Poveži se s nama

Crna kronika

Lopov obio vrata kuće, naletio na 88-godišnju vlasnicu i – pobjegao!

Čak tri provale u kuće zabilježene su na sam Božić, u dva slučaja lopovi su odnijeli novac i nakit, a u trećem se zapravo radilo o pokušaju provale, koju je spriječila hrabra vlasnica

Objavljeno

Ni duh Božića nije spriječio lopove da krenu u akciju, djelatnici goričke policijske postaje imali su pune ruke posla, a ukupan zbroj kaže da je od 21. do 27. prosinca zabilježeno 11 kaznenih djela. Na sam Božić provaljeno je u čak tri kuće na našem području…

U popodnevnim satima provaljeno je u kuću u Lackovićevoj ulici u Velikoj Mlaki, u vlasništvu 81-godišnjaka. Lopov je razbio prozor, ušao u kuću i iz dnevnog boravka odnio novac i pobjegao.

Tijekom poslijepodneva provaljeno je i u kuću u Gornjem Podotočju. Provalnici su odvalili ulazna vrata kuće i odnijeli veću količinu zlatnog nakita i novac. Ukupna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna…

Treća provala zapravo je pokušaj provale, koji je spriječila 88-godišnja vlasnica! Lopov je obio vrata kuće na Trgu kralja Tomislava, ušao u kuću, no tad je ugledao vlasnicu. I, naravno, pobjegao. Štete nema, osim straha koji je pretrpila ova hrabra žena, ali sve ovo skupa veliko je upozorenje i za ostale sugrađane.

Crna kronika

Pao s traktorske prikolice natovarene drvima i teško se ozlijedio

Objavljeno

on

Jučer, 15. svibnja, oko 13.40 sati na cesti Buševec-Podvornica, 22-godišnjak se popeo na traktorsku prikolicu naslaganu ogrjevnim drvima i s visine od oko 2,6 metara pao na tlo, javlja policija. U padu se teško ozlijedio, a liječničku pomoć pružili su mu doktori u KBC Sestre milosrdnice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Dok su bili na izletu, lopov im provalio u auto i ukrao novčanik

Obitelj je automobil parkirala u blizini poznatog izletišta u Markuševcu Turopoljskom

Objavljeno

on

Nepoznati kradljivac provalio je u nedjelju, između 14 i 18 sati, u automobil koji je bio parkiran u blizini izletišta Cowboy u Markuševcu Turopoljskom. Lopov je razbio prozor na vozačevim vratima, otvorio vrata i iz pretinca ukrao ženski platneni novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasnik automobila je 37-godišnjak iz Zagreba koji je u Markuševac došao na izlet s obitelji. Šteta je oko 1.000 kuna.

– Savjet građanima je da osobne dokumente nose sa sobom ili, ako baš ne žele, neka ih spreme na mjesto gdje neće biti vidljivi počiniteljima, kao što je prtljažnik ili prostor ispod sjedala – upozorili su iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Kafić u Gradićima ostao bez televizora i nekoliko boca žestice

Šteta je oko 15 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u noći na 2. svibnja u caffe bar Centar u Gradićima, javlja gorička policija. Ovo nije prvi put da je ovaj lokal na meti provalnika, a ovoga puta kradljivac je obio ulazna vrata kako bi opljačkao kafić. Sa zida je skinuo televizor, a iz prostora šanka uzeo nekoliko boca alkoholnih pića. Šteta je oko 15 tisuća kuna.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno