Povežite se s nama

Sport

Rukometaši krenuli! Prvo preskočiti Kinu, pa juriš na jedini cilj – Ligu za prvaka

Rukometaši Gorice krenuli su s pripremama za novu sezonu sa četvoricom novih igrača, bez trojice iz lanjskoga kadra, ali s jasnom ambicijom – pokušati se ugurati u Ligu za prvaka

Objavljeno

na

Od 18 igrača na popisu trenera Mateja Miškovića za novu sezonu rukometaša Gorice, na prvom treningu na pripremama pojavilo se njih 15. Trojica su izostala opravdano, jer Mislav Turčić na pripremama je s prvakom Zagrebom, novi desni vanjski, 18-godišnji Marko Grubišić, priprema se s reprezentacijom za nastup na Europskom prvenstvu za mlađe juniore, a Maksimilijan Jurić priključit će se kad se oporavi od ozljede.

Kako je najavio trener Mišković, program za šest tjedana priprema postoji, no postoje i mogućnosti za manje promjene.

– Puno toga dogovarat ćemo u hodu, pri čemu ćemo prva dva tjedna krenuti malo lakšim ritmom, nakon čega slijede dva najnapornija tjedna. Trenirat ćemo i dvaput dnevno, sve u našoj dvorani, i napraviti sve da se što bolje pripremimo za početak prvenstva – kaže trener, koji je u program ubacio i cijeli niz pripremnih utakmica.

Gorica će tako s uigravanjem krenuti 10. kolovoza protiv reprezentacije Kine, nakon čega će igrati protiv Metalca i Dugog Sela, a već sredinom kolovoza odigrat će i jednu utakmicu Kupa. U posljednjih desetak dana priprema Goričani će sudjelovati na turnirima u slovenskoj Dobovi i u Bjelovaru, a u međuvremenu se možda dogodi i još poneko pojačanje, s obzirom na odlazak Ivana Laljeka u kutinsku Moslavinu.

Prije njega otišli su Kajo Cikatić i Matej Svržnjak, a došli su Marin Lisac, Jakov Neralić, Matej Komljenović te Marko Grubišić. Tu su i dalje kapetan Ceković, zatim Čakarić, Dujić, Malin, Turkalj, Starčević, Solariček, Barišić, Sorić…

– Željeli smo dovesti mlade i ambiciozne igrače, gladne rada i pobjeda, a u tome smo i uspjeli. Uvjeren sam da će sve to ići u dobrom smjeru, a tržište ćemo i dalje pratiti te reagirati ako se ukaže prilika. Cilje se zna, želimo izboriti Ligu za prvaka – zaključio je trener Mišković.

Sport

‘Ciljevi su najviši mogući, a mi smo dobri! I idemo dalje skupljati bodove…’

Rukometaši Gorice pobijedili su Karlovac u gostima 32-24, u utakmici u kojoj su dominirali, imali i dvoznamenkastu prednost… Trener Matej Mišković nakon dvije pobjede u dva prva kola ima dovoljno razloga za zadovoljstvo

Objavljeno

na

Objavio/la

Iskreno, i očekivali smo da će to izgledati ovako nekako. Od trenutka kad je rukometaše Gorice preuzeo Matej Mišković, sve informacije govorile su kako se radi o vrlo kvalitetnom mladom treneru, o čovjeku koji je u stanju unaprijediti stvari, jer to je i dosad radio praktički gdje god se pojavio. Kad se na to nadovezao i zanimljiv prijelazni rok, u kojem je Gorica ostala bez nekih važnih igrača, ali i dovela vrlo potentna, ali i dokazana pojačanja, kad su počele dolaziti izvještaji s prijateljskih utakmica, bilo je prilično jasno da Gorica lovi dobar smjer.

Sve to polako se potvrđuje već od prve sekunde nove sezone, zaključno s posljednjom sekundom 120. minute rukometa u kampanji 24/25. Prvenstvo je Gorica otvorila furiozno, visokom pobjedom 38-25 protiv Dubrave na domaćem parketu, ali neki upitnici su ostali s obzirom na stanje u kojem se protivnik trenutačno nalazi… Tjedan dana poslije, međutim, Gorica je na gostovanju u Karlovcu pokazala da nije baš sve ni do protivnika…

Nova pobjeda, opet visoka i uvjerljiva, ovoga puta 32-24, i evo Gorice u samom vrhu svoje skupine domaćeg prvenstva, s dvije vezane pobjede. I bez razloga za bilo kakvu euforiju, rano je još za to, uputnije je odmah se okrenuti sljedećoj utakmici.

– Uvijek je radno. Novi je tjedan, stižu nova iskušenja, nema vremena za predah sad kad je konačno krenulo – kaže trener Matej Mišković, ponudivši i osvrt na ono što se događalo između četiri rijeke u subotu navečer.

– Jako dobra utakmica s naše strane, ali tako i mora biti da bi nekoga pobijedio tako dominantnom na njegovom terenu. I zadovoljni smo, kako ne bismo bili. Dobro treniramo, dobro radimo, nema ozljeda, tako da ide dobro za sad jako dobro. I nadam se da će se tako nastaviti!

U prvom kolu napadački su blistali Juro Čakarić i Hrvoje Ceković, utrpali su zajedno 18 komada iz 20 pokušaja, a u Karlovcu im se pridružio i jedan od novih igrača, Marin Lisac. Zabio je osam puta, jednako kao raspucani Čakarić, a kapetan Ceki zaustavio se na sedam golova. Ruku je dao i golman Marin Sorić, s lijepih 11 obrana.

– Kad momčad funkcionira u sustavu, kad su svi zajedno, uvijek će netko od pojedinaca iskočiti u prvi plan. Ovoga puta ispalo je da su to bili Čakarić i Lisac, jednako kao i naš kapetan, ali moram istaknuti i da obrambeno sjajan posao radi Tomislav Barišić… Ukratko, svatko odrađuje svoj dio posla i zato guramo ovako dobro – govori smireni, ali i zadovoljni trener Matej.

– Stvarno smo u dobroj formi, imamo svoje ciljeve i idemo iz kola u kolo skupljati bodove. Pa ćemo vidjeti…

Nova potvrda teze da će Gorica ove sezone biti opako dobra tražit će se u subotu od 18 sati. U Gradsku sportsku dvoranu stiže Čakovec, nova momčad u ligi, ali i prvi susjed Goričanima u vrhu. Uz Nexe i Goricu, naime, još jedino Čakovec ima dvije pobjede u prva dva kola, prvo kod Spačve, a onda i doma s Varaždinom.

– Odlično su krenuli u sezonu, s dvije pobjede protiv dvije odlične momčadi, koje žele u Ligu za prvaka. Sigurno respektabilna momčad, koju vodi naš bivši igrač Filip Goričanec, i svakako nas čeka zanimljiva i teška utakmica – svjestan je Mišković.

Utakmica je važna, niz bi bilo sjajno nastaviti, ali bit će ovo zapravo samo jedan korak prema konačnom cilju.

– Klupski ciljevi su jasni, ali i ja kao trener uvijek namećem najveće moguće ciljeve. Želimo svakako u Ligu za prvaka, pokušat ćemo kroz nju izboriti i iskorak u europska natjecanja, a sezonu bi bilo sjajno zaokružiti nastupom na Final Fouru hrvatskog Kupa! Da, ciljevi su visoki, ali prihvatili smo ih i ja i momčad, to nas gura dalje, motivira, pa idemo korak po korak – zaključio je trener Mišković.

Pa ponovio još jedanput da je utakmica u subotu u 18 sati u Gradskoj dvorani.

– Pozivam sve Velikogoričane da dođu na utakmicu, da dođu podržati ove momke!

Nastavite čitati

Sport

FOTO VG Boys petardom ”isprašili” Bunu

Objavljeno

na

Objavio/la

Utakmicama 5. kola (13./16.09.2024.) nastavljena je Liga veteranskih momčadi Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) 2024./2025. Polet uvjerljivo vodi nakon pet odigranih utakmica sa pet pobjeda. Trenutačni poredak nije posve objektivan zbog nekoliko neodigranih utakmica.

Velika Gorica, 17.09.2024. Liga veterana NSVG-a, 08.kolo: VG Boys-Buna 5:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 17.09.2024. Liga veterana NSVG-a, 08.kolo: VG Boys-Buna 5:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlosezonski prvaci VG Boys iskoristili su slobodan dan u ovom kolu i u dogovoru s Bunom odigrali njihov međusobni susret iz 8. kola. Na igralištu u Kobiliću, djelomično pod vodom i uz stalnu pratnju kiše, Boys i Buna su odigrali dinamičan susret, koji je završen očekivanom pobjedom favorita. Vodeći gol Boysa postigao je Domagoj Funko (12′) iz blizine, na 2:0 povisio je efektnim lobom Tin Marković (24′). Buna nije iskoristila dvije velike šanse za poentiranje.

Velika Gorica, 17.09.2024. Liga veterana NSVG-a, 08.kolo: VG Boys-Buna 5:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 17.09.2024. Liga veterana NSVG-a, 08.kolo: VG Boys-Buna 5:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 17.09.2024. Liga veterana NSVG-a, 08.kolo: VG Boys-Buna 5:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugo poluvrijeme bilo je u znaku Tomislava Škrinjarića, koji je solo akciju u 55′ okončao efektnim pogotkom, a na 4:0 povisio je iz gužve nastale nakon ubačaja iz kuta. Zaslužan je i za konačni rezultat, Siniša Vuković je samo produžio njegovu loptu (75′) u prazna vrata za – 5:0!

Velika Gorica, 17.09.2024. Liga veterana NSVG-a, 08.kolo: VG Boys-Buna 5:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Objektivno, Buna je prema igri zaslužila bolji rezultat, ali zatajila je realizacija u napadu te nekoliko komocija u obrani.

Velika Gorica, 17.09.2024. Liga veterana NSVG-a, 08.kolo: VG Boys-Buna 5:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sudio je vrlo dobro Davor Merkaš.

Galerija fotografija

Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2024./2025., 05. kolo

Rezultati 05. kola (13./16.09.2024.): Mladost (Obrezina) – Kurilovec 3:1, Velika Mlaka 1947 – Vatrogasac (Kobilić) 1:2, Polet (Buševec) –  Hruševec 3:1, Dinamo (Novo Čiče) – Lekenik 6:7, Buna (Mala Buna) – Gradići odgođeno, Klas (Mičevec) – Lukavec odgođeno, VG Boys slobodni. 08. kolo (16.09.2024.): VG Boys – Buna 5:0.

Redoslijed: 1. Polet 15 (5 5 0 0 18:4), 2. VG Boys 11 (5 3 2 0 17:5), 3. Vatrogasac 11 (5 3 2 0 10:4), 4. Mladost 10 (4 3 1 0 17:3), 5. Klas 7 (4 2 1 1 11:12), 6. Buna 7 (5 2 1 2 8:9), 7. Dinamo 4 (5 1 1 3 13:17), 8. Lekenik 4 (4 1 1 2 9:15), 9. Velika Mlaka 1947 3 (3 1 0 2 5:7), 10. Kurilovec 2 (4 0 2 2 3:10), 11. Lukavec 1 (3 0 1 2 1:4), 12. Gradići 0 (3 0 0 3:10), 13. Hruševec 0 (4 0 0 4 1:16).

Nastavite čitati

Sport

FOTO Veliki uspjeh Fujijevaca: S turnira u Poljskoj vratili se s četiri medalje

Veliku Goricu su na ovom natjecanju predstavljali Toni Pamper, Ivano Rajković, Gabrijela Briševac i Dorotea Margetić.

Objavljeno

na

Mala, ali uspješna ekipa goričkog Judo kluba osoba s invaliditetom ‘Fuji’ vratila se iz Poljske s turnira EJU Gdansk Get Together 2024.

Veliku Goricu su na ovom natjecanju predstavljali Toni Pamper, Ivano Rajković, Gabrijela Briševac i Dorotea Margetić i ostvarili veliki uspjeh. U naš grad donijeli su četiri medalje, dva zlata, srebro i broncu. Toni i Ivano bili su brončani, Gabrijela srebrna, a Dorotea brončana.

Foto: FB Judo osoba s invaliditetom ‘Fuji’

Na put su ih vodile trenerica Sanja i Tanja, a natjecanje se održalo u predivnoj Ergo areni.

– Veliko hvala trenericama Sanji i Tanji na organizaciji puta i trudu da Fuji ekipa provede četiri nezaboravna dana u Poljskoj! Prije povratka kući ekipa je uspjela turistički obići sam grad. Gabrijela, Dorotea, Ivano i Toni odradili su sjajan turnir, pobjeđivali i gubili ali prije svega zaista uživali! – istaknuli su iz kluba.

Naši uspješni Fujijevci jučer su se vratili s turnira, a u zračnoj luci dočekali su ih ponosni roditelji. Iz kluba ističu kako ih idući turnir čeka u studenom u Nizozemskoj. Čestitamo i sretno!

Foto: FB Judo osoba s invaliditetom ‘Fuji’

Foto: FB Judo osoba s invaliditetom ‘Fuji’

Foto: FB Judo osoba s invaliditetom ‘Fuji’

Foto: FB Judo osoba s invaliditetom ‘Fuji’

Foto: FB Judo osoba s invaliditetom ‘Fuji’

Foto: FB Judo osoba s invaliditetom ‘Fuji’

Nastavite čitati

Sport

FOTO Plavi zmaj pobjednik u Kravarskom

Objavljeno

na

Objavio/la

Turnir ženskih odbojkaških ekipa u okviru sportskog programa na Danu Općine Kravarsko odigran je u sportskoj dvorani Osnovne škole Slavka Kolara u Kravarskom. Natjecale su se tri ekipe: OK Plavi zmaj (Duga Resa), OK Pešćenica (Pešćenica) i OK Kravarsko.

Kravarsko, 14.09.2024. Turnir odbojkaških ekipa. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 14.09.2024. Turnir odbojkaških ekipa. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 14.09.2024. Turnir odbojkaških ekipa. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Plavi zmaj bio je bolji od Kravarskog u tri seta (2:1) i Pešćenice (2:0) te osvojio prvo mjesto. Kravarsko je pobjedom (2:0) protiv Pešćenice osvojilo 2. mjesto.

Kravarsko, 14.09.2024. Turnir odbojkaških ekipa. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 14.09.2024. Turnir odbojkaških ekipa. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 14.09.2024. Turnir odbojkaških ekipa. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Glavni organizator turnira Nikola Boić, trener Kravarskog, bio je zadovoljan prikazanom odbojkom i obećao je da će iduće godine ovaj prigodni turnir biti brojniji.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

FOTO Minimalna i zaslužena pobjeda Turopolja

Objavljeno

na

Objavio/la

Turopolje je u 4. kolu Jedinstvene 1. županijske nogometne lige bilo bolje rezultatom 1:0 od Mladost Obrezine golom Antonia Lozića u 22. minuti. Igrano je po kišovitom i prohladnom vremenu, dodatna poteškoća bio je raskvašen i klizav teren.

Turopolje, 14.09.2024. Jedinstvena 1.ŽŽNL-4.kolo: Turopolje-Mladost Obrezina 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje, 14.09.2024. Jedinstvena 1.ŽŽNL-4.kolo: Turopolje-Mladost Obrezina 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Momčadi su od početka igrale otvoreno, domaći su imali veći posjed i češće su ugrožavali vrata gostujuće ekipe. Sredinom prvog poluvremena obrana Mladosti nije presjekla ubačaj s desne strane i mladi Lozić je iz blizine poslao loptu u mrežu za 1:0.

Turopolje, 14.09.2024. Jedinstvena 1.ŽŽNL-4.kolo: Turopolje-Mladost Obrezina 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje, 14.09.2024. Jedinstvena 1.ŽŽNL-4.kolo: Turopolje-Mladost Obrezina 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje, 14.09.2024. Jedinstvena 1.ŽŽNL-4.kolo: Turopolje-Mladost Obrezina 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojne izmjene u drugom poluvremenu u obje momčadi nisu narušile ravnotežu na travnjaku, nekoliko obećavajućih situacija pred vratima jednih i drugih nisu realizirane te je utakmica, pokazalo se, zapravo odlučena pogotkom sredinom prve dionice.

Galerija fotografija

Jedinstvena 1.ŽNL 2024./2025., 04. kolo

NK Turopolje – NK Mladost Obrezina 1:0 (1:0)

Stadion: ŠRC Turopolje. Gledatelja: 50. Subota, 14.09.2024., 17 sati. Sudac: Ivan Mirenić (Velika Gorica). Pomoćni suci: Tomislav Prpić (Zagreb) i Željko Dolibašić (Velika Gorica). Delegat: Zdenko Slopko (Velika Gorica). Strijelac: 1:0 – Lozić (22).

TUROPOLJE: Culović, Kapović, Ceković, Zdunić (od 77. Josić), Benke (od 77. K.Lučić), Karlović (od 77. Anđelić), Perić (od 46. Reščić), Lozić (od 46. Golubić), T.Lučić, Jambrešić (od 60. Ivanković), Kos. Trener: Goran Smolčić.

MLADOST OBREZINA: Kerkez, Ćurić, Šuk (od 77. Kovač), Lacković (od 46. Jurić), Matić (od 66. Turković), Tomašević, Smajić (cap.), Kunić (od 46. Caganić), Šalković (od 77. Babić), Bekavac, Memić (od 66. Nikolić). Trener: Josip Tadić.

Nastavite čitati

Reporter 440 - 29.08.2024.

Facebook

Izdvojeno