Povežite se s nama

Sport

Kavalir na Antistres, a Stari Mlin s Arenom

Prvi Božićni malonogometni turnir 4 kafića u Novom Čiču ide u subotu 28. prosinca u dvorani osnovne škole

Objavljeno

na

Novo Čiče dobiva prvi malonogometni božićni turnir “4 kafića” po uzoru na Split. Inicijativa je krenula od negdašnjeg prvoligaškog golgetera velikogoričkog Radnika Dubravka Hrkovca, vlasnika ugostiteljskog objekta Kavalir u Novom Čiču.

“Idemo obogatiti događanja u Novom Čiču između blagdana Božića i Nove godine. Ovdje kao u Las Vegasu egzistiraju mnogi ugostiteljski objekti kao Stari Mlin, Stara Puška, Antistres, Veseli vrtić, Arena, Kavalir a sve na potezu jednog kilometra. Zašto da konkurenciju ne zaoštrimo i u malom nogometu? Igra se 28. prosinca od 16.30. Za početak, na turniru četiri kafića u polufinali sastaju se Antistres i Kavalir te Stari mlin i Arena. Pravo nastupa imaju igrači župe Novo Čiče iz Lazina, Ribnice, Jagodnog, Donjeg Podotočja, Poljane Čičke i Novog Čiča. Svaki kafić može prijaviti neograničen broj igrača bez kotizacije a igra se u dvorani OŠ Novo Čiče sustavom 5+1. Turnir je humanitarnog karaktera. Umjesto najboljeg igrača, vratara i strijelca, bit će proglašeni najteži i najlakši igrač a vaganje je na licu mjesta. Suci su predviđeni iz NS Velika Gorica a dodatne obavijesti na broj 091/768 95 83”, otkrio je Dubravko Hrkovac.

Sport

Na korak do ostvarenja sna: ‘Spuštamo dečke na zemlju, ništa i dalje nije gotovo…’

Pioniri Gorice dva kola prije kraja drže prvo mjesto, imaju četiri boda više od najbliže pratnje i u nedjelju u Solinu pobjedom mogu osigurati naslov prvaka Hrvatske. Međutim, o slavlju i dalje nitko ne razmišlja, jer posao još nije završen

Objavljeno

na

Objavio/la

Utorak je, prijepodnevni sati, četvrti je dan od pobjede protiv Varaždina, kad trener pionira HNK Gorice na pitanje “što se radi?” odgovara rečenicom koja će puno toga reći o cijeloj ovoj priči.

– Evo, taman gledam utakmicu protiv Varaždina, još jedanput analiziram sve što se događalo… – kaže Boris Trivunov, čovjek koji vodi jednu nedvojbeno posebnu generaciju.

I u tome je, između ostalog, tajna uspjeha. Gorica se u pionirima vrhunski ekipirala, domaćoj bazi pridodani su kvalitetni igrači sa strane, a svi oni dospjeli su u ruke treneru koji je posvećen, analitičan, predan i stručan. A kad se sve to spoji, postane moguće da dva kola prije kraja sezone Gorica drži prvo mjesto na tablici, ispred Lokomotive, Hajduka, Dinama, Osijeka…

– Remi Hajduka s Rudešom doveo nas je u situaciju da pobjedom u Solinu u sljedećem kolu možemo osigurati naslov prvaka, ali nitko od nas u klubu ni ne pomišlja da je bilo što gotovo. Ovi dečki nemaju nikakav pritisak sa strane, nitko im nikad nije nametao bilo kakav imperativ, pa to ne radimo ni u ovim trenucima. Međutim, pritisak definitivno postoji, jer oni ga nameću sami sebi, svjesni za što se bore, shvaćajući da imaju povijesnu priliku. Vidi se to i u nekim našim izvedbama u zadnjim kolima, ali dobro je što unatoč tome sve ide po plamnu – govori trener Trivunov.

Gorica je, lijepo to izgleda na tablici, dva kola prije kraja na 55 bodova, Lokomotiva ima 51, Dinamo je na 49, a Hajduk ima 48 i utakmicu manje.

– Mi ćemo i prije te naše utakmice u nedjelju protiv Solina znati gdje smo točno u odnosu na konkurenciju, budući da Hajduk u srijedu gostuje u Puli kod Istre, a u subotu ide u Sesvete. Lokomotiva u subotu gostuje u Rijeci, koja će biti naš protivnik u zadnjem kolu, u kojem “lokosi” dočekuju Dinamo. Ali sve je to manje važno u ovom trenutku, mi moramo gledati sebe, razmišljati o svojoj igri – logično rezonira trener, koji ima sve više posla i izvan terena.

– Puno razgovaramo, naravno da razgovaramo, jer treba ove dečke malo i spuštati na zemlju. Vidim da na trenutke misle da su nepobjedivi, da im nitko ništa ne može, i baš zato smo posebno oprezni. Moramo ostati mirni i pribrani do kraja, maksimalno se koncentrirati na prvu sljedeću utakmicu, ovu u Solinu.

Dobije li Gorica u Solinu, sve će biti riješeno, sve dvojbe će nestati, no neće biti nimalo lako doći do ta tri boda.

– Imamo dosta problema s ozljedama i kartonima, situacija u tom smislu nije idealna, budući da neće biti Čolića i Echouea, a pitanje je i dalje hoće li moći igrati Kelava, koji je propustio zadnje dvije utakmice. Bez obzira na to, moramo se “skupiti” i napraviti sve da uđemo u zadnje kolo kao sigurno prvi – poželio je trener Trivunov.

Lijepa, prekrasna priča o goričkim pionirima traje cijele ove sezone, odavno je to prestalo biti iznenađenje, a za čovjeka koji vodi ove klince sve ovo nije zvučalo kao iznenađenje ni uoči početka sezone.

– Uvijek dečkim uoči sezone dam malu anketu u kojoj želim vidjeti kako razmišljaju, koji su im ciljevi, ambicije, čemu se nadaju, u što vjeruju… I svi su uoči sezone pisali da bi bili zadovoljni da završe među prvih pet na tablici. Kad sam ih pitao zašto ne misle da možemo biti prvi, nije bilo nekog konkretnog odgovora, velikim dijelom i zato što u tim godinama nije lako vjerovati da ćeš biti bolji od klubova kao što su Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka ili Lokomotiva – kaže Trivunov i nastavlja:

– Ja sam od početka vjerovao u ovu momčad zato što smo sa svim tim protivnicima igrali i prošle godine, zato što se sa svima njima ravnopravno nosili, a još smo i doveli Kelavu i Frigana, koji su reprezentativci i sigurno su nam donijeli dodatnu kvalitetu. Nisam vidio niti jedan razlog da ne budemo u borbi za prvo mjesto. Kad smo dominantno dobili Lokomotivu u prvom kolu, pa onda i Zadar doma, pa Slaven u gostima, kad smo remizirali s Hajdukom, dečki su shvatili koliko su dobri i kvalitetni, počeli su i oni vjerovati.

Ta vjera dovela je ovu sjajnu generaciju na korak do velikog uspjeha, ali stalno je važno ponavljati da i dalje posao nije dovršen.

– Dok god ne bude gotovo, mi igramo svoje, radimo kao što smo radili uoči svake utakmice. Isti je raspored treninga, isti termini, isti način rada. Kad i ako bude povoda za slavlje, znat ćemo kako se ponašati, znat ćemo feštati. Međutim, ponavljam još jednom, za sad o tome ne razmišljamo. Neće biti lako u Solinu, protivnik se bori za sebe, za izbjegavanje kvalifikacija za ostanak, ali naravno da ćemo mi ići na pobjedu. Kao što smo, uostalom, išli u svakoj utakmici ove sezone – zaključio je trener Boris, koji će zadnji trening prije utakmice s dečkima odraditi u subotu ujutro, nakon čega se kreće na put za Dalmaciju, drugi put ove sezone dan prije utakmice, u želji da se osiguraju svi preduvjeti za uspjeh.

Sve u svemu, užitak je pratiti ove klince, užitak je i ispisivati ovakve retke samo dva dana nakon tmurne nogometne nedjelje i razočaravajućeg nastupa seniora protiv Osijeka, a poseban užitak bit će proslaviti veliki uspjeh s ovim dečkima.

Kad i ako za to dođe vrijeme, naravno. Iako, kako god završilo, gorička nogometna budućnost obojana je ružičastima nijansama…

Nastavite čitati

Sport

FOTO Županijsko natjecanje u odbojci za kadetkinje

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 28.04.2024. Županijsko natjecanje u odbojci za kadetkinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 28.04.2024. Županijsko natjecanje u odbojci za kadetkinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugo okupljanje kadetkinja u odbojci Grupe B održano je u organizaciji Odbojkaškog saveza Zagrebačke županije (OSZŽ) i Odbojkaškog kluba Velika Gorica, u nedjelju, 28.04.2024., u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici.

Velika Gorica, 28.04.2024. Županijsko natjecanje u odbojci za kadetkinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 28.04.2024. Županijsko natjecanje u odbojci za kadetkinje. OK Nebo 1 – 1. mjesto. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Devet ekipa bile su podijeljene u tri jakosne skupine i odigrano je ukupno 8 utakmica (jedna nije odigrana). Sudjelovali su: OK Nebo 1 i 2 (Zaprešić), OK Velika Gorica 1 i 2, HOK Gorica, OK Samobor, ŽOK Vrbovec, OK Dugo Selo i OK Ivanić Grad.

Velika Gorica, 28.04.2024. Županijsko natjecanje u odbojci za kadetkinje. HOK Gorica – 2. mjesto. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 28.04.2024. Županijsko natjecanje u odbojci za kadetkinje. OK Velika Gorica 1 – 3. mjesto. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Natjecanje je vodio Žarko Popović (ŽOK Vrbovec), tajnik OSZŽ-a. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i medaljama, koje su igračicama uručili Pero Orlović, predsjednik OSZŽ-a, Žarko Popović i Dražen Uzelac (OK Velika Gorica).

Galerija fotografija

REZULTATI  GRUPA 1:  HOK Gorica – OK Velika Gorica 1 2:1 (25:14, 23:25, 15:10), OK Velika Gorica 1 – OK Nebo 1 0:2 (19:25, 26:28), OK Nebo 1 – HOK Gorica 2:1 (25:19, 10:25, 15:12). Redoslijed: 1. OK Nebo 1 (2 2 0 4:1 4), 2. HOK Gorica (2 1 1 3:3 2), 3. OK Velika Gorica 1 (2 0 2 1:4 0).

GRUPA 2: OK Velika Gorica 2 – ŽOK Vrbovec 0:2 (17:25, 17:25), ŽOK Vrbovec – OK Samobor 0:2 (15:25, 15:25), OK Samobor – OK Velika Gorica 2 2:0 (25:19, 25:6). Redoslijed: 1. OK Samobor (2 2 0 4:0 4), 2. ŽOK Vrbovec (2 1 1 2:2 2), 3. OK Velika Gorica 2 (2 0 2 0:4 0).

GRUPA 3: OK Dugo Selo – OK Ivanić Grad 2:0 (25:5, 25:15), OK Ivanić Grad – OK Nebo 2 0:2 (10:25, 20:25), OK Nebo 2 – OK Dugo Selo (nije odigrano). Redoslijed: 1. OK Dugo Selo (1 1 0 2:0 2), 2. OK Nebo 2 (1 1 2:0 2), 3. OK Ivanić Grad (2 0 2 0:4 0).

Nastavite čitati

Sport

Dino Bošnjak prvak Hrvatske na 10000 metara

Objavljeno

na

Objavio/la

Dino Bošnjak (Atletski klub Velika Gorica) osvojio je 1.mjesto i titulu prvaka Hrvatske na 10000 m na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u organizaciji AK Agram Zagreb prošlog vikenda (subota, 27.04.2024.) na stadionu SP Mladost.

Zagreb, 27.04.2024. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000 m. Foto: AKVG

Dino je stazu istrčao u vremenu 31:27.2 ostavivši iza sebe drugoplasiranog Doriana Miškulina za skoro 15 sekundi, a trećeplasiranog Zrinoslava Kekeza za više od 38 sekundi. Svi atletičari od 3. do 10. mjesta istrčali su svoje najbolje osobne rezultate.

Rezultati  10000 m – Seniori: 1. Dino Bošnjak (AK Velika Gorica) 31:27.2, 2. Dorian Miškulin (AK Svetice Zagreb) 31:41.9, 3. Zrinoslav Kekez (AK Marsonia Slavonski Brod) 32:05.7 PB, 4. Jurica Tomac (AK Međimurje, Čakovec 33:09.2 PB, 5. Karmelo Mrvica (AK Varaždin, Varaždin) 33:39.6 PB, 6. Oliver Orešić (AK Koprivnica, Koprivnica) 33:43,7 PB, 7. Jan Mačković (AK Fit, Zaprešić) 34:00.2 PB, 8. Vedran Kelemen (AK Maratonjare, Kutina) 35:57.2 PB, 9. Marko Horvat (AK Maximus, Poreč) 36:17.6 PB, 10. Martin Gregurić (AK Borik, Bjelovar) 36:48.0 PB.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

Ceki i prijatelji natrpali Kaštelu, Gorica sama na vrhu “lude” tablice

Rukometaši Gorice u posljednjoj domaćoj utakmici sezone pobijedili su Kaštelu 46-33, uz 13 golova kapetana Hrvoja Cekovića, i time definitivno prebrinuli sve brige oko borbe za izbjegavanje dodatnih kvalifikacija. Ostalo je još samo 60 minuta sezone…

Objavljeno

na

Objavio/la

Rukometna sezona u Hrvata opasno se približila kraju, konkretno u Ligi za ostanak najvišeg ranga hrvatskog rukometa, u kojoj je preostalo još samo 60 minuta rukometa. Za rukometaše Gorice to znači gostovanje u Križevcima, kod KTC-a, a oproštaj od svojih navijača odradili su ovog vikenda. I odradili su to uspješno, efikasno, pobjednički, za definitivnu potvrdu da se u posljednje kolo može ući mirno i bez ikakvog pritiska.

Pobjedom 46-33 protiv već ranije otpisanih Kaštela, naime, Goričani su se vratili na prvo mjesto nevjerojatno neizvjesne Lige za ostanak, a pritom i matematički osigurali ono što je bilo izgledno da će se dogoditi. Sad je sasvim sigurno da Gorica neće ni ispasti iz lige ni ići u dodatne kvalifikacije, nema više nikakvih mogućnosti za takav rasplet, što je na prvu nespojivo s činjenicom da Gorica drži sami vrh tablice. Međutim, čudna je ovo i čudnovata liga, u kojoj deseti ima četiri boda, deveti 17, a prvi samo četiri više od toga.

U pretposljednjem kolu Gorica je zapravo izvela ono što je bilo potpuno očekivano, pobijedila slabašne goste visokom razlikom, a na tom putu ponovno se u prvo ime prometnuo kapetan Hrvoje Ceković. Najbolji strijelac lige, mladić koji sa 34 godine na leđima igra rukomet života, utrpao je 13 komada iz 14 pokušaja, zabio svih šest sedmeraca, realizirao sve četiri kontre koje je istrčao, a jedini promašaj došao je s desnoga krila, s kojeg je pogađao triput…

Gorica je lomila otpor protivnika u prvih 20-ak minuta, toliko je dugo utakmica bila “živa”, da bi se sve prelomilo serijom 6-1 u samo nešto više od tri minute. Na predah su Goričani otišli s pet pogodaka viška, a već na početku nastavka postalo je jasno da je ovdje pitanje pobjednika i definitivno rješeno. Već u 34. minuti momčad trenera Mateja Miškovića imala je devet golova prednosti, a sredinom drugog poluvremena razlika je otišla na plus 12, što je sve do završnice bila i gornja granica.

Zadnja dva gola kapetana Cekija podigla su tu prednost i na rekordnih, ali i konačnih 13 razlike, uz broj pogodaka kakav se ne bilježi često u svijetu rukometa. S obzirom da je tako, nazabijali su se i svi ostali, a najbliže kapetanu došao je Juro Čakarić sa sedam golova. Po pet komada dodali su Dujić, Malin, Svržnjak i Starčević, a po dva Turkalj, Cikatić i Laljek, koji je samo dvaput i pucao na protivnički gol.

Oproštaj od jedne neobične sezone, u kojoj je četvero ljudi vodilo prvu momčad, počevši od Ivana Dragića, preko Hrvoja Pekere i Tome Mesarova, sve do aktualnog trenera Mateja Miškovića, doći će u utakmici u kojoj će protivnik biti puno motiviraniji, ali nema dvojbe da će i Goričani željeti pobjednički zaključiti sezonu punu uspona i padova. A ne bi bilo loše ni završiti Ligu za ostanak na prvome mjestu, i to bi bila nekakva poruka uoči sljedeće sezone, u kojoj će cilj opet biti Liga za prvaka.

Nastavite čitati

Sport

FOTO HSTK Velika Gorica ispao iz Superlige, Dubrovnik državni prvak

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 28.04.2024. Superliga-12.kolo HSTK Velika Gorica-STK Libertas Marinkolor 0:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Igrači HSTK Velika Gorica izgubili su očekivano rezultatom 0:3 od momčadi STK Libertas Marinkolor (Dubrovnik) u posljednjem 12. kolu Superlige, jučer (nedjelja, 28.04.2024.) u Gradskoj sportskoj dvorani.

Velika Gorica, 28.04.2024. Superliga-12.kolo HSTK Velika Gorica-STK Libertas Marinkolor 0:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 28.04.2024. Superliga-12.kolo HSTK Velika Gorica-STK Libertas Marinkolor 0:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 28.04.2024. Superliga-12.kolo HSTK Velika Gorica-STK Libertas Marinkolor 0:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prije početka meča Zoran Primorac, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza, uručio je igračima dubrovačke momčadi pobjednički pehar i medalje za osvojenu šampionsku titulu, koju su osigurali prije posljednjeg susreta u netom završenom prvenstvu.

Velika Gorica, 28.04.2024. Superliga-12.kolo HSTK Velika Gorica-STK Libertas Marinkolor 0:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 28.04.2024. Superliga-12.kolo HSTK Velika Gorica-STK Libertas Marinkolor 0:3. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za goričku momčad najznačajniji susret zadnjeg kola bio je meč STK Marathon – STK Split. Pobjedio je Marathon i ostao u Superligi, a Velika Gorica je ispala u Prvu ligu.

Galerija fotografija

Superliga muški 2023./2024., 12. kolo  

HSTK Velika Gorica – STK Libertas Marinkolor (Dubrovnik) 0:3 (1:9, 63:107)

Rezultati  Martin Petrović – Miho Simović 0:3 (11:13, 2:11. 6:11), Lovro Zovko – Filip Čipin 1:3 (8:11, 4:11, 11:6, 6:11), Ante Jakić – Tomislav Japec 0:3 (3:11, 5:11, 7:11).

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno