Poveži se s nama

Vijesti

Obilježena 28. obljetnica osnutka 153. brigade

Gorički branitelji i izaslanstva položili vijence ispred Spomenika poginulim pripadnicima 153. brigade u vojarni Josip Zidar

Objavljeno

Prije 28 godina formirana je 153. brigada Hrvatske vojske. Rođendan Velikogoričke brigade bio je dobar povod da se okupe stari suborci te se prisjete ratnih vremena. Gorički branitelji i izaslanstva položili su vijence ispred Spomenika poginulim pripadnicima 153. brigade u vojarni Josip Zidar. Nakon toga, svi zajedno su se uputili u obližnji Spomen park u kojem je tijekom ljeta niknuo Spomen dom.

Kao i svake godine, na proslavu su došli i učenici goričkih osnovnih škola. Djeca su imala priliku saznati nešto više o ratnom putu brigade i njezinih pripadnika. Spomen park sa svojim eksponatima jako se dojmio učenike četvrtih razreda. Među njima  bilo je i onih čiji su članovi obitelji bili pripadnici ove brigade.

Povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Velike Gorice u Parku dr. Franje Tuđmana organizirano je i druženje za branitelje i njihove prijatelje. Za zabavni dio zaduženi su Jane i Tamburaški sastav Lajbeki.

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno