Povežite se s nama

HOTNEWS

Spušteni zastori na seniorskim travnjacima Turopolja

Objavljeno

na

Nakon što je na velikogoričkom gradskom stadionu sezona zaključena još 21. svibnja, ovog vikenda privedena su kraju i sva natjecanja velikogoričkih nogometnih klubova, a u različitim sredinama sa različitim ambicijama analize sezona će se upravo tako i vagati – različito. Opet se potvrdilo da i kad štede u stožernom gradskom klubu znaju što hoće. Sezona je proglašena kao svojevrsna rekuperacija nakon one 2014/15, kada se gotovo do posljednjeg kola vodila bitka Intera i Gorice za plasman u I HNL i kada je Gorica najavila da u novoj sezoni nema ambicija već da je najvažnije odraditi natjecanje bez stresova i stabilizirati blagajnu. Gorica je uspjela u svemu, a očekivani plasman je bitno premašen u pozitivnom smislu, pa kad tome pribrojimo i da je zadržan cijeli kostur za novu sezonu, uz trenera, Gorica ima slatke brige i za jesenski dio najavljuje vrlo ambicioznu sezonu. Potvrda tome je i ojačanje uprave, a u Gorici uvijek baš tom dijelu pridaju posebnu pažnju, jer kako kažu u klubu kad se osigura financijska stabilnost sezonu tehnički nije problem odraditi, a prema informacijama sa netom održanog Izvršnog odbora Gorice visokih 60% vlastitih prihoda u ukupnom proračunu Gorice to itekako potvrđuju.

 

Polet - Dinamo (OO) 13-04-2016 (19)

 

 

MŽNL Središte u ovoj je sezoni imala tu privilegiju da čak tri velikogorička klubu budu dio te dosta zahtjevne lige koja se igrala u 5 županija. Udarnik, Polet i Gradići su u ovo natjecanje ušli sa različitim ambicijama i željama i dok su se u Udarniku potajno nadali borbi za vrh Polet i Gradići su u svojim planovima tražili opcije ostanka. Udarnik je na kraju od visokih najava došao do rezultatski najvećeg razočaranja velikogoričkog nogometa, jer momčad koja je ipak bila dosta pažljivo slagana i dobro praćena, na kraju nije opravdala uloženo. Gradićani su se gotovo do posljednjeg kola “tresli”, a tek niz u posljednjih pet kola osigurao im je mir i ostanak. Polet je imao najkontraverzniju sezonu. S jedne strane odlične partije seniorske momčadi i stalni priključak ka vrhu Polet su izdigli u konačnici plasmanom kao najbolje plasiranu seniorsku gradsku momčad nakon Gorice. No, rezultat seniora ostao je u sjeni velikih problema sa mladeži u tijeku sezone, neodigranih utakmica, krivih procjena u osiguranju financijske konstrukcije koje su na kraju dovele do stvaranja dugova i potresa u upravi kluba. Što će i dokle će takvo stanje u Poletu trajati, još uvijek nam je nepoznanica, a po nekim današnjim najavama uskoro se očekuje i novo vodstvo u klubu koje bi trebalo ponuditi rješenje za iduću sezonu. Hoće li to rješenje biti unutar natjecanja u MŽNL Središte ili će Polet od tog odustati još uvijek nije sasvim jasno, ali jedno je sigurno, vremena nema puno i odluke moraju biti donesene već ovoga tjedna.

Gorica (jun) - Gradići - kup 18-05-2016 (15)Ivan Gale je sa još jednom uspješnom sezonom Gradića potvrdio kako je jedan od rijetkih klupskih čelnika koji zna odlično pripremiti sve klupske strukture te racionalno odraditi sezonu bez velikih stresova za upravu i struku. Najave iz Gradića idu u smjeru ojačanja momčadi, a poznavajući kvalitete predsjednika Gradića uopće nije nemoguće da nakon ispitivanja snaga u ovoj Gradići ne postanu iznenađenje prvenstva u slijedećoj sezoni.

Udarniku predstoji dosta vruće ljeto. Rezultat i igre ostavili su podosta upitnika nad glavom stručnog stožera o kvaliteti kolektiva s kojim bi se eventualno krenulo u napad na III HNL. Darko Janječić poznatiji kao Žica prvo je veliko pojačanje Kurilovčana, a poznavajući njegov mentalitet ne sumnjamo da će se brzo uklopiti u ambicioznu sredinu. Koliko će pak on uspjeti procijeniti sadašnje stanje i potrebe za novom sezonom ostaje nam sačekati i vidjeti, no, sigurno je da će u tome vrlo bitnu stavku imati i činjenica da li je sezona završila u plusu i koji su izvori za pokrivanje nove ambiciozne sezone Udarnika? Upravo na tim temeljima počivat će i odgovor hoće li Udarnik igrački, strukovno i organizacijski moći odoljeti složenim zahtjevima natjecanja i pokrivanju sezone u napadu na III HNL, gdje se je sve manje može oslanjati na gradski proračun, a sve je veća potreba povećavati vlastite prihode poslovanja kluba.

 

Meštrica-Lomnica (4)

 

 

Jedinstvena županijska liga u protekloj sezoni nije vrvila ambicijama lokalnih klubova od kojih je Lukavec šestim mjestom sigurno odradio zadovoljavajuću sezonu. Iznenađenje je svakako pretposljednje mjesto Klasa čija je momčad nastavila pad nakon ispadanja iz MŽNL središte i kojeg samo čudo i liga od 18 klubova mogu ostaviti u natjecanju. Mraclin je neočekivano ušao u borbu za ostanak, a unatoč činjenici što je prije otprilike mjesec dana sve izgledalo gotovo bezizlazno Mraclin je ipak izvukao maksimum i ostanak u JŽNL i slijedeće godine. Lomnica će od nove sezone biti novi član JŽNL obzirom da su Lomničani u konačnici u foto finišu osigurali naslov dva boda pred Rugvicom. I ŽNL je natjecanje koje je dosad imalo čak 9 klubova sa velikogoričkog područja, a odlaskom Lomnice u viši i Mladosti iz Obrezine u niži natjecateljski rang ta brojka će se vjerojatno smanjiti na 7. No, u novoj sezoni očekujemo mrtvu utrku za viši rang između Bana Jelačića iz Vukovine i Turopoljca iz Kuća, pogotovo što su kučani nakon Milatovića uspjeli “privesti” i Igora Hajduka iz Gorice te sa ovim potezom sigurno iskaču u prvog favorita natjecanja.

 

Pred vratima je još jedan Alpasov turnir limača. Možda turnir i je nešto slabiji, no organizator će se zasigurno potruditi da i ovogodišnja dječja nogometna priča svima ostane u sjećanju. Najveći dobitak za kurilovčane je ipak poligon sa umjetnom travom koji će se koristiti u trenažnom procesu svih selekcija ali i za utakmice najmlađih nogometnih momčadi. Nakon gradskog velikog terena sa poligonom  koji je još uvijek jedan od ponajboljih u Hrvatskoj, drugi velikogorički poligon će sigurno donijeti i nove pomake u velikogoričkom sportu u cjelini. Ovakva ulaganja su zasigurno veliki infrastrukturni sportski pomaci zahvaljujući investicijskoj politici gradskih čelnika, koji su konačno uspjeli uhvatiti kakav takav ritam sa županijom jer gotovo sva okolna središta su dosad bila ispred Velike Gorice po sportskoj infrastrukturi. Udruživanjem K7 nogometne akademije i Gorice vrlo ozbiljan kandidat za nove investicije postaje upravo sportski centar u Velikoj Mlaki, koji će povećanjem natjecateljskih selekcija dodatno oživjeti kao jedna nova sportska priča. Obzirom da je povijesno Velika Mlaka nakon Velike Gorice jedini gradski nogometni centar koji je dogurao do IB natjecateljskog nogometnog ranga u novoj Hrvatskoj početkom devedesetih, povratak nogometa u Veliku Mlaku, otvorit će sigurno i nove planove u budućnosti za modernizacijom terena i sportske infrastrukture mjesta sa preko 5000 stanovnika.

Unatoč spuštenim zastorima, nogometaši znaju da su ovo mjeseci kada uprave i administracije imaju ponajviše posla. Ovo je vrijeme kada se odrađuju najveći poslovi za predstojeće sezone. Kada se zastori iznova dignu i kad krenu natjecanja mjerit će se uspješnost sadašnjih poteza koji uvelike određuju početne pozicije u novim natjecateljskim sezonama, koje za nikog iz godine u godinu nisu laganije….

 

 

HOTNEWS

FOTO Hrvatski olimpijski dan na gorički način!

Zabava, ples i demonstracija sportova u obilježavanju važnog datuma u povijesti hrvatskog sporta

Objavljeno

na

Objavio/la

Uz sjajnu organizaciju Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice naš grad je obilježio Hrvatski olimpijski dan! Ovaj dan, koji se svake godine obilježava 10. rujna na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora, prilika je za prezentaciju svih sportova i demonstraciju vještina koje prate pojedine discipline. Stoga je danas prostor vanjskog igrališta osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića, uz vedro i toplo vrijeme, postao veliko borilište i teren za sportove kojima se u slobodno vrijeme bave naši mladi Velikogoričani.

– Uloga HOO je stvaranje uvjeta za razvoj sporta i razvoj olimpizma u Lijepoj našoj u suradnji s nacionalnim sportskim savezima i lokalnim sportskim zajednicama – rekao je u pozdravnom govoru Hrvoje Balen, direktor Ureda HOO za programe sporta na lokalnoj razini, podsjećajući sve okupljene zašto je važno baviti se sportom.

– Kroz sport ćete steći nova prijateljstva, naučit ćete međusobno se uvažavati i spoznati važnost fairplaya, a osim kretanja i fizičke aktivnosti koja je ključna za zdravlje, u sportu ćete i uživati! – poručio je Balen.

Hrvatski olimpijski dan

U ime grada Velike Gorice na događanju se obratio predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić, koji je istaknuo kako danas svjedočimo sportskoj sadašnjosti ali i budućnosti.

– Brojka od 17 klubova, koji danas prezentiraju svoja sportska umijeća i vještine, pokazuje snagu sporta u našem gradu, i vjerujem da među vama ima i budućih olimpijaca. Naš je zadatak, prije svega, da motiviramo djecu i mlade da se bave sportom i da se uključe u neki od klubova prema svojim željama, afinitetima i sposobnostima. Znamo da olimpijska načela pružaju osjećaje izvrsnosti i požrtvovnosti koji će vas pratiti cijelog života. – istaknuo je Bekić, zaželjevši djeci dobru zabavu.

 

Goran Kovačić, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, s veseljem je dočekao sve sportske klubove, djecu, roditelje i nastavnike te podsjetio kako sportska obitelj Velike Gorice broji oko 7 tisuća aktivnih sportaša u 24 različita sporta, od kojih je preko 5 tisuća mlađih od 18 godina.

– Po četvrti put organiziramo obilježavanje ovog dana koji je prilika da pokažete što možete, u čemu ste dobri, a uz to i druga djeca, zajedno sa sportašima, mogu vidjeti i isprobati neke discipline. – rekao je predsjednik Zajednice, koji nije došao praznih ruku – školama domaćinima uručena je sportska oprema, koju će školarci moći koristiti na satovima tjelesne kulture.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Zbog sudara zatvorena Kurilovečka!

Objavljeno

na

Objavio/la

U prijepodnevnim satima u Kurilovečkoj ulici u Velikoj Gorici kod kućnog broja 41 dogodio se sudar, a ozlijeđenima pomoć pružaju djelatnici Hitne pomoći.

Foto:Redakcija Cityportala

Kako je u tijeku i policijski očevid, odvijanje prometa ovim dijelom ulice trenutačno nije moguće. Okolnosti događaja bit će poznate nakon završetka očevida.

Nastavite čitati

HOTNEWS

U Mraclinu pukla cijev, dio mještana bez vode

Sanacija je u tijeku.

Objavljeno

na

Kako javljaju iz VG Vodoooskrbe u ulici Braće Radića kod kućnog broja 74 u Mraclinu došlo je do puknuća cjevovoda te su korisnici te ulice trenutno bez vode.

– Sanacija je u tijeku te čim se otkloni kvar voda će biti puštena – javljaju iz Vodoopskrbe.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO/VIDEO Užas u Donjem Podotočju, izgorjeli pajceki, pilići i purice

U požaru izgorjeli pilići i purice.

Objavljeno

na

Danas nešto prije 14 sati zapalila se štala u dvorištu obiteljske kuće u Donjem Podotočju. Prema dojavi čitateljice od straha su se razbježale životinje kojima na kraju nije bilo spasa.

– Sve je jako puno dima, a vlasnici su u potpunom šoku. U štali su se zapalili pilići, purice, pajceki, poljoprivredni alati i strojevi – kaže nam čitateljica koja se našla na mjestu događaja.

Na terenu su izašli vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica s dva vozila i deset vatrogasaca koji su gasili požar, a stigla je i policija. U pomoć su stigli i vatrogasci iz DVD-a Novo Čiče.

Uzrok požara za sada nije poznat, a više će se znati nakon očevida.

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Nastavite čitati

HOTNEWS

Tri goričke ulice sutra bez vode, evo koje…

VG Vodoopskrba je za vrijeme dok traju radovi osigurala građanima cisterne s pitkom vodom.

Objavljeno

na

Djelatnici VG Vodoopskrbe i sutra nastavljaju s radovima na vodoopskrbnom sustavu. Baš kao i danas, stanovnici dijela Zagrebačke ulice i to kućni brojevi 118,120,120/1,122,124,126 i 128 sutra neće imati vode od 12 do 14 sati.

No, cisterna s vodom nalazit će se na parkiralištu ispred zgrade kod kućnog broja 122.

Vode sutra neće imati i stanovnici u ulici kneza Ljudevita Posavskog od kućnog broja 1 do 35B i Kolodvorskoj ulici kućni broj 38. Vode neće biti od 9 do 13 sati, a cisterna s vodom će se nalaziti ispred kućnog broja 19.

– Opskrba vodom biti će omogućena u najkraćem mogućem roku nakon završetka radova – javljaju iz VG Vodoopskrbe.

Nastavite čitati

Reporter 440 - 29.08.2024.

Facebook

Izdvojeno