Povežite se s nama

Politika

Oporba se oglasila: ‘Problem vladajućih je neznanje, netransparentnost i bahatost’

Ivo Jelušić, Ozren Robić i Goran Beus Richembergh obratili su se javnosti povodom sjednice Gradskog vijeća koju je oporba napustila…

Objavljeno

na

Nešto manje od sat vremena trajala je konferencija za novinare koju su nakon 3. sjednice Gradskog vijeća sazvali vijećnici velikogoričkog SDP-a, HSS-a i GLAS-a. Kako su oporbeni vijećnici odlučili napustiti sjednicu, ovom prilikom su se Goran Beus Richembergh, Ivo Jelušić i Ozren Robić osvrnuli na sve što se događalo uoči i tijekom sjednice.

– Kao što znate, cijela oporba napustila je sjednicu Gradskog vijeća i nije to bio nikakav hir, što smo ovom konferencijom za novinare odlučili i pokazati. Imali smo itekako što za reći… – započeo je Beus Richembergh, pa nastavio sa sljedećim:

– Sjednica je iznimno loše pripremljena i vođena. Na njoj je bilo nekoliko točaka koji pružaju priliku za pametne i kvalitetne rasprave, no bile su postavljene tako da je to bilo skandalozno. Zapravo, skandalozno je bilo praktički sve, od načina sazivanja sjednice mimo poslovnika i statuta pa na dalje. Iz poziva na sjednicu može se iščitati da ga je predsjednik Gradskog vijeća sazvao bez pozivanja na ijedan članak bilo kojeg propisa. Uljudno i kolegijalno smo ga upozorili da se radi o kršenju propisa, predložili smo da se na samom početku sjednice okupi predsjedništvo Vijeća, kako bi se mogao na propisan način utvrditi dnevni red, no on je to odbio.

– Osim što ne zna voditi sjednicu i ne razumije propise, predsjednik Vijeća pokazao je još jednu lošu karakteristiku. Pokazao je iznimno visoku razinu snishodljivosti prema gradonačelniku, što je apsolutno nedopustivo i skandalozno, jer kao što s jedne strane predstavnik izvršne vlasti, odnosno gradonačelnik, ima prirodnu potrebu da suzi prostor djelovanja predstavničkog tijela, s druge strane je zadaća predstavničkog tijela da to ne dopusti, neovisno o tome tko čini većinu. Radi se tu o poštivanju digniteta predstavničkog tijela, koje ima izborni legitimitet od građana, koje su birali svi građani, za razliku od gradonačelnika, kojeg su izabrali samo oni koji su glasovali za njega. Dakle, već u samom startu strava i užas… S druge strane, u našoj inicijativi prije sjednice upozorili smo koje su teme posebno važne, a oni su to ignorirali i dezavuirali. I inzistirali da slušamo nekakvu prezentaciju o modelu linijskog prijevoza, koja je nedovršena, a u tim okvirima ne može o njoj biti ni raspravljeno.

– Količina bahatosti koja je pokazana prema nama bila je neizdrživa. Gradonačelnik je sretan i zadovoljan što mu je cijela opozicija napustila sjednicu, ali može likovati samo kratkotrajno. Odluke su donesene nelegitimno, tamo je tolika hrpa budalaština i besmislica, a na to ga nije imao tko upozoriti. A to je najgore što se može dogoditi gradonačelniku, jer ovako ostaje uvjeren da je najpametniji na svijetu, naljepši na svijetu… Ako je to način funkcioniranja, onda je već postao novi Dražen Barišić. Ako i nije, postat će uskoro. A znamo kako je završila ta priča.

– Evo nekoliko primjera… U jednoj točki dnevnog reda, koja se tiče vrlo važnog prostornog uređenja, piše da će se financirati iz proračuna grada za 2019. godinu?! Dakle, to nije tipfeler, nego se radi o starom dokumentu kojeg nitko ne čita, koji je bio na stolu prije dvije godine. Druga stvar, samo vođenje sjednice… Mi smo upozoravali da se o 30 točaka ne može raspraviti temeljito i konzistentno, a što su oni napravili? Protrčali su kroz sjednicu, ne dozvoljavajući čak ni ravnateljima ustanova o kojima je bilo riječ, čija su izvješća bila tema, da kažu jednu jedinu riječ. To je ponižavanje tih ljudi, jer mnogima od njih ovo je bila najteža godina u karijeri. Ne dati im da kažu barem jednu riječ kako su preživjeli tu godinu krajnje je bezobrazno. Da ne govorimo da je među njima i ravnateljica Gradske knjižnice, kojoj je ovo posljednja ovakva prilika nakon više od 20 godina vjernog služenja toj ustanovi!

– Nadalje, mi smo u ponedjeljak na Google kartama vidjeli da u Velikoj Mlaki postoji ulica Brune Bušića. Kako je to moguće ako se o tome trebalo raspravljati dan poslije?! Zar Google ne koristi registar ulica i trgova Republike Hrvatske? Je li netko tu nešto falsificirao? Sve su to detalji koji govore o kvaliteti donošenja odluka na ovoj sjednici. Posebna tema je kako je raspravljena točka o Aglomeraciji… Sve samo i isključivo u svrhu glancanja lika i djela novog gradonačelnika, koji je itekako svjestan da se radi o najvećeoj močvari u koju možemo potonuti, o najvećem razvojnom projektu u povijesti grada. Tamo su neki koji glume eksperte izgovorili gomilu bedastoća, kako o rokovima, tako i tome što se događa kad kod svoje kuće zovete majstore. Dakle, potpune besmislice.

– Gradonačelnik je obećao da će barem saslušati što imamo za reći, a onda i prihvatiti ono što smatra da je konstruktivno i pametno. Mi nismo dobili tu priliku. Dapače, čuli smo samo njegovo dociranje s visine i vrhunski bezobrazluk, a mi to ne želimo u političkom životu grada.

Nakon Beusa Richembergha, riječ je preuzeo Ivo Jelušić.

– Željeli smo sudjelovati na sjednici, ali pod uvjetom da ona ima legalitet i legitimitet. Sad znamo da su goričkom HDZ-u poštivanje procedure, zakona i demokracije teret. Oni jedino u nepoštivanju procedure i u totalitarnom načinu vladanja znaju funkcionirati – istaknuo je Jelušić i nastavio:

– Kod izvršenja proračuna opet nisu poštivali zakonsku proceduru i kasnili su s izvješćem. Zakon jasno kaže da se izvješće o izvršenju proračuna mora poslati do 15. rujna, a mi smo ga dobili 18. listopada. Čak i tu idu na trik, jer su napisali da ga gradonačelnik upućuje 13. rujna, a to Gradsko vijeće nije dobilo. To govori ili da ga nije poslao pa ga je poslije antidatirao, ili da ga je izvjesio na nekakvu oglasnu ploču, gdje već… Mi kao vijećnici to dobili nismo. To govori i da je izvješće bilo gotovo kad smo mi tražili sazivanje sjednice, s predloženim točkama. Proračun prema svemu tome nije transparentan, napravljen je s minimalnom zakonskom formom. A gradonačelnik koji ništa ne krije trebao bi dati na uvid svaki račun koji je plaćen.

– U ovom proračun je manjak prihoda i višak rashoda, enormno je povećanje gradskog minusa, a to govori da je riječ o velikom neznanju u vođenju grada, zatim i aljkavosti, neodgovornosti i bahatosti. Veliki grad poput našega, s petim proračunom u državi, zaslužuje da ga vode veliki majstori. A ovdje je riječ o šegrtima i njihovim pomoćnicima. Oni nisu dorasli vođenju ovakvog grada. Rebalans je utvrđen 26. srpnja na Gradskom vijeću, a tada dobro vođena gradska uprava zna kakvo je stanje s 30. lipnjem. Trebali su znati. Ako nisu znali, to je problem, a ako jesu, to je još veći problem.

Osvrnuo se Jelušić i na konkretne brojke u izvješću, upozoravajući na velike razlike između planiranog i ostvarenog.

– Da bi se ispunio očekivani prihod, mora se realizirati 157 milijuna, a realizirano je 104. Je li realno da se dođe do tolike razlike? Manjak je bio 27 milijuna, u prvih šest mjeseci povećan je za još 17 milijuna, a sad je povećan na 44 milijuna. Umjesto da se u rebalansu išlo to sanirati, još će se povećati! Tu su i komunalne naknade, i tu se očekuje povećanje od 50 posto u sljedećih šest mjeseci. Je li to realno? Mislim da nije. I to su trebali znati kad su išli na povećanja. Pa rashodi… Pogledajmo neke stavke. Ostali rashodi za zaposlene, što nisu plaće, povećani su enormno. Prošle godine oni su bili 3,4 milijuna, a ove godine 5,3! Dakle, značajno povećanje za prvih pola godine u odnosu na cijelu godinu prije. Za stručno usavršavanje zaposlenika, a tu se svašta može progurati, u 2020. potrošeno je bitno manje nego u prvoj polovici ove godine. Uredski materijal u 2020. je košta 1,4 milijuna, a u prvih šest mjeseci ove godine 1,8 milijuna. Je li to moguće?! Ima li tu sumnjivih transakcija? Tako možemo govoriti i o drugim materijalima. Pa onda usluge promidžbe i informiranja… U cijeloj prošloj godini potrošeno je 1,099.000, a za ovih šest mjeseci 1,3 milijuna. Intelekutalne usluge također, prošle godine 1,6, a u prvih šest mjeseci ove 2,1 milijuna! I tu se svašta da progurati, jer tu nema javne nabave. Kome je tu što plaćeno? Zatim reprezentacija, odnosno jelo i pilo, u cijeloj 2020. koštalo je 201.000 kuna, a u prvih šest mjeseci ove 199.000 kuna. Pojelo se i popilo jednako kao u cijeloj prošloj godini. Kome, zašto? Je li time plaćana kampanja? – nabrajao je Jelušić, uz dodatak:

– Sve to nije transparentno jer ne znamo kome je što plaćeno. S druge strane, manji su rashodi za subvencije obrtnicima i poljoprivrednicima, naknade građanima i kućanstvima… Jer što će to njima, bitno je pojesti i popiti. Iza svega toga, a ovo je samo dio, stoje ocjene da nije transparentno, da su prihodi manji od planiranih, da je manjak povećan, da je riječ o neznanju, neodgovornosti i sumnjivom poslovanju. Tako se ne može voditi grad kao što je Velika Gorica, on se mora voditi transparentnije, odgovornije i sa znanjem. Ovi šegrti to očito ne znaju i nije im stalo do toga.

Predsjednik velikogoričkog SDP-a Ozren Robić govorio je o studiji javnog prijevoza, čija je prezentacija bila jedna od točaka dnevnog reda.

– Prvo želim demantirati tvrdnje iz HDZ-a da su prihvaćene naše točke. Tražili smo izvješće o studiji, ali i donošenje zaključka o tome što nakon toga. Tražili smo i status aneksa ugovora između Grada i ZET-a, ponovno uz donošenje zaključaka. O tome se nije pričalo i nije istina da su sve točke koje smo mi tražili stavljene na dnevni red – istaknuo je Robić.

– U proteklom periodu gradonačelnik je sve nas educirao da treba razlikovati javni linijski gradski prijevoz i međužupanijske linije, jer mi to, kao, ne znamo. Međutim, gradonačelnik je izabran da riješi problem. Upozoravamo ponovno da javni linijski gradski prijevoz nije cjelovito rješenje za građane Velike Gorice. Za razliku od velike većine gradova u okruženju, naš grad je iznimno vezan za grad Zagreb, tu govorimo o tisućama ljudi koji dnevno migriraju tamo i nazad. Nismo u istoj situaciji kao neki drugi gradovi iz okruženja.

– Ne bih ulazio u priču o broju kilometara i tipovima vozila, studiju je ipak radio Prometni fakultet i treba joj vjerovati, ali ako dođe do realizacije u bilo kojem obliku, za stanovnike Velike Gorice bit će izuzetno važna kružna gradska linija koja je poveznica do željezničkog kolodvora. No to je samo lista želja. Tko od nas ne bi želio veći broj linija i polazaka, ali što to vrijedi dok nemamo odgovor na pitanje što se konkretno misli poduzeti. A toga nema. Što, kada i za koliko novca? Slušati studiju nije rješenje…

Ova studija nije otkrila ništa novo, već 14 godina traje priča o jednotarifnoj uniji grada Zagreba i županije, to se odavno zna. Nije problem struka, problem je politika, jer 14 godina nije se dogodilo ništa. Osim toga da je subvencija ZET-u povećana nekoliko puta. I pitanje je dana kad će naši građani shvatiti da cijena karte ostaje ista na znači da grad ne troši desetke milijuna kuna njihovog novca više.

– Podsjetit ću na izjavu gradonačelnika od 15. ožujka, dakle prije izbora, s kojom se osobno slažem. Citiram: “Osobno mislim da moramo težiti besplatnom javnom prijevozu jer je u pitanju snažna ekonomska, ekološka i socijalna mjera.” Iskreno, ni to nije neka novost, sve razvijene zemlje tome već desetljećima teže, ali ide li ovo što smo čuli u tome smjeru? Ne ide! Istaknuto je kako za pokretanje vlastite tvrtke treba izdvojiti između 25 i 30 milijuna kuna, a za održavanje između 17 i 19. Očekivati da će u natječaju netko nama ponuditi iznos subvencije od 17 do 19 milijuna kuna je iluzija. Svaka privatna tvrtka mora ostvarivati zaradu. Nitko neće raditi s nulom zašto što voli Veliku Goricu. Govorimo li o tvrki kao što je ZET, kako očekivati da će sve to ponuditi tvrtka koja je u vlasništvu drugoga grada? Po tom pitanju ne radi se ništa osim stava da se mi nećemo dati ucjenjivati. Kako to mislite? Koja nam je B ili C varijanta? Što nam omogućava da možemo kvalitetnije pregovarati? Sve radimo u zadnji tren, a nemamo druge varijante. I problem je sve veći. Što danas možemo osim ponavljati da ZET nije kooperativan? Nemamo ni zaključke, ni viziju… Nemamo ništa. Zadnjih 12 godina ništa se ne čini i tražimo da se pred Gradsko vijeće stavi prijedlog cjelovitog rješenja, koji podrazumijeva sve vrste i oblike usluge javnog prijevoza. Kad je što predviđeno, za koliko novca…

I, za kraj, Robić se osvrnuo i na pogreške u materijalima, kojih ima, kako tvrde govornici, u praktički svakoj točki.

– Što se tiče kvalitete pripremljenih materijala… Prijedlog je bio pripremljen 29. ožujka, sad je došao na Gradsko vijeće, a u obrazloženju stoji ‘zbog navedenog predlažemo da zamjenik gradonačelnika, koji obnaša dužnost gradonačelnika, utvrdi prijedlog…’ Apsolutna aljkavost u pripremi materijala, a toga ima još. Nema točke u kojoj nema takvih stvari – zaključio je Robić.

Cijelo ovo izlaganje zaključeno je najavom kako će mediji i sljedeći tjedan biti pozvani na novu “presicu”, budući da će oporba “o ovoj sjednici Vijeća govoriti sve do sljedeće sjednice”.

Politika

U goričkom SDP-u podržavaju povećanje zelenila u gradu, no traže cjelovitu izmjenu Urbanističkog plana

Nisu zadovoljni stanjem urbanizma u Velikoj Gorici

Objavljeno

na

Objavio/la

Uoči 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, na kojoj će se naći i tri točke vezane uz ciljane izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja naselja Velika Gorica kao i Prostornog plana, predstavnici goričkog SDP-a danas su na tu temu održali konferenciju za medije.
V.d. predsjednice Ivana Mlinar, naglasila je kako su SDP-ovi vijećnici sudjelovali na javnoj raspravi održanoj 19. travnja u Pučkom otvorenom učilištu.

– Aktivno smo raspravljali i postavljali konkretna pitanja, a iskazali smo i naše nezadovoljstvo današnjim stanjem urbanizma u Velikoj Gorici. Upozorili smo i kako je dosadašnjih 10 odnosno 20 posto zelenila, zaista mali postotak. Brine nas i činjenica da se u našem gradu može useliti u zgrade bez uporabne dozvole, prostorno planska dokumentacija se ne primjenjuje, a nakon izdavanja uporabne dozvole rade se preinake kako na parcelama tako i na objektima – zabrinuto će Mlinar.

Predsjednik Kluba gradskih vijećnika SDP-a, Ivo Jelušić smatra kako je dobro to što se krenulo s izmjenama, ali nije dovoljno.

– Htjelo se ići na povećanje zelenila što mi podržavamo. No, u tri urbane zone gdje su višekatne izgradnje, povećao se postotak zelenila s 20 na 35 posto, ali se izbrisala vrlo bitna odredba koja govori o zelenilu na prirodnom terenu. Tu se ostavlja mogućnost slobodnog tumačenja pa to zelenilo može biti na vrhu zgrade, garaža, popločane kocke…Upravo smo na to kolega Ozren Robić i ja upozorili i dali primjedbe – rekao je Jelušić te dodao kako je njihova primjedba ipak djelomično uvažena te je vraćena odredba da to bude prirodno zelenilo.

15.5.2023. – Velika Gorica – Press konferencija SDP Velika Gorica o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

SDP-ov Ozren Robić, ujedno i potpredsjednik Gradskog vijeća, smatra kako se i uz minimalne pomake koje će se ovim izmjenama dogoditi neće riješiti problem betonizacije.

– Dokle god nema cjelovitih izmjena i dalje će se na parcelama događati betonizacija i time se narušavati prostorni odnosi i vizure naših pojedinih naselja – dodao je Robić.

Također, smatraju da je potrebno otvoriti stručnu i političku raspravu kao i tematsku sjednicu o stanju urbanizma u Velikoj Gorici.

Nastavite čitati

Politika

Izvanredni izbori za Vijeće MO Rakitovec: HDZ 104, SDP 48 glasova

Na birališta je izišlo 159 mještana Rakitovca.

Objavljeno

na

Objavio/la

Lista HDZ-a, čiji je nositelj bio Damir Kovačević, pobijedila je na izvanrednim izborima za Vijeće mjesnog odbora Rakitovec sa 104 glasa od ukupno 159 koliko je birača izišlo u nedjelju, 16.travnja na birališta, utvrdilo je i objavilo Povjerenstvo za izbor članova vijeća jedinica mjesne samouprave.

Za Vijeće se natjecala još i lista SDP-a, nositeljice Mare Dianežević, koja je na ovim izborima osvojila 48 glasova.

Na listi HDZ-a, uz Kovačevića, bili su i Mario Sever, Dražen Kovačić, Ivanka Rukavina Belčić, Leka Ceković, Goran Radičević i Zlatko Dianežević. Na listi SDP-a uz nositeljicu Dianežević, kao kandidati su se pojavili i Tomislav Kralj, Zlata Sever, Đuro Hološi, Danijela Belčić, Petra Žnidarić i Ivan Dianežević.

Foto: Na izvanrednim izborima za Vijeće MO Rakitovec pobijedila lista HDZ-a/HDZ VG

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO ‘Nogometni kamp HNS-a definitivno stiže u Veliku Goricu’, potvrdio gradonačelnik Ačkar

Grad Velika Gorica je riješio svu potrebnu dokumentaciju, a Zagrebačka županija bi trebala odobriti promjenu prostornog plana.

Objavljeno

na

Objavio/la

-Nogometni kamp HNS-a definitivno dolazi u Veliku Goricu! Na današnjem radnom sastanku sa premijerom Andrejom Plenkovićem potvrđena je potpora Vlade RH projektu nogometnog kampa HNS-a u našem gradu, te će Vlada za potrebe izgradnje kampa i ustupiti državno zemljište. Veliki projekt za Veliku Goricu i hrvatski nogomet! – objavio je velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar nakon održanog sastanka s premijerom, te predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem.

Premijer Plenković je pak putem društvenih mreža potvrdio kako će Vada podržati projekt i ustupiti državno zemljište.

Naša Velika Gorica već se u brojim prigodama spominjala kao buduća lokacija nogometnog kampa naših Vatrenih i to zbog niza prednosti – zemljište je u državnom vlasništvu i nalazi se tristotinjak metara od stadiona na kojem igra HNK Gorica, u blizini svih važnijih prometnica i Zračne luke Franjo Tuđman.

Grad Velika Gorica je riješio svu potrebnu dokumentaciju, a Zagrebačka županija bi trebala odobriti promjenu prostornog plana. Vrijednost investicije je oko 15 milijuna eura, a očekuje se da bi projekt trebao biti završen u roku godinu i pol dana.

Nastavite čitati

Gospodarstvo

FOTO Za asfaltiranje ulica u Gornjoj Lomnici i Kozjači grad investirao oko 170 tisuća eura

‘Zadnje dvije godine puno je uloženo u naše malo naselje, a promjena se najbolje vidi u tome što je sad sve više oglasa gdje se traži zemljište za kupnju, a ne za prodaju. To sve govori’, rekao je Dragan Perić, predsjednik Mjesnog odbora Gornja Lomnica.

Objavljeno

na

Objavio/la

U prva tri mjeseca ove godine asfaltirano je već oko 14 kilometara cesta na velikogoričkom području, a istim se intenzitetom nastavlja i dalje, otkrio je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska novouređenih prometnica u naseljima Gornja Lomnica i Kozjača. U Gornjoj Lomnici novim asfaltom je uređeno 360 metara Ulice Petra Preradovića, no to je tek dio radova kojim se značajno mijenja izgled mjesta.

–  Trenutno se kod nas čisti i kanal stara Lomnica, tu ćemo napraviti prvu šetnicu u povijesti mjesta, na ulazu u naselje planiramo park na oko 17 tisuća kvadrata, radi se i rasvjeta na  stadionu NK Meštrica.  U zadnje dvije godine kod nas je uloženo oko 10 milijuna kuna, to su velika ulaganja za naše malo naselje. Najbolje se vidi promjena u tome što je sad sve više oglasa gdje se traži zemljište za kupnju u Gornjoj Lomnici, a ne za prodaju, to sve govori – rekao je Dragan Perić, predsjednik Mjesnog odbora Gornja Lomnica. S njime se složio i susjed Ante, koji tu živi više od 40 godina.

– Zadovoljan sam s dosta toga, ovo sve u svemu je dobro. Trebalo bi nam još malo i ove okolo ceste popraviti, al’ uvijek ima nešto što bi moglo bolje, kod nas je još to dosta dobro uređeno- rekao je.

Foto: novouređena Ul. Petra Preradovića, Gornja Lomnica/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Ulica Jerlekovići u Kozjači dobila je novi asfalt u duljini od jednog kilometra, a  Školska ulica asfaltirana je u duljini od 900 metara.

– Jako smo zadovoljni, ova nam prometnica puno znači, tu su nam društveni dom, crkva, kafići, to je najveće ulaganje u povijesti našeg mjesta do sada- istaknuo je Damir Pukšić, predsjednik Mjesnog odbora Kozjača.

Foto: obilazak radova, Kozjača/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Gradonačelnik Krešimir Ačkar je po završetku obilaska najavio daljnja ulaganja u komunalnu infrastukturu.

– Nastavljamo s ulaganjima u šire područje našeg grada podizanjem komunalne infrastrukture, nema naselja u kojemu već ovog mjeseca nismo bili. Vrijednost radova u tim naseljima je oko 170 tisuća eura, a mi nastavljamo i dalje s investicijama. Ukupno smo sad na čitavom području ove godine na 14 kilometara asfaltiranih cesta, a intenzitetom kojim VG Komunalac radi do ljeta će to biti još veći broj kilometara – najavio je gradonačelnik.

Foto: obilazak radova, Gornja Lomnica/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Foto: obilazak radova, Gornja Lomnica/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Foto: obilazak radova, Kozjača/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Foto: obilazak radova, Kozjača/Petra Škrinjarić, cityportal.hr

Nastavite čitati

Politika

Ivana Mlinar izabrana za vršiteljicu dužnosti predsjednice velikogoričkog SDP-a

Dosadašnji predsjednik Luka Tarle podnio je neopozivu ostavku, no ostaje član Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica.

Objavljeno

na

Objavio/la

Nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica Luke Tarlea, koju je jučer podnio na sjednici Predsjedništva stranke, na mjesto vršiteljice dužnosti predsjednice izabrana je dosadašnja potpredsjednica, Ivana Mlinar.

– Članovi Predsjedništva kolegi Tarleu, koji ostaje naš član zahvaljuju na dosadašnjem radu. Želimo mu sve najbolje i nadamo se dobroj daljnjoj suradnji. Sve ostale aktivnosti u Gradskoj organizaciji odvijat će se sukladno dosadašnjim odlukama Predsjedništva i Gradskog obora – izvijestili su iz  Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica.

 

 

 

 

 

Nastavite čitati

Reporter 426 - 25.05.2023.

Facebook

Izdvojeno

Sva prava pridržana © 2022 e-Radio d.o.o.