Povežite se s nama

Sport

Velike promjene u NK Lukavcu: Guteša i Gligora odlaze, klub seli dva ranga niže?!

U srijedu poslijepodne održat će se izvanredna skupština NK Lukavca, na kojem će se birati novo vodstvo kluba. Predsjednik Goran Guteša i sportski direktor Tomislav Gligora odlaze iz kluba, što bi moglo dovesti do značajnih promjena

Objavljeno

na

Lukavečka nogometna bajka, prema svemu sudeći, došla je do svoga kraja. Najljepši dani u povijesti kluba iz mjesta s dvorcem, kažu dobro obaviješteni izvori, završit će u srijedu poslijepodne. Dojavio je to našoj redakciji jedan bivši igrač, razočaran razvojem situacije u najavi…

– Cijelo vodstvo kluba odlazi, sve se raspada… To sam ja i govorio, kako su došli, tako će i otići…

Pod sintagmom “vodstvo kluba” mislio je, zapravo, na dvojicu ključnih ljudi. Svi recentni uspjesi lukavečkog nogometa, kluba koji je stigao do gornje polovice četvrtog ranga hrvatskog nogometa, mjesta u koje je počela dolaziti i nacionalna reprezentacija, vezani su uz dosadašnjeg predsjednika Gorana Gutešu i sportskog direktora Tomislava Gligoru. Ako je vjerovati pričama koje dolaze iz Lukavca, na izvanrednoj skupštini kluba u srijedu obojica će završiti svoje mandate.

Potrajalo je sve tu skupa čak i duže nego što se moglo očekivati, jer Guteša je kao predsjednik vukao posljednjih pet i pol godina, kao dio uprave još i nešto duže, a sad je očito došao trenutak da se malo makne od svega. U amaterskom nogometu sve je teže raditi, nove generacije baš i nisu lude za angažmanom takve vrste, a to iz onih koji se odluče na takvo što izvlači još više energije, pa se ona brže i potroši. Upravo to se i ovdje dogodilo, jer u Lukavcu, kako doznajemo, nema nikakvih trzavica. Jednostavno je Guteša odlučio da je došao trenutak za nekog drugog.

Slično vrijedi i u slučaju direktora Gligore, koji je također ulagao veliku volju, želju i energiju, i njemu idu velike zasluge za sve dobre stvari koje su se događale u NK Lukavcu posljednjih godina. Cijelo je to vrijeme blisko surađivao s predsjednikom Gutešom, pri čemu je svatko radio svoj dio posla, a sad će zajedno i otići. Svatko svojim putem, više ili manje vezano za nogomet…

Što čeka NK Lukavec bez njih dvojice? Kako sad stvari stoje, život na nešto nižim razinama. I nešto realnijima, dodali bismo… Nije mali broj onih koji će ustvrditi kako sredini poput Lukavca i nije prijekopotrebno igrati ovako visok rang, ulagati tolika sredstva, a svi takvi i neće biti pretjerano razočarani mogućnošću da Lukavčani od sljedeće sezone budu članovi Jedinstvene županijske lige.

Iz četvrtog ranga klub bi se, ako je vjerovati takvom scenariju, spustio dva ranga niže, pa nastavio natjecanje u društvu lokalnih rivala poput Turopoljca, Poleta, Lomnice, Klasa… Povuklo bi to sa sobom, logično, i radikalne promjene u momčadi, ali ne zvuči ni tako loše igrati derbije u Kučama, Buševcu ili Mičevcu umjesto u Bistri, Strmcu ili Maču.

Hoće li sve biti baš tako, doznat ćemo u srijedu poslijepodne. U svakom slučaju, što god se dogodilo, nogomet će se u Lukavcu i dalje igrati. I zato, nije baš da se išta raspada u nogometnom Lukavcu, točnije bi bilo reći da počinje nova era…

Sport

Super start za Mitra! Ima više golova nego dana provedenih u novom klubu…

Dojučerašnji igrač Gorice Josip Mitrović debitirao je za novi klub u prijateljskoj utakmici već dan nakon što je stigao u Fortunu Sittard. U pobjedi 5-2 sudjelovao je u drugih 45 minuta, uz dva gola, uz dojmljivu partiju…

Objavljeno

na

Objavio/la

U srijedu navečer nervozno je cupkao nogama po tepihu čekaonice u Zračnoj luci Franjo Tuđman, u iščekivanju leta prema Nizozemskoj, četvrtak je proveo na detaljnim liječničkim pregledima, na kojima je potvrđeno ono što smo i znali, da je “turopoljski Lautaro” i zdrav i spreman kao zvijer, a u petak su se pojavile i fotografije Josipa Mitrovića u dresu Fortune iz Sittarda, grada na jugu Nizozemske.

“Josip je stigao!”, stajalo je u kratkom opisu, a kroz komentare se provuklo i jedno sitno proročanstvo očito upućenog štovatelja 24-godišnjeg Đakovčanina.

“Navijači Fortune, obožavat ćete ovog lika!”

Svidjelo se to i samom Mitroviću, stigao je u nekom trenutku opaliti “lajk”, a dobro je sigurno zazvučalo i svima onima kojima je bilo upućeno. Svima onima koji su se već 24 sata poslije uvjerili da bi to stvarno moglo biti tako.

“Mitrogoat!”, komentirao je jedan od navijača te subote poslijepodne, nakon što je Josip Mitrović odradio ono što je drugi navijač okarakterizirao kao…

“E, ovo se zove debi iz snova!”

Sve to događalo se nakon prve prijateljske utakmice Fortune Sittard u ovim pripremama, koje su krenule 24. lipnja, baš kao i one goričke, na kojima je Mitar odradio prvi tjedan. Prvi protivnik bio je drugoligaš Helmond, a Mitar je utakmicu počeo na klupi. Do poluvremena su njegovi novi suigrači, koje još valjda nije ni pošteno upoznao, upali u zaostatak, Helmond je vodio 2-1,  da bi trener Danny Buijs na odmoru u pogon stavio svoje novo pojačanje iz Hrvatske.

Da će to doista i biti, pojačanje, Mitar je počeo pokazivati praktički odmah, a suigrači su mu dobrodošlicu izrazili ponudivši mu da izvede penal u 62. minuti, pri rezultatu 2-2. Mitrović je, naravno, uzeo loptu i poslao je u mrežu Helmonda, za svoj prvijenac u novom dresu.

Samo pet minuta kasnije, evo i drugoga gola, evo i prvoga iz igre. Igrala se 67. minuta, Mitrović je opet zatresao mrežu protivnika, ovoga puta za 4-2, i praktički riješio utakmicu u rezultatskom smislu. A usput i pokazao i trener Buijsu i svim navijačima što zna i može. Sve to radio je u dresu s brojem 28 na leđima, budući da omiljena 14-ica nije bila dostupna. Pa je smislio “14+14” varijantu…

Igrao je u ovom susretu i Ante Erceg, još jedna ovoljetna akvizicija Fortune, kao i Alen Halilović, koji je navodno na odlasku iz kluba. Kroz nizozemske medije provlači se priča kako je na pomolu odlazak Halilovića iz Fortune, ali i iz Nizozemske, i to u višemilijunskom transferu…

Nastavite čitati

Sport

FOTO Lomnica i Šćitarjevo nastavili pobjedonosni niz

Objavljeno

na

Objavio/la

Utakmicama 03. kola nastavljena je 4. malonogometna liga VG Sjever jučer (subota, 06.07.2024.) na igralištu u Obrezini. Domaćin je u jučerašnjoj prvoj utakmici iznenadio Veliku Mlaku i rezultatom 3:1 pobijedio prošlogodišnjeg prvaka Lige.

Obrezina, 06.07.2024.  4.MNL VG Sjever-03.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Obrezina, 06.07.2024.  4.MNL VG Sjever-03.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dvije vodeće momčadi, Lomnica i Šćitarjevo, nastavile su svoj pobjedonosni niz i sada imaju maksimalnih 9 bodova. Ostatak Lige zasad je rezultatski izjednačen.

Obrezina, 06.07.2024.  4.MNL VG Sjever-03.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Obrezina, 06.07.2024.  4.MNL VG Sjever-03.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zanimljivu utakmicu odigrali su Kosnica i Kobilić, u kojoj je Kosnica imala vodstvo 4:2, ali je Kobilić uspio serijom od tri pogotka napraviti obrat i doći u prednost 5:4. Suci su prerano, jednu minutu, fućkali kraj, ali ta minuta je ipak odigrana i Kosnica je izjednačila – 5:5!

Obrezina, 06.07.2024.  4.MNL VG Sjever-03.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas se Liga nastavlja utakmicama 04. kola na igralištu NK Vatrogasac u Kobiliću, početak je u 17 sati.

Galerija fotografija

4.Malonogometna liga VG Sjever 2024., 03. kolo

Rezultati 03. kola (Obrezina, subota, 06.07.2024.): Obrezina – Velika Mlaka 3:1, Kobilić – Kosnica 5:5, Meštrica – Šćitarjevo 0:2, Kurilovec – Rakarje 2:2, Gradići – Lomnica 2:3, Pleso slobodni.

Raspored 04. kola (Kobilić, nedjelja, 07.07.2024.): 17:00 Velika Mlaka –  Kobilić, 17:40 Rakarje – Gradići, 18:20 Šćitarjevo – Kurilovec, 19:00 Kosnica – Meštrica, 19:40 Pleso – Obrezina, Lomnica slobodni.

Redoslijed (nakon 03.kola) 1. Lomnica 9 (3 3 0 0 9:2), 2. Šćitarjevo 9 (3 3 0 0 7:0), 3. Rakarje 5 (3 1 2 0 6:3), 4. Pleso 4 (2 1 1 0 12:2), 5. Kosnica 4 (3 1 1 1 13:17), 6. Obrezina 3 (3 1 0 2 4:10), 7. Kurilovec 2 (3 0 2 1 4:5), 8. Kobilić 2 (3 0 2 1 6:9), 9. Gradići 1 (2 0 1 1 4:5), 10. Velika Mlaka 1 (2 0 1 1 2:4), 11. Meštrica 0 (3 0 0 3 0:10).

Nastavite čitati

Sport

FOTO Vukovina preuzela vodstvo, Kuče i Poljana Čička poravnati

Objavljeno

na

Objavio/la

Utakmice 06. kola 10. Malonogometne lige Turopolja i Posavine odigrane su jučer (subota, 06.07.2024.) na dobro pripremljenom terenu u Okuju. Sudili su Tihomir Čunčić i Stjepan Sučić.

Okuje, 06.07.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine-06.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Okuje, 06.07.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine-06.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon poraza u 01. kolu Vukovina je serijom od 5 pobjeda preuzela vodstvo ispred Kuča i Poljane Čičke, koji imaju utakmicu manje odigranu. Rakitovec je s 12 bodova na 4. mjestu. Jagodno je zabilježilo prvu pobjedu.

Okuje, 06.07.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine-06.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zanimljivo je bilo u susretu Okuja i Drnka (Dianežević u sastavu), nakon vodstva 2:0 Drnka u prvom poluvremenu. Domaćin je izjednačio (2:2), a onda je Drnek s igračem manje opet došao do prednosti (3:2). Okuje je s(p)retnim golom i potporom svojih navijača uspjelo izjednačiti za konačnih 3:3.

Okuje, 06.07.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine-06.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lista strijelaca: 10 – Brdek (Lazina Čička), 9 – Hajduk (Kuče), 8 – Milatović (Kuče), 6 – Augustić (Mraclin), 5 – Agatić (Poljana Čička), 4 – J.Jambrešić (Poljana Čička), Panižić (Vukovina), Filipović (Novo Čiče), J.Kovačić (Rakitovec), …

Okuje, 06.07.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine-06.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (nedjelja, 07.07.2024.) je u Turopolju na programu Kup Lige, koji će se igrati na igralištu NK Turopolje (početak u 15 sati).

Galerija fotografija

10.MNL Turopolja i Posavine 2024., 06. kolo

Rezultati06. kolo (Okuje, 06.07.2024.): Mraclin – Poljana Čička 1:3, Jagodno – Veleševec 2:0, Lazina Čička – Rakitovec 3:4, Okuje – Drnek 3:3, 19:10 Ribnica – Vukovina 0:6, Turopolje – Novo Čiče 3:3, Kuče slobodni.

Redoslijed (nakon 06. kola): 1. Vukovina 15 (6 5 0 1 22:10), 2. Kuče 13 (5 4 1 0 25:5), 3. Poljana Čička 13 (5 4 1 0 18:4), 4. Rakitovec 12 (6 4 0 2 13:19), 5. Novo Čiče 11 (6 3 2 1 10:7), 6. Drnek 8 (6 2 2 2 9:12), 7. Lazina Čička 7 (6 2 1 3 14:11), 8. Turopolje 6 (5 1 3 1 7:7), 9. Jagodno 5 (6 1 2 3 6:8), 10. Mraclin 4 (6 1 1 4 14:17), 11. Okuje 4 (5 1 1 3 4:9), 12. Ribnica 3 (5 1 0 4 4:16), 13. Veleševec 0 (5 0 0 5 1:22).

Nastavite čitati

Sport

FOTO Mlade šahistice Poleta uspješne na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u Trogiru

Objavljeno

na

Objavio/la

Pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu održano je krajem prošlog mjeseca (od 22. do 28. lipnja 2024.) u Trogiru, u Hotelu Medena. Šahovski klub Polet iz Buševca imao je 12 predstavnika, 7 kadetkinja i 5 kadeta.

Trogir, lipanj 2024. PH u šahu za kadete. Foto: ŠK Polet

Trogir, lipanj 2024. PH u šahu za kadete. Foto: ŠK Polet

Polet na startu nije imao ni jednog predstavnika koji je važio za favorita odnosno konkurirao za najviši plasman. Ipak, djevojčica Ines Maračić je u konkurenciji do 7 godina osvojila 2. mjesto te je tako poboljšala svoj prošlogodišnji plasman (4. mjesto) u istoj kategoriji. Njena sestra Karla je u konkurenciji do 9 godina podijelila 3. mjesto, ali je po dodatnom kriteriju rangirana na 4. poziciju.

Trogir, lipanj 2024. PH u šahu za kadete. Foto: ŠK Polet

Trogir, lipanj 2024. PH u šahu za kadete. Foto: ŠK Polet

Ostali dio buševečke ekipe ostvario je očekivani rezultat, većina je osvojila preko 50% bodova, a to se ocjenjuje dobrim rezultatom. Primjerice, u konkurenciji do 12 godina Larisa Živčec je s 5 poena osvojila 10. mjesto, a Maja Kos 13. mjesto s istim brojem bodova. Rafaella Nevistić je s 4.5 boda u konkurenciji do 14 godina osvojila 12. mjesto.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

Gorica dobila Bugare u prvoj utakmici priprema. Je li dobila i veliko pojačanje?!

Nogometaši Gorice pobijedili su bugarskog prvoligaša Hebar 1-0 u prvoj pripremnoj utakmici. Gol za pobjedu zabio je Nikola Vujnović s bijele točke, a jako dobar dojam ostavili su 18-godišnjaci Ante Sušak i Toni Majić…

Objavljeno

na

Objavio/la

Sunce je ovog subotnjeg prijepodneva pržilo sasvim u skladu s onim što piše na kalendaru, da je početak srpnja, a na Gradski stadion stigao je bugarski prvoligaš Hebar, prošle sezone 13. momčad Parve lige. Nogometaši Gorice ostavili su iza sebe prvih 12 dana priprema, a jutarnji termin prve provjere pošteno ih je razveselio, jer to je značilo da nije slobodna samo nedjelja, nego i cijela polovica subote…

A na kratki predah mogli su otići zadovoljni. Ne zato što su pobijedili Bugare 1-0, golom Nikole Vujnovića iz penala u 65. minuti, jer znamo da je rezultat u pripremnim utakmicama manje važan, nego zato što su ostavili jako dobar dojam. Pogotovo s obzirom na to da su jednu jako dobru utakmicu odigrali usred najtežeg dijela priprema, jutro nakon što su dan ranije odradili dva teška treninga.

U ogledu s Hebarom nije sudjelovao Merveil Ndockyt, koji više ne osjeća nikakve tegobe, ali zbog prethodnih iskustava se Kongoanca vrlo pažljivo uvodi u puni trenažni proces, što bi se trebalo dogoditi od sljedećeg tjedna. Nije bilo u neslužbenom zapisniku ni Filip Mrzljaka, i dalje aktualnoga kapetana, ali zapravo bivšeg igrača Gorice. Mrzli trenira s momčadi, ali budući da mu je ugovor istekao 30. lipnja, a novi još nije potpisao, bilo je logično očekivati da neće participirati u ovom susretu.

Tako je Rajko Vidović u prvom poluvremenu poslao na teren sastav koji bi u značajnoj mjeri trebao nalikovati na trenutačnih prvih 11 po trenerovim viđenjima i zapažanjima. Na golu je tako bio Božidar Radošević, u sredini obrane Mario Maloča i Krešo Krizmanić, na lijevom boku Dino Štiglec, a na desnom Mario Matković, originalno stopera, za kojeg je Vidović jasno rekao da će “pokušati napraviti beka od njega”.

Još jednog stopera, Matea Leša, za ovu je priliku pretvorio u zadnjeg veznog, a uz njega u sredinu postavio Luku Kapulicu i Juricu Pršira, ovom prilikom kapetana momčadi. Desno je napadao mladi Luka Vrzić, lijevo Ante Matej Jurić, dok je u vrhu napada svoje mjesto zauzeo Caio Cruz.

U prvih 20-ak minuta ta momčadd nije pokazala previše, da bi se u drugoj polovici prvog dijela Goričani ipak razigrali. Lopta je išla puno bolje, počele su se nizati i (polu)prilike, a jedanput je uspjela Gorica i zabiti, ali gol Brazilca Cruza poništen je zbog zaleđa. Svoj dio posla tako su “prvotimci” odradili bez golova, a onda svi u kompletu otišli na tuširanje.

Mjesto su prepustili novoj, svježoj jedanaestorici, u sastavu: Ivan Banić na golu, Đuro-Gulio Đekić prvi put nakon Koprivnice na desnom boku, mladi dinamovac Ante Sušak na lijevom, Jakov Gurlica i Zvonimir Josić na stoperskim pozicijama, Patrik Jug, Vinko Skrbin i Lovro Nezirović u sredini te prema naprijed Valentino Majstorović, Nikola Vujnović i još jedan posuđeni igrač Dinama, Goričanin Toni Majić, o kojem će još biti riječi…

Gorica je u takvom, mlađahnom sastavu, izgledala – puno bolje! Klinci su bili sjajni, stvarali prilike i kreirali kaos u bugarskoj obrani, koja je na koncu i popustila u 65. minuti. Lijepa lopta došla je do vrlo zapaženog Vinka Skrbina, gostujući branič ga je srušio i sudac je pokazao na bijelu točku. Vujnović je mirno realizirao kazneni udarac i postavio, ispalo je, konačnih 1-0.

Moglo je to, realno, završiti i bitno uvjerljivije, ali lopta više nije htjela u mrežu. U cijelom tom procesu posebno se svidio 18-godišnji Toni Majić, koji je u situacijama “jedan na jedan” apsolutno dominirao nad bugarskim bekovima i stoperima. Lagan, prodoran, sjajnog driblinga, djelovao je kao igrač koji bi se vrlo brzo mogao iz prinove pretvoriti u ozbiljno pojačanje za ovu momčad Gorice…

Uz njega, vrlo zanimljivu partiju odigrao je i njegov vršnjak Ante Sušak na lijevom boku, njih dvojica u kombinaciji ponudili su puno toga za prvi nastup, za mlade godine, s obzirom na očekivanja…

Sve u svemu, Rajko Vidović morao je biti zadovoljan viđenim, jer izgledalo je to i kudikamo bolje od očekivanja vezanih za prvu utakmicu na pripremama. Nakon slobodne nedjelje i četiri treninga u ponedjeljak i utorak, Goričani će u srijedu igrati novu pripremnu utakmicu. Opet na svom stadionu, ovoga puta protiv slovenskog Triglava, s početkom u 18.30 sati.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno