Povežite se s nama

Vijesti

Pokušao provaliti u optiku u Stop Shopu, a na meti se našla i kuća u Zagrebačkoj ulici

U oba su slučaja provalnici su otišli bez plijena.

Objavljeno

na

Gorička policija uz krađu iz kuće u Črnkovcu, zabilježila je u tjedan dana i dva pokušaja provale. Jedan pokušaj provale bio je u kuću u Zagrebačkoj ulici i to 7. lipnja.

Nepoznati počinitelj od 12 do 14:30 sati kamenom je razbio staklo na prozoru kuće 82-godišnjaka. Kroz nastali otvor provukao je ruku kako bi otvorio prozor i ušao u kuću. Lopov je ispremetao stvari, ali iz nepoznatih razloga nije ništa ukrao.

Također, pokušaj provale bio je i u Stop Shopu u Optiku Anda. Bilo je to u noći 12. lipnja, od 2:50 do 04:00 sata kada je nepoznati počinitelj zavlačenjem prikladnog alata obio i iz ležišta izbacio ulazna vrata. Ušao je u optiku te ispremetao stvari, no kako je uočio zaštitar udaljio se u nepoznato.

Foto: Ilustracija

CityTV

VIDEO Pikado se vratio u grad! Nekoć Vegos i cijela gorička liga, danas – chillanje…

Nakon što su Velikogoričanke Anita Gelo i Ivona Krusha na EP-u u Španjolskoj osvojile srebro u pikadu, a Velikogoričanin Ivica Cavrić dva zlata, odlučili smo posjetiti mjesto na kojem se svi oni okupljaju…

Objavljeno

na

Prvi dan ljeta, petak kasno poslijepodne, vruć, težak i sparan petak, a na poznatoj lokaciji mnogim generacijama Goričana u tijeku je – akcija. U prostoru u kojem je godinama bio Avigor, odmah pokraj srednje škole, igra se turnir u pikadu. Već godinama ovdje funkcionira Caffe bar Chill, koji je velikim dijelom i Pikado klub.

– Ovo je zapravo i jedno i drugo. I kafić i pikado klub. Već trideset godina sam u tom sportu i bilo mi je žao što se nakon gašenja Vegosa ništa nije događalo po pitanju pikada u gradu – kaže Ivano Krusha, vlasnik kafića i predsjendik kluba Chill VG.

Imamo i dobar povod što smo tu, jer na turniru koji upravo traje sudjeluju i nositelji četiri potpuno svježe europske medalje. Ivica Cavrić osvojio je dva zlata na EP-u u Španjolskoj, a Anita Gelo i Ivona Krusha postale su viceprvakinje Europe u ekipnom dijelu turnira. Budući da Chill VG imamo još dva kluba, u gradu još i PK Epic Brozo, dok pikado klub funkcionira i u Šiljakovini, sad već možemo govoriti i o ponovnom buđenju pikado scene u našem gradu.

Scene koja je svojevremeno bila i budna i uzbudljiva…

Bio je kraj osamdesetih, Velika Gorica samo nalik ovoj današnjoj, smještena u neka druga vremena i – neki drugi đir. U gradu se pojavio pikado aparat, nešto sasvim novo, a cijeloj toj generaciji i vrlo privlačno. Krenulo se igrati po kafićima, stvarali su se i klubovi, i to u tolikom broju da je čak postojalo i nešto što se zvalo “Gorička pikado liga”. Petnaestak klubova, svatko protiv svakoga, a jedan ipak iznad svih ostalih.

– U kafić Vegos, u koji sam dolazio na kavu, stavili su pikado i krenuli smo igrati. Bilo je zanimljivo, nešto novo i drukčije, pa smo prvo igrali iz zezancije, pa onda za rundu pića, pa polako formirali i neka natjecanja, nakon toga i klub… – prisjeća se Ivica Cavrić, legenda hrvatskog pikada, čovjek koji je svojevremeno bio i svjetski prvak, u paru s Borisom Krčmarom.

Imao je velikogorički pikado u to doba nekoliko reprezentativaca, u grad je stiglo 13 titula prvaka države, da bi u nekom trenutku čak četvero naših sugrađana dobilo priznanje čije ime sve govori: “legende hrvatskog pikada”.

– Gledajući po tome mjerilu, mislim da je Velika Gorica najuspješnija u Hrvatskoj. Nisam baš potpuno sigurna, ali mislim da ih niti jedan grad nema toliko, uključujući i Zagreb – kaže Anita Gelo, domaćica našoj ekipi na mjestu na kojem se budi gorički pikado.

Nastavite čitati

HOTNEWS

VG Vodoopskrba: Voda u Kurilovcu i dalje nije za piće, produljuje se ograničenje korištenja

Sve do objave rezultata analize vode na parametre presudne za ukidanje ograničenja, a koji se očekuju tijekom sutrašnjeg dana.

Objavljeno

na

Iz VG Vodoopskrbe obavještavaju građane u naselju Kurilovec da se produljuje ograničenje korištenje vode. Kako navode, voda nije za piće i kuhanje, ali se može koristiti za pranje.

– Ograničenje će biti na snazi do objave rezultata analize vode na parametre presudne za ukidanje ograničenja, a koji se očekuju tijekom sutrašnjeg dana. Molimo korisnike za razumijevanje i strpljenje – ističu iz Vodoopskrbe.

Spremnici s vodom za piće i dalje će biti dostupni korisnicima na lokacijama A. K. Miošića, ispred k. br. 4a,  I. G. Kovačića, ispred k. br. 26 kao i autocisterna u Malogoričkoj ulici.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Na području Velike Kosnice 48-godišnjak nezakonito obrađivao otpad

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosu oko 8000 eura.

Objavljeno

na

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ugrožavanje okoliša otpadom“.

– Sumnja se, da je osumnjičeni kroz dulje razdoblje, a sve do početka lipnja 2024. godine na zemljištu na području općine Velika Kosnica, na više katastarskih čestica u vlasništvu više različitih osoba, kao i na zemljištu koje je u vlasništvu pravne osobe s javnim ovlastima, a koje se nalazi u vodozaštitnom području, počinio kazneno djelo na način da je nezakonito sakupljao, odlagao, obrađivao te svojim radnim strojem trasirao odnosno gospodario veću količinu građevinskog otpada i to: zemlju, betonske ostatke, drvene materijale, razni željezni i konstrukcijski otpad te smeće u količini od oko 2000 m3 – ističu iz Policijske uprave zagrebačke.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosu oko 8000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je 48-godišnjaka podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Vijesti

Vatrogasci iz Buševca prisjećaju se Habe: U tijeku prijave za memorijalno natjecanje

Održat će se u subotu 29. lipnja na školskom igralištu između Vatrogasnog doma Buševec i osnovne škole.

Objavljeno

na

Dobrovoljni vatrogasci iz Buševca u sjećanje na svog preminulog počasnog predsjednika Josipa Robića – Habe, a koji je dao velik doprinos razvoju vatrogastva u ovoj maloj lokalnoj sredini kao i radu s djecom i mladima, organiziraju već 12 godina za redom istoimeni memorijal.

Riječ je o vatrogasnom natjecanju ženskih i muških desetina, a koje će se održati u subotu 29. lipnja na školskom igralištu između Vatrogasnog doma Buševec i osnovne škole.

Natjecanje će se provoditi prema Pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice, a na natjecanju će se izvoditi dvije vježbe bez štafetne utrke. Vježba s brentačama za kategoriji podmlatka te vježba s preprekama za mladež.

Početak natjecanja je u 10 sati, a u tijeku su prijave koje traju sve do 28. lipnja do 20 sati. Prijaviti ekipu možete kod zapovjednika Nenada Lukića na 091/6364-003 ili na 091/6364-005 Branislava Katulića, a prijavu možete poslati i na mailove [email protected] ili [email protected].

Za prva tri osvojena mjesta osigurani su pehari, a svi natjecatelji dobit će i zahvalnicu za sudjelovanje na Memorijalu.

 

 

Nastavite čitati

Vijesti

Gorički teniski tereni glavno mjesto druženja pod praznicima

Nakon treninga klice čeka osvježenje na bazenima i gledanje dječjih filmskih klasika.

Objavljeno

na

Teniski klub iTeam Velika Gorica i ove godine organizira teniski kamp pod nazivom ‘Ljeto na teniskom terenu’. Ovo je prilika da djevojčice i  dječaci za vrijeme ljetnih praznika upotpune svoje slobodno vrijeme uz odličnu zanimaciju.

Kamp je organiziran na tjednoj bazi, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, u razdoblju od 1.7.-26.7., te od 26.8.-30.8.

U cijenu je uračunat boravak na teniskim terenima, treninzi i nadzor, korištenje kompletne opreme, reketa, loptica. Program vode teniski i kondicijski treneri i asistenti. Djeca će igrati i razne društvene igre, koristiti rekvizite za druge sportove, ali i koristiti Pješčanu Arenu, koja se nalazi u neposrednoj blizini teniskih terena.

– Nakon tenisa i kondicijskog treninga slijedi rashlađivanje na gradskom bazenu, ručak, odmor užina i nezaboravni Walt Disney klasici. Sve ostale detalje možete saznati na 091 33 44 031 – javio nam je Miha Troha, voditelj programa.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno