Poveži se s nama

Kultura

Beethoven u Velikoj Gorici: Pijanist Krešimir Starčević pripremio solistički recital posvećen velikom skladatelju

Ulaznice za koncert potrebno je kupiti ranije jer na dan koncerta neće biti prodaje u Domu kulture Galženica

Objavljeno

Beethoven se vraća u Veliku Goricu. Krešimir Starčević izvest će u četvrtak, 27. svibnja, u 20 sati u dvorani Galženica klavirski recital posvećen velikom skladatelju u povodu 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena.

Osmislivši koncertni ciklus Beethoven u Velikoj Gorici u sezoni 2020. / 2021., pijanist Krešimir Starčević želio je odati počast velikom njemačkom skladatelju Ludwigu van Beethovenu, povodom 250. obljetnice njegovog rođenja koja se navršila 2020. godine.

Nakon koncerata Beethovenove komorne glazbe – Klavir & gudači te Klavir & puhači, Starčević je pripremio solistički recital na kojem će izvesti skladbe iz sva tri razdoblja skladateljeve bogate ostavštine pisane za klavir. Iz ranog razdoblja tu su Rondo u C-duru, op. 51 br. 1 i Sonata u F-duru, op. 10 br. 2, dok su iz srednjeg Tri bagatele (WoO 52, 54 i 59, poznatija pod nazivom „Za Elizu“), Sonata u Fis-duru, op. 78 te Poloneza u C-duru, op. 89. Koncert će pak zaključiti jednim od remek-djela majstorove kasne skladateljske faze: Sonata u As-duru, op. 110.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a na dan koncerta neće biti prodaje ulaznica u Domu kulture Galženica.

Kultura

NENAD ROŽIĆ za Matičin četvrtak: “Čim se u Buševcu dijete rodi, roditelji ga učlane u Ogranak”

OSS djeluje više od sto godina.

Objavljeno

on

Više od sto godina aktivnog postojanja, više od četiristo članova, cjelovečernji koncerti, plesni nastupi, susreti pučkih kazališta, festival tradicijskih glazbala – to su neke od aktivnosti najstarije turopoljske kulturne udruge. Riječ je naravno o Ogranku Seljačke sloge Buševec koji će na 255.Matičinu četvrtku  predstaviti Nenad Rožić, predsjednik Ogranka.

Čim se u Buševcu dijete rodi, roditelji ga učlane u Ogranak, jer se tu uvijek nađe za svakoga neka djelatnost koja će ga zaokupiti.- kaže predsjednik Rožić.

Ovotjedno izdanje Matičinog četvrtka pogledajte OVDJE.

Nastavi čitati

Kultura

Goričko kino donosi animirane filmove u sklopu programa “Ljeto u Mreži”

Prvi film u sklopu ovog programa koji ćete moći pogledati je Ljepotica i zvjer, a biti će prikazan 7.kolovoza u dvorištu kurije Alapić u Vukovini s početkom u 20:30 sati…

Objavljeno

on

Kino Gorica sudjeluje u zajedničkom programu nezavisnih kina „Ljeto u Mreži“, a čiji je fokus na animiranim i igranim obiteljskim filmovima koji će i odrasle, barem nakratko vratiti u djetinjstvo.

– U programu „Ljeto u Mreži“ tako su animirani obiteljski film „Dumbo“ o avanturama malog dugouhog letećeg slonića, jedna od najljepših Disneyjevih ljubavnih priča – animirani film „Ljepotica i zvijer“ i iskrena komedija „Moj tata kobasica“. Svi filmovi imaju zajedničku premisu, baš onu pravu ljetnu, avanturističku: pusti sve probleme i kreni u ostvarivanje svojih snova i naravno – na tom putu ne zaboravi na prijatelje i obitelj – ističu iz Kina Gorica.

Prvi film u sklopu ovog programa koji ćete moći pogledati je Ljepotica i zvjer, a biti će prikazan 7.kolovoza u dvorištu kurije Alapić u Vukovini s početkom u 20:30 sati.

Inače, Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se, osim u goričkom, u još 22 neovisna kina diljem Hrvatske, sve do 15. rujna.

Nastavi čitati

Kultura

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje pripremili izložbu “I tu je moj dom”

Izložene radove na Dječjem odjelu Gradske knjižnice moći ćete vidjeti do kraja kolovoza…

Objavljeno

on

Mali kreativci iz Centra za odgoj i obrazovanje, pripremili su izložbu pod nazivom „I tu je moj dom“. Riječ je o radovima učenika od 5. do 8.razreda, a koji su tematski pokrili dijelove grada i okolice, odnosno ono što su učenici posebno uočili. Na radovima koji su inače izloženi na Dječjem odjelu Gradske knjižnice, tako možete prepoznati poznate građevine poput Muzeja Turopolja, kapelicu na Plesu, jezero Čiče…

– Ima još puno tema koje nisu obrađene, pa nastavljamo na jesen sa širenjem izložbe. Svakako prošećite do knjižnice, pogledajte izložbu i posudite koju knjigu. Čitanje je IN – pozivaju iz Centra.

Izložene radove na Dječjem odjelu moći ćete vidjeti do kraja kolovoza.

Foto Facebook: Centar za odgoj i obrazovanje

Nastavi čitati

Reporter 406 - 29.07.2021.

Facebook

Izdvojeno