Poveži se s nama

Vijesti

Ministarstvo osiguralo sredstva za obnovu kulturnih dobara na goričkom području

Za obnovu kulturnih dobara na goričkom području Ministarstvo je osiguralo 2,767.200 kuna. Sredstva za obnovu dobit će i objekti na području Pokupskog i Orla

Objavljeno

Ministarstvo kulture i medija objavilo je iznose koje će dobiti kulturna dobra oštećena u potresu u prosincu prošle godine. Radi se o Odluci o određivanju i provođenju hitnih mjera zaštite na kulturnim dobrima na potresu pogođenom području i njihovu financiranju. Među njima su vjerski objekti sa šireg velikogoričkog područja. Tako je Ministarstvo za crkvu Gospe Snježne u Dubrancu osiguralo 800 tisuća kuna, za kapelu sv. Katarine u Dubrancu 67.200 kuna, za crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije milijun kuna te za crkvu sv. Vida u Mraclinu 400 tisuća kuna. Podsjetimo i kako je za kulturno dobro, Stari grad Lukavec, osigurano je 500 tisuća kuna. Ukupno će tako goričko područje dobiti 2,767.200 kuna, od čega 2,367.200 kuna je za crkve i kapele.

Također, sredstva će dobiti i crkve u Veleševcu i Bukevju, i to crkva Sv. Anutna Padovanskog 400 tisuća, a crkva Sv. Petra Apostola sa župnim dvorom 500 tisuća kuna. Crkva uznesenja BDM u Pokupskom dobit će 1.500.000 kuna.

Cijeli popis iznosa dostupan je OVDJE.

Vijesti

Verbalni sukob završio pucnjavom iz vatrenog oružja

Pucao je u članove obitelji.

Objavljeno

on

Policijska uprava zagrebačka izvjestila je kako se jučer od 19 do 19.30 sati u Lazima Turopoljskim, na otvorenom  prostoru verbalno, a potom i fizički, sukobilo troje članova obitelji, 28-godišnjak s jedne strane te 36-godišnjak i 29-godišnjakinja s druge strane.

-Nakon fizičkog sukoba 28-godišnjak je iz vatrenog oružja ispalio jedan hitac u smjeru druga dva člana obitelji.- kažu iz PUZ-a.

Osumnjičeni 28-godišnjak odveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Na Podbrežnici se gradi cageball igralište

Objavljeno

on

Bili smo u obilasku radova na području grada i provjerili kako napreduju radovi u Tomaševićevoj ulici te što se to gradi u Podbrežnici. Doznajte i kakav je to sporazum potpisao gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnicima Međunarodne zračne luke Zagreb. Saznajte i koja sorta jagode je po procjeni potrošača  najbolja, ali i što vas sve čeka na Goričkim večerima…

Nastavi čitati

Vijesti

Gradići obilježavaju Dan mjesta, evo kako će ga proslaviti…

Pripremili su i revijalnu nogometnu utakmicu u kojoj će snage odmjeriti oženjeni i neoženjeni mještani

Objavljeno

on

Mjesni odbor Gradići organizira obilježavanje Dana mjesta u nedjelju, 13. lipnja. Osim polaganja vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, Dan mjesta će obilježiti koncelebriranom misom u 11 sati te druženjem mještana, nakon mise, na prostoru oko crkve uz prigodni domjenak. U 15 sati na nogometnom igralištu Gradićani organiziraju gledanje utakmice Europskog prvenstva u nogometu. Za kraj proslave pripremili su i revijalnu utakmicu koju će igrati oženjeni protiv neoženjenih mještana. Sportski sraz je planiran u 18.30 sati.

Osim događanja za Dan mjesta, Mjesni odbor je najavio i ostala događanja u lipnju i srpnju koja će oživjeti društveni život Gradićana. Pa se tako 26. lipnja od 9 sati igraju turnir ulica i dječji turniri limača i prstića, a dan kasnije u 19 sati za djecu je organizirana besplatna predstava Uzbuna u Plastičnom carstvu. Za kraj, 10. srpnja, Gradići će ugostiti Turopoljsku malonogometnu ligu VG sjever.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno