Povežite se s nama

Najave

Prijavite svog čistokrvnog ljubimca na izložbu pasa

Prijave na izložbu pasa ‘CAC Velika Gorica – VG Trophy’ otvorene su još samo tri dana, stoga požurite s prijavama! Slobodno se ‘šepurite’ sa svojim odanim psećim prijateljem i dajte mu priliku da 1. rujna zablista na ovoj izložbi

Objavljeno

na

Group of Dogs

Kinološki klub Velika Gorica organizira nacionalnu izložbu pasa pod nazivom CAC Velika Gorica – VG Trophy , a koja će se održati sljedeće nedjelje.

– Očekujemo vas 1. rujna na našoj izložbi! Osigurali smo bogate nagrade i puno sadržaja kako bi svi pronašli nešto za sebe – poručuju iz Kinološkog kluba Velika Gorica.

kinnološki klub

Psi upisani u hrvatsku rodovnu knjigu čistokrvnih pasa na dan izložbe trebaju biti stariji od tri mjeseca, a ukoliko su uzgojeni u inozemstvu, trebaju biti upisani u neku od priznatih knjiiga od strane Fédération Cynologique Internationale (FCI).

Prijave na izložbu otvorene su do 25. rujna. Požurite i prijavite svog čistokrvnog psećeg prijatelja OVDJE.

Kultura

Dječji folklorni susreti donose raskoš pjesme, plesa i pažljivo čuvanog ruha

Organizator koncerta je FA Turopolje, a počinje sutra u 16 sati u dvorani Gorica.

Objavljeno

na

Objavio/la

Djecji folklorni susreti FA Turopolje

Folklorni ansambl Turopolje nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, ponovno organizira Dječje folklorne susrete.

U programu će uz domaćine koji će se predstaviti s četiri dječje skupine, nastupiti i gostujući folklorni ansambli.

– Radujemo se nakon veće stanke ponovno pokazati naše narodne pjesme, plesove, ali i pažljivo čuvano ruho. Dođite i uživajte u programu koji smo pripremili s našim najmlađim članovima. Uz naše drage goste upoznat ćete i ostale dijelove Lijepe naše – poručili su iz FA Turopolja.

Koncert je sutra u Pučkom otvorenom učilištu, a počinje u 16 sati. Ulaz je slobodna.

 

Nastavite čitati

Kultura

Učenici trubači večeras sviraju u Galženici

Koncert počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan. 

Objavljeno

na

Koncert trubaca

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića večeras će u Dvorani Galženica održati koncert. Prilika je to za učenike trubače da pokažu što su naučili.

– Pozornica dvorane Galženica poslužit će mladim trubačima Umjetničke škole Franje Lučića da pred radoznalim očima i pozornim ušima svojih kolega, nastavnika, vršnjaka i onih starijih zauzdaju uzbuđenje i ukrote tremu i uznastoje im dostojno prikazati ishod svoga truda i svoga dara – ističu iz škole.

Koncert počinje u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Nastavite čitati

Kultura

U Galženici sutra promocija knjige i otvorenje izložbe “Svjetove nadilazimo”

Skupna izložba rezultat je suradnje Zlate Cundeković sa 17 grafičara različitih generacija ioko likovnog opremanja njene istoimene knjige poezije.

Objavljeno

na

Svjetove nadilazimo

Petak će u Galženici biti u znaku promocije grafičko-poetske knjige Zlate Cundeković “Svjetove nadilazimo”, kao i istoimene skupne izložbe grafika.

Program će početi u 18 sati promocijom knjige u Dvorani Galženica, gdje ćemo imati prilike ćuti nekoliko pjesama, ali će se predstaviti i prilozi likovnih grafičara. U glazbenom programu nastupit će Lidija Bajuk i glazbenica harfistica Marija Mlinar.

Nakon toga, u 19 sati, u Galeriji Galženica slijedi otvorenje skupne izložbe na kojoj će se predstaviti radovi 17 grafičara u korelaciji s poetskim ciklusima Zlate Cundeković.

– Skupna izložba rezultat je suradnje pjesnikinje, dugogodišnje kulturne i kazališne djelatnice te menadžerice u kulturi Zlate Cundeković, sa 17 grafičara različitih generacija iz Hrvatske, Slovenije  i Čila, oko likovnog opremanja njene istoimene knjige poezije koja se sastoji od petnaest ciklusa te pogovora Luka Paljetka. Na koricama knjige poezije nalazi se grafika mlade hrvatske umjetnice Ene Bajuk, dok je 15 poetskih ciklusa unutar knjige odvojeno s pratećom grafikom hrvatskih i slovenskih umjetnika – ističu iz Galerije.

27. Marija Tomaz Kilim Jelentri kombinirana tehnika 69x99cm 2017.

Foto: 27. Marija Tomaz Kilim -Jelentri, kombinirana tehnika,

Autorica koncepcije izložbe i knjige je Zlata Cundeković, odabir umjetnika izvršila je Nevenka Arbanas, a kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol.

Izložba se može razgledati do 23. prosinca.

 

Nastavite čitati

Kultura

Poslušajte predavanje o osmanskim upadima i napadima na Turopolje

Početak druženja je u 19,30 sati.

Objavljeno

na

Maticin cetvrtak

“Osmanski upadi i napadi na Turopolje” tema je ovotjednog izdanja Matičinog četvrtka u Područnoj knjižnici Galženica.

Predavanje će sutra održati povjesničar Dino Mujadžević, viši znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje.

Mujadžević je autor niza znanstvenih radova iz područja osmanistike i islamologije, te hrvatske i bosansko-hercegovačke povijesti. Napisao je monografiju “Bakarić: Politička biografija” (2011), a urednik je zbornika radova o Franjevcima u Slavonskom Brodu.

Međunarodni je predavač – reprezent osmanske prošlosti i kulture, dobitnik Humboldtove stipendije 2016-2017. Od 2021.g. ponovno radi u Podružnici za povijest Slavonije, Srijema i Baranje – Hrvatskog instituta za povijest.

Početak druženja je u 19,30 sati, a ako niste u prilici posjetiti predavanje uživo u knjižnici, sljedećih dana možete ga pogledati putem mrežne stranice Ogranka www.matica-gorica.hr

Nastavite čitati

Najave

Advent u Turopolju i ove godine u Parku turopoljskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio/la

advent turopolje e1669022103117
I ove godine, u organizaciji Društva žena TUR, Turopolje i uz pomoć mjesnog DVD-a i nogometnog kluba, te potporu mjesnog odbora, u Turopolju će biti organiziran Advent, paljenje adventskih svijeća uz prigodan program.
– Planirajmo zajedno da Adventske nedjelje provodimo u dobrom društvu i božićnom raspoloženju u Parku turopoljskih branitelja – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno