Poveži se s nama

Kultura

Predstava, druženje i zabavni program za najmlađe u povodu Svjetskog dana kazališta

Pučko otvoreno učilište poklanja im predstavu Avijonko se ženi

Objavljeno

Povodom Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica je odlučilo razveseliti najmlađe gledatelje s predstavom Scene Gorica Avijonko se ženi, autora Miljenka Muršića.

Prije početka izvedbe, umjetnička voditeljica Scene Gorica Mia Krajcar, pročitat će međunarodnu poruku povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade.
Djeca će u predvorju Učilišta imati priliku družiti se s kostimiranim glumcima iz predstave: ‘Avijonkom’ i ‘Helikoptericom Ljubicom’.

– Za one mališane sklonije ‘poziranju’ organizirali smo fotografiranje, dok će mali kreativci uz vodstvo naših animatora moći crtati i kreirati likove iz predstave. Naša vizažistica Vanesa Ćopić će oslikavati dječje ručice prigodnim likovima – kazali su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Kultura

Večeras u Mraclinu promocija knjige Darije Žilić “S rubova ekrana”

Promocija je u 20.30 sati u Parku Tomislava Hrkovca.

Objavljeno

on

U sklopu Dana svetog Vida danas će u Mraclinu biti održana promocija nove knjige velikogoričke književnice Darije Žilić “S rubova ekrana”.

Domaćin ove književne večeri bit će Društvo žena “Anđela Lovreković”, a u programu, uz autoricu, sudjeluju Đurđica Vuković, urednica časopisa “Riječi” Matice hrvatske iz Siska, Mia Krajcar, voditeljica Scene Gorica, koja će čitati Darijinu poeziju, a za glazbeni dio zaduženi su Tony Lee King te Miroslav Giljanović Fix.

Promocija je u 20.30 sati u Parku Tomislava Hrkovca.

Nastavi čitati

Kultura

Na izložbi “Staklena misija” bit će predstavljeni radovi goričke umjetnice

Otvorenje je sutra u 19 sati, a izložba možete razgledati do 1.srpnja.,.

Objavljeno

on

Velikogoričanka Violeta Antunović, ujedno i članica Udruge likovnih umjetnika Velike Gorice, predstavit će svoje radove na izložbi pod nazivom „Staklena misija“.

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta od sutra ćete imati priliku vidjeti autoričine staklene tvorbe, radove na svili i cvjetne rapsodije na platnu. Violeta je samouka umjetnica čiji je cijeli život protkan crtanjem i slikanjem. Inače, ovo joj je treća samostalna izložba.

Otvorenje je sutra u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 1.srpnja.

Nastavi čitati

Kultura

Europski dani arheologije ovog vikenda u parku Andautonija u Šćitarjevu

Svi sadržaji su besplatni.

Objavljeno

on

U sklopu obilježavanja Europskih dana arheologije 18. 19. i 20. lipnja 2021. od 12 do 18 sati Arheološki muzej u Zagrebu pripremio je program za posjetitelje u Arheološkom parku Andautonija u Šćitarjevu.

-Ovaj muzej na otvorenom osim razgleda prezentiranog arheološkog lokaliteta posjetiteljima nudi i razgled „Muzeja mirisa“, radionice za najmlađe posjetitelje „Rimske igre“, „Izrada bula“ i „Mali arheolozi“ i boravak u prirodi.- kažu organizatori.

Svi sadržaji su besplatni.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno