Poveži se s nama

Vijesti

Kvizom znanja prikupljaju pomoć za obitelj iz Majskih Poljana

Pripremili su i nagradu za najboljeg na kvizu

Objavljeno

Gorički klub mladih organizira humanitarni online kviz općeg znanja. Sva prikupljena sredstva idu gospođi Stani iz Majskih Poljana. Kviz će se održati 16. veljače u 20 sati, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti slanjem e-maila organizatorima.

– Obitelj gospođe Stane se sastojala od šestero članova, do prije godinu dana., kada je Stanin muž nažalost preminuo. Stana je sad jedna od dvije starice koje sa snahom i dvije maloljetne djevojčice žive u drvenoj kućici na svome posjedu, no kaže kako za njih to nikad neće biti pravi dom. Prije potresa bavile su se uzgojem svinja. Zbog hladnoće, a možda i stresa, većina svinja je preminulo što im je dodatno uništilo načine na koje mogu prehraniti svoju dragu obitelj. No cijela ova situacija nije smanjila Stanino veliko srce pa je tako danima dijelila rakiju i kavu kome god je prošao pored njenog kontejnera i njenih stvari, koje su u polu promočenim kutijama i dalje na cesti pored ostataka ruševina njihove kuće. Cijeli život žive tamo i to je sve na što su naučeni. Na rad i pomaganje svojim susjedima. Sad je red da netko pomogne njima – kazala je Sara Kajgana Raga, voditeljica Goričkog kluba mladih, i napominje kako donacije nisu obavezne za sudjelovanje u kvizu.

– No ako ste u mogućnosti dati pa makar malo za bolje i ljepše sutra, možemo se ujediniti i zajednički sudjelovati u pomaganju. Ako želite donirati, molimo vas samo da to naglasite u mailu kako bi vam dalje proslijedili sve informacije – poručila je Kajgana Raga.

Klub mladih pripremio je i nagradu za pobjednika kviza, a to je poklon bon u vrijednosti 500 kuna za tetoviranje u Kosom Inku.

Vijesti

Do 11.30 sati na izbore u Velikoj Gorici izašlo 13,80 posto birača

Izbori traju do 19 sati

Objavljeno

on

Od 7 sati ujutro otvorena su birališta na lokalnim izborima u Velikoj Gorici. 55.556 građana s pravom glasa biraju gradske četvrti i mjesne odbore, gradonačelnika i župana te gradsko vijeće i županijsku skupštinu. Do 11.30 sati na 68 birališta na goričkom području izašlo je 13,80 posto birača, odnosno 7.665 Velikogoričana, javlja Državno izborno povjerenstvo. Što se tiče Zagrebačke županije, do sada je glasovalo 15,12 posto stanovnika. Odazvi je isti kao i prije četiri godine.

Svoju građansku dužnost obavili su i kandidati za gradonačelnike Velike Gorice, svatko na svom izbornom mjestu.

 

Na svom biračkom mjestu glasovao je i kandidat Domovinskog pokreta za župana Zagrebačke županije Velikogoričanin Domagoj Lovrić.

Što se pak goričkih općina tiče, najmanja je izlaznost u općini Orle gdje je izašlo 13,24 posto birača. No, takav slabiji odaziv ne čudi budući da je pobjedu za mjesto načelnika već odnio Ervin Vujica kao jedini kandidat. U općini Kravarsko do 11.30 sati na birališta je izašlo 19,34 posto birača, a u općini Pokupsko čak 27,64 posto.

Nastavi čitati

Vijesti

Povelja Republike Hrvatske stigla u Turopolje

Za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju tradicije te promicanju povijesno-kulturne baštine Republike Hrvatske

Objavljeno

on

Na prijedlog Saveza povijesnih postrojbi Republike Hrvatske, još u vrijeme prije pandemije, Plemenitoj općini turopoljskoj i njenoj postrojbi Turopoljskom banderiju dodjeljelo je Predsjedničko priznanje Povelja Republike Hrvatske – za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju tradicije te promicanju povijesno-kulturne baštine Republike Hrvatske.

– Nadali smo se i čekali svečano uručenje, no Predsjednik je odlučio da neće biti prijma povijesnih postrojbi te nam je s Pantovčaka, preko ureda Saveza u Karlovcu, stigla u Turopolje. Priznanje je to svim članovima Plemenite općine turopoljske na neumornom radu na očuvanju turopoljske baštine, naročito banderijalcima koji su proteklih 30 godina ponosito nosili odoru Turopoljskog banderijalca! – kazali su iz Plemenite općine turopoljske Juraj.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO: Masovno cijepljenje bez zastoja i redova

Objavljeno

on

Autor

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Četvrti krug masovnog cijepljenja protiv COVID-19 u devet gradova Zagrebačke županije proveden je jučer, a bilo je planirano procijepiti 11.000 osoba cjepivom Pfizer. Cijepljenje u Velikoj Gorici opet je bilo u holu Srednjih škola na deset stolova, a na prijemnim stolovima radilo je 15 zdravstvenih djelatnica.

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Cijepljenje se odvijalo bez zastoja i dugih redova. Samo su na početku bili formirani redovi, primjerice, tri kolone u 8:20 sati, pola sata kasnije svi su već bili u holu. Prema neslužbenoj informaciji, cijepljeno je 1.900 osoba, utrošene su sve doze cjepiva. Treba spomenuti da su neki jučer dobili i drugu dozu.

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sve je bilo završeno do 14:30 sati, tako da su domari Srednje strukovne škole mogli početi pospremanje stolova i stolica.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno