Poveži se s nama

Vijesti

MOST na primjeru Podbrežnice objasnio svoj program za mlade i mjesnu samoupravu

Povod za obraćanje javnosti je izgradnja ‘cage ball’ igrališta

Objavljeno

Članovi goričkog MOST-a i njihov koalicijski partner HSP danas su se obratili javnosti vezano uz temu mladih u Velikoj Gorici. Mjesto okupljanja i povod bila je Zadarska ulica u Podbrežnici gdje se gradi ‘cage ball’ igralište, odnosno igralište za nogomet u kavezu.

– Ono što muči ljude ovdje je tzv. cage ball igralište koje nitko od vlasti u gradu nije iskomunicirao sa stanarima. Time dobivamo konstantnu buku. Mi jesmo za sport, ali ne da taj sport ulazi ljudima u dvorište. Iza ima zemljište i komotno se igralište moglo povući malo dalje. Inzistirat ćemo na polivalentnom igralištu koje smo tražili i preko amandmana u Gradskom vijeću – kazao je koordinator MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek.

11.5.2021. Velika Gorica – Konferencija za medije koalicije MOST-HSP-NHR o mladima. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

‘O stanju gradske blagajne ovise programi za mlade’

Na položaj mladih u Velikoj Gorici osvrnula se kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić. Kaže kako je među mladima zavladala apatija i averzija prema političkim procesima, no smatra da su promjene moguće.

– Ima premalo kreativnih, kvalitetnih i dobrih rješenja i ideja za mlade. Stranke koje mladima mogu ponuditi jedino potplaćeni i to članski posao tjeraju mlade ne samo van granica našeg grada, već i van granica Lijepe naše. Promjene su moguće. Ne želim biti dio društva koje ne poduzima ništa i koje samo veliča asfalt i nogostup. Zar ja u 21. stoljeću moram pljeskati što je netko napravio cestu i nogostup? – kazala je Županić te dodala kako će joj, ukoliko koalicija koje je dio pobijedi na izborima, fokus biti na mladima, a probleme će rješavati uključivanjem mladih.

Jedna od MOST-ovih ideja za poboljšanje života mladih je postavljanje higijenskih uložaka za djevojčice u osnovnim školama. Osim toga, plan je osnivanje ljetnih škola koje bi vodili mladi koji su završili učiteljski i kineziološki fakultet te bi oni tako stjecali nužno iskustvo u svom poslu.

Ideja za poboljšanje kvalitete života mladih imaju puno, no tek kad saznaju stanje gradske blagajne, tvrde, moći će planirati projekte.

11.5.2021. Velika Gorica – Konferencija za medije koalicije MOST-HSP-NHR o mladima. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Traže decentralizaciju mjesne samouprave

Kroz primjer Podbrežnice na probleme mjesne samouprave osvrnuo se predsjednik goričkog HSP-a i gradski vijećnik, u dijelu mandata i kao dio vladajuće koalicije, Lucijan Maslać.

– Prije četiri godine, pred posljednje lokalne izbore, baš je ova Zadarska ulica bila primjer kako se ne dozvoljava ljudima koji sudjeluju u radu vijeća gradske četvrti da odlučuju. Imamo od tada petogodišnji plan za ovu gradsku četvrt koja je najveća u gradu Velikoj Gorici, veća je primjerice i od grada Gospića, ima šest kvartova. Danas, nakon 20 godina, 90 posto toga nije napravljeno – kazao je Maslać i naveo kako se već godinama raspravlja o polivalentnom igralištu u Podbrežnici koje bi zadovoljilo potrebe djece i mladih. No, do danas ono nije napravljeno.

– I sada se radi cage ball igralište koje nikada nije bilo u planu. Nemam ništa protiv njega, ali radila se Zadarska ulica 2017. godine, a nikada nije bila u planu. No, to je jedini ulaz i izlaz iz Podbrežnice i računalo se da će svi stanari to vidjeti. Isto se tako sad radi s ovim – smatra Maslać i dodaje kako žele decentralizaciju mjesne samouprave: “Ljudi se više ne žele petljati u mjesnu samoupravu i u vijeća gradske četvrti, a dokaz tome je da je u 20 mjesnih samouprava samo jedna kandidacijska lista, a do toga 19 HDZ-ovih i jedna SDP-ova”.

11.5.2021. Velika Gorica – Konferencija za medije koalicije MOST-HSP-NHR o mladima. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

 

Vijesti

Verbalni sukob završio pucnjavom iz vatrenog oružja

Pucao je u članove obitelji.

Objavljeno

on

Policijska uprava zagrebačka izvjestila je kako se jučer od 19 do 19.30 sati u Lazima Turopoljskim, na otvorenom  prostoru verbalno, a potom i fizički, sukobilo troje članova obitelji, 28-godišnjak s jedne strane te 36-godišnjak i 29-godišnjakinja s druge strane.

-Nakon fizičkog sukoba 28-godišnjak je iz vatrenog oružja ispalio jedan hitac u smjeru druga dva člana obitelji.- kažu iz PUZ-a.

Osumnjičeni 28-godišnjak odveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Na Podbrežnici se gradi cageball igralište

Objavljeno

on

Bili smo u obilasku radova na području grada i provjerili kako napreduju radovi u Tomaševićevoj ulici te što se to gradi u Podbrežnici. Doznajte i kakav je to sporazum potpisao gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnicima Međunarodne zračne luke Zagreb. Saznajte i koja sorta jagode je po procjeni potrošača  najbolja, ali i što vas sve čeka na Goričkim večerima…

Nastavi čitati

Vijesti

Gradići obilježavaju Dan mjesta, evo kako će ga proslaviti…

Pripremili su i revijalnu nogometnu utakmicu u kojoj će snage odmjeriti oženjeni i neoženjeni mještani

Objavljeno

on

Mjesni odbor Gradići organizira obilježavanje Dana mjesta u nedjelju, 13. lipnja. Osim polaganja vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, Dan mjesta će obilježiti koncelebriranom misom u 11 sati te druženjem mještana, nakon mise, na prostoru oko crkve uz prigodni domjenak. U 15 sati na nogometnom igralištu Gradićani organiziraju gledanje utakmice Europskog prvenstva u nogometu. Za kraj proslave pripremili su i revijalnu utakmicu koju će igrati oženjeni protiv neoženjenih mještana. Sportski sraz je planiran u 18.30 sati.

Osim događanja za Dan mjesta, Mjesni odbor je najavio i ostala događanja u lipnju i srpnju koja će oživjeti društveni život Gradićana. Pa se tako 26. lipnja od 9 sati igraju turnir ulica i dječji turniri limača i prstića, a dan kasnije u 19 sati za djecu je organizirana besplatna predstava Uzbuna u Plastičnom carstvu. Za kraj, 10. srpnja, Gradići će ugostiti Turopoljsku malonogometnu ligu VG sjever.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno