Poveži se s nama

Vijesti

Ačkar obišao radove na Aglomeraciji i poručio: Neće na ovome stati

Kobilić je ogledni primjer kako bi po završetku trebala izgledati naselja obuhvaćena Aglomeracijom

Objavljeno

Krešimir Ačkar jučer je preuzeo dužnost gradonačelnika Velike Gorice, a danas je već bio u obilasku gradilišta na projektu Aglomeracija Velike Gorice. Tako je Ačkar pokazao kako je ovo trenutno najveći i najbitniji projekt u gradu.

– Ovo je najveći povijesni projekt koji je čekan desetljećima na ovim područjima i to govori o njegovoj važnosti za naše sugrađane. Osim što će imati kanalizaciju u svojim domovima, dodana vrijednost su i uređene prometnice koje će sigruno podići standard i cijenu nekretnina u naseljima u kojima se ovaj projekt provodi. Kobilić je ogledni primjerak u ovome trenutku kako bi aglomeracija u konačnici za neko naselje trebala izgledati, osim onog dijela spajanja na kanalizacijsku mrežu kada bude gotov pročistač – kazao je na obilasku Ačkar.

Gradonačelniku Ačkaru u obilasku radova pridružili su se i novi direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić te voditelj projekta Časlav Dunović. Objasnili su u kojoj su fazi radovi na pojedinim cjelinama te što je s asfaltiranjem prometnica raskopanih zbog ovog projekta.

– Momentalno se nalazimo na dijelu dionice A2 na kojem su već izvršeni svi radovi. To obuhvaća naselja Kobilić i Bapča gdje smo završili s kompletnom sanacijom prometnica, s obzirom da je glavni kolektor odvodnje po glavnoj ulici prošao po jednom kolovoznom traku definirali smo i kompletnu sanaciju cijele prometnice, a ne samo djelomično. U tijeku su radovi dalje prema dionici A2.2. koju čine mjesta Črnkovec, Lekneno prema Trnju – kazao je Krunoslav Višić te dodao kako napreduju i radovi na dionici A3, gdje je bilo kašnjenja buduči da je pandemija usporila nabavu materijala.

Na dionici A3 završetak radova Višić očekuje na proljeće, a prema planu teku i radovi na dionici A1.

Podsjetimo, cjelina A1 odnosi se na rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje šireg i užeg područja samog grada Velike Gorice i Lukavca, A2 se odnosi na dogradnju sustava oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec, a cjelina A3 odnosi se na područje Donjeg Turopolja.

– Stanje je zadovoljavajuće. Treba uzeti u obzir da ulazimo u zimski dio godine te ćemo sigurno imati pad aktivnosti na projektu. Praktički svi izvedbeni projekti po dionicama su gotovi. Imamo neko kašnjenje na dionicama A2 i A3, međutim izvođač je u intenciji stizanja planiranih vrijednosti. A na A1 čak imamo situaciju da je izvođač čak više izveo radova nego što je bilo planirano – kazao je Dunović te dodao kako se sve odvija po planu, osim cjeline vezane za pročistač otpadnih voda.

– Trenutno smo u fazi poništenja natječaja jer su pristigle ponude više od procijenjenih vrijednosti te smo u postupku raspisa novog natječaja, a očekuje se da će biti vani u siječnju – dodao je voditelj projekta.

– S obzirom da smo ušli u zimski period, moramo ispoštovati i te kriterije čiščenja prometnica. Sada ne možemo asfaltirati prometnice jer će nam se dogoditi propadanje rovova i slično. Sa stručnog aspekta bi bilo bolje da se to asfaltira u proljetnim mjesecima – objasnio je Višić i zamolio građane za strpljenje jer se radi o iznimno velikom projektu.

Osim toga, podsjetio je i kako je rok za završetak radova 2023. godina, pa je to rok i za rekonstrukciju prometnica na ovom projektu.

No, po završetku Aglomeracije širenje kanalizacijske mreže na području Velike Gorice neće stati, poručio je iz Kobilića Krešimir Ačkar.

– Mi smo već sada fokusirani na izgradnju kanalizacijske mreže u onim dijelovima koji nisu obuhvaćeni ovim projektom, kao što su Čiče i Lazina, jer naši sugrađani u 21. stoljeću definitivno zaslužuju takav standard – zaključio je Ačkar.

Sport

Kod Jelačića i Vinogradara zadovoljni remijem

Utakmica nije odlučivala o ničem posebno, igralo se tek za prestiž ali dosadno nije bilo.

Objavljeno

on

Autor

U posljednjem 34. kolu nogometnog prvenstva Jedinstvene županijske lige u subotu 12. lipnja u Vukovini Jelačić i Vinogradar iz Mladine odigrali su bez pogodaka 0-0. Utakmica nije odlučivala o ničem posebno, igralo se tek za prestiž ali dosadno nije bilo. Korektan dvoboj (nije pokazan ni jedan karton) odlično je sudio Marko Vuković iz Svetog Ivana Zeline a i pomoćnici Bruno Geller i Danijel Gašpar bili su na visini. Obrane jednih i drugih odigrale su također bez greške, posebno vratari Josip Braje i Davor Sakač.

Možda najbolje prigode za pogodak imali su domaći Mateo Nikić i gost Martin Borković. Mateo je u 53. minuti u slalomu nanizao nekoliko igrača i onda dobro nisko gađao svoj lijevi kut a Braje se onako korpulentan pošteno morao protegnuti i paradom izbaciti loptu u korner. Sedam minuta kasnije Borković je s 10 metara po sredini iz voleja kao iz topa pucao malo iznad grede Jelačićevog gola.

 

Tijekom utakmice pročulo se o stradavanju igrača Danske na Europskom prvenstvu pa je s dodatnom zebnjom praćena i skrb o ozlijeđenom igraču Vinogradara koji je završio u mreži iza Jelačićevog gola. Srećom, sve je završilo dobro pa su na kraju jedni i drugi s terena ispraćeni pljeskom i odobravanjem.

 

JELAČIĆ      0

VINOGRADAR   0

 

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 12. lipnja 2021. od 17.30. Sudac: Marko Vuković (Sveti Ivan Zelina) 7,5. Pomoćnici: Bruno Geller (Sveti Ivan Zelina) i Danijel Gašpar (Križ). Delegat: Vjekoslav Knez (Zaprešić).

 

JELAČIĆ: Sakač 7,5, Sabljak 6,5, Matić 6,5, Čumpek 7, Karaula 6,5 (od 74. Antonio Nikić-), Mihanović 6,5, Krasnić 6 (od 74. Malbašić-), Miletić-(od 26. M. Rajić 6), Mateo Nikić 6,5, Harambašić 6 (od 59. Josip Matejčić 6,5), Memić 6. Trener: Stefan Rajić 6,5

VINOGRADAR: Braje 7,5, Marinić 6,5, Vulje 7, Čejvanović 6,5, Stepinac 6,5, Prežgaj 6,5, Veselić 6 (od 73. Mesić-), Vađina 6 (od 81. Pleskina-, od 89. Gazilj-), Kurečki 6,5, Kladušan 6 (od 46. Belan 6), Borković 6. Trener: Sanjin Lucijanić 6,5

 

IGRAČ UTAKMICE: Josip Braje

Nastavi čitati

Vijesti

HDZ dogovorio programsku suradnju u Gradskom vijeću

Predsjednik Gradskog vijeća bit će iz HDZ-a, a potpredsjednici iz Domovinskog pokreta i koalicije MOST-SDP

Objavljeno

on

HDZ i Domovinski pokret dogovorili su programsku suradnju u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice. Otvorenost za programsku suradnju iskazali su i vijećnici iz drugih političkih opcija.

Programska suradnja HDZ-a i Domovinskog pokreta primarno će se realizirati kroz podizanje standarda predškolskog odgoja i obrazovanja, omogućavanje veće dostupnosti specijalističkih medicinskih usluga u Velikoj Gorici, oživljavanje ruralnog područja uz veću podršku obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, razvoj sportskih, kulturnih i drugih društvenih sadržaja, stvaranje tehničkih i zakonskih uvjeta za zbrinjavanje građevinskog otpada, te suradnju u mjesnoj samoupravi. Kao poseban projekt od zajedničkog interesa istaknuto je uređenje Trga grada Vukovara u Velikoj Gorici, na mjestu današnjeg Trga maršala Tita.

Prema postignutom dogovoru predsjednik Gradskog vijeća bit će iz HDZ-a, a potpredsjednici iz Domovinskog pokreta i koalicije MOST-SDP.

– Neće se stvarati neka nova koalicija, niti za to ima potrebe. Imamo široku potporu u Gradskom vijeću za realizaciju programa i projekata za Veliku Goricu. Bit ćemo otvoreni za sve dobre prijedloge bez obzira iz kojih redova došli. Vjerujem kako će se korektno i konstruktivno ozračje kakvo je vladalo u predizbornoj kampanji nastaviti i nakon izbora, u novom sazivu Gradskog vijeća – izjavio je gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Nastavi čitati

Sport

Doznajte više o plesu i predrasudama koje ga prate na promociji slikovnice “Lukasova plesna pustolovina”

Po čemu je priča posebna i zašto je doživjela ogroman uspjeh  možete saznati danas u 13 i 18 sati u Parku dr. Franje Tuđmana.

Objavljeno

on

Ova nedjelja će biti potpuno rasplesana u našem gradu, a u sklopu VG FEST-a održati će se i promocija slikovnice Lukasova plesna pustolovina. Ova slikovnica je prva i jedina hrvatska slikovnica potpuno posvećenu plesu, tj. dječaku plesaču i predrasudama s kojima se morao nositi zbog svog izbora i ljubavi prema ovoj predivnoj aktivnosti.
Slikovnica je inspirirana istinitim događajima, a ukazuje na sve ono s čime se susreću dječaci koji se odluče baviti plesom te je pisana s ciljem osvještavanja javnosti o činjenicama da ples nije samo „ženska priča“, da se ukaže na vršnjačko zlostavljanje dječaka plesača te da potakne svu djecu na bavljenje plesom. – kaže naš sugrađanin Tomo Vega koji je i napisao ovu prekrasnu i poučnu priču.
Po čemu je priča posebna i zašto je doživjela ogroman uspjeh  možete saznati danas u 13 i 18 sati u Parku dr. Franje Tuđmana.
Dođite sa svojom djecom i zavirite u svijet plesa na jedan drugačiji način. Kroz tekst i bogate ilustracije voditi će vas sam autor.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno