Povežite se s nama

Vijesti

FOTO Pandemija spriječila prošle godine održavanje 25. godišnje skupštine umirovljenika SUH-a

Objavljeno

na

23.09.2021. Velika Gorica. Godišnja skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) – Podružžnica Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) – Podružnica Velika Gorica održali su prošlog tjedna (23. rujna 2021.) Izvještajnu godišnju skupštinu  na kojoj su podnesena izvješća o minimalnom djelovanju Podružnice u prošloj 2020. godini. Pandemija zarazne bolesti Covid-19 je u 2020. praktično paralizirala djelovanje Podružnice od veljače do kolovoza, tako da je stornirano planirano održavanje svečane izborne godišnje skupštine povodom 25 godina rada Podružnice Velika Gorica.

23.09.2021. Velika Gorica. Godišnja skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) – Podružžnica Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Epidemiološke mjere ipak nisu bili nepremostiva prepreka i u studenom 2020. održana je dopisna izborna skupština tako što su svim članovima poslani skraćeni izvještaji o radu u prethodnom jednogodišnjem razdoblju i prijedlog članova za tijela Podružnice. Većina članova izjasnilo se (pismeno, telefonski ili osobno) u danom roku, tako da je izabrano Predsjedništvo i Nadzorni odbor.

23.09.2021. Velika Gorica. Godišnja skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) – Podružžnica Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predsjedništvo od devet članova: Stjepan Milobara – predsjednik, Ratimir Herceg – dopredsjednik, Katica Modrušan – tajnica, Biserka Požgaj – blagajnica, Franjo Lovreković, Veronika Mujagić, Mira Zdelar, Ivan Vujnović i Jagoda Maksimović (svi članovi). U Nadzorni odbor izabrani su Marija Koren, Višnja Živadinović i Slavica Povoljnjak.

23.09.2021. Velika Gorica. Godišnja skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) – Podružžnica Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zbor Podružnice ”Turopoljska zvona” posebno je ”trpio” zabranu druženja, pjevanja i nastupa, tako da je u 2020. održano samo 14 proba i 2 nastupa. Ove godine Zbor obilježava 25 godina rada, imao je 387 nastupa i preko 800 proba. Ima u prosjeku 30 članova, ali je u proteklom vremenu još 70-tak članova ”prošlo” kroz Zbor.

Galerija fotografija

HOTNEWS

FOTO Na državnoj cesti prema Zračnoj luci posječeno osam stabala

Dok većina smatra da nam nedostaje zelenila, drugi besramno sijeku mlada stabla…

Objavljeno

na

Vozeći se državnom cestom D430 prema Zračnoj luci, možemo ugledati nesvakidašnji prizor. Koliko može biti velika ljudska glupost ili jednostavno neodgovornost, pokazuje čak osam otpiljenih stabala stupastog graba. Dok većina smatra da nam nedostaje zelenila, drugi besramno sijeku mlada stabla. Budimo dobri gospodari naše prirode i okoliša, ne uništavajmo i cijenimo ono što imamo.

Nastavite čitati

Moja županija

U Kravarskom održana sjednica Stožera za sanaciju potresa. Do sada je obnovljeno 19 kuća

U Kravarskom je oštećeno 520 obiteljskih kuća kao i ostali objekti javne namjene…

Objavljeno

na

Općina Kravarsko, jedna od dvije županijske općine koje su teško stradale u potresu, bila je domaćin sjednice Stožera Civilne zaštite za sanaciju posljedica potresa na Banovini.

Inače, u Kravarskom je oštećeno 520 obiteljskih kuća kao i ostali objekti javne namjene. Do sada je obnovljeno 19 kuća, a započela je i gradnja jedne uklonjene kuće.

Načelnik Kravarskoga Vlado Kolarec izvijestio je o nizu aktivnosti koje su u suradnji sa Stožerom poduzete u ovoj općini. Prvenstveno na sanaciji kuća, vodoopskrbi gdje se više od 100 kuća s bunara priključuje na vodovod, elektrifikaciji i sanaciji cesta.

Posebno se osvrnuo na izgradnju nove župne crkve Sv.Križa koja je potpuno uklonjena i čija je izgradnja započela u veljači. Kako je rekao, očekivanja su da do Božića crkva bude završena. Inače je prije sjednice potpredsjednik Vlade i predsjednik Stožera CZ Tomo Medved s članovima Stožera obišao gradilište nove crkve.

Izvor: https://potresinfo.gov.hr/

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija za vikend opet pojačano kontrolira

U akciji će se kontrolirati alkohol, droge i brzina, ali i ostali prometni prekršaji…

Objavljeno

na

Tijekom vikenda, od 20. svibnja do 23. svibnja na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, najavili su iz zagrebačke policije, a sve s ciljem povećanja sigurnosti na cestama.

– Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – upozoravaju iz policije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Sutra ćemo doznati rezultate istraživanja što Velikogoričani misle o stanju zelenila

Javno predstavljanje počinje sutra u 9 sati…

Objavljeno

na

Kako kombinacija kreativnosti i zelenila može poboljšati kvalitetu života u Velikoj Gorici te što Velikogoričani misle o stanju zelenila u svom gradu doznat ćemo sutra kada će se u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održati javno predstavljanje trenutnih aktivnosti koje se odvijaju u sklopu projekta, ali i predstavit će se dosadašnji rezultati petogodišnjeg projekta Regreen koji Grad Velika Gorica provodi zajedno sa Zelenom energetskom zadrugom i 20 partnera na 2 kontinenta diljem svijeta.

– Na javnom predstavljanju Regreen projekta predstavit ćemo kakve prilike on donosi Velikoj Gorici, dok će nas inozemni partneri inspirirati rješenjima baziranim na prirodi koja koriste u svojim gradovima. Nakon prezentacija održat će se “show room” u sklopu koje će svi zainteresirani imati priliku raspraviti izložene teme s govornicima. Ovom prilikom ujedno će se predstaviti rezultati istraživanja Grada o stavovima građana o stanju zelenila u Velikoj Gorici – istaknuli su iz Grada.

Neka od rješenja razvijenih u sklopu Regreena koja ćemo predstaviti uključuju karte za “zeleno” urbano planiranje Floormaps, City explorer – alat za modeliranje ekosustava u gradovima koji optimizira primjenu rješenja temeljenih na prirodi i Greenopolis – edukativnu platforma za predškolsku i razrednu nastavu, koja senzibilizira djecu za klimatske promjene i rješenja bazirana na prirodi.

Pozivaju se svi zainteresirani da se za sudjelovanje na ovom događanje prijave na LINKU. Izlaganja će biti na engleskom jeziku, a broj mjesta je ograničen.

Ovo događanje namijenjeno je “zelenim” poduzećima, akademskoj zajednici, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i drugih javnih ustanova, organizacijama civilnog društva, medijima i svima zainteresiranima građanima za održivi razvoj gradova.

Javno predstavljanje počinje sutra u 9 sati.

Nastavite čitati

Kultura

Razgledajte šarenilo izloga Knjižnice Galženica i upoznajte radove učenika OŠ Nikole Hribara

Mala umjetnička djela mogu se razgledati do 30. svibnja.

Objavljeno

na

Šećete li Trgom Stjepana Radića ili samo usputno prolazite uz Knjižnicu Galženica obratite pozornost na veseli i šareni izlog.

Naime, nastavljaju se predstavljanja likovnih radova velikogoričkih predškolaca i osnovnoškolaca, a novom izložbom upoznat ćete radove učenika 3.a i 3.d razreda OŠ Nikole Hribara. Učenici ove goričke škole, već treću godinu zaredom, sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac sudjeluju u eTwinning projektu U svijetu likovnih umjetnika.

Foto: Knjižnica Galženica

Upoznavanjem života, rada i djela svjetskih likovnih umjetnika, na djeci svojstven način, prikazuju slikarske rukopise pojedinog umjetnika pri čemu djeca upoznaju osnovne i izvedene boje, uočavaju čistoću boja, prikazuju crtom detalje i teksture, oblikuju različite predmete te kombiniraju puno likovnih elemenata.

Mala umjetnička djela mogu se razgledati do 30. svibnja.

Nastavite čitati

Reporter 414 - 14.04.2022.

Facebook

Izdvojeno