Poveži se s nama

Crna kronika

Provjeravali alkohol i drogu, a rezultat akcije – nula!

Policijski službenici 24 sata su bili na terenu, a najčešći prekršaji bili su oni povezani s prekoračenjem brzine…

Objavljeno

Od subote ujutro, od 7 sati ujutro, policajci iz velikogoričke postaje bili su na terenu i provodili akciju “Pojačan i 24-sati nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Akcija je trajala puna 24 sata, sve do nedjelje u sedam ujutro, a rezultat ove ciljane akcije je – nula! Nije zabilježen biti jedan vozač pod utjecajem alkohola ili droga, ali to ne znači da su policajci bili besposleni…

Naime, u sklopu ove akcije zabilježena su čak 55 prekršaja drugih vrsta, i to ovim redom:
– 48 prekršaja nepropisne brzine
– dva prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje.
– dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.
– tri prekršaja iz domene prometa.

Uz sve to, važno je i lijepo reći da se za vrijeme provođenja akcije nije dogodila niti jedna prometna nesreća.

Crna kronika

U četiri ujutro 15-godišnjak pao s nadvožnjaka u Gradićima!

Teško ozlijeđeni mladić vozilom Hitne pomoći prebačen je u bolnicu u Klaićevoj…

Objavljeno

on

Detalji zasad nisu poznati, okolnosti nesreće i dalje se istražuju, u ovom trenutku iz policijskog izvješća možemo doznati jedino da se u nedjelju oko 4:15 sati ujutro dogodila nesreća na ulazu u Gradiće. S nadvožnjaka na ulazu u mjesto, s visine od desetak metara, pao je 15-godišnji mladić.

U teškom stanju vozilom hitne pomoći je prebačen u bolnicu u Klaićevoj.

Više detalja o ovoj nesreći znat ćemo nakon što očevid bude završen…

Nastavi čitati

Crna kronika

POLICIJA SAVJETUJE Njegujte dobrosusjedske odnose. Prošli tjedan provaljeno u dvije obiteljske kuće

Neupitno je da kod pažljivih susjeda provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede…

Objavljeno

on

Početak je godišnjih odmora, a lopovi vrebaju na kuće i stanove koji ostaju prazni i bez nadzora. Velikogorička policija je prošli tjedan zabilježila dvije provale u obiteljske kuće. Jedna se dogodila u Fabijančićevoj ulici s 9.na 10. srpnja. Nepoznati počinitelj obio je prozor i ušao u prizemlje kuće. Ispremetao je sve prostorije te je ukrao veću količinu zlatnog nakita, čime je 34-godišnju vlasnicu oštetio za 15 tisuća kuna.

A u istom vremenskom razdoblju, dogodio se još jedan pokušaj provale u Ilijaškoj ulici.

– Nepoznati počinitelj prvo je obio vrata zimskog vrta, a potom i unutrašnja vrata terase koja vode u obiteljsku kuću 74-godišnje Velikogoričanke. No, sreća po vlasnici, lopov je samo ispremetao stvari i otišao bez plijena – priča nam inspektor Nikica Ljubanović koji je istaknuo kako su u oba slučaja vlasnice bile odsutne te se čekao njihov povratak radi obavljanja očevida.

Ovo je prilika i da se podsjetimo na preventivnu akciju Ministarstva unutarnjih poslova „Dobar susjed – siguran stan“.

– Njegujte dobrosusjedske odnose, gradite most tolerancije, međusobno poštivanje i zajednički pridonosite većoj sigurnosti. Neupitno je da kod pažljivih susjeda provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede. Imajte svog budnog susjeda, osobu od povjerenja koja će vam prazniti sandučić i obilaziti dom, dok ste duže odsutni – savjetuje Ljubanović.

U vrijeme godišnjih odmora i učestalijih putovanja budimo dodatno oprezni, samosvjesni i poduzmite neke od mjera samozaštite, koje zasigurno pomažu u sprečavanju počinitelja da provali u dom.

Nastavi čitati

Crna kronika

Preko oglasa tražio majstora, a koji ga je prevario za 30 tisuća kuna

Muškarac iz Velike Mlake lažnom majstoru uplatio 30 tisuća kuna…

Objavljeno

on

Kada nešto kupujete, u ovom slučaju tražite majstore za izvođenje pojedinih radova putem oglasa, svakako budite na oprezu! U ovoj priči, upravo na jedan takav oglas „opekao“ se mještanin iz Velike Mlake koji je tražio majstora za gradnju kuće.

Iz Policijske postaje Velika Gorica, doznali smo da je ovaj tjedan provedeno kriminalističko istraživanje, upravo za ovo kazneno djelo prevare koje se dogodilo još u travnju.

– Oštećena osoba javila se na oglas osobe koja je nudila usluge renovacije i gradnje te stupila s njome u kontakt. Po dogovoru oko odrađivanja posla, oštećeni je uplatio predujam od 20 tisuća kuna – kažu iz policije i dodaju kako se radi o prevarantu iz Sisačko-moslavačke županije.

Da bi stvar bila još gora, prevarant je cijelo ovo vrijeme oštećenog držao u zabludi govoreći mu da će izvršiti dogovorene radove, koji do danas nisu učinjeni.

– Tražio je još jednu uplatu avansa od oštećenog u iznosu od 10 tisuća kuna, a ne sumnjajući u prevaru, muškarac iz Velike Mlake je to i učinio tako da je sveukupno oštećen za 30 tisuća kuna – ističu iz policije savjetuju građane kada rade ovakvo avansno uplaćivanje novaca da se prije toga osiguraju kod javnog bilježnika.

Inače, policija je u ovakvim slučajevima nemoćna jer oni ne mogu utjecati na naplatu.

– Kaznena prijava je podnesena, ali da nije drugi avans uplaćen preko Internet bankarstva ne bi bilo nikakvog materijalnog traga i dokaza o uplati novca. Ako već uplaćujete novac neka to bude preko bankovnih transakcija kako bi imali minimalni zalog za to da ćete se možda naplatiti i dobiti svoj novac nazad – zaključuj iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 406 - 29.07.2021.

Facebook

Izdvojeno