Poveži se s nama

Vijesti

Mjere zaštite od širenja koronavirusa uvele i općine Kravarsko, Pokupsko i Orle

Komunikacija putem telefona i e-pošte do daljnjeg će zamijeniti rad sa strankama u prostorima jedinica lokalne samouprave

Objavljeno

Općine Kravarsko, Pokupsko i Orle uvele su mjere zaštite od širenja koronavirusa. Komunikacija putem telefona i e-pošte do daljnjeg će zamijeniti rad sa strankama u prostorima jedinica lokalne samouprave.

S djelatnicima Općine Kravarsko možete komunicirati radnim danom od 7,30 do 15,30 sati putem telefona 01/6237 022 ili e-pošte opcina@kravarsko.hr.

Općinu Pokupsko možete kontaktirati na broj 01/6266 113 ili putem e-pošte nacelnik@pokupsko.hr radnim danom od 8 do 16 sati.

Uredovno vrijeme Općine Orle je od 7 do 15 sati, dobiti ih možete na broj 01/6239-096 ili putem e-pošte info@opcina-orle.hr.

Mjere zaštite uvedene su i u drugim sferama života. Tako su iz ambulante u Kravarskom zamolili pacijente da dolaze isključivo u hitnim situacijama, zbog zabrane okupljanja u većem broju i prevencije mogućeg širenja virusa.

U Knjižnici Pokupsko moguća je posudba i povrat knjiga, a svako drugo zadržavanje i aktivnosti se do daljnjega odgađaju.

Zbog novonastale situacije od ponedjeljka na snazi je privremeni vozni red koji će biti u primjeni sve do prestanka izvanrednih okolnosti.

370 Velika Gorica – Suša
371 Velika Gorica – Hotnja
372 Velika Gorica – Pokupsko

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno