Poveži se s nama

Vijesti

Goričke debatantice plasirale su se na državno natjecanje

Na županijskom natjecanju sudjelovalo je 12 ekipa, a Debatni klub Grad Velika Gorica osvojio je četvrto mjesto, no visoke grupne bodove

Objavljeno

Karla Barić, Alma Beriša i Klara Zim, članice Debatnog kluba Grad Velike Gorice, ostvarile su proteklog vikenda na Kontinentalnom međužupanijskom natjecanju u debati izvrstan rezultat, zahvaljujući kojem su se plasirale na državno natjecanje u debati. Pod vodstvom menotrice Katarine Drvodelić, sudjelovale su u šest kola, a glavna teza natjecanja bila je “Ovaj dom smatra da kapitalizam donosi više štete nego koristi za prava ugroženih skupina”.

– Za tezu smo se pripremali par mjeseci, a debatanti su toliko puta pričali o kapitalizmu da im više ništa iz te teme nije nepoznato. Učenice koje su prošle na državno natjecanje su se zbilja pokazale na županijskom natjecanju kao odlične govornice što pokazuju i njihovi individualni rezultati – komentirala je Katarina Drvodelić, mentorica Debatnog kluba.

Uz glavnu tezu debatantice, inače učenice trećeg razreda Gimnazije Velika Gorica, su odradile i dva Ad-hoc kola, što znači da su temu dobile sat vremena prije debate, a za pripremu nisu smjele korisiti intenet. Debatirale su na teze “Ovaj dom preferira lik antijunakinje kao dominantni ženski lik u književnosti i filmu” te “Ovaj dom bi prestao koristiti društvene mreže”.

Foto: Debatni klub

Od šest debatiranih kola Karla, Alma i Klara odnijele su pobjedu u četiri te se s odličnim grupnim i individualnim rezultatima uspjele plasirati na državno natjecanje u debati. Na županijskom natjecanju sudjelovalo je 12 ekipa te je Debatni klub Grad Velika Gorica osvojio četvrto mjesto, no visoke grupne bodove. Po individualnim bodovima su djevojke osvojile 5. mjesto (Klara Zima), 7. mjesto (Alma Beriša) i 15. mjesto (Karla Barić).

Na natjecanju je sudjelovao i debatni klub Ekonomske škole Velika Gorica koji je ekipno osvojio 11 mjesto.

 

Vijesti

Do 11.30 sati na izbore u Velikoj Gorici izašlo 13,80 posto birača

Izbori traju do 19 sati

Objavljeno

on

Od 7 sati ujutro otvorena su birališta na lokalnim izborima u Velikoj Gorici. 55.556 građana s pravom glasa biraju gradske četvrti i mjesne odbore, gradonačelnika i župana te gradsko vijeće i županijsku skupštinu. Do 11.30 sati na 68 birališta na goričkom području izašlo je 13,80 posto birača, odnosno 7.665 Velikogoričana, javlja Državno izborno povjerenstvo. Što se tiče Zagrebačke županije, do sada je glasovalo 15,12 posto stanovnika. Odazvi je isti kao i prije četiri godine.

Svoju građansku dužnost obavili su i kandidati za gradonačelnike Velike Gorice, svatko na svom izbornom mjestu.

 

Na svom biračkom mjestu glasovao je i kandidat Domovinskog pokreta za župana Zagrebačke županije Velikogoričanin Domagoj Lovrić.

Što se pak goričkih općina tiče, najmanja je izlaznost u općini Orle gdje je izašlo 13,24 posto birača. No, takav slabiji odaziv ne čudi budući da je pobjedu za mjesto načelnika već odnio Ervin Vujica kao jedini kandidat. U općini Kravarsko do 11.30 sati na birališta je izašlo 19,34 posto birača, a u općini Pokupsko čak 27,64 posto.

Nastavi čitati

Vijesti

Povelja Republike Hrvatske stigla u Turopolje

Za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju tradicije te promicanju povijesno-kulturne baštine Republike Hrvatske

Objavljeno

on

Na prijedlog Saveza povijesnih postrojbi Republike Hrvatske, još u vrijeme prije pandemije, Plemenitoj općini turopoljskoj i njenoj postrojbi Turopoljskom banderiju dodjeljelo je Predsjedničko priznanje Povelja Republike Hrvatske – za izniman doprinos u očuvanju i njegovanju tradicije te promicanju povijesno-kulturne baštine Republike Hrvatske.

– Nadali smo se i čekali svečano uručenje, no Predsjednik je odlučio da neće biti prijma povijesnih postrojbi te nam je s Pantovčaka, preko ureda Saveza u Karlovcu, stigla u Turopolje. Priznanje je to svim članovima Plemenite općine turopoljske na neumornom radu na očuvanju turopoljske baštine, naročito banderijalcima koji su proteklih 30 godina ponosito nosili odoru Turopoljskog banderijalca! – kazali su iz Plemenite općine turopoljske Juraj.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO: Masovno cijepljenje bez zastoja i redova

Objavljeno

on

Autor

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Četvrti krug masovnog cijepljenja protiv COVID-19 u devet gradova Zagrebačke županije proveden je jučer, a bilo je planirano procijepiti 11.000 osoba cjepivom Pfizer. Cijepljenje u Velikoj Gorici opet je bilo u holu Srednjih škola na deset stolova, a na prijemnim stolovima radilo je 15 zdravstvenih djelatnica.

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Cijepljenje se odvijalo bez zastoja i dugih redova. Samo su na početku bili formirani redovi, primjerice, tri kolone u 8:20 sati, pola sata kasnije svi su već bili u holu. Prema neslužbenoj informaciji, cijepljeno je 1.900 osoba, utrošene su sve doze cjepiva. Treba spomenuti da su neki jučer dobili i drugu dozu.

15.05.2021. Velika Gorica. Masovno cijepljenje u Srednjoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sve je bilo završeno do 14:30 sati, tako da su domari Srednje strukovne škole mogli početi pospremanje stolova i stolica.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno