Povežite se s nama

Sport

Godina top, a za kraj – flop! Gorica bez “pola momčadi” okončala sjajan niz…

Nogometaši Gorice izgubili su 3-1 od Varaždina na svome stadionu u posljednjoj utakmici u 2023. godini. Možda i najlošija partija u cijeloj toj godini dovela je i do prekida niza utakmica bez poraza na domaćem terenu…

Objavljeno

na

Na kraju jedne lijepe jeseni, ali i posebne godine u životima nogometaša Gorice, stigla je i utakmica nešto drukčija od ostalih. Cijele ove jeseni ozljede i kartoni u najvećoj su mjeri zaobilazili gorički kadar, da bi sve došlo na naplatu u zadnjem kolu polusezone. Ozlijeđenim Ndockytu i Majstoroviću u rubrici nedostupnih pridružili su se kartonirani Krizmanić, Mrzljak i Jurić, pa u posljednji trenutak i bolesni Mitrović, što je dovelo do velikih glavobolja za trenera Jeličića pri slaganju kadra za ovaj susret.

Nažalost, glavobolje je treneru Dinku ovog prosinačkog poslijepodneva zadavala i prezentacija njegove momčadi na terenu…

Na samom otvaranju još je sve to skupa nekako i izgledalo, zaprijetila je Gorica solidnim slobodnjakom Pršira, koji je također bio na rubu da zbog problema s mišićem propusti ovu utakmicu, ali tamo negdje od dvadesete minute Varaždin je krenuo koristiti sve slabosti domaćina. A bilo je ovom prilikom koliko ti srce želi, što automatski znači i da je problema pred Banićem bilo puno i previše.

Pokušavali su Varaždinci doći do vodstva na sve moguće načine, imao je golman Gorice pune ruke posla, taj je posao odrađivao na uobičajno visokoj razini, a pomagale su Gorici i dobre vile. Lopte su fijukale oko domaćega gola, redali su se korneri za Varaždin, a jedan od gostujućih pokušaja završio je i na prečki. Gorica, s druge strane, prema naprijed nije uspjela povezati doslovno ništa, golman Varaždina Oliver Zelenika nije imao praktički niti jednu priliku za dokazivanje…

S obzirom na sužene mogućnosti na klupi, trener Jeličić na poluvremenu je zamijenio samo jednog igrača, iako je vjerojatno poželio zamijeniti većinu. Ovako, ušao je Ilečić umjesto Munksgaarda, ali ta je promjena bila samo načelna, jer promijenilo se nije apsolutno ništa. Odnosno, promijenilo se, ali na lošije, jer nije prošlo dugo, a Varaždinci su svoje prilike počeli koristiti.

Serija je krenula u 59. minuti, malo nakon što su gosti još jedanput pogodili okvir gola. Otvorilo im se nakon nešto manje od sat vremena igre, kad je Michele Šego uspio progurati loptu ispod Banića i dovesti Varaždin u više nego zasluženo vodstvo. A tu je negdje počeo i konačni pad Gorice, koji je obrise ružnog poraza dobio u samo dvije minute, po brzom postupku.

Prvo je u 70. minuti Raspopović zakačio igrača Varaždina u kaznenom prostoru i sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku. Provjera u VAR sobi potrajala je dvije minute, nakon čega je odluka i potvrđena, a rezultat je na 2-0 povisio Domagoj Drožđek, koji je samo minutu potom golu dodao i asistenciju. Projurio je još jedanput po lijevom krilu, pronašao Frana Brodića na drugoj strani, a bivši igrač Gorice još jedanput je zabio Gorici i zaključio priču.

Dao je do kraja Jeličić priliku i stoperu Matkoviću, kao i 18-godišnjem Senegalcu Aroni Fallu, a gol kakve-takve nade potpisao je Tim Matavž u 80. minuti. Živnula je u tim trenucima Gorica, probudila se neka nova energija, ali odmah je bilo jasno da se sve to skupa dogodilo – prekasno. Pokušavali su Goričani do kraja doći do drugoga pogotka, koji bi do kraja probudio nadu u povratak, no Varaždinci su se dobro i organiziralo branili, pa u završnici i obranili.

Stao je tako sjajni gorički niz utakmica bez poraza na domaćem terenu, niz koji je stigao do brojke 17 i kojeg će biti vrlo zahtjevno “skinuti” u budućnosti. Šteta, nije ovo bio pravi način za završiti godinu poput ove, pa jedini dojam koji ostaje kaže da je sreća što je polusezona gotova. Iako, bilo bi još bolje da je završila 90 minuta ranije…

Sad je vrijeme za predah, a pripreme za proljeće u HNL-u krenut će odmah nakon Božića. Prva utakmica drugog dijela sezone na rasporedu je 23. siječnja, u Veliku Goricu stiže Sopićeva Rijeka.

Sport

VIDEO Kako radi škola Gorice: ‘Kod nas ni predsjednikov unuk nije prošao selekciju…’

Povodom velikog uspjega pionira HNK Gorice, koji su pobjedom protiv Rijeke postali prvaci Hrvatske u svom uzrastu, na klupskom kanalu objavljen je razgovor s direktorom Škole Slavkom Perkovićem i voditeljem Markom Radanićem

Objavljeno

na

Dojmovi su se slegli, emocije su se primirile, prošlo je nekoliko dana od velikog dana pionira HNK Gorice, sve se više gasi i euforija koja je neizbježno stigla s tom titulom prvaka države. A to znači da je došlo pravo vrijeme da se napravi malo temeljitija analiza učinjenog u ovoj sezoni Nogometne škole HNK Gorice. Kad je o tome riječ, najlogičnije je bilo u kauč “Studija Gorica” posjesti dvojicu glavnih ljudi goričkog omladinskog pogona: direktora Škole Slavka Perkovića i voditelja Marka Radanića.

Pioniri su ove sezone ispali najljepša, vrlo reprezentativna priča, njihov rezultat iskočio je u prvi plan i poslužio kao lijepa nagrada svima uključenima u cijeli proces, pa tako i Slavku i Marku. U razgovoru za klupski kanal pričalo se o funkcioniranju škole, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ali naravno da je najveći dio otišao na pionire.

– Mislim da je malo prerano da ovako mlada djeca igraju nacionalnu ligu. Velik je to stres, velika očekivanja. Većina te djece idu u osmi razred, imaju krizme, upise u srednju školu, važne ispite i još puno toga. A mi očekujemo da budu maksimalno spremni, da budu profesionalci koji odgovorno treniraju, da treniraju i individualno, pa još tu dođu menadžeri, očekivanja roditelja… Zato mislim da je sve ovo prerano, ali stvari su takve kakve jesu i mi smo to prihvatili – kazao je Perković, koji je otkrio i temeljnu ideju kod rada s djecom, ali i selekcije:

– Želimo svakom djetetu ponuditi podjednaku šansu. Naravno da neće svatko igrati jednaki broj minuta, ali to su odluke trenera. Ni Marko ni ja nikad nismo naredili bilo kojem treneru da pojedini igrač mora igrati zato što mu je tata sponzor kluba ili nečiji prijatelj. Na kraju krajeva, unuk predsjednika kluba bio je kod nas na probi, pa nije zadovoljio kriterije HNK Gorice. Sumnjam da postoji puno škola nogometa koji rade na taj način. I sam predsjednik normalno je reagirao na to, svaka mu čast, bio je jako razuman. Ali svi bismo trebali tako razmišljati, bez obzira na sustav u kojem živimo, u kojem to i nije uobičajeno.

Rezultat uvijek dođe kao nagrada za učinjeno, došao je tako i Gorici kroz pionire, no od rezultata je ipak važniji konačni proizvod, odnosno broj igrača iz Škole u seniorskoj momčadi. Dosad ih nije bilo previše, u budućnosti bi ih trebalo biti puno više.

– Ako uzmemo da su za stvaranje seniorskog igrača potrebna dva olimpijska ciklusa, mi smo sad u sredini tog drugog dijela našeg procesa. Napravila se dobra baza, već sad ima igrača kojima bi se isplatilo pružiti priliku. U toj bi situaciji odluku o pojedinom igraču trebali potpisati svi, od nas iz nogometne škole, preko trenera i sportskog direktora pa sve do predsjednika kluba. I onda stati iza njega. Recimo, mislim da nema šanse da barem jedan od naše petorice reprezentativaca ne zaigra prvoligaški nogomet. To su dečki koji imaju kvalitetu i karakter, a na nama je budemo servis koji će im pomoći da ostvare svoj potencijal – vjeruje Radanić.

O čemu se još razgovaralo, doznajte u videu…

Nastavite čitati

Sport

FOTO Stolnotenisači Velike Gorice ipak ostaju u Superligi

Objavljeno

na

Objavio/la

HSTK Velika Gorica ipak zadržava superligaški status! Prije dva tjedna je objavljeno kako se gorički klub osvajanjem zadnjeg 11. mjesta u Superligi vraća u niži rang natjecanja- Prvu ligu.

Velika Gorica, 17.05.2024. Marko Habijanec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prije dva dana dobili smo obavijest od Marka Habijanca, trenera i igrača HSTK Velika Gorica, da klub ostaje u Superligi, u sezoni 2024./2025.! Kao je došlo do velikog obrata?

Velika Gorica, 17.05.2024. Martin Petrović. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 17.05.2024. Lovro Zovko. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj natjecanja Superlige Nikola Ratković je u mailu upućenom na adresu HSTK Velika Gorica napisao: – Poštovani, nakon što su od Superlige odustali prvoplasirana Podravka, drugoplasirana Mladost Petrinja i trećeplasirana Cibalia iz 1.HL Istok, popunjavanje  se vrši na način da se status superligaša ponudi jedanaestoplasiranoj ekipi iz ligaškog natjecanja sukladno članku 9. Propozicija. Molim da do 15.5. potvrdite želi li HSTK Velika Gorica igrati Superligu u sezoni 2024./2025.?

Velika Gorica, 17.05.2024. Ante Jakić (desno). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Marko Habijanec je odgovorio: – Ovim putem Vam potvrđujem da će HSTK Velika Gorica u sezoni 2024./2025. igrati Superligu.

Galerija fotografija

Superliga muški 2023./2024.

Konačni redoslijed: 1. STK Libertas Marinkolor (20 20:0 60:4 40), 2. STK Zagreb (20 17:3 55:21 37), 3. GSTK Zagreb (20 16:4 50:24 36), 4. STK Starr Varaždin (20 15:5 49:27 35), 5. Donat (20 9:11 35:42 29), 6. STK Požega (20 7:13 34:45 27), 7. STK Split (20 7:13 33:47 27), 8. STK Pula (20 6:14 28:50 26), 9. STK Vodovod (20 6:14 28:46 26), 10. STK Marathon (20 4:16 28:55 24), 11. HSTK Velika Gorica (20 3:17 18:57 23).

Nastavite čitati

Sport

Kaos u Lomnici: Udario šakom protivnika pa – suca?! I dobio godinu dana suspenzije!

U završnici utakmice između domaće Lomnice i gostujuće Mladosti iz Obrezine došlo je do ružnog incidenta, u kojem je glavnu ulogu imao igrač NK Lomnice Mateo Kljaić, 31-godišnjak koji neko vrijeme neće igrati nogomet…

Objavljeno

na

Objavio/la

Niželigaški nogometni svijet, jedno posebno okruženje, sa svim svojim karakteristikama, nudi cijeli dijapazon emocija i, slijedom toga, iskustava svih vrsta. Ponekad će jedan prosječan lokalni derbi dvaju klubova u, recimo, šestoj ligi, ponuditi odličnu zabavu, sjajno opuštanje nedjeljom poslijepodne, ponekad i neki potez za pamćenje u izvedbi niželigaških majstora. Ponekad će se tu negdje roditi i frustracije, uzrokovane nesrećom ili nepravdom, a ponekad će sve skupa otići u najgoru krajnost.

Kao što se, recimo, dogodilo ove nedjelje. U šestoj ligi, u Donjoj Lomnici…

Domaća Lomnica, smještena u sigurnost sredine tablice, dočekala je Mladost iz Obrezine, društvo s drugoga kraja Turopolja, momčad koja je imperativno tražila tri boda u borbi za ostanak. A kad je već tako, u tom je niželigaškom svijetu normalno da se sportski rivali iz obližnjega sela dočekaju toplo, srdačno, da utakmica bude korektna i da nezadovoljnih konačnih raspletom bude što manje.

Takav je nekakav bio plan i u ovom slučaju, jer gastronomski dio ove nogometne nedjelje bio je u pripremi, trebalo je “samo” odraditi prva dva, pa se baciti na treće poluvrijeme. Međutim, baš krajem drugog poluvremena došlo je do ozbiljne promjene plana…

Ukratko, gosti iz Obrezine poveli su preko Noe Šalkovića u 59. minuti, ali drame na domaćoj klupi nije bilo. Rezultat je u 69. minuti poravnao igrač Lomnice Mateo Kljaić, čije ime valja zapamtiti zbog nastavka ove priče. Naime, njegov gol donosio je Lomnici bod sve do same završnice, kad je odjedanput počelo “iskriti” na terenu.

Iskra je prerasla u pravu vatru u 88. minuti, kad je sudac Stjepan Sučić, još jedan domaći dečko u ovoj priči, pokazao crveni karton igraču Lomnice Hrvoju Skupnjaku. Prvi žuti za prigovor, drugi žuti za nove prigovore, pa u zbroju crveni…

Stvari su se taman malo primirile, igra je nastavljena, a Mladost iz Obrezine je – opet povela! Marko Ivančić je zabio za 2-1 gostiju, koji su krenuli slaviti vrlo izgledna nova tri boda, a domaćini su izgubili kontrolu. Prednjačio je strijelac iz 69. minute, Mateo Kljaić, koji je šakom udario protivničkog igrača. Sudac Sučić pokazao mu je crveni karton, a onda je Kljaić šakom udario i njega!

Gosti su odnijeli bodove, propalo je prijateljsko druženje nakon utakmice, sve je otišlo kvragu, pa je ostalo jedino pričekati izricanje kazne za ovaj ispad. Sve je riješeno vrlo brzo, odluka je stigla već u srijedu.

“Mateo Kljaić, igrač NK Lomnica, isključen zbog udaranja protivničkog igrača šakom u trbuh u prekidu igre. Nakon pokazanog crvenog kartona, isti šakom u trbuh udara suca utakmice. (…) Za prekršaj prema članku 56. stavku 1. DP HNS-a (tjelesni napad na igrača) određuje se zabrana igranja prvenstvenih ili kup utakmica u trajanju tri mjeseca, a za prekršaj prema članku 57. stavak 1. DP HNS-a (tjelesni napad na službenu osobu) određuje se zabrana igranja prvenstvenih ili kup utakmica u trajanju od četiri mjeseca.

Nadalje, vezano na članak 43. DP HNS-a, uvidom u registar kazni, utvrđuje se da je isti već bio kažnjavan za isti ili sličan prekršaj. Dakle, navedeni prekršaj je prekršaj u povratu. Slijedom navedenog, izriče se ukupna kazna: zabrana igranja prvenstvenih ili kup utakmica u trajanju od 12 mjeseci. Kazna teče od 12. svibnja 2024. godine”, stoji u odluci.

Mateo Kljaić je 31-godišnjak, bivši je igrač Odre, Zelengaja, Čeha, mičevećkoga Klasa… Sljedeće sezone, eto, neće igrati.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Uvjerljive pobjede favorita u natjecanju veterana

Objavljeno

na

Objavio/la

Utakmicama 21. kola nastavljeno je natjecanje veteranskih momčadi Lige veterana Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) 2023./2024. pobjedama bolje rangiranih momčadi.

VG Boys su bili posebno raspoloženi u Gradićima za visoku 8:2 pobjedu. Njihov kapetan i najbolji strijelac Tomislav Škrinjarić postigao je 5 golova, Matija Šimun dva i Tin Marković.

Mlaka je na svom terenu s 4 pogotka u drugom poluvremenu slomila otpor Lekenika. Mladost je svoju četvrtu pobjedu u nizu zabilježila u susretu s Bunom, ali golovima tek u drugom poluvremenu, strijelci su bili Domagoj Bedeković (2) i Mario Kršek.

Vatrogasac su bila dovoljna dva pogotka za 2:0 pobjedu protiv Lukavca. Konačno je i Gorica nekoga pobijedila, s dva gola bila je bolja od Hruševca.

Galerija fotografija

Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024., 21. kolo

Rezultati 21. kola (10./13.05.2024.): Buna (Mala Buna) – Mladost (Obrezina) 0:3, Gradići – VG Boys 2:8, Mlaka (Velika Mlaka) – Lekenik 5:0, Vatrogasac (Kobilić) – Lukavec 2:0, Hruševec (Donji Hruševec) – Gorica 0:2, Dinamo (Novo Čiče) – Klas (Mičevec) odgođeno, Polet (Buševec) slobodni. 17. kolo: Dinamo – Polet 2:1.

Redoslijed: 1. VG Boys 53 (20 17 2 1 73:21), 2. Mlaka 43 (19 14 1 4 52:26), 3. Mladost 36 (20 10 6 4 48:28), 4. Vatrogasac 33 (19 9 6 4 50:33), 5. Gorica 33 (19 10 3 6 33:26), 6. Klas 24 (17 7 3 7 54:37), 7. Polet 24 (19 6 6 7 33:34), 8. Buna 22 (19 6 4 9 33:45), 9. Lekenik 18 (19 4 6 9 28:40), 10. Dinamo 17 (19 4 5 10 29:46), 11. Gradići 17 (19 5 2 12 26:59), 12. Lukavec 14 (18 3 5 10 19:45), 13. Hruševec 9 (19 2 3 14 23:61).

Nastavite čitati

Sport

FOTO Minimalna pobjeda kadeta Gorice protiv Rijeke

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 12.05.2024.  1.NL Kadeti-26.kolo: HNK Gorica-HNK Rijeka 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kadeti Gorice su u zadnjem 26. kolu Prve nogometne lige – Kadeti 2023./2024. pobijedili Rijeku minimalnim rezultatom 1:0, pogodak je postigao Luka Gale u 18. minuti.

Velika Gorica, 12.05.2024.  1.NL Kadeti-26.kolo: HNK Gorica-HNK Rijeka 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 12.05.2024.  1.NL Kadeti-26.kolo: HNK Gorica-HNK Rijeka 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 12.05.2024.  1.NL Kadeti-26.kolo: HNK Gorica-HNK Rijeka 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gorica (26 10 5 11 36:38 35) je s 35 bodova osvojila 7. mjesto u konačnom redoslijedu, s jednakim brojem bodova kao i Rudeš na 6. mjestu.

Galerija fotografija

Prva nogometna liga – Kadeti, 2023./2024., 26. kolo

HNK Gorica – HNK Rijeka 1:0 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion (glavni teren). Gledatelja: 150. Nedjelja, 12.05.2024., 16 sati. Sudac: Zvonimir Radinić. Pomoćni suci: Patrik Pavlešić i Željko Bučar. Delegat: Neven Šimunić. Strijelac: 1:0 – Gale (18).

GORICA: P.Jakšić, Kasumović (od 81. Ivano Perković), Kordej, Ivan Perković, Dobronić (od 74. Kuzmanić), F.Jakšić (od 81. Krmpotić), Sumbuljević (od 69.Kučiš), Topić (cap.), Juroš (od 74. Orešković), Gale (od 81. Bojić), Bilobrk. Trener: Ivan Parlov.

RIJEKA: Kovač, Ljubičić, Vinarš (cap.)(od 83. Peček), Kružić, Čulina, Banković (od 57. Mrvčić), Živković (od 77. Beviakva), Mady, Bačić, Frank, Thaqi (od 83. Butković). Trener: Ivan Lajtman.

Rezultati 26. kola: Osijek – Rudeš 5:3, Lokomotiva – Dinamo 1:1, Istra 1961 – Sesvete 3:6, Gorica – Rijeka 1:0, Hajduk – Lučko 2:2, Slaven Belupo – Varaždin 5:1, Zadar – Solin 0:1.

Konačni redoslijed: 1. GNK Dinamo 65 (26 20 5 1 74:23), 2. NK Osijek 55 (26 16 7 3 58:29), 3. HNK Hajduk 51 (26 15 6 5 57:25), 4. NK Lokomotiva 47 (26 13 8 5 46:24), 5. NK Istra 1961 41 (26 12 5 9 41:38), 6. NK Rudeš 35 (26 10 5 11 38:35), 7. HNK Gorica 35 (26 10 5 11 36:38), 8. NK Slaven Belupo 31 (26 10 1 15 37:46, 9. NK Lučko 29 (26 8 5 13 36:63), 10. NK Varaždin 28 (26 7 7 12 35:48), 11. NK Solin 28 (26 8 4 14 31:57), 12. HNK Rijeka 26 (26 7 5 14 34:40), 13. NK Sesvete 25 (26 7 4 15 43:65), 14. HNK Zadar 14 (26 3 5 18 21:56).

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno