Poveži se s nama

Vijesti

Doček Nove godine na nula stupnjeva, snijega nema do daljnjega

Velikogoričke ulice još barem desetak dana neće prekriti snijeg, iako će temperature puno više nalikovati zimskima nego dosad. Iako, već sljedećeg vikenda tijekom dana će opet biti šest, sedam stupnjeva…

Objavljeno

S novom godinom, baš kao što je i najavljivano, stiže i “prava” zima, od koje dosad nismo puno vidjeli. Dugo smo uživali u suncu i izrazito visokim temperaturama za ovaj dio godine, istovremeno su mnogi i vodili borbe s južinom, ali vremenske prilike ovih dana sve više nalikuju onome što se od njih i očekuje na prelasku s prosinca na siječanj. Božić je prošao bez snijega i ove godine, opet ništa od blagdanske idile nalik onoj iz filmova, a tako će i ostati još neko vrijeme.

Temperature će u danima pred nama noću odlaziti ispod nule, sve do -4, ali najave kažu da će tijekom novogodišnjeg dočeka ipak biti koji stupanj toplije, oko nule. Dobre su to vijesti za sve one koji će novogodišnju noć odlučiti provesti na otvorenom, na goričkim ulicama. U sklopu “Prosinca u Gorici” organiziran je dječji doček od 17 sati, a odrasli na svoje dolaze od 22 sata, kad svoj nastup počinje Tamburaški sastav Harmonija. Ako nekome i bude hladno, oni će se valjda pobrinuti za zagrijavanje…

I u narednim danima će noću temperature biti u minusu, a danju se penjati sve do sedam, koliko će biti u subotu. Padalina u sljedećih deset dana neće biti, najmanje od sljedećeg utorka, pa ljubiteljima snijega preostaje samo čekati. Ili spakirati kofere i otići negdje gdje se bijeli pokrivač ipak odlučio pojaviti. Gorički advent tako će ostati uskraćen za kadrove prave zimske idile

Vijesti

Održan Nacionalni Info Dan projekta SINTRA

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Objavljeno

on

U sklopu Dana Erasmusa, 15. listopada 2021.godine, održan je Nacionalni Info Dan projekta SINTRA na kojem su se okupili velikogorički poduzetnici raznih sektora, predstavnici kulturno umjetničkog društva, Gradske ustanove Velike Gorice te predstavnici našeg Grada.

Predstavljeni su glavni ciljevi projekta, dosadašnje analize koje su se provele u partnerskim zemljama (Island, Portugal, Bugarska, Estonija, Grčka i Hrvatska), a koje predstavljaju glavnu okosnicu daljnje izrade trening materijala i projektnih aktivnosti. Materijali se prilagođavaju organizacijama koje mijenjaju svoje poslovanje u skladu sa ciljevima održivosti, a projekt posebno naglašava ulogu zaposlenika – INTRApoduzetnika kao vrijednog resursa za uvođenje promjena u poslovanju.

Ukoliko niste bili u mogućnosti prisustvovati eventu, a trebate pomoć za promjene u vašoj organizaciji vezanu za ciljeve održivosti svakako nas kontaktirajte za daljnju suradnju.

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Nastavi čitati

Vijesti

Nastavljaju se radovi na Aglomeraciji, pojedine prometnice zatvorene za sav promet

U Velikoj Mlaki za asfaltiranje se pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama…

Objavljeno

on

Na širem području Velike Gorice i okolice u tijeku su radovi na izgradnji „Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“. S obzirom na velik obim radova koji se izvode, pojedine ulice i prometnice u narednim će danima biti ili zatvorene ili će biti otežano prometovanje. Iz VG Vodoopskrbe su dostavili plan izvođača radova za period od 18. do 25.listopada te obavještavaju kako je on podložan promjenama.

Trenutno se u Velikoj Mlaki, kako stoji u planu za asfaltiranje pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama, poput Petrove ulice, Ulice Slavka Kolara, Tomacova, Pucekovićeva, Franje Lučića…U Buševcu i Ogulincu trenutno se radi na glavnom kolektoru.

Detaljan plan radova od 11.-18.listopada možete pogledati na sljedećoj poveznici:Prometna regulacija_aglomeracija Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO 20.Gastro Turopolja – ukusan, humanitaran i zabavan

Ovogodišnje izdanje najdugovječnije goričke manifestacije popratio je Gastro tjedan, 3.Gospodarski sajam i 5.Festival craft piva…

Objavljeno

on

Objektivom naše kamere zabilježili smo kako je prošao ovogodišnji 20.jubilarni Gastro Turopolja. Iako u nešto izmijenjenom izdanju, raznovrsne ponude nije nedostajalo..Kako je to bilo ove godine pisali smo ovdje, a više pogledajte u videu.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno