Povežite se s nama

HOTNEWS

Barišić osudio novi vandalski čin u gradu

Objavljeno

na

Umjetničke grafite posvećene Vukovaru i generalima Gotovini i Markaču koje su na garaži u Tuđmanovom parku još 2011.godine nacrtali članovi Bad Blue Boysa, proteklih je dana netko išarao crvenim sprejem. Na jednome zidu napisano je ‘Ustaša rođen u Srbiji je četnik’, a na drugome ‘War is fuc*ing hell’. Vandalski čin osudio je gradonačelnik Dražen Barišić.

foto: Petra Rožić

„To su dva grafita koja su izraz subkulture. Oni nisu niti narušavali niti ugrožavali ničije osjećaje ili ideale. U pitanju su dobronamjerni grafiti koje su napravile očito mlađe, kvalitetnije osobe. Kroz umjetnost su htjele izraziti svoja razmišljanja o trenutnoj hrvatskoj i povijesnoj, ali i političkoj situaciji“, rekao je Barišić.

foto: Petra Rožić

Ovo, međutim, nije prvi slučaj vandalizma u gradu. Bilo je tu i trganja japanskih trešanja u Kolodvorskoj ulici, devastiranje etno kuće u Gradićima pa provala i pljačka u prostorije kulturno umjetničkog društva Šiljakovina i druge. Gradonačelnik napominje kako vandalizam Grad nastoji suzbiti kroz programe prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja te da je takvih slučajeva sada ipak manje.

„U suradnji s policijom i našim upravnim odjelom radimo na suzbijanju i prevenciji. Pozvao bih naše sugrađane da svojom kritikom i ponašanjem i sami utječu da se ovako nešto više ne bi događalo. Pozivam i autore grafita u svoj ured kako bi se dogovorili za njihovu obnovu i zaštitu jer oni predstavljaju kulturno bogatstvo i nasljeđe našega grada“, istaknuo je Barišić.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Premijer Plenković potvrdio: Vlada će podržati projekt Dnevne bolnice u Velikoj Gorici

Prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora, gradonačelnik Ačkar iskoristio je kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade.

Objavljeno

na

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno je izabran u Hrvatski sabor, podsjetimo, sa više od 7 tisuća preferencijalnih glasova, što je potvrda njegova rada u Velikoj Gorici. Upravo je i prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora iskoristio kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade Republike Hrvatske.

Ačkar je u replici predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću istaknuo kako je u prošlom mandatu bio svjedok dobre suradnje Vlade i jedinica lokalnih samouprava čemu se nada i dalje.

– Sjećam se prije četiri godine kada ste iznosili program Vlade, tada nismo ni slutili da će to razdoblje biti razdoblje najbolje suradnje Vlade i lokalnih čelnika. To mogu posvjedočiti iz osobnog iskustva, ali mogu i kolege iz oporbenih stranaka. Osobito veseli da se u ovom programu nalazi i toliko željena bolnica u Velikoj Gorici, pa prenosim i zahvale mojih sugrađana – istaknuo je Ačkar.

Plenković mu je, uz nabrajanje velikih projekata koji su realizirani u gradu potvrdio gradnju dnevne bolnice u vidu rasterećenja građana u odlascima za sve zdravstvene potrebe u Zagreb.

– Da, želimo podržati dnevnu bolnicu u Velikoj Gorici koja je jedan od najvećih gradova, a imajući na umu ulaganja koja se tamo i inače događaju, od velikog logističkog centra, poduzetničkog inkubatora, kampa HNS-a. Itekako je korisno da Gorica dobije dnevnu bolnicu – potvrdio je Plenković i najavio kako će i u novom mandatu ojačati model suradnje s jedinicama lokalne samouprave i pomagati projektno, fiskalno i funkcionalno kako bi čelnici tih sredina opravdali povjerenje dobiveno od građana.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vikend prognoza: Južina donosi temperature zraka i do 27 Celzijusa

Ako birate najidealniji dan za izlet, roštiljanje i slične proljetne radosti, prema najavama prognostičara – subota je taj dan!

Objavljeno

na

Umjereni vjetrovi južnih smjerova ‘zapuhivati’ će nas tijekom nadolazećeg vikenda, a ponovo nam stižu i više ljetne, no proljetne vrijednosti temperature zraka.

Danas će ujutro biti oblačnije, a danju djelomično ili pretežno sunčano. Vjetar slab i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 25°C.

U subotu će biti pretežno sunčano. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 12°C, a najviša dnevna između 24 i 27 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju će biti djelomično sunčanih i oblačnijih razdoblja. Ponegdje može pasti malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura od 9 do 14°C, a najviša dnevna između 23 i 26 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov.

 

Naslovna fotografija: pexels/pixabay.com

Nastavite čitati

HOTNEWS

Velika Gorica domaćin izbora za Miss Zagrebačke županije, za krunu se bori sedam ljepotica

Izbor je u petak u Pučkom otvorenom učilištu.

Objavljeno

na

Tomislava Dukić okrunjena je kao Miss Hrvatske i natjecati će se na izboru Miss Svijeta koji će se održati na proljeće sljedeće godine. I dok se lijepa Tomislava priprema za 72. Miss World kreću županijska natjecanja i borba za mjesto u finalu jubilarnog izbora 30. Miss Hrvatske.

Prvi u nizu dvadeset županijskih izbora je Miss Zagrebačke županije za Miss Hrvatske koji će se održati u petak u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici. Sedam lijepih djevojaka pokušati će osvojiti ručno izrađenu krunu dizajnerice Ivane Milun. Nježna kruna iz Gallery Gemstone optočena je dragim kamenom smaragdom te poludragim kamenom moonstone i zaslužiti će je svaka pobjednica županijskog izbora koja uđe u veliko finale 30. Miss Hrvatske.

Za titulu se bori 20-godišnja Ines Opačić studentica fakulteta iformatičkog managementa, zatim 26-godišnja nogometašica Ana Tutić koja pohađa Medicinsku školu. Najmlađe među natjecateljicama su 18-godišnja Magdalena Pavlečić maturantica zagrebačke Sportske gimnazije te Leticija Hajnić maturantica zagrebačke Prve Ekonomske škole.

Tu je i studentica ekonomije, 21-godišnja Andrea Burtina i 25-godišnja Manuela Mlinar, profesionalni model koja je ujedno nosila reviju za poznatu modnu kuću Prada. Za titulu Miss Zagrebačke županije bori se i 22-godišnja Ema Helena Vičar koja studira Međunarodno poslovanje.

– Jako mi je drago da se izbor u Zagrebačku županiju vratio nakon četiri godine. Posebno se zahvaljujem pokroviteljima Turističkoj zajednici Zagrebačke županije, Gradu Velika Gorica i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, hvala i Gradu Sv. Ivan Zelina, Gradu Dugo Selo, cvjećarnici White Poppy, Balon centru, Amuerte ginu i Chelos baru gdje je održan casting i gdje će biti službeni after party – izjavila je Iva Loparić Kontek vlasnica licence i direktorica Miss Hrvatske za Miss Svijeta.

Djevojke će predstaviti novu modnu kolekciju hrvatskog branda Calico Mood, a prošetati će pozornicom i u vjenčanicama Nikolina. Za šminku se brine Učilište Profokus, a za frizure Blowout bar. Voditelj programa je Davor Garić.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

HEP Toplinarstvo gasi grijanje u šest hrvatskih gradova, među njima i u Velikoj Gorici

Građani imaju prilike izvoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima.

Objavljeno

na

HEP-Toplinarstvo danas je započelo s podešavanjem regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevnu sezonu 2023./2024. za približno 130 tisuća krajnjih kupaca spojenih na toplinske sustave u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Za podešavanje regulacije u svim toplinskim podstanicama potrebno je tri dana.

– Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2024., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima. Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se putem HEP-Toplinarstva osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade – ističu iz HEP-Toplinarstva te dodaju kako nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja predstavnik suvlasnika treba dostaviti pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.

Za novu ogrjevnu sezonu sve će biti spremno 15. rujna, a grijanje će se u novoj sezoni uključiti u skladu s vremenskim uvjetima.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Zapjevajte u glas s Magazinom koji u petak otvara Goričke večeri

Koncert u Parku dr. Franje Tuđmana počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Objavljeno

na

Jedan od najdugovječnijih i najslušanijih domaćih pop sastava Magazin otvara u petak tradicionalnu proljetnu manifestaciju Goričke večeri. Pred goričkom publikom izvest će neke od svojih najvećih hitova; Rano, ranije, Piši mi, Put putujem, Tri sam ti zime šaptala ime, Simpatija, Kemija te mnoge druge.

Na sceni su već 43 godine, a tijekom godina uspješnog djelovanja izmijenilo se čak sedam pjevačica od kojih je svaka dala svoj obol. Andrea Šušnjara aktualna je i najdugovječnija pjevačica grupe. S Magazinom je već 13 godina.

Koncert u Parku dr. Franje Tuđmana počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

– Uživajmo zajedno u koncertu za pamćenje uz popularne hitove na koje se već godinama zabavljaju brojne generacije – pozivaju iz Pučkog otvorenog učilišta.

Program Goričkih večeri pronađite ovdje. 

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno