Poveži se s nama

Kultura

FOTO: Mažoretkinje HUMT-a raduju se državnom prvenstvu u Novigradu-Cittanovi

Objavljeno

22.06.2021. Velika Gorica. 8. Državno prvenstvo mažoretkinja HUMT-a u Novigradu, od 25. do 27. lipnja 2021. Vlado Palac, predsjednik HUMT-a. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) organizira 8. državno prvenstvo mažoretkinja u istarskom Gradu Novigradu-Cittanovi krajem ovog tjedna, od 25. do 27. lipnja 2021. godine. Organizacija je dogovorena u suradnji s Gradom, gradonačelnik Anteo Milos i Turističkom zajednicom Novigrada, direktorica Vesna Ferenac.

22.06.2021. Velika Gorica. 8. Državno prvenstvo mažoretkinja HUMT-a u Novigradu, od 25. do 27. lipnja 2021. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dvodnevni program odvijat će se u Gradskoj sportskoj dvorani. Smještaj za sudionike prvenstva i tehničku ekipu bit će u neposrednoj blizini dvorane, u Hotelima Aminess Laguna i Aminess Maestral. Kompletna satnica programa, plesnog seminara i natjecanja, defilea i koncerta na glavnom gradskom trgu je dogovorena do najmanje pojedinosti. Pehari, medalje i zahvalnice su već pripremljene za dodjelu najboljima.

22.06.2021. Velika Gorica. 8. Državno prvenstvo mažoretkinja HUMT-a u Novigradu, od 25. do 27. lipnja 2021. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Iako su čelne osobe HUMT-a, predsjednik Vlado Palac i njegova zamjenica Milosava Katić, bili umjereni optimisti glede broja mažoretkinja koje će nastupiti na prvenstvu, broj od preko 350 prijavljenih natjecateljica nadvisio je i najveća očekivanja. Najavljena je i posebna gošća na prvenstvu, gđa. Marta Pavelkova iz Praga, vice predsjednica i generalna tajnica IFMS-a (Internacionalna federacija mažoret sporta).

Galerija fotografija

Kultura

Predstava HNK Zadar “Balon” donosi priču o odnosu muškarca i žene koji su u braku 30 godina

Kako kažu organizatori, predstava će vas istovremeno dirnuti i nasmijati do suza, a počinje u 20 sati.

Objavljeno

on

Na pozornicu Dvorane Gorica sljedećeg utorka, 26.listopada 2021. godine stiže predstava HNK Zadar “Balon” autora Mate Matišića.

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su u braku 30 godina. Okosnica komada je žena, žrtva obiteljske tragedije koja je nakon smrti sina potonula u depresiju u kojoj je balon koji je napuhao sin, jedina komunikacija sa životom. Muž depresivne žene zamoli susjeda, glumca Filipa da oraspoloži njegovu bolesnu suprugu glumeći fragmente iz odigranih uloga jer ga ona kao glumca jako voli. Filip, što zbog glumačke taštine, što da bi se dokazao svojoj ljubomornoj ženi Nives, glumi fragmente odigranih uloga, a onda i priču iz vlastitog života o policiji i podzemlju. Je li njegova priča stvarna ili izmišljena?

Kako kažu organizatori, predstava će vas istovremeno dirnuti i nasmijati do suza, a počinje u 20 sati.

Detalje potražite ovdje.

 

Nastavi čitati

Kultura

Mnogi su ispisali stranice povijesti turopoljskog kraja, a to možete učiniti i vi u jedinstvenoj šetnji ovoga vikenda

Uz dozu mistike i tajanstvenosti postanite plemeniti i putujte kroz vrijeme, te otkrijte kako je nekad izgledalo srce Plemenite općine.

Objavljeno

on

Turističke zajednice Zagrebačke županije udružile su se na projektu Kulturnog turizma pod nazivom KulTurama. Svaka od njih, pripremila je program odnosno pješačku interpretacijsku turu karakterističnu za svoj kraj. Novu priliku za jednu drugačiju, jedinstvenu šetnju Turopoljem i Zagrebačkom županijom imat ćete već ovoga vikenda.

Interpretacijska šetnja kroz Turopolje, u trajanju od sat i pol namijenjena je odraslima i djeci starijoj od 6 godina, a započinje ispred Centra za posjetitelje u nedjelju 24.listopada. Prva tura je u 11, a druga u 17 sati, a kako biste sudjelovali zbog ograničenog broja sudionika prijavite se OVDJE. Sve vođene šetnje su besplatne.

-Mnogi su ispisali stranice povijesti ovog kraja, a vi ćete svoju stranicu ispisati u jedinstvenoj šetnji nekadašnje Plemenite općine turopoljske. Uz dozu mistike i tajanstvenosti postanite plemeniti i putujte kroz vrijeme, te otkrijte kako je nekad izgledalo srce Plemenite općine-kažu organizatori.

Nastavi čitati

Kultura

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića pripremaju svoj tradicionalni koncert CELLOWEEN

Na koncertu će se publici predstaviti učenici od drugog osnovne do četvrtog srednje, a svi ste pozvani da ih poslušate dakle, u ponedjeljak 25.listopada 2021. s početkom u 19 sati.

Objavljeno

on

Učenici Umjetničke škole Franje Lučića u ponedjeljak će u Dvorani Galženica održati tradicionalni koncert pod nazivom CELLOWEEN.

-Nastupit će naši učenici violine, violončela, flaute, oboe, trube i trombona. Svirat će klasičnu glazbu i skladbe koje su naučili na nastavi. Kako nismo znali hoćemo li imati mogućnost javnog nastupanja, činjenica da možemo nas baš veseli i jedva čekamo-rekla je organizatorica Tea Krčelić Rabadan.

Na koncertu će se publici predstaviti učenici od drugog osnovne do četvrtog srednje, a svi ste pozvani da ih poslušate, dakle, u ponedjeljak 25.listopada 2021. s početkom u 19 sati.

 

Nastavi čitati

Reporter 409 - 21.10.2021.

Facebook

Izdvojeno