domaće rukometašice prvi put povele.

Na predah se na kraju otišlo “na nuli”, s izjednačenih 18-18, što je značilo da će se u nastavak krenuti praktički ispočetka. I nije se puno toga mijenjalo u prvih desetak minuta, tek nakon toga uspio se Udarnik prvi put značajnije odvojiti, na “čak” tri gola razlike, ali u 55. minuti opet se sve vratilo na početak: 25-25!

I tu je krenula dramatična završnica, u kojoj su Diana Vincek i Magdalena Jurić vraćale Udarniku minimalnu prednost, no Karlovčanke su se oba puta uspjele vratiti. Kad je Bernarda Mostarlić zabila za 28-27 minutu i 50 sekundi prije kraja, teško je bilo naslutiti da je to i posljednji gol na utakmici. S igračicom manje, u sljedećem napadu golmanica Stela Hrnčić zaustavila je pokušaj Karlovčanki, nakon čega su “udarnice” uspjele sačuvati loptu, pobjedu, bodove…

I zadržale odlično četvrto mjesto na tablici, vratile se pobjedama uoči ogleda koji se dugo iščekuje. U sljedećem kolu, naime, slijedi gostovanje kod prvaka Trešnjevke, za koju igraju tri dojučerašnje igračice Udarnika, koje su zimus promijenile dres, Lena Durđenović, Nikolina Laco i Ella Bajkuša.

Nastavite čitati

Sport

Tri puta osam, Dubrava na minus osam! Sjajni trojac za novu pobjedu Gorice

Rukometaši Gorice pobijedili su Dubravu 34-26 na domaćem parketu, uz 24 ravnomjerno raspoređena gola Cekovića, Laljeka i Dujića. Četvrta je to pobjeda Gorice zaredom, kojom je naša momčad ostala na vrhu Lige za ostanak

Objavljeno

na

Objavio/la

U jednom trenutku činilo se da bi završnica sezone mogla biti dramatična za rukometaše Gorice, jer potencijalno dramatično izgledala je u tim trenucima tablica Lige za ostanak. Međutim, nova promjena na klupi, dolazak Mateja Miškovića, trećeg trenera ove sezone, pokrenula je stvari u željenom smjeru. Seriju pobjeda na svom je oproštaju u Kaštelima započeo bivši trener, klupska legenda Tomo Mesarov, a nastavio 36-godišnji Mišković.

U prve dvije svoje utakmice u ulozi trenera ostvario je dvije uvjerljive pobjede, Gorica je sredila križevački KTC s devet golova razlike, a onda protutnjala kroz Rude, pobijedivši sa čak 15 golova viška! U tjednu iza nas smjestio se i ogled protiv moćnog Nexea u četvrtfinalu Kupa, u kojem je Gorica očekivano morala čestitati boljem (31-38), no već četiri dana poslije Miško i njegova družina vratili su se pobjedničkim navikama. I nastavili u stilu u kojem su zajedno i krenuli.

Otvorila je tako njegova momčad rukometno nedjeljno poslijepodne u našem gradu ogledom protiv Dubrave. U bizarnom trenutku, u kojem su prvu i osmu momčad Lige za ostanak dijelila samo dva boda, Gorica je igrala protiv momčadi s kojom je dijelila tu vodeću poziciju, što je značilo da pobjeda u toj utakmici donosi samostalnost za vrhu poretka. Shvatili su to i igrači, pogotovo oni od kojih se najviše očekuje, pa onda i isporučili na terenu. Opet sigurno i uvjerljivo, ovoga puta završilo je 34-26, lijepih osam razlike.

Iako, nije u prvoj polovici utakmice izgledalo da će tako završiti. Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u neizvjesnoj borbi, pri čemu nitko nije uspio otići na više od dva gola razlike. S plus dva, i to u korist Gorice, okončano je tih prvih 30 minuta, i to nakon gola Svržnjaka s istekom vremena. Kapetan Ceković već u prvih 20-ak minuta zabio je šest komada, vukao Goricu, ali Dubrava nije odustajala…

Nastavilo se u istom ritmu i u dvije trećine drugog poluvremena. Iako je Gorica uspjela probiti tu barijeru i povesti tri razlike, na ulasku u posljednjih deset minuta i dalje su mlađahni i opasni gosti bili na dva gola zaostatka (26-24). Tad su stvari u svoje ruke preuzela tri najbolja igrača Gorice, s po jednim golom Hrvoja Cekovića, Ivana Laljeka i Jakova Dujića razlika je otišla na plus pet u samo dvije i pol minute. I povratka za Dubravu više nije bilo.

U tih posljednjih deset minuta Gorica je napravila seriju 8-2, došla do pobjede od osam razlike, a to je i prikladno s obzirom na učinak trojca koji je predvodio goričke strijelce: Ceković osam, Laljek osam, Dujić osam! Po tri gola dodali su Čakarić, Svržnjak i Cikatić, deset lopti zaustavio je golman Sorić, a sve to bilo je dovoljno da se Gorica lansira na prvo mjesto, s dva boda više od najbliže pratnje.

Sljedeće kolo donosi najudaljenije gostovanje u sezoni, putovanje u Metković, nakon čega slijedi domaći oproštaj od sezone protiv već otpisane Kaštele, a na kraju i gostovanje u Križevcima kod KTC-a. Udaljenost od sedmoga mjesta, koje vodi u dodatne kvalifikacije, sad je značajna četiri boda, što će reći da je ovom pobjedom Gorica prebrinula najveći dio svojih briga. I može u miru završavati sezonu.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Poraz nogometašica Gorice u susretu s Međimurjem

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica,14.04.2024. 1.HNLŽ-13.kolo: HNK Gorica-ŽNK Međimurje Čakovec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nogometašice Gorice izgubile su u 13. kolu Prve hrvatske nogometne lige rezultatom 1:2 od ekipe Međimurje Čakovec. Ekipa iz Čakovca djelovala je od početka utakmice poletnije, razigranije i konkretnije te je već u 7. minuti došla u vodstvo. Brzu akciju završila je Ayuri Terawaki, koja je iskosa s desne strane snažnim udarcem pogodila suprotnu malu mrežicu.

Velika Gorica,14.04.2024. 1.HNLŽ-13.kolo: HNK Gorica-ŽNK Međimurje Čakovec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,14.04.2024. 1.HNLŽ-13.kolo: HNK Gorica-ŽNK Međimurje Čakovec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tek od polovice prvog poluvremena domaće su uspostavile ravnotežu i izvele nekoliko obećavajućih napadačkih akcija. Sutkinja je u 37. minuti vidjela igranje rukom pred vratima Međimurja za kazneni udarac. Siguran izvođač bila je kapetanica domaćih Perica Cicijelj i izjednačila na 1:1.

Velika Gorica,14.04.2024. 1.HNLŽ-13.kolo: HNK Gorica-ŽNK Međimurje Čakovec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica,14.04.2024. 1.HNLŽ-13.kolo: HNK Gorica-ŽNK Međimurje Čakovec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Događanja na terenu u drugom poluvremenu nisu se znatno razlikovala u usporedbi s onima u prvom dijelu. Pobjedu gostujućoj ekipi donijela je Terawaki svojim drugim pogotkom u 65. minuti. Pored nje u pobjedničkoj ekipi svidjela se hitra i prodorna Vera Domenica Salome Rodriguez.

Galerija fotografija

Supersport Prva HNLŽ 2023./2024. – 13. kolo

HNK Gorica – ŽNK Međimurje Čakovec 1:2 (1:1)

Velika Gorica. Gradski stadion, glavni teren. Gledatelja: 50. Nedjelja, 14.04.2024., 16 sati. Sutkinja: Sabina Bolić. Pomoćne sutkinje: Ivona Pejić i Maja Petravić (sve iz Zagreba). Delegat: Željko Podrug (Zagreb)). Strijelci: 0:1 – Terawaki (7), 1:1 – Cicijelj (37-KU), 1:2 – Terawaki (65).

GORICA: Ban, Klarić, Cicijelj (cap.), Godinić, Rendulić (od 79. Dizdar), Štimac, Miočinović (od 72. Cvetković), Gačić, Đukić, Vinetić (od 56. Hansen), Franulić (od 79. Crnković). Trener: Stefan Rajić.

MEĐIMURJE: Bartolić, Fujio, Sedmak, Damjanović (cap.), Županić (od 46. Višnjić), Vujević (od 88. Katalenić), Fot, Rodriguez, Škrlec, Varga, Terawaki. Trener: Ivan Dizdar.

Rezultati (14./15.04.2024.): ŽNK Dinamo – ŽNK Osijek 1:4, ŽNK Split – ŽNK Agram, ŽNK Hajduk – ŽNK Donat.

Redoslijed: 1. ŽNK Osijek 39 (13 13 0 0 84:4), 2. ŽNK Hajduk Split 28 (12 9 1 2 37:9), 3. ŽNK Split 24 (12 8 0 4 30:13), 4. ŽNK Dinamo 18 (13 5 3 5 21:16), 5. ŽNK Agram 15 (12 4 3 5 13:20), 6. HNK Gorica 11 (13 3 2 8 13:49), 7. ŽNK Međimurje Čakovec 8 (13 2 2 9 9:56), 8. ŽNK Donat 1 (12 0 1 11 7:47).

Nastavite čitati

Sport

FOTO Turopolje i Donja Kupčina odigrali bez pobjednika

Objavljeno

na

Objavio/la

Turopolje, 13.04.2024. Prva ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Turopolje-Donja Kupčina 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr 

Turopolje i Donja Kupčina su u 18.kolu 1.ŽNL-e skupina Jug odigrali neodlučeno rezultatom 2:2, a momčad gostiju je dva puta bila u vodstvu, ali su domaći uspjeli u dramatičnoj završnici ipak remizirati.

Turopolje, 13.04.2024. Prva ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Turopolje-Donja Kupčina 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr 

Gosti su došli u vodstvo u ranoj fazi susreta kada je Stjepan Stupljanec u 8. minuti poentirao za 0:1. Momčad gostiju je skoro u cijelom prvom poluvremenu bila konkretnija u odnosu na domaći sustav, koji je pokušao nešto napraviti bočnim napadima.

Turopolje, 13.04.2024. Prva ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Turopolje-Donja Kupčina 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr 

Početkom drugog poluvremena Turopolje je krenulo ozbiljnije i u 50. minuti Tomislav Lučić je iz blizine glavom poslao loptu u bliži kut za 1:1. Uslijedila je i nešto oštrija igra, srećom, tenzije su ipak splasnule i nije bilo iščašenog ponašanja.

Turopolje, 13.04.2024. Prva ŽNL Skupina Jug-18.kolo: Turopolje-Donja Kupčina 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr 

Momčad iz Donje Kupčine ponovo dolazi u vodstvo u 80. minuti golom Brune Štulhofera, njihovog najboljeg igrača u ovom susretu. Domaći su izbjegli poraz u 87. minuti kada je mrežu zatresao Andreas Šejić i izjednačio – 2:2!

Galerija fotografija

Prva ŽNL skupina Jug 2023./2024., 18. kolo

NK Turopolje – NK Donja Kupčina 2:2 (0:1)

Turopolje. ŠRC Turopolje. Gledatelja: 60. Subota, 13.04.2024., 17 sati. Sudac: Josip Blažić (Vrbovec). Pomoćni suci: Mislav Antonio Fugaj (Vrbovec) i Vito Baša (Brckovljani). Delegat: Zoran Gregurić (Velika Gorica). Strijelci: 0:1 – S.Stupljanec (8), 1:1 – T.Lučić (50), 1:2 – Štulhofer (80), 2:2 – Šejić (87).

TUROPOLJE: Sučić (od 29. Culović), Robić, D.Josić, Ceković (cap.), Zorić, Karlović, Perić, Šejić, T.Lučić, Jambrešić (od 46. K.Lučić), Ž.Josić. Trener: Goran Smolčić.

DONJA KUPČINA: Mihalić, Brezović (cap.), Štulhofer, A.Stupljanec, S.Stupljanec, Rimac (Uđbinac od 66), J.Stupljanec, Markulin, F.Potesak, Konječić (od 42. Šoštarić), Britvec (od 66. M.Potesak). Trener: Vladimir Marušić.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno