Poveži se s nama

Vijesti

Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ponovno bez javnog prijevoza

Istekao stari, a nije potpisan novi ugovor o prijevozu putnika prema ovim mjestima

Objavljeno

Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ostali su bez javnog prijevoza. Naime, 31. prosinca istekao je ugovor s prijevoznikom koji do tada obavljao uslugu javnog prijevoza prema ovim naseljima. Prvi problemi s javnim prijevozom počeli su prije nešto više od godine dana kada je ukinuta autobusna linija broj 373, zbog financijske neisplativosti tvrtki koja je obavlja prijevoz na toj liniji. Mještani ovih naselja bili su prisiljeni pješačiti između četiri i šest kilometara do prve autobusne stanice.

Zahvaljujući jakom medijskom pritisku, tek u ožujku prošle godine riješen je ovaj problem i nađen novi koncesionar, koji je do kraja prošle godine obavljao uslugu javnog prijevoza na ovom području. Završetkom fiskalne godine, istekao je i ugovor pa su mještani opet ostali bez javnog prijevoza. U tijeku je postupak javne nabave za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo koji će dobiti koncesiju na godinu dana.

Kontaktirali smo načelnika Općine Pokupsko Božidara Škrinjarića koji nam je rekao kako bi postupak trebao biti gotov do 15. siječnja.

– Mi smo bili dužni raspisati novi natječaj za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo. Natječaj je trebao biti ranije dovršen, ali stjecajem okolnosti nije. Nažalost, sve je malo nesretno ispalo. Zamolio bih mještane da još malo budu strpljivi, prijevoz nije upitan. Nadam se kako će cijeli postupak biti gotov do 15. siječnja – rekao nam je načelnik.

Vijesti

VIDEO City puls: Na biciklu do Zagreba i natrag? DA!

Pogledajte i zašto je potpisana Deklaracija dobre energije, te kako je šopingirati u novoj trgovini u gradu!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Vijesti

Dražen Barišić doveden u prostorije PNUSKOK-a na ispitivanje

Iz ureda gradonačelnika su rekli kako je Dražen Barišić sam otišao u sjedište PNUSKOK-a

Objavljeno

on

Nakon što mu je skinut imunitet, uhićen je gradonačelnik Dražen Barišić i HDZ-ov dojučerašnji saborski zastupnik.

– Moj klijent je doveden u prostorije PNUSKOK-a – kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za Mediaservis.

O uhićenju su se oglasili iz Grada Velike Gorice.

– Nakon odluke Sabora o skidanju imuniteta, gradonačelnik Dražen Barišić sam je otišao u sjedište PNUSKOK-a – stoji u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno