Poveži se s nama

Vijesti

Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ponovno bez javnog prijevoza

Istekao stari, a nije potpisan novi ugovor o prijevozu putnika prema ovim mjestima

Objavljeno

Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ostali su bez javnog prijevoza. Naime, 31. prosinca istekao je ugovor s prijevoznikom koji do tada obavljao uslugu javnog prijevoza prema ovim naseljima. Prvi problemi s javnim prijevozom počeli su prije nešto više od godine dana kada je ukinuta autobusna linija broj 373, zbog financijske neisplativosti tvrtki koja je obavlja prijevoz na toj liniji. Mještani ovih naselja bili su prisiljeni pješačiti između četiri i šest kilometara do prve autobusne stanice.

Zahvaljujući jakom medijskom pritisku, tek u ožujku prošle godine riješen je ovaj problem i nađen novi koncesionar, koji je do kraja prošle godine obavljao uslugu javnog prijevoza na ovom području. Završetkom fiskalne godine, istekao je i ugovor pa su mještani opet ostali bez javnog prijevoza. U tijeku je postupak javne nabave za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo koji će dobiti koncesiju na godinu dana.

Kontaktirali smo načelnika Općine Pokupsko Božidara Škrinjarića koji nam je rekao kako bi postupak trebao biti gotov do 15. siječnja.

– Mi smo bili dužni raspisati novi natječaj za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo. Natječaj je trebao biti ranije dovršen, ali stjecajem okolnosti nije. Nažalost, sve je malo nesretno ispalo. Zamolio bih mještane da još malo budu strpljivi, prijevoz nije upitan. Nadam se kako će cijeli postupak biti gotov do 15. siječnja – rekao nam je načelnik.

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno