Povežite se s nama

Vijesti

Petrovina, Gradići, Donja Lomnica i Lukavec dobili oko 3,5 kilometara novih cesta

Idući na redu za uređenje su parkiralište i cesta kod Doma zdravlja

Objavljeno

na

S dolaskom ljepšeg vremena, počelo je intenzivno obnavljanje cesta diljem velikogoričkog kraja. U obilasku radova u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegovi suradnici objasnili su gdje se što radi te koji su planovi za ova naselja.

– U mjesecima ispred nas, s dolaskom ljepšeg vremena, možete očekivati još više asfaltiranja, kako u centru grada, tako i u naseljima oko Velike Gorice. Ovo što smo danas obišli po ova četiri naselja je ukupno 3,5 kilometara preasfaltirano, a vrijednost radova je oko 440.000 eura. Uistinu su ceste već bile u dotrajalom stanju – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Zagorska u Petrovini ima novi izgled

Na dva mjesta asfalt je dobilo naselje Petrovina Turopoljska. Zagorska ulica dobila je novi izgled u duljini 230 metara i širini 3,50 metara. Radovi na asfaltiranju ovog dijela koštali su gotovo 25.500 eura. Također, VG Komunalac je asfaltirao i dio Istarske ulice u dužini 80 metara, a širine 5 metara. Ovi radovi vrijedni su 9.853, 58 eura.

7.3.2023. Petrovina – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Planski je sada na red došla Zagorska ulica, prošle godine je bila Lička. To su dvije ulice koje su ljudi financirali još tamo u 90-ima sami, pa smo odlučili provući asfalt po njima. Sljedeće godine planiramo i Podravsku sve do crkve. Na proljeće po planu ide nogostup i po meni je to najbitnije za selo jer, kao što vidite, nogostup nemamo. Nogostup Petrovinskom ulicom će se napraviti od oteretnog kanala do okretišta autobusne stanice, odnosno do Društvenog doma – kazao je Nikolas Mastin, predsjednik Mjesnog odbora Petrovina Turopoljska.

7.3.2023. Petrovina – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Gradićani zadovoljni

U Gradićima su novi asfalt dobile ulice Matije Gupca i Zagrebačka. Nešto manje od 13.000 eura koštali su radovi na postavljanju 200 metara asfalta u Ulici Matije Gupca, dok je za asfalt i postavljanje bankina na Zagrebačkoj ulici utrošeno 66.833,70 eura.

– Gradiću su uvijek bili napredno mjesto, od kad sam doselio 80-e godine, i uvijek se radilo, a u zadnje vrijeme pogotovo, što se i vidi. Gradići imaju kompletnu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju i plin, a sada su i sve ulice asfaltirane manje-više. Mislim da je stanovištvo jako zadovoljno svime što je napravljeno – komentirao je Ante Petrović, potpredsjednik Mjesnog odbora Gradići.

7.3.2023. Gradići – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Bez rupa po cesti od Donje Lomnice do Lukavca

Najveću promjenu nakon završene ove faze radova doživjela je Ulica Lužec, od kanala do Školske ulice, koja povezuje Donju Lomnicu i Lukavec. Radovi na 1.500 metara duljine i 5,50 metara širine ulice vrijedni su 232.026,79 eura.

7.3.2023. Donja Lomnica – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

7.3.2023. Lukavec – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ovo puno znači za Lukavec, istaknuo je potrpedsjednik Mjesnog odbora Lukavec, Ivan Matić te dodao kako se u zadnjih par godina vidi napredak te kako se u mjestu dosta radi.

Donja Lomnica ima uređene glavne prometnice

– Nakon što smo prošle godine asfaltirali ulaz iz smjera grada i Gradića, Odransku ulicu, krajem prošle godine smo završili i Školsku ulicu koja je centar našeg mjesta. Danas nastavljamo u Dolenjskoj, novu cestu ćemo proširiti i staviti vodu i kanalizaciju gdje još fali. Radi se i izlaz iz Donje Lomnice prema Lukavcu i stvarno smo zadovoljni jer će gotovo sve ulice biti asfaltirane – kazao je predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević.

Radovi su nedavno završili i u Dolenskoj ulici u Donjoj Lomnici, a uključivali su frezanje asfalta, postavljanje izravnavajućeg sloja te ugradnju asfalta i bankina. Vrijednost radova je 68.710,60 eura. U duljini 240 metara, novi asfalt je dobio II. Odvojak Deverićeve ulica u istom naselju.

7.3.2023. Donja Lomnica – Obilasci završenih radova na asfaltiranju. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Uvijek se nekako provlačila ta teza da su nam prometnice u lošem stanju i, evo, unazad godinu dana i ove godine želimo dati do znanja da smo se odlučili maksimalno pozabaviti tim problemom i dati konačno rješenje. Možda ponekad i previše komuniciramo izgradnju prometnica, ali jako je bitno da naši sugrađani znaju gdje odlazi proračunski novac, što se radi u kojem dijelu grada  i, u konačnici, koliko je vlast sposobna povući sredstva iz države, županije i Europe – objasnio je gadonačelnik Ačkar te najavio kako će se u naredom periodu posvetiti rješavanju problema oko Doma zdravlja. Osim dotrajalog parkinga, plan je urediti i cestu, ali i riješiti komunalni problem.

HOTNEWS

Od danas ZET-ova ‘brza linija’ ima novo stajalište

Sve dok traju radovi na izgradnji novog perona, linija 330 stajat će na peronu 10.

Objavljeno

na

Od danas pa se do završetka izgradnje dodatnog perona na terminalu Velika Gorica, ZET-ova ‘brza linija’ ima novo stajalište. Zbog radova se neće koristiti peron 9 već peron 10 koji je ujedno i stajalište ZET-ove  ‘spore linije’ 268.

Iz ZET-a putnike mole za razumijevanje.

Nastavite čitati

Vijesti

Velikogoričan Alan Hadžić Mate srebrni na Plazma sportskim igrama te putuje na Međunarodnu završnicu

Veliku Goricu predstavljaju ekipe El primosi, KK Gorica i HOK Gorica, a uz Alan tu su još i Ana Trčak, Luka Živanović, Korina Ćurković, Adrian Petrani, Niko Karamarko i Katarina Benić.

Objavljeno

na

Velikogoričan Alan Hadžić Mate, osvojio je srebro u utrci na 60 metara na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara koje se do kraja srpnja održava u Rijeci. S obzirom na ostvareni rezultat Alan putuje na Međunarodnu završnicu u Splitu.

– Natjecanje je bilo odlično, upoznao sam puno novih prijatelja i veselim se putovanju u Split – rekao je Alan po završetku natjecanja.

Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina. A u Rijeci se trenutno više od 2 tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske bore za titulu državnih prvaka 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

Foto: Karlo Šutalo

Natjecanja su započela jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a iz Velike Gorice natjecala se ekipa El primosi. Skupine u kojima se natječu ekipe graničara su kao i na svim velikim natjecanjima izvučene u live ždrijebu. Tijekom prve smjene zaigrao se i stolni tenis te odbojka na pijesku. Igrat će se još turnir u odbojci, turnir u košarci 3×3, te Telemach Dan sporta za 2015. i mlađe. Dok nas u trećoj smjeni očekuju utakmice turnira u malom nogometu, kup u šahu, tenisu, i napete utakmice turnir u rukometu.

Uz Alana i ekipu graničara El primose, iz Velike Gorice na završnici sudjeluju još i Ana Trčak i Luka Živanović koji će trčat će na 60 metara, ekipa KK Gorica, zatim Korina Ćurković, Adrian Petrani, Niko Karamarko i Katarina Benić koji će odmjeriti snage u šahu, a HOK Gorica ima predstavnike u muškoj i ženskoj kategoriji na turniru u odbojci.

Foto: Karlo Šutalo

Ekipe u Rijeci traže prolaz na Međunarodnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza, gdje će sudjelovati djeca iz 4 zemlje u kojima se Igre održavaju Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. U sklopu Međunarodne završnice održat će se i All-star Dan spota na kojem će sudjelovati ambasadori i prijetelji Igara te će zajedno sa sudionicima sudjelovati u promociji sporta i sportskog načina života.

U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.

Nastavite čitati

Vijesti

Policija u akciji: Vozači i pješaci sutra pod povećalom

Na prometnicama i pješačkim prijelazima u gradu provest će se akcija usmjerena na zaštitu pješaka.

Objavljeno

na

Iako će sutra policijska akcija biti usmjerena na prekršaje vozača, u fokusu će biti i sami pješaci, a sve s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih osoba posebice ove najranjivije skupine u prometu.

Preventivno-represivnu akciju ‘Zaštita pješaka’ djelatnici prometne policije provest će na području cijel Policijske uprave zagrebačke pa tako i na prometnicama i pješačkim prijelazima u gradu.

– Pozivamo vozača da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima. Pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu – ističu iz policije.

Nastavite čitati

Sport

FOTO S novim dresom u novu sezonu: Ovako će Gorica izgledati u bijelom…

Nogometaši Gorice u novoj će sezoni nastupati u dresovima osvježenog dizajna. Manekeni Pršir, Maloča i Ndockyt prvi su pokazali javnosti kako novo rješenje izgleda, a prvi put bi u njima mogli istrčati u srijedu protiv Konyaspora

Objavljeno

na

Pripreme HNK Gorice traju, prošao je i četvrti tjedan, intenzitet je nakon napornijeg dijela ubacio u nižu brzinu, formira se polako i kadar, a pripreme za novu sezonu traju i na drugim razinama kluba. Pozabavili su se tako u klubu unaprijeđem i na vizualnom planu, pa predstavili novi dres za novu sezonu.

Zasad je nova samo bijela kombinacija, crna i crvena varijanta ostat će iste, ali novo rješenje tima iz Alpas Hrvatska svakako će doći kao ugodno osvježenje. Novost je da bijela više nije “čista”, prošarana je efektnim crnim šarama, a sve skupa izgleda prilično moderno. I dobro stoji manekenima u ovoj prilici – Mariju Maloči, Jurici Prširu i Merveilu Ndockytu…

Možda će u novim dresovima Goričani istrčati već u srijedu, kad u slovenskom Radomlju igraju protiv turskog Konyaspora. Nakon subotnjeg poraza od mađarskog Budafokija (0-3) trener Rajko Vidović dao je igračima dva slobodna dana, jedini trening uoči utakmice odradit će u utorak, a nakon Konyaspora, već u subotu im slijedi i posljednja utakmica na pripremama, generalka protiv Rudeša.

Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Nastavite čitati

HOTNEWS

Novi uspjeh Dijanića! Gorički robotičari osvojili svjetsko zlato u Nizozemskoj

Hrvatska je na natjecanju nastupila sa 6 ekipa i osvojila zlato, srebro i četiri bronce.

Objavljeno

na

Lijepa vijest stigla je iz Nizozemske! Naši mladi istaknuti robotičari Dijanići ponovno su ostvarili odličan uspjeh i to na RoboCup 2024 Eindhoven natjecanju održanom od 17. do 21. srpnja u Nizozemskoj, javljaju iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Ekipa Gebruder Weiss u sastavu Dora i Ivan Dijanić, pod mentorstvom brata Antonia Dijanića osvojili su u kategoriji Rescue Maze prvo mjesto u Supertimovima i treće mjesto u ukupnom poretku.

Na ovom prestižnom svjetskom natjecanju okupilo se oko 3 tisuće robotičara iz 45 zemalja koji su se natjecali u različitim kategorijama. Hrvatska je na natjecanju nastupila sa 6 ekipa i nijedna se ne vraća praznih ruku!

Foto: Hrvatski robotički savez

Osvojeno je 6 medalja, zlato, srebro i četiri bronce te 2 posebne nagrade u Junior kategorijama.

– Ovaj uspjeh ima ogroman značaj za Hrvatsku jer je rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada koji obuhvaća brojne radionice i natjecanja u robotici. Ujedno je to i najbolji dokaz kako se uspješno nosimo s tehnološkim velesilama u edukativnoj i natjecateljskoj robotici. Vrijedi s ponosom istaknuti i da su naši bivši trofejni natjecatelji – Matej Novosad, Ivan Kolarić i Antonio Dijanić članovi organizacijskog odbora natjecanja u junior kategorijama – istaknuli su iz Hrvatskog robotičkog saveza.

 

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno