Povežite se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Kučani uz topli čaj i kuhano vino okitili bor

Objavljeno

na

Mještani Kuča sinoć su prvi put zajedno okitili božićno drvce u svom mjestu, a druženje je organizirala Udruga mještana Kuče.

“Bila je to prilika da i djeca svojim ukrasom ukrase zajednički bor. Vrijedne ruke naših žena su napravile adventski vjenčić, a zapaljena je i prva adventska svijeća. Kučane je uz prigodne vesele pjesme grijala vatrica, vrući čaj i kuhano vino. Sljedeće nedjelje nas čeka paljenje druge adventske svijeće. Vidimo se”, kažu iz Udruge mještana Kuče.

Galerija fotografija

Moja županija

Godišnje turističke nagrade ‘Čovjek ključ uspjeha’ stigle i u Zagrebačku županiju

Riječ je o tri nagrade koju su osvojili Bernard Korak, chef plešivičkoga restorana i Milica Birk, pomoćnica ravnateljice Specijalne bolnice Naftalan za zdravstveni turizam. Nagradu je dobila i SB Naftalan.

Objavljeno

na

Bernard Korak, chef plešivičkoga Restorana Korak, i Milica Birk, pomoćnica ravnateljice Specijalne bolnice Naftalan za zdravstveni turizam, dobitnici su godišnje hrvatske turističke nagrade “Čovjek ključ uspjeha”.

Korak je proglašen djelatnikom godine u kategoriji “kuhar/kuharica”, a Birk djelatnicom godine u kategoriji “zdravstveni turizam”.
Nagrade su im uručene na Danima hrvatskog turizma – godišnjem susretu turističkih djelatnika i dionika u turizmu Republike Hrvatske – održanima 21. i 22. studenoga u Opatiji. U finalu izbora, u kategoriji za najbolji zdravstveni turizam nagradu je osvojila i SB Naftalan.

– Izuzetno sam počašćen i zahvalan na priznanju za najboljeg kuhara. Ova nagrada nije samo odraz mog osobnog truda, već i predanosti moje obitelji i tima Restorana Korak. Zajedno smo nastojali stvoriti jedinstveno gastronomsko iskustvo koje odražava bogatstvo i tradiciju Plešivice – izjavio je Bernard Korak, chef restoran s Michelinovom zvjezdicom i zelenom Michelinovom zvjezdicom za izvrsnost u održivosti.

– Odrastajući u obitelji koja njeguje vinarsku i kulinarsku tradiciju, imao sam priliku učiti od najboljih i razvijati strast prema kulinarstvu. Posebno bih želio istaknuti doprinos svojih roditelja, Mirjane i Velimira, te brata i sestre koji su me podržavali na svakom koraku mojega putovanja. Ova nagrada motivira nas da nastavimo s inovacijama i unapređenjem naše ponude, uvijek s ciljem pružanja vrhunskog doživljaja našim gostima – rekao je Korak, naglašavajući da posebnu zahvalnost duguje supruzi i sinu, koji su mu najveća podrška i inspiracija.
– Njihova ljubav, razumijevanje i motivacija ključni su za svaki moj uspjeh i potiču me da svaki dan budem bolji, ne samo u kuhinji već i u životu! – zaključio je Korak.

Milica Birk, koja se zdravstvenim turizmom bavi već tridesetak godina, izjavila je da dobivena nagrada nadahnjuje i motivira je da još snažnije radi na razvoju turizma na kontinentu, posebno zdravstvenog koji iz godine u godinu bilježi sve veći rast.

– Želim naglasiti da bez svojeg tima, kolega, dosadašnjih ravnatelja i radnog okruženja, ne bih mogla polučiti ovakav uspjeh. Kroz dugogodišnje razdoblje mojega rada u Naftalanu trudili smo se, moj tim i ja, da Naftalan postane prepoznatljiv na tržištu zdravstvenog turizma, bez obzira što duže vrijeme nismo imali dodatnih sadržaja koji bi nam pomogli u toj namjeri. Izgradnjom novog kompleksa bazena, teretane i kongresnog centra dobili smo ‘vjetar u leđa’ i sad idemo još snažnije naprijed – rekla je Birk.

Posebno ponosna što su tri godišnje nagrade otišle u Zagrebačku županiju bila je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

– Ovo je veliko priznanje za našu destinaciju! Veliki korak naprijed prema našoj viziji najbolje kontinentalne ‘butik destinacije’ u turizmu. Imamo sjajne djelatnike u turizmu koji svojim znanjem, voljom i vjerom u uspjeh doprinose prepoznatljivosti održivoga turizma Zagrebačke županije – izjavila je Alilović.

Godišnje hrvatske turističke nagrade zajedno su dodijelili Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Nastavite čitati

Sport

Buna jesenski prvak

Objavljeno

na

Objavio/la

Domaćom utakmicom protiv Lonje, koja je završila bez golova i pobjednika, igrači Bune su završili jesenski dio natjecanja te se okitili naslovom najbolje momčadi. Lonja se u Maloj Buni nametnula kao momčad s inicijativom i posjedom lopte i zasigurno je bila jedna od najboljih koja je ove jeseni gostovala na bunskom travnjaku. Domaći su uglavnom vrebali kontranapadima doći do pogotka, u svakom poluvremenu imali su pogođenu vratnicu (Ruklić i Zlodi), a priliku utakmice za momčad Lonje propustio je Dimović u 80. minuti kada je iz blizine bio neprecizan.

U 15 odigranih kola ove jeseni Buna je osvojila 35 bodova, 3 više od drugoplasiranog Rakovca i 4 više od trećeplasirane Lonje. Igrači trenera Miroslava Lukinića zabilježili su 11 pobjeda, dva puta su remizirali i samo dva puta travnjak su napuštali poraženi. Možemo reći da su odlično odradili polusezonu nakon koje slijedi zasluženi odmor do početka pripremnog razdoblja za proljetni dio.

JEDINSTVENA I. ŽNL , 15. kolo

BUNA – LONJA 0:0

Mala Buna. ŠRC Buna. Gledatelja 100.
Sudac: Radišić (Zaprešić). Pomoćnici: Krmar (Zaprešić) i Štibohar (Krapinske Toplice).

BUNA: Kovač, Yetna, Kalisar (od 46. S. Šebek), Čumpek, Zlodi (od 63. Vukašinec), Đurašin, Huđber, Rovišan, Justin, Ruklić (od 87. Škojc), N. Šebek (od 83. Mrkonjić). TRENER: Miroslav Lukinić.

LONJA: Bagarić, Orač (od 60. Severac), Ćosić, Ivoš, Dimović (od 90. Aračić), Babić, Puhin (od 75. Žutak), Krizmanić, K. Forgač (od 75. M. Forgač), Tandara (od 46. Solarić), Hmelina. TRENER: Igor Maksimović.

Nastavite čitati

Vijesti

Gorički vatrogasci u malo dugačijoj akciji! Uključili su se u ‘Lov na tihog ubojicu’

Svi vatrogasci koji su sudjelovali u pregledu prošli su detaljne kliničke procjene, koje su uključivale mjerenje krvnog tlaka i centralnog tlaka, određivanje biološke starosti krvnih žila, snimanje EKG-a…

Objavljeno

na

Gorički vatrogasci uljučili su se u ‘lov na tihog ubojicu’. Ekipa iz Hrvatske lige za hiperternziju posjetila je vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica kako bi provjerila njihovo zdravstveno stanje.

Ova jednodnevna akcija dio je javnozdravstvene kampanje “Lov na tihog ubojicu”, koja se fokusira na rano otkrivanje čimbenika rizika za kardiovaskularne i metaboličke bolesti.

Svi vatrogasci koji su sudjelovali u pregledu prošli su detaljne kliničke procjene, koje su uključivale mjerenje krvnog tlaka i centralnog tlaka, određivanje biološke starosti krvnih žila, snimanje EKG-a, analizu sastava tijela pomoću metaboličke vage, laboratorijske analize uzoraka krvi i mokraće za utvrđivanje čimbenika rizika, uključujući razinu masnoća, šećera, mokraćne kiseline, kreatinina i drugih parametara povezanih s kardio-reno-metaboličkim zdravljem.

Vatrogasci su jedna od ključnih skupina izloženih velikim fizičkim i psihičkim naporima, pa ovakvi pregledi imaju iznimnu važnost u očuvanju njihovog zdravlja i sposobnosti.

Kampanja “Lov na tihog ubojicu”, uz inicijative “70/26” i “Znaš li svoj broj?”, usmjerena je na podizanje svijesti o važnosti redovitih preventivnih pregleda i praćenja zdravstvenih pokazatelja.

– Ovim putem želimo izraziti iskrenu zahvalnost Hrvatska liga za hipertenziju na organizaciji akcije zdravstvenog pregleda. Vaš trud i posvećenost očuvanju zdravlja zajednice su zaista vrijedni svake pohvale. Zahvaljujući vašoj inicijativi, imali smo priliku bolje razumjeti svoje zdravstveno stanje i poduzeti korake prema očuvanju zdravlja. Posebno cijenimo profesionalnost i ljubaznost vašeg tima koji je bio na raspolaganju tijekom akcije – ističu iz Javne vatrogasne postrojbe.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Grad želi potaknuti građane na brigu o gradskim stablima, kreće ciklus edukacija o njihovoj sadnji

Edukacije se provode u sklopu projekta ‘Zeleni laboratorij’, a do kraja godine provest će se osam zanimljivih predavanja.

Objavljeno

na

U Knjižnici Galženica sutra kreće ciklus edukacija Velikogoričana o sadnji stabala u sklopu gradskog projekta ‘Zeleni laboratorij’. Do kraja godine održat će se osam predavanja, a na kojima će građani moći saznati o ekološkim koristima stabala i njihovoj vrijednosti u urbanom ekosustavu s naglaskom na ublažvanje efekta klimatskih promjena.

Edukacije će sadržavati brojne korisne i zanimljive teme kao što su pravilan izbor gradskih stabala prilikom palniranja sadnje, kako ih pravilno posaditi, pravovremeno i dostatno navodnjavanje, dojava eventualnih promjena zdravstvenog stanja na temelju edukacije o relevatnim bolestima i štetnicima, građanska participacija u sadnji i održavanju mladih stabala, vrijednost očuvanja starih gradskih stabala i drugo.

– Cilj edukacije je osvijestiti građane o klimatskih promjenama i potaknuti ih za brigu o gradskim stablima koja predstavljaju vrijedan, jeftin i održiv način ublažavanja efekta klimatskih promjena – poručuju iz Grada.

Prva edukacija je sutra, 25. studenog u 18 sati, svi ste dobrodošli, a evo i rasporeda do kraja godine.

25.11. – 18 sati – Knjižnica Galženica, Trg Stjepana Radića 5
26.11. – 19 i 30 sati –  Dvorana Gradske četvrti, Vinkovačka ul. 2
28.11.  – 18 sati – Vijećnica Grada, Trg kralja Tomislava 34
3.12. – 18 i 30 sati – NK Kurilovec, Sportska ul. 2
5.12. – 18 sati – Društveni dom, Ul. Šandora Brešćenskog 18
10.12. – 18 sati – Društveni dom, Rakarska ul. 55
17.12. – 18 sati – Atomsko sklonište, Cvjetno naselje 18 a
19.12. – 18 sati – Pučko otvoreno učilište, Zagrebačka 37

 

Nastavite čitati

Vijesti

Besplatno edukativno predavanje ‘Med i pčelinji proizvodi u prehrani’, evo kada i gdje

Predavanje organizira Pčelarska udruga ‘Turopolje’.

Objavljeno

na

Pčelarska udruga ‘Turopolje’ u utorak 26. studenog za sve zainteresirane građane organizira besplatno edukativno predavanje ‘Med i pčelinji proizvodi u prehrani’.

Predavanje će održati nutricionistica, izv. prof. dr. sc. Ivana Rumora Samarin s Prehrambeno- biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja će u svom predavanju istaknuti karakteristike, značaj i važnost primarno meda, a zatim i ostalih pčelinjih proizvoda poput matične mliječi, propolisa i peludi u prehrani ljudi te osvijestiti korisnost uvrštavanja pčelinjih proizvoda u svakodnevnu prehranu.

Predavanje će se održati u prezentacijskoj dvorani Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u sklopu Srednje strukovne škole Velika Gorica od 19 sati.

Uz predavanje, svi posjetitelji imati će priliku sudjelovati u degustaciji pčelinjih proizvoda članova PU „Turopolje“.

– Dođite, uživajte u okusima i mirisima i saznajte više o dobrobitima meda i ostalih pčelinjih proizvoda! – pozivaju iz Udruge.

Foto: Pexels/Towfiqu barbhuiya

Nastavite čitati

Reporter 443 - 21.11.2024.

Facebook

Izdvojeno

Sva prava pridržana © 2022 e-Radio d.o.o.