Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO/VIDEO Razglednica iz Rusije – Ogrankaši sudjelovali u obaranju dva Guinessova rekorda

OSS: Publika je bila oduševljena našim nošnjama i nastupom, kao i ostale grupe i članovi CIOFF organizacije koji su nas pohvalili i čestitali na nastupu…

Objavljeno

Nakon što su članovi Ogranka Seljačke sloge Buševec otputovali u Rusiju na VI CIOFF svjetsku Folklorijadu, javili su nam se s dojmovima. Riječ je o Festivalu koji se od 1996. održava svake četiri godine. Do sada domaćini ovom svjetskom događanju bili su Nizozemska, Japan, Mađarska, Južna Koreja, Meksiko i sada Rusija.

– Cijela ekipa je super, domaćini su nas lijepo dočekali i ugostili. Sudjelovali smo na spektakularnom otvaranju Festivala u Ice areni u Ufi što je bilo ravno otvaranju olimpijskih igara. Odradili smo i svečanu povorku u sklopu otvaranja festivala u kojoj je sudjelovalo 37 inozemnih grupa, a bilo bi ih i više od 80 da nema pandemije COVID-19. Malo je i naporno jer se svaki dan vozimo otprilike dva sata, od hotela do drugih gradova na nastup, ali kada voliš ono što radiš onda ništa nije teško – prepričava nam predsjednik društva, Nenad Rožić.

– Prvi nastup odradili smo u gradu Dyurtyuly, a sada nas čeka turneja po sjevernom djelu Bashkorostana. Publika je bila oduševljena našim nošnjama i nastupom, kao i ostale grupe i članovi CIOFF organizacije koji su nas pohvalili i čestitali na nastupu. Pri ulasku u svaki grad nas dočekuju u nošnjama i pripreme mali program za nas. Jako su ljubazni i svi nam žele pomoći, imaju dosta volontera, čak nam i kofere nose, što god nam treba sve nam omoguće ako mogu. Hrana je njihova tradicionalna, jako raznolika i fina i za svakog se nađe po nešto – ističu iz Ogranka.

A da organizatori brinu o sigurnosti sudionika festivala, govori i činjenica da su Ogrankaši dobili litru dezinficijensa po čovjeku i paket zaštitnih medicinskih maski.

– Svugdje nam mjere temperaturu i dezinficiraju ruke, pri svakom ulazu u bus, zgradu, hotel, a maske su obavezne. No, ekipa je vesela, dobro se zabavljamo, iako se zbog cijele situacije ne družimo previše s drugim grupama, svi smo sretni što smo dio ovog velikog spektakla – pričaju nam.

Spomenimo i kako su Ogrankaši sudjelovali u obaranju čak dva Guinessova rekorda. U velikoj povorci sudjelovalo je 2 700 ljudi, a u takozvanom velikom krugu prijateljstva oboren je rekord u broju nacionalnosti – 71, kao i broj država koje su sudjelovale, njih čak 57.

– Ekipa je odlično, za sada smo svi zdravi i vjerujem da ćemo se takvi vratiti kući te se nadam da ćemo na najbolji mogući način predstaviti kulturu i tradiciju naše države – zaključuje Rožić.

Posljednji nastup u Rusiji, Ogrankaši će odraditi na samom zatvaranju festivala 10.srpnja, a organizatori su se pobrinuli i za prijenos uživo. Po završetku festivala, a prije nego se vrate doma, Buševčani će u turističko razgledavanje Moskve i Istanbula.

HOTNEWS

Manifestacija Via Kino u Velikoj Gorici odgođena za nedjelju 24.listopada

Program ostaje isti…

Objavljeno

on

Kako ističu iz Turističke zajednice Zagrebačke župnije zbog nepovoljnih vremenskih prilika došlo do promjene termina održavanja manifestacije Via Kino u Velikoj Gorici u Parku dr. Franje Tuđmana. Manifestacija, o kojoj smo pisali ovdje, će se umjesto sutra u subotu, 23. listopada održati u nedjelju , 24. listopada.

Nastavi čitati

HOTNEWS

PROVALE U KOLODVORSKOJ: Ne ostavljajte vrijedne predmete u parkiranom automobilu, čak ni u vlastitom dvorištu!

U gluho doba noći razbio je staklo i ušao u automobile.

Objavljeno

on

Tijekom noći s 20. na 21. listopada nepoznati počinitelj provalio je u dva automobila te otuđio ruksak s novčanikom iz jednog te novčanik iz drugog – izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Provalnik je u automobile u Kolodvorskoj ulici ušao razbivši staklo. U jednom otuđenom novčaniku, na sreću, bili su samo dokumenti, dok je u drugom bio i novčani iznos.

Zanimljivo je da to što su vozila bila parkirana u dvorištima obiteljskih kuća nije spriječilo počinitelja da pristupi automobilima i izvrši krađu vrijednih predmeta.

Iz policije upozoravaju da građani ne ostavljaju novčanike, torbe i slične predmete u automobilima preko noći, čak ni u vlastitom dvorištu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velika Gorica ponijela je titulu najboljeg velikog grada u kategoriji “Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika”

Inače, Velika Gorica konačno je osvojila titulu najboljeg, nakon što je protekle tri godine bila u samom finalu…

Objavljeno

on

Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima večeras je Novom Vinodolskom i službeno završen ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojega, četvrtu godinu zaredom, gradonačelnik.hr organizira u suradnji s Jutarnjim listom i Agencijom Ipsos.

U kategoriji “Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika” ovo veliko priznanje pripalo je upravo Gradu Velika Gorica. Ovo je Velikoj Gorici prvi naslov najboljega, nakon što je protekle tri godine bila u samom finalu. A po čemu je to naš grad poseban da je ušao u veliko finale pročitajte na gradonačelnik.hr.

Nakon proglašenja oglasio se i sam gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je istakno kako je ponosan na Goricu. Ponosan na svoj grad.

Velika Gorica najbolji grad

 

Nastavi čitati

Reporter 409 - 21.10.2021.

Facebook

Izdvojeno