Poveži se s nama

Moja županija

Kožićeva koalicija: Podržite provjerenog i dokazanog župana

Obratili su se biračima prije drugog kruga lokalnih izbora

Objavljeno

Uoči drugog kruga lokalnih izbora, aktualni župan i kandidat HDZ-a za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić pozvao je birače da mu svojim glasovima daju podršku da i šesti manadat vodi županiju.

– Pozivamo sve stanovnike Zagrebačke županije da u nedjelju iskoriste svoje demokratsko pravo i izađu na izbore te podršku daju aktualnom županu Stjepanu Kožiću koji je jamac daljnjega razvoja i stabilnosti Zagrebačke županije – poručuju iz Stožera koalicije župana Kožića.

– O mom radu govore realizirani projekti poput 60 izgrađenih školskih objekata i 20 gospodarskih zona u kojima posluju renomirane domaće i svjetske tvrtke. Zahvaljujući našim uspješnim poduzetnicima, kod kojih je broj zaposlenih od 2001. porastao za više od 100 posto, proračun Zagrebačke županije kontinuirano raste i njime se odgovorno upravlja te se sredstva troše na razvoj svih dijelova naše županije – rekao je župan Stjepan Kožić, poručivši da se za razliku od svog protukandidata Mihaela Zmajlovića, koji ga već mjesecima sustavno blati po medijima i proziva za nepostojeće afere, biračima predstavio s programom koji je realan i usklađen s proračunskim mogućnostima Županije, a samim time i izvediv.

– Prije 20 godina kada sam inzistirao na ulaganjima u poslovne zone prozivali su me da bacam novce, a danas su svi sretni jer se u našoj županiji proizvode dijelovi za automobile, a uskoro i za avione – rekao je Kožić. Izrazio je žaljenje što njegov protukandidat smatra da su ljudi sa 68 godina potrošeni jer su, kako je kazao Zmajlović, iz doba kada su se filmovi posuđivali u videoteci.

– Koristim ovu priliku da pozovem sve starije stanovnike čije glasove Zmajlović očito ne treba, da me podrže u nedjelju. Ja ih cijenim, kao i sve što su napravili za mlađe generacije i siguran sam da ću dobiti i njihovo povjerenje – rekao je Kožić.

– Izrazito agresivnu, manipulativnu i negativnu kampanju Mihaela Zmajlovića pamtit ćemo po predizbornom programu kao popisu lijepih, ali neostvarivih želja, režiranju lažnih afera, vrijeđanju gotovo 55.000 stanovnika koji su već rekli da imaju drugačije mišljenje u prvom krugu, govoru mržnje, osobito prema starijim ljudima, svakodnevnom neutemeljenom prozivanju te pokušaju obmanjivanja javnosti dnevnim press konferencijama, priopćenjima i objavama na društvenim mrežama – naglašavaju iz Kožićeva stožera te poručuju: “Stanovnicima Zagrebačke županije treba župan koji puno radi i ima mjerljive rezultate za bolji život stanovnika županije. Ne nasjedajte na Zmajlovićeve obmane i prazne priče. Podržite provjerenog, dokazanog i iskusnog župana Stjepana Kožića”.

Moja županija

Održan 2. kolegij župana Hrvatske zajednice županija

Raspravljajući o stanju javno-linijskog prijevoza putnika u svim hrvatskim županijama, zaključeno je da je zajednički prioritet u narednom razdoblju uspostaviti kvalitetniji sustav prijevoza.

Objavljeno

on

Analiza promjena i novina koje donosi novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu i Zakon o obrtu te uspostava kvalitetnijeg javno-linijskog prijevoza bile su okosnica drugog po redu, kolegija župana Hrvatske zajednice županija kojem je u ime Zagrebačke županije nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec.

Vezano za novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, na kolegiju je rečeno da će ubrzati i olakšati postupak raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, dok su strateškim planovima Zajedničke poljoprivredne politike od 2023. do 2027. osigurana sredstva za izravna plaćanja, poboljšanje ruralne infrastrukture te pomorstvo i ribarstvo. O tim novinama prisutne je izvijestio tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek.

Uoči donošenja novog Zakona o obrtu razgovaralo se o izmjenama koje predviđaju novu organizaciju obrtničke komore. Naime, trenutno je komorski sustav organiziran na tri razine – Hrvatska obrtnička komora kao nacionalno udruženje, 20 područnih komora i 112 udruženja obrtnika, a prema novom Prijedlogu zakona ukinule bi se područne obrtničke komore, koje su organizirane u skladu s regionalnim ustrojem. S obzirom na to da zajedničke aktivnosti županija i obrtničkih komora predstavljaju obrtništvo županije, stav županija je da ih treba zadržati u takvom obliku.

Raspravljajući o stanju javno-linijskog prijevoza putnika u svim hrvatskim županijama, zaključeno je da je zajednički prioritet u narednom razdoblju uspostaviti kvalitetniji sustav.

Nastavi čitati

Kultura

Dugoselci za vikend pozivaju na manifestaciju “Stara jela z Dugog Sela”

Dobra domaća hrana, kulturno-umjetnički program, koncerti, radionice…sve to očekuje vas sutra i u subotu u Dugom Selu…

Objavljeno

on

S ciljem očuvanja i promocije tradicionalnih jela posavsko-prigorskog kraja, međunarodna kulturno-gastronomska manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“, spremna je za još jedno izdanje.

Nakon što je prošlogodišnja manifestacija otkazana zbog COVID-19 epidemije, ove godine manifestacija održati će se u subotu 18. rujna od 10 sati, u Perivoju I. B. Mažuranić u Dugom Selu.

Bogati kulturni program započinje već sutra u 18 sati otvaranjem izložbe radova umjetnika s 20. likovnih susreta Zagrebačke županije u velikoj sali Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Večernji sati biti će rezervirani za koncert Ivana Zaka.

Centralni događaj biti će drugog dana manifestacije, u subotu, a program započinje u 10 sati službenim otvaranjem manifestacije. Dugoselci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i pića. Od 16,30 slijedi folklorni kolaž šest KUD-ova iz posavsko-prigorskog kraja koji će predstaviti svoje tradicijske nošnje i plesove. Stručni žiri predvođen proslavljenim hrvatskim kuharom, Tomislavom Špičekom, od 17,30 sati ocjenjivat će najbolje martinske guske, kao i najbolje domaće dugoselske kolače.

Osim u ukusnoj hrani i dobroj kapljici, posjetitelji će moći obići i sajmeni dio manifestacije, na kojem će se predstaviti domaći OPG-i i obrti sa svojim proizvodima.

Grad Dugo Selo nastoji, uz očuvanje tradicionalnih okusa, promovirati kulturu i umjetnost posavsko-prigorskog kraja, te ih približiti najmlađima. Stoga su, uz bogat kulturno-umjetnički program, za djecu pripremljene besplatne tradicijske, znanstvene i zabavne radionice, koje će se održavati tijekom cijelog dana.

Nastavi čitati

Moja županija

Bira se Najbolji županijski EU projekt. Glasajte za projekt “In cultura veritas”

Riječ je o projektu koji povezuje 200 kilometara vinskih cesta i 80 objekata kulturne baštine na području između Zagrebačke županije u Hrvatskoj i subregije Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji…

Objavljeno

on

Europski projekt In cultura veritas ukupne vrijednosti 1.003.317,00 eura, ušao je u finale izbora za Najbolji županijski EU projekt kojeg organizira Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Riječ je o projektu koji povezuje 200 kilometara vinskih cesta i 80 objekata kulturne baštine na području između Zagrebačke županije u Hrvatskoj i subregije Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji.

Inače, ove se godine za titulu najboljeg natječe 31 EU projekt, od kojih će stručni žiri izabrati pobjednike u četiri kategorije, dok će u petoj kategoriji biti proglašen najbolji EU projekt prema izboru javnosti.

Osim u kategoriji Doprinos prekograničnoj suradnji, o kojoj odlučuje stručni žiri, projekt se natječe i u konkurenciji Najboljeg županijskog EU projekta prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista. Stoga, požurite i podržite ovaj vrijedan projekt jednim klikom ovdje!

 

 

Nastavi čitati

Reporter 407 - 26.08.2021.

Facebook

Izdvojeno