Povežite se s nama

Najave

FOTO Početak 3. Super malonogometne lige krajem studenog 2023

Objavljeno

na

18.12.2022. Velika Gorica. Najava – 3.Super malonogometna liga 2023. Dream team – 2.Super MNL 2022. Foto: David Jolić/cityportal.hr (Arhiva)

Treće izdanje Super malonogometne lige u kojoj će se natjecati 12 malonogometnih momčadi iz tri Ljetne malonogometne lige započinje 26. studenog 2023., utakmicama 01. kola u Sportskoj dvorani Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici. Ligu čine po 4 prvoplasirane momčadi iz Breške lige: Donji Hruševec, Dubranec, Velika Buna i Šiljakovina; MNL Turopolja i Posavine: Novo Čiče, Vukovina, Lazina Čička i Gornje Podotočje; MNL VG Sjever: Velika Mlaka, Kurilovec, Gradići i Pleso. Ovogodišnji (i višestruki) prvak MNL Turopolja i Posavine MNK Kuče ne sudjeluje u Super ligi (drugu godinu zaredom), na njegovom mjestu je MNK Gornje Podotočje (5.mjesto 2023.).

18.12.2022. Velika Gorica. Najava – 3.Super malonogometna liga 2023. Foto: David Jolić/cityportal.hr (Arhiva)

Super MNL 2023. igrat će se u tri skupine po 4 momčadi, po jednostrukom bod sustavu, svaka sa svakom. Nakon tri kola dvije prvoplasirane momčadi iz sve tri skupine i dvije najbolje trećeplasirane odigrat će četvrtfinalne susrete.

18.12.2023. Velika Gorica. Najava – 3.Super malonogometna liga 2023. Foto: David Jolić/cityportal.hr (Arhiva)

Super MNL završava, prema predviđenom rasporedu, polufinalnim utakmicama i finalom u nedjelju, 17. prosinca 2023. godine.

Poredak u 2.Super MNL 2022.: 1. Rakarje, 2. Kosnica, 3. Novo Čiče, 4. Velika Mlaka.

Galerija fotografija

Kultura

FOTO PK Barbara sudjeluje na regionalnom natjecanju mažoretkinja u Sisku

Objavljeno

na

Objavio/la

29.02.2024. Velika Gorica. Plesni klub Barbara sudjeluje na regionalnom natjecanju u Sisku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

29.02.2024. Velika Gorica. Plesni klub Barbara sudjeluje na regionalnom natjecanju u Sisku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) organizira 8.regionalno natjecanje mažoretkinja u Sisku, u nedjelju, 03. ožujka 2024. godine. Natjecanje je kvalifikacijski turnir za 11. Državno prvenstvo HUMT-a u kategorijama solo, duo-trio i mini formacije.

29.02.2024. Velika Gorica. Plesni klub Barbara sudjeluje na regionalnom natjecanju u Sisku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

29.02.2024. Velika Gorica. Plesni klub Barbara sudjeluje na regionalnom natjecanju u Sisku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

29.02.2024. Velika Gorica. Plesni klub Barbara sudjeluje na regionalnom natjecanju u Sisku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka) sudjelovat će na kvalifikacijama s 32 koreografije u tri dobna razreda (kadetkinje, juniorke, seniorke) te sa 6 mini formacija: 3 kadetske, 2 juniorske i jedna seniorska.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Najave

FOTO Posjetite trodnevnu izložbu malih životinja s tisuću eksponata

U prostoru Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici.

Objavljeno

na

Objavio/la

Društvo za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005., od danas pa sve do nedjelje organizira 29. državnu izložbu Republike Hrvatske i 17. županijsku izložbu golubova, peradi, kunića i ptica. Oko tisuću eksponata malih životinja bit će izloženo u prostoru Srednje strukovne škole u Velikoj Gorici.

– Za izložbu imamo prijavljeno oko tisuću eksponata, gotovo 800 golubova, stotinjak peradi, 70 kunića i 50 ptica. U sklopu izložbe održavaju se i specijalne izložbe gdje će se moći vidjeti novu pasminu u Hrvatskoj, a riječ je o ukrasnom golubu pismonoši, zatim sisačkog i zagrebačkog prevrtača te patuljaste kokice našeg Jureka i Katicu – govori nam Mihael Pavišić te dodaje kako sudjeluju uzgajivači iz cijele Hrvatske.

Bit će tu izloženo i oko 40 primjeraka posavske kukmaste kokoši, koja je od prošle godine dobila status izvorne pasmine domaćih životinja. Inače, to je treća izvorna pasmina peradi u Hrvatskoj uz zagorskog purana i kokoš hrvaticu.

Izložba je otvorena je za posjetitelje u petak 23. veljače od 16 do 20 sati, subotu 24. veljače od 8 do 20 i nedjelju 25. veljače od 8 do 13 sati.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Noć muzeja u Velikoj Gorici! Besplatno posjetite Muzej Turopolja i Spomen dom 153. brigade HV

Čekaju vas izložbe, predavanje, glazba, projekcija filma…

Objavljeno

na

Objavio/la

Petak 26. siječnja rezerviran je za muzeje, kao i druge baštinske, znanstvene i obrazovne institucije. Naime, stiže nam 19. izdanje manifestacije Noć muzeja, a svoja će vrata za posjetitelje otvoriti Muzej Turopolja i Spomen park 153. Brigade HV u Velikoj Buni.

Gorički muzej ovu kulturnu večer započet će od 18 sati interaktivnim pričama za djecu koje će ispričati Željka Horvat Vukelja u dvorani na katu muzeja, a gdje ujedno možete razgledati stalni postav muzeja koji sadrži etnografsku, kulturno-povijesnu, arheološku i likovnu zbirku.

Nešto kasnije, u 19 sati u prizemlju kreće predavanje vezano uz postavljenu izložbu ‘Planjke, vugli, cigre’ o dokumentiranju drvene arhitektur Turopolja. Predavanje će održati autorice izložbe Maja Ergović, kustos dokumentarist Muzeja Turopolja i Sanja Lončar, dr.sc. sa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a pridružit će im se i Hrvoje Tomić, dr.sc. profesor Geodetskog fakulteta u Zagrebu. Inače, izložba je otvorena još u prosincu prošle godine, a u muzeju će biti postavljena do sredine svibnja.

No, uz malo kulturnog uzdizanja biti će tu i glazbenog programa, a domaćini su se pobrinuli i za okrjepu.

Nastupit će tako učenici Umjetničke škole Franjo Lučić od 20 sati, a oko 22 sata predstavit će se lokalni glazbenici Ivan Veljača i Tomislav Stepanić s dobro znanim pop i rock repertoarom za sve generacije.

A na drugom kraju grada, točnije u Velikoj Buni od 17 do 23 sata, imate priliku posjetiti Spomen dom 153. Brigade HV.

Pogledajte fotografije s bojišta, posjetite soba pieteta, ali upoznajte se s ratnim putom brigade kroz projekciju filma koji će se prikazivati svakih sat vremena. U osvijetljenom Spomen parku, razgledajte stalni postav oruđa, alata i vozila kojima se brigade služila u Domovinskom ratu.

Foto: TZVG

Spomenimo i kako je tema ovogodišnje Noći muzeja je ‘Muzeji i nova publika’. Kako istiću orgnaizatori, odgovarajuća je tema u vremenu traženja novih generacija za inovativnim i kreativnim muzejskim sadržajima, u kojima će i sami sudjelovati i temama koje će angažirano odgovoriti na sve zahtjevnije izazove novih generacija i vremena u kojem živimo.

 

Nastavite čitati

Najave

Valentinovski koncert Petra Graše u Sisku, a za najvjernije čitatelje imat ćemo besplatne ulaznice

Proslavite Valentinovo na najromantičniji mogući način.

Objavljeno

na

Jedan od najvećih estradnih umjetnika u Hrvatskoj, kantautor i pjevač Petar Grašo, Valentinovo će proslaviti u Sisku gdje će održati svoj veliki koncert. A s ponosom vam možemo najaviti kako će upravo City radio i Cityportal biti medijski pokrovitelji koncerta te ćemo za naše vjerne slušatelje i čitatelje osigurati nekoliko besplatnih ulaznica za koncert.

Inače, Petar se već punom parom priprema za valentinovski koncert, gdje će u novoj dvorani na Zelenom brijegu izvesti svoje ponajveće ljubavne hitove i mediteranske balade koje su svojevrsni zaštitni znak karizmatičnog Splićanina.

Od aktualnog hita i dueta s Ninom Badrić „Nemoj“, do njegovih uspješnica i balada „Jel’ ti reka ‘ko“, „Ako te pitaju“, „Moje zlato“, „Voli me“, „Volim i postojim“, pa sve do onih starijih ali podjednako omiljenih pjesama „Ljubav jedne žene“, „Nisam više ja sa njom“, „Sad te se samo rijetko sjetim“, „Trebam nekoga“ i mnogih drugih.

© Simone Di Luca

U mnogim Grašinim pjesmama uživamo već desetljećima, a on je u cijeloj regiji već pune dvije godine postojano na samom vrhuncu svoje bogate karijere. Grašo se može pohvaliti s više rasprodanih Arena Zagreb, a napunio je i Arenu Pula, Spaladium Arenu, Arenu Beograd, Arenu u Skoplju, Arenu Varaždin, dvoranu Križanke u Ljubljani i mnoge druge respektabilne koncertne dvorane širom regije. A njegov koncert u Sisku 14. veljače, bit će jedinstvena prilika da proslavite Valentinovo na najromantičniji mogući način.

Ulaznice za Grašin koncert 14. veljače u pretprodaji se mogu kupiti u sustavu Entrio.hr, a važno je naglasiti da je već gotovo pola dvorane rasprodano.

Naslovna fotografija: Mario Poje

Nastavite čitati

Kultura

Vesela glazbena komedija ‘Teško je biti penzioner’ stiže u Buševec

Dio je to bogatog program u sklopu obilježavanja 100. godišnjice od prikazivanja prve dramske predstave u Buševcu.

Objavljeno

na

Objavio/la

Buševec će ovih dana biti u slavljeničkom raspoloženju. Od sutra pa sve do nedjelje pripremljen je bogat program u sklopu obilježavanja 100. godišnjice od prikazivanja prve dramske predstave u Buševcu.

Prve će na kazališne daske Doma kulture imati prilike stati VIS Danice koje će sutra, pod ravnanjem Aleksandra Kačurova, izvesti svoj prepoznatljiv mjuzikl u dva čina ‘Teško je biti penzioner’.

– Riječ je o veseloj glazbenoj komediji koja se svojom temom i naslovom bavi životom ljudi u zlatnim godinama i postavlja pitanje da li su godine ustvari realno stanje života ili samo običan broj. Mjuzikl je prožet šarolikim melodijama pisanim u raznim stilovima od pop-rocka, jazza, latino stila te songovima u stilu tipičnim za mjuzikle Broadwaya – govori nam voditelj i autor mjuzikla Kačurov te dodaje kako je ovo obnovljena verzija u kojoj će gledatelji premijerno moći čuti i novi song u stilu starih zagrebačkih šansona.

Uz članice VIS-a Danice nastupit će i Siniša Belošević u ulozi Franca. Mjuzikl sutra počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Jedan song iz svog mjuzikla, Danice su izvele jučer na proslavi 25. obljetnice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga, a u videu poslušajte kako je to zvučalo.

Nastavite čitati

Reporter 433 - 21.12.2023.

Facebook

Izdvojeno