Poveži se s nama

HOTNEWS

Županijski Stožer: Pripremite se za mogućnost poplave, vatrogasci imali više od 80 intervencija!

Objavljeno

Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije održao je svoju sjednicu s ciljem kvalitetne pripreme mjera obrane od poplave.

Zbog povećanih oborina i rasta vodostaja Save i Kupe te bujičnih voda, na području Županije na snazi su mjere pripremnog stanja te redovne mjere obrane od poplave.

Pune se vreće i grade nasipi

Sve operativne službe u stanju su pripravnosti, na terenu se raspoređuju vreće s pijeskom i rade zečji nasipi, a vatrogasci su tijekom proteklih 24 sata imali više od 80 intervencija.

Predstavnici Hrvatskih voda izvijestili su da se tijekom vikenda mogu očekivati uvođenje redovnih, odnosno, prema potrebi, izvanrednih mjera poplave na području Zagrebačke županije. Tijekom noći sa 17. na 18. listopada na mjernoj postaji Kupa Farkašić očekuje se vodostaj od 991 cm. Istaknuto je kako se zbog uspora Kupe na Odru očekuje povratni efekt na Odri što može uzrokovati plavljenje Čičke Poljane.

Na vrijeme se pripremite

Iz Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije mole građane da prate medije kako bi se, prema potrebi, mogli na vrijeme pripremit za poduzimanje mjera osobne zaštite.

Nakon sjednice načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević sa suradnicima uputio se u obilazak terena. U 16 sati obići će Pisarovinu, a u 18 sati Čičku Poljanu.

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno