Poveži se s nama

HOTNEWS

Cicibanov projekt izgradnje dječjeg igrališta podupire HNK Gorica

Objavljeno

Dječji vrtić Ciciban pokrenuo je projekt “Igrom i kretanjem do zdravlja”. Cilj projekta je kod djece u najranijoj dobi stvoriti zdravu naviku kvalitetnog boravka na otvorenom.

 

“Preduvjet da bi projekt zaživio u potpunosti je izgradnja i opremanje dječjih igrališta u dvorištima vrtića Ciciban u Vidrićevoj i Kolarevoj ulici. Potrebno je uključiti sve relevantne sudionike, od stručnog osoblja vrtića do roditelja, ali je nužna i pomoć šire društvene zajednice“, kažu iz Cicibana.

 

ciciban2

 

Pretilost u dječjoj dobi

 

Stručni tim Dječjeg vrtića Ciciban uočio je problem sve učestalijih pojava pretile djece. Studije pokazuju da su u porastu i kardiovaskularna oboljenja već u dječjoj dobi. Stoga već nekoliko godina u Cicibanu veliku pažnju pridaju pravilnoj prehrani djece te nastoje povećati fizičku aktivnost i kretanje djece.

 

Za potpunu i adekvatnu prevenciju pretilosti i povećanja zdravog života u konačnici potrebno je opremanje dječjih igrališta. Time bi se djeci omogućila tjelesna aktivnost i prirodni oblici kretanja poput penjanja, trčanja, skakanja ili pak preskakivanja.

 

Stručnjaci priskaču u pomoć

 

Treneri nogometne škole HNK Gorica odlučili su pomoći Cicibanu tako što će dolaziti u starije vrtićke skupine te prezentirati sportske sadržaje, a na osnovu dječjih afiniteta i motoričkih sposobnosti usmjeravati ih na određeni sport. Akciji se pridružio i ŽOK Azena Velika Gorica.

 

ciciban

„Namjera je da djeca prihvate važnost sporta za zdrav razvoj, a da te važnosti postanu svjesni i njihovi roditelji“, kaže trener Grlić.

 

Sportske aktivnosti i treninzi za sada će se odvijati na velikim, ali praznim dvorišnim površinama. Dok se travnjaci ne popune adekvatnim spravama i igralima, trenirat će se uz pomoć priručnih mobilnih sportskih rekvizita.

HOTNEWS

Policija će u akciji zaštite pješaka nadzirati vozače

Cilj akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu…

Objavljeno

on

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke naredna će dva dana provoditi preventivno-represivnu akciju “Zaštita pješaka”.

-Akcija će se provoditi sutra i u srijedu 27.listopada na području PU zagrebačke, a cilj joj je smanjiti broj prometnih nesreća i stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu – ističu iz policije te dodaju kako će zapravo akcija biti usmjerena na prekršaje vozača.

– Pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima te pješake koji kolnik prelaze izvan mjesta obilježenog za prelazak gdje oni ne postoje kao takvi. Pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu – dodaju iz policije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Do novca bez zaduživanja? Moguće je uz otkup zlata!

Kako je zlato uvijek na cijeni, iz poslovnice klijenti izlaze zadovoljni, sa znatno podebljanim novčanikom!

Objavljeno

on

Autor

Pandemija koronavirusa je uz ozbiljne zdravstvene probleme uzrokovala i velike potrese u gospodarstvu. Mnoge su obitelji pogođene posljedicama zatvaranja obrta i poduzeća, gubitkom poslova ili smanjivanjem plaća. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ukupan broj nezaposlenih u Hrvatskoj lani se povećao za više od 21 posto u odnosu na kraj 2019. a ove se godine kriza nastavlja… Rupe u kućnim proračunima ljudi su često prisiljeni zatvarati uzimanjem gotovinskih kredita pod svakakvim uvjetima. Posljedice su nažalost česte blokade računa, ovrhe i ulazak u još veće probleme.

I mnogi su se građani Velika Gorica tako pitali hoće li moći zatvoriti financijske potrebe do kraja mjeseca ili će se morati zadužiti. No, saznali su da postoji jednostavniji način dolaska do gotovine.

U poslovnici Auro Domusa jedinog hrvatskog lanca specijaliziranog za otkup zlata, moguće je doći do gotovine brzo i jednostavno. Za komad lom zlata, zaboravljenu zlatnu ogrlicu ili zubno zlato moguće je dobiti pozamašan iznos gotovine. Mnogi kod kuće imaju takav zlatni predmet na kojeg su možda i zaboravili, a može im riješiti neki financijski problem. Ili ga barem znatno olakšati. Sve što trebaju učiniti je donijeti ga u poslovnicu Auro Domusa gdje će ga ljubazni djelatnici besplatno procijeniti i ponuditi otkup.

Kako je zlato uvijek na cijeni, iz poslovnice klijenti izlaze zadovoljni, sa znatno podebljanim novčanikom!

Na ovaj se način zlato zanemareno u ladicama može najbolje iskoristiti kako bi se izbjeglo skupo zaduživanje i riješio problem nedostatka gotovine.

Auro Domus možete kontaktirati i saznati sve što vas zanima pozivom na besplatni broj info-telefona 0800 73 72 ili dolaskom u poslovnicu Velika Gorica na adresi Zagrebačka 15.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Radovi na Aglomeraciji i ovoga tjedna u Donjoj Lomnici, Mraclinu, Kučama, Buševcu…

Iz VG Vodoopskrbe su dostavili plan izvođača radova za period od 25. do 29.listopada te obavještavaju kako je on podložan promjenama.

Objavljeno

on

Na širem području Velike Gorice i okolice u tijeku su radovi na izgradnji „Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“. S obzirom na velik obim radova koji se izvode, pojedine ulice i prometnice u narednim će danima biti ili zatvorene ili će biti otežano prometovanje. Iz VG Vodoopskrbe su dostavili plan izvođača radova za period od 25. do 29.listopada te obavještavaju kako je on podložan promjenama.

Trenutno su u Donjoj Lomnici radovi na Industrijskoj i Odranskoj, a Ulica Vladimira Nazora sljedeći bi tjedan trebala biti puštena u promet. U Mraclinu se za asfaltiranje pripremaju Radićeva i Galekovićeva, dok je u Kučama riječ o nekoliko ulica. Radi se i u Vukovini, Rakitovcu, Črnkovcu, Obrezini, Ščitarjevu…U Buševcu i Ogulincu trenutno se radi na glavnom kolektoru.

Detaljan plan radova od 25.-29.listopada možete pogledati OVDJE.

Nastavi čitati

Reporter 409 - 21.10.2021.

Facebook

Izdvojeno