Povežite se s nama

Vijesti

Crveni križ: Velikogoričani darovali više od 100 litara krvi

Na darivanje se odazvalo 316 darivatelja…

Objavljeno

na

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi Velika Gorica1

Velikogoričani su još jednom dokazali koliko veliko imaju srce te su se u velikom broju odazvali na posljednju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u organizaciji goričkog Crvenog križa.

– Naša trodnevna akcija završila je prošli petak, a na poziv na darivanje se odazvalo 316 darivatelja. Time smo prikupili 253 doze krvi, a jedna prikupljena doza ima 450 mililitara. Naša obitelj darivatelja, svakim novim darivanjem je sve veća pa je tako bilo i ovoga puta, bogatiji smo za 8 članova, novih darivatelja koji su prvi puta darovali krv – istaknuli su iz Crvenog križa.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi Velika Gorica

Foto: FB Crveni križ Velika Gorica

Koliko je važno darivati krv, najbolje svjedoče podaci da jedna darovana doza krvi spašava tri života, a da svake dvije sekunde u svijetu nekome zatreba krv! A s obzirom da su ljetni mjeseci pred nama, potreba za ovom plemenitom tekućinom će biti još i veća. Nova akcija u našem gradu bit će krajem lipnja i to 27.28. i 29.lipnja.

 

Vijesti

FOTO: Divno prijateljstvo goričkih Bikersa i Centra za odgoj i obrazovanje dugo čak 20 godina

Humanitarci iz MK Tur Bikers stigli su s 15-tak motora i vrećama punih poklona, među kojima su se našla i dva vrhunska sportska bicikla.

Objavljeno

na

Objavio/la

centar djeca na motoru1

Članovi Moto kluba Tur-Bikers Velika Gorica već puna dva desetljeća na blagdan Svetog Nikole stižu s darovima u gradski Centar za odgoj i obrazovanje na oduševljenje mališana. Gorički bajkeri velikog srca pomažu Centru na razne načine, bilo kupnjom potrebnih stvari za korisnike za što izdvajaju iz vlastitog džepa ili volontiranjem.

centar djeca1

Foto: Sveti Nikola u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica/Vanja Stanojević, cityportal.hr

– Dvadeset prekrasnih godina naši Tur Bikersi iz Velike Gorice dolaze u naš Centar i uvijek nam nešto daruju, a nama uvijek nešto treba. Kroz godine su to bili laptopi, tableti, televizori, slatkiši, igračke, a ove godine zaželjeli smo – bicikle. Naš novi professor tjelesne kulture prepoznao je u djeci i talente za biciklizam, išli su i na natjecanja u Vrliku, gdje su postigli lijepe rezultate. Stoga smo zamolili bajkere za jedan bicikl, a oni su nam poklonili dva sa svom potrebnom opremom.

Uvijek nam dolaze na Svetog Nikolu i taj dan je rezerviran samo za naše bajkere. Napomenula bih da smo ove godine kao Centar nominirali goričke bajkere za nagradu grada, htjeli smo da svi vide kakvi su to krasni ljudi koji nas prate svih ovih godina – rekla nam je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Nikolina Vučković Barišić, kojoj je ovaj dan i dodatno veseo, jer slavi imendan.

centar ravnat i djeca

Foto: MK Bikers V.Gorica – Sveti Nikola u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica/Vanja Stanojević, cityportal.hr

Djeca su u znak zahvale pripremila i prigodni program, nakon čega se nastavilo druženje i njima posebno drago fotkanje na motorima.

– Uvijek se dogovaramo što im treba, pa prikupimo novce i donesemo, uz još dodatne poklončiće. Danas nas je stiglo 15-tak, djeca su uvijek oduševljena, vole se fotkati s nama na motorima, malo turiramo, to im je jako zabavno, lijepo se družimo. Veliko je to veselje i za njih i za nas – otkrio je Damir iz MK Tur – Bikers Velika Gorica.

centar pokloni bicikli

centar djeca pjevaju

 

centar ravnat i bajkeri

 

centar motor i mraz

Foto: MK Bikers V.Gorica – Sveti Nikola u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica/Vanja Stanojević, cityportal.hr

Nastavite čitati

Vijesti

Gorički karatisti okitili se medaljama na natjecanju u Sloveniji i Varaždinu

Za vikend su osvojili ukupno 21 medalju.

Objavljeno

na

Karate klub VG3

Članovi Karate kluba Velika Gorica za vikend su se natjecali na dva karate turnira. Ekipa kadeta i juniora natjecala se u Sloveniji na turniru koji je bio kvalifikacijski za Europsko prvenstvo. Turnir je okupio 830 natjecatelja iz 112 klubova i 10 država.

– Nastupilo je 8 naših članova, a osvojeno je 5 medalja, 5 bronci. Svi su nastupali isključivo u svojem uzrastu, ciljano da probamo napraviti što bolji rezultat u uzrastu kojem se pripada. Još preostaje jedan turnir u siječnju 2023.-e nakon kojeg će se znati putnici na Europsko prvenstvo. Medalje su osvojili Nikola Huzjak, Matea Kordić, Ema Filković, Noel Jeromić i Lucija Kirinić – rekli su nam iz Kluba.

Karate klub Velika Gorica

Foto: Karate klub Velika Gorica

Mlađa natjecateljska ekipa istog dana nastupila je u Varaždinu na Kupu Sv. Nikole koji okuplja 460 natjecatelja iz 60 klubova. Ukupno 16 natjecatelja iz Karate kluba Velika Gorica u U-14, ostvaruje izvrsne rezultate.  Ukupno su osvojili 16 medalja, od čega su četiri zlata, pet srebra i četiri bronce.

Zlatni su bili Matea Stilinović, Petar Tibor, Mia Čunčić i Matej Čarakovac. Srebrni Mia Čunčić, Hana Blažićko Petrak, Matej Čarakovac, Nika Mirosavljević, Petar Krešimir Krmpotić, a broncu oko vrata stavili su Mihael Medvedec, Petar Krešimir Krmpotić, Mara Gusić i Hana Blažičko Petrak.

– Ponosni smo na naše natjecatelje od ukupno 60 klubova u ukupnom poretku završili smo na visokom 5. mjestu – istaknuli su iz kluba.

Karate klub VG4

Foto: Karate klub Velika Gorica

Karate klub VG5

Foto: Karate klub Velika Gorica

Karate klub VG6

Foto: Karate klub Velika Gorica

Nastavite čitati

HOTNEWS

Grad objavio konačnu listu stipendista

Potpisivanje ugovora će biti u četvrtak od 8 do 15 sati te u petak od 13 do 16 sati.

Objavljeno

na

Stipendije ZZ

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Velike Gorice objavilo je Konačnu listu kandidata koji će u školskoj godini 2022./2023 dobiti gradsku stipendiju.

– Dobitnici stipendija su svi učenici i studenti označeni zelenom, a učenici i studenti koji nisu na popisu – ne zadovoljavaju uvjete – ističu iz Grada te pozivaju sve stipendiste na potpisivanje ugovora koje će biti u četvrtak od 8 do 15 sati te u petak od 13 do 16 sati.

Poručuju kako ugovore potpisuju punoljetni kandidati ili roditelj/skrbnik za maloljetnike te je prethodno potrebno prije potpisivanja poslati presliku kartice žiro računa na mail zrinka.rusevljan@gorica.hr. Iz preslike kartice mora se vidjeti ime i prezime vlasnika računa te broj IBAN-a.

Konačnu listu možete vidjeti ovdje.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vrijedne ruke kreativaca pripremaju novi sajam u Vukovini

Osim maštovitih rukotvorina, posjetitelje očekuje i prigodan zabavni program

Objavljeno

na

Objavio/la

nesto za bor nesto za pod bor

Vukovinski sajam “Nešto za bor, nešto za pod bor” i ove će godine u Društvenom domu okupiti brojne kreativce koji su svojim rukama izradili uporabne predmete, božićne dekoracije i prigodne poklone. Sajam organizira udruga Vukovina u srcu, a otvoren će biti u petak, 16. prosinca, od 17 do 21 sat te u subotu, 17. prosinca, od 9 do 21 sat. Osim maštovitih rukotvorina, posjetitelje sajma kreativaca očekuje i prigodan program.

– Dođite pogledati ponudu izlagača, a ujedno podržite pljeskom kreativce glumce, pjevače, plesače ili recitatore na programu u petak od 19 sati i u subotu od 18 sati – pozvali su iz udruge.

Bit će ovo šesta godina zaredom da Vukovina u srcu organizira sajam, a ideja je nastala od želje da sve ono što rade u kući i ono čime se bave u vrijeme pred Božić i Novu godinu iznesu van i pokažu te na taj način potaknu i druge da se bave ručnim radom. Osim toga, cilj im je i potaknuti na druženje djecu i mlade sa starijim članovima obitelji ili zajednice koji danas nemaju drugih predviđenih mjesta ni programa za to.

sajam kreativaca

Foto: Vukovina info

Nastavite čitati

Moja županija

Skupština Zagrebačke županije izglasala proračun za 2023.

Najveći iznos izvornog proračuna namijenjen je Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje

Objavljeno

na

skupstina zagrebacke zupanije

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je proračun za 2023. godinu koji iznosi 1.636.069.637,12 kuna, odnosno nešto više od 217,1 eura i veći je u odnosu  eura na prvi rebalans  za 12,29 posto. Izvorni proračun Zagrebačke županije za 2023. godinu iznosi nešto više od 730 milijuna kuna, odnosno 96,9 milijuna eura i veći je za 13,29 posto u odnosu na prvi rebalans iz 2022. godine. Proračun je prihvaćen s 29 glasova “za”, 4 glasa “protiv“ i 3 “suzdržana”.

Kao i prethodnih godina, najveći iznos izvornog proračuna, 27,43 milijuna eura, namijenjen je Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje u kojem je za kapitalnu izgradnju u školstvu osigurano 14,7 milijuna eura.

– Studenti i srednjoškolci i u 2023. godini mogu računati na izdašne stipendije, a u planu je i nastavak projekta Prsten potpore – kažu iz Županije.

Za Upravni odjel za gospodarstvo i fondove EU planirano je gotovo 12 milijuna eura. Milijun eura planirano je za bespovratne potpore poduzetnicima, 2,4 milijuna eura Županija je osigurala za energetske obnove škola i domova zdravlja, dok je 3,6 milijuna eura planirano za Centar za kompetentnost. Za pripremu i Provedbu EU projekata Županija je osigurala je 550 tisuća eura.

– Novi projekt bit će poticanje digitalnih kompetencija poduzetnika i OPG-ova – kažu iz Zagrebačke županije.

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje upravljat će s gotovo 10,07 milijun eura od čega se najveći iznos, 1,6 milijuna eura odnosi na pokriće gubitaka ustanova u zdravstvu – Doma zdravlja ZŽ, SB Naftalan i Zavoda za hitnu medicinu ZŽ.

– 1,76 milijuna eura osigurano je za kapitalna ulaganja. Sufinancirat će se 8 T1 timova hitne medicinske pomoći za što je osigurano 813,6 tisuća eura, a novost je sufinanciranje 2 tima sanitetskog prijevoza za što je osigurano 172,5 tisuće eura. Nadalje, 1,3 milijuna eura osigurano je za liječničke specijalizacije, a 133 tisuće eura osigurano je za ambulante u ruralnim krajevima koje s obzirom na mali broj pacijenata posluju s gubitkom – naveli su iz Zagrebačke županije te dodali kako će umjesto dosadašnjih 1000 kuna, isplaćivati naknadu za svaku novorođenu bebu u iznosu od 150 eura.

proracun zagrebacka zupanija

Foto: Zagrebačka županija

Za Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo planira se 3,8 milijuna eura. Poljoprivrednici mogu računati na bespovratne potpore u ukupnom iznosu od 478 tisuća eura, 133 tisuće eura osigurano je za potpore za sjetvu i sadnju, 106 tisuća eura za energetsku učinkovitost na OPG-ovima, a 252 tisuće eura osigurano je za ekološku poljoprivredu. Gradovima i općinama namijenjeno je 664 tisuće eura za razvoj infrastrukture na ruralnim područjima. U odnosu na dosadašnjih milijun kuna, sada je za vrtiće u ruralnim područjima osigurano 3 milijuna kuna, odnosno 398 tisuća eura.

– Za Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu planira se 13,1 milijuna eura, a najveći dio odnosi se na županijski linijski prijevoz putnika za što je osigurano 5,6 milijuna eura od čega je 75 posto pomoć Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te za sanaciju cestovnih klizišta na županijskim i lokalnim cestama u iznosu od 4,6 milijuna eura, za što su sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti EU – priopćili su iz Zagrebačke županije.

U proračunu za iduću godinu za vatrogastvo i civilnu zaštitu osigurano je 817,7 tisuća eura. Za kulturu se planira 559 tisuća eura, a za sport nešto više od 9 1,2 milijuna eura. Za Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša osigurano je 16,2 milijuna eura, od čega je 11,7 milijuna eura namijenjeno obnovi zgrada oštećenih potresima.

S više od 703 tisuće eura Županija će financirati izgradnju integralnog informacijskog sustava Zagrebačke županije.

Za projekte nacionalnih manjina osigurano je 314 tisuća eura, a za predstojeće izbore za nacionalne manjine osigurano je 106 tisuća eura.

Na sjednici je Županijska skupština donijela i drugi rebalans proračuna za 2022. godinu koji iznosi 1.443.819.248,00 kuna, što je manje za 0,9 posto u odnosu na prvi rebalans. Izvorni proračun temeljem novog rebalansa iznosi 631.704.518,00 kuna što je smanjenje u odnosu na prvi rebalans za 1,98 posto. Rebalans II. je donesen radi povećanja bespovratnih potpora za poduzetnike, povećanja za pokriće troškova energenata u osnovnim i srednjim školama, pokrića troškova redovne djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu ZŽ, potrebe preraspodjele sredstava unutar postojećih projekata sukladno dosadašnjoj realizaciji, otvaranja novih projekata i aktivnosti te usklađivanja prihoda s rashodima.

Donesena je odluka o visini turističke pristojbe za 2024. godinu u Zagrebačkoj županiji.

Pored već dosad osiguranih 4,5 milijuna eura, članovi Skupštine dali su zeleno svjetlo za dodatnih 116,3 tisuće eura uslijed poskupljenja nabave specijalizirane opreme u sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju – Industrija 4.0 te ovlastili župana da potpiše izmjene i dopune sporazuma o sufinanciranju istog.

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno