Povežite se s nama

Sport

Gorica potpisala ‘malog Mandžukića’ od 194 centimetra!

Ante Matej Jurić je 19-godišnji napadač iz Čepina koji je u jesenskom dijelu sezone u 3. HNL Istok s 15 golova bio prvi strijelac lige kao igrač Belišća. Prošao je pripreme s Goricom i zaslužio priliku među “velikim dečkima”

Objavljeno

na

Ja sam Ante Matej Jurić, imam 19 godina, napadač sam, a dolazim iz Čepina, sela pokraj Osijeka…, predstavio se novi igrač HNK Gorice nakon što je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, prenosi službena stranica našeg prvoligaša.

Jurić je jesenski dio sezone odigrao za NK Belišće u 3. HNL Istok, okončao polusezonu kao najbolji strijelac lige, s 15 postignutih golova, a zatim se tijekom priprema nametnuo i zaslužio priliku u dresu HNK Gorice.

– Nogomet sam počeo igrati sa šest godina u NK Čepinu, bio sam i u NK Osijeku do kadeta, pa u Akademiji Krpan&Babić, a nakon toga otišao u Belišće. U seniorskom nogometu debitirao sam sa 17 godina u dresu NK Čepina, odigrao sam dvije sezone u trećoj ligi i sad se veselim novom izazovu – kazao je Jurić i dodao:

– Osjećam se odlično. Momčad je jako dobra, dečki izvan terena također. Prihvatili su me odlično i samo se nadam da ću ostati ovdje što je duže moguće.


A ako jednog dana i ode, naravno da se nada da će otići na najviše razine.

– Tata je veliki navijač Manchester Uniteda, ali ja sam za City. Omiljeni igrač oduvijek mi je Sergio Agüero, on mi je vrh, kao i engleska liga, po meni najbolja na svijetu – kaže Ante, koji sa svoja 194 centimetra baš i ne podsjeća na Agüera.

– Meni su uvijek govorili da podsjećam na Mandžukića. Visina, pokreti, stil igre… Osobno ne bih imao ništa protiv takve karijere kakva je bila njegova, ha, ha.

Na dresu će nositi broj 26, a takvu je odluku donio u dogovoru s ocem.

– Rođen sam 26. 11. 2002., uvijek sam nosio broj 11, to mi je najdraži, ali kako ovdje nije slobodan, odlučili smo da uzmem drugi broj iz datuma rođenja – sa smiješkom objašnjava Ante Matej Jurić.

Sport

BT servis & Kos usluge pobjednici mraclinskog turnira

Objavljeno

na

Objavio/la

Već tradicionalno u Vidovskom tjednu subota pripada nogometu. Nogometni klub Mraclin organizirao je IX. Memorijalni malonogometni turnir “Blaž, Žina i Gale” na asfaltiranom igralištu, u kojem je nastapalo 12 momčadi. Ujedno je i na Novoj grabi počela Turopoljsko-posavska liga na dva terena, gdje se igralo paralelno. Liga je završena utakmicama prije dvoboja naše reprezentacije protiv Španjolske, a zbog poznatog rezultata nije bilo velike euforije. Spomenimo da je tu utakmicu gledalo nekoliko stotina gledatelja na video zidu pripremljenom samo za taj događaj, a sve aktivnosti su u to vrijeme stale.
Na samom početku sportskih događaja organizatore su posjetila dva čelna čovjeka Grada Velike Gorice, gradonačelnik Krešimir Ačkar i dogradonačelnik Neven Karas koji su se i osobno uvjerili da svaka kuna prije i danas euro, uložen u infrastrukturu ovog sportskog kolektiva se isplatio, jer mraclinska Graba naprosto blista s dva svoja velika igrališta uz prateću infrastrukturu.
U 1. kolu Turopoljsko-posavske lige postignuti su slijedeće rezultati: Ribnica – Lazina Čička 1:5, Turopolje – Jagodno 1:1, Mraclin – Novo Čiče 0:2, Kuče – Vukovina 7:1, Drnek – Poljana Čička 1:5 i Rakitovec – Veleševec 2:0.

Na memorijalnom turniru sudjelovalo je ukupno 12 momčadi, a nakon razigravanja po skupinama odigrane su četvrfinalne utakmice u kojima su zabilježeni ovi rezultati: PPS Galeković – CB Vision 1:0, LC Gallina – Iličić Mont 0:3, Bumbari – MNK Čeglje 1:2, BT servis & Kos usluge – Turopolje 1:1 (sedmerci 3:2).
U polufinalnim utakmicama dvije uvjerljive pobjede, prvo BT servis & Kos usluge dobili su Iličić Mont uvjerljivo 4:0, a identičnim rezultatom 4:0 MNK Čeglje svaladali su PPS Galeković. Za 3. mjesto izvodili su se sedmerci, momčad Iličić Monta pobijedila je PPS Galeković 3:2.
Mnogo nazočnih pomislilo je da će finale biti uzbudljivo. Superiornim nastupom BT servisa & Kos usluga “razbili” su MNK Čeglje, već u 6. minuti bilo je 4:0, dva puta pogodio je I. Kos, po jednom Stuparić i Raković, a u završnici prvog dijela “petardu” je potvrdio Dumbović. U drugom dijelu bez pogodaka u opuštenom ritmu. Novčane nagrade i pehare osvojenim po zaslugama dodijelio je Jurica Galeković, nagrađeni su također najbolji strijelac s 6 golova Ivan Kos Čapa koji je ujedno bio i najbolji igrač turnira iz pobjedničke momčadi, najboljim golmanom proglašen je Antonio Menčeski iz momčadi Iličić Mont.

Za vrijeme sportskog nadmetanja na igralištu pod velikom terasom Sportskog doma u tijeku je bila zabava do kasnih sati, gdje je nazočne zabavljala Grupa Max 5. Bakljada u čast preminulih čije ime nosi turnir također je tradicionalno održana. Odlični domaćini zaista su vrhunski organizirali događaj gdje je svatko nazočan očito našao ponešto za sebe, a jela i hladnog pića u toploj lipanjskoj noći nije nedostajalo.

Nastavite čitati

Najave

MNL Lazina domaćin 02. kola 10. MNL Turopolja i Posavine u Novom Čiču

Objavljeno

na

Objavio/la

Utakmice 02. kola 10. Malonogometne lige Turopolja i Posavine igrati će se na terenu NK Dinamo Hidrel u Novom Čiču, a domaćinstvo ima MNK Lazina (Lazina Čička).

Mraclin, 15.06.2024.  MNK Lazina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Razlog za selidbu domaćinstva pojasnili su iz kluba: – Budući da naše igralište nije spremno za ovogodišnje izdanje Lige naše domaćinstvo selimo u Čiče na teren Nogometnog kluba Dinamo Hidrel.

Galerija fotografija

10.MNL Turopolja i Posavine

Raspored 02. kola (Novo Čiče, 16.06.2024.): 15:30 Poljana Čička – Rakitovec, 16:10 Kuče – Drnek, 16:50 Mraclin – Vukovina, 17:30 Jagodno – Novo Čiče, 18:10 Lazina Čička – Turopolje, 18:50 Okuje – Ribnica, Veleševec slobodni.

Rezultati01. kolo (Mraclin, 15.06.2024.): Novo Čiče – Mraclin 2:0, Ribnica – Lazina Čička 1:5, Vukovina – Kuče 1:7, Turopolje – Jagodno 1:1, Drnek – Poljana Čička 1:5, Rakitovec – Veleševec 2:0, Okuje slobodno.

Nastavite čitati

Sport

Paraboćarski klub ‘Marijan Dobrinčić’ slavi desetu obljetnicu

Klub je domaćin 3. kola hrvatske paraboćarske lige.

Objavljeno

na

Gorički Parabočarski klub ‘Marijan Dobrinčić’ 3. kolom hrvatske paraboćarske lige koje se održava ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica, obilježava desetu obljetnicu djelovanja.

Natjecanje je okupilo 12 klubova i 130 paraboćara te njihovih asistenata, a jutrošnjem otvaranju nazočio je gradonačelnik Krešimir Ačkar te zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Klub nije samo sportska organizacija, već i zajednica koja okuplja i osnažuje ljude sa 100% tjelesnim oštećenjem, uključujući osobe s cerebralnom paralizom i mišićnom distrofijom. Vaš trud, upornost i sportski duh pokazuju da ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati kada smo jedinstveni i kad vjerujemo u svoje sposobnosti. Vaša snaga i predanost motiviraju nas da radimo više i bolje kako bismo stvorili uvjete u kojima svatko može ostvariti svoje potencijale. Naša je dužnost i privilegija podržati vas, kako kroz infrastrukturu i resurse, tako i kroz neizmjernu podršku koju zaslužujete – poručio je gradonačelnik Ačkar te poželio još mnog uspješnih godina i sportskih uspjeha.

Dožupan Kolarec istaknuo je kako županija svake godine sve više sredstava izdvaja za rad te podržava Parasportski savez Zagrebačke županije kao i sport osoba s invaliditetom, a posebno su ponosni na člana kluba Marka Turkovića, ujedno i člana hrvatske reprezentacije koja je nedavno nastupala na Svjetskom kupu u Sao Paolu.

Također, izaslanstvo u sastavu predsjednik kluba Ivan Mazgar, Davor Juren i Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije na groblju Kušanec zapalili su svjeće na posljednjem počivalištu nikad prežaljenog paraboćara Nikice Kasunića.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Startala 10. Malonogometna liga Turopolja i Posavine 2024

Objavljeno

na

Objavio/la

Startala je 10. Malonogometna liga Turopolja i Posavine utakmicama prvog kola u Mraclinu danas (subota, 15. lipnja 2024.) na odličnom terenu Nova Graba. Igrano je paralelno na dva terena, od 15:30 do 17:30 sati, da se omogući sudionicima Lige, posjetiteljima i navijačima gledanje na video zidu utakmice Europskog prvenstva u Berlinu između Hrvatske i Španjolske.

Mraclin, 15.06.2024. 10.MNL Turopolja i Posavine. Novo Čiče. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mraclin, 15.06.2024. 10.MNL Turopolja i Posavine. Lazina Čička. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U 10. Ligi 2024 natjecat će se 13 malonogometnih momčadi. Derbi prvog kola bio je susret Vukovina – Kuče, prošlogodišnje četveroplasirane momčadi i prvaka Lige. Kuče je iznenađujuće lako zabilježilo visoku 7:1 pobjedu (4 gola Igora Hajduka, 2 Petra Milatovića i jedan Tome Lučića).

Mraclin, 15.06.2024. 10.MNL Turopolja i Posavine. Poljana Čička. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mraclin, 15.06.2024. 10.MNL Turopolja i Posavine. Rakitovec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlogodišnji viceprvak Novo Čiče je golovima Topalovića i Filipovića bio bolji od Mraclina, domaćina prvog kola. Lazina Čička (3. mjesto 2023.) nadigrala je Ribnicu golovima Brdeka (3), M.Đurašića i L. Đurašića.

Mraclin, 15.06.2024. 10.MNL Turopolja i Posavine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mraclin, 15.06.2024. 10.MNL Turopolja i Posavine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Momčad Okuja bila je slobodna u prvom kolu.

Galerija fotografija

10.MNL Turopolja i Posavine 2024., 01.kolo

Rezultati (Mraclin, 15.06.2024., 01. kolo): Novo Čiče – Mraclin 2:0, Ribnica – Lazina Čička 1:5, Vukovina – Kuče 1:7, Turopolje – Jagodno 1:1, Drnek – Poljana Čička 1:5, Rakitovec – Veleševec 2:0, Okuje slobodno.

Raspored 02. kola (Novo Čiče, 16.06.2024.) 15:30 Poljana Čička – Rakitovec, 16:10 Kuče – Drnek, 16:50 Mraclin – Vukovina, 17:30 Jagodno – Novo Čiče, 18:10 Lazina Čička – Turopolje, 18:50 Okuje – Ribnica, Veleševec slobodni.

Nastavite čitati

Sport

FOTO VG Boys proslavili titulu prvaka pobjedom i obiteljskom feštom

Objavljeno

na

Objavio/la

VG Boys prvaci Lige veteranskih momčadi Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) titulu prvaka proslavili su pobjedom rezultatom 6:2 u susretu s momčadi Lekenika i obiteljskom feštom. Utakmica zadnjeg 26. kola, koja je po rasporedu trebala biti odigrana u Lekeniku, dogovorom klubova odigrana je na odličnom terenu u Kobiliću.

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Početni udarac na utakmici izveli su predstavnici sponzora VG Boysa u dogovoru sa sucem Danijelom Rožićem. U korektnoj utakmici Lekenik se dobro držao do polovice prvog poluvremena kada je za vodstvo prvaka mrežu zatresao Neno Šunjić, prvim od svoja tri gola. Strijelci su do kraja bili još Tomislav Škrinjarić i Tin Marković. Lekenik je poentirao dva puta, a drugi zgoditak je djelo stopera koji je solo akcijom pretrčao cijelo igralište i pogodio mrežu.

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon završetka utakmice uslijedilo je slavlje. Prvacima je medalje i pehar uručio Stjepan Petrac, tajnik NSVG-a. Ceremonijal dodjele bio je praćen bakljadom, dimnim zavjesama, fotografiranjem. Na igralištu su bile kompletne obitelji igrača VG Boysa, djeca i supruge, prijatelji i navijači. Sve je to popraćeno velikim izborom i količinom gastronomskih specijaliteta.

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 14.06.2024. VG Boys proslavili titulu prvaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kada je stigao Vlado Boban krenula je, uz njegovu duhovitu konferansu, podjela klupskih nagrada za sve igrače, kuhara i sponzore. Fešta se pretvorila u veliko obiteljsko druženje i svjedočili smo sjajnoj atmosferi te se i tako pokazalo da je titula prvaka i sportska i obiteljska.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno